Nema na čemu ..DaffyDuck wrote:Hvala punoo!!Sephora wrote:Vrlo jednostavna priprema..DaffyDuck wrote:@sephora, ovo izgleda jako ukusno. Moze recept, rado bih pokusala napraviti
-
2 paradajza,
-1 tikvica..
- ovciji sir, oko 200gr (mozes i rendani Emmental i sa mozzarellom)
Isjeces na tanke kriske mladu tikvicu,posolis, poredas, po siru, zatim isjeces paradajz, kojeg isto posolila zacinis, ako imas svjezeg bosiljka, thyma,polijes tankim mlazom maslinovim uljem, papospes ostatkom sira..i stavis u zagrijanu rernu na 180° oko 30ak min !
E ako neces lisnato tjesto mozes koristiti i ovo, idelano za sve vrste tarta..(slane/slatke)
- 300gr brasna
- 150 g maslaca omekslaog na sobnoj temperaturi
- 1/2 kk solio
- 3 sk secera ( za slatku koru)
- 8 cl mlake vode
Za ovakvu pripremu tijesta, maslac treba izvaditi iz frizidera min.3h prije pripreme, jer ne treba da bude pretvrd,a ni istopljen, za ovu pripremu tijesta..Kad zamjesis tijesto, zamotas ga u najlon i ostavis da odstoji 1/2h u frizidzru..nakon sto odmorilo, mozes ga upotrebiti..
Prijatno!
Nisam izdrzala pa sam nesto improvizovala prije nego sto si mi napisala recept. Uglavnom pretjerala sam sa sirom
Pojelo se sigurno, bez obzira sto bilo puno sira..eto za sljedeći put, imas bazu recepta, a ostalo mozes malo i po svom..