Ko ne vjeruje neka se sam uvjeri..
http://ba.n1info.com/a83894/Svijet/Regi ... aveza.html
"Srbija će čuvati svoju vojnu neutralnost i neće biti član niti jednog vojnog saveza. Dodik je rekao da će i Republika Srpsko učiniti isto u BiH", poručio je premijer Srbije, Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik danas su u Beogradu održali sastanak, a potom i zajedničku press konferenciju.
Premijer Srbije je, između ostalog, govorio o obilježavanju historijski važnih događaja za srpski narod.
Pa onda kaže...
Evo ih negdje u Srbiji napravili identične kopiju Tuzlankse kapije i dokazuju da granatu nisu ispalili Srbi. Mislio sam da je vijest zaebancija...Ali nije...
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hr ... de-u-TuzliOvo je zaključak petorice balističkih sudskih veštaka iz Češke, Izraela i Francuske koji su prošle i ove godine radili odvojena veštačenja eksplozije na Trgu. Time se baca novo svetlo na ovu tragediju, koja po svemu podseća na scenario koji je serviran u slučaju "Markale".
Ta saznanja još više dobijaju u težini, jer će se sutra pred Višim sudom u Beogradu naći zahtevnica Ministarstva pravde BiH, kojom se traži da se prizna presuda iz Sarajeva. Po njoj je general Novak Đukić, osuđen na 20 godina robije, jer je kao komandant Taktičke grupe "Ozren" tad navodno naredio granatiranje Tuzle.
Kako "Novosti" saznaju, strani veštaci su se složili da je nemoguće da granata kalibra 130 milimetara, koja je navodno doletela sa srpske strane i sa 27 kilometara udaljenosti iz rejona Panjika, padne pod uglom, kako veštak tužilaštva u Sarajevu Berko Zečević tvrdi, i uz to ubije desetine ljudi, a još 240 rani, a da pri tome izazove samo manja oštećenja na okolnim zgradama i automobilima.
I onda kontam da ti Nikinci gdje se ovaj cirkus dešava... U Srbiji su...
Pa škola Srbija...u Šamcu...Nikinci (Serbian Cyrillic: Никинци) is a village in Serbia. It is located in the Ruma municipality, in the Srem District, Vojvodina province. The village has a Serb ethnic majority and its population numbering 2,216 people (2002 census).
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... mca/350835
Šta zapravo Srbija hoće od nas? Zašto želi oteti dio naše teritorije? Nismo mi ni tako bogata ni tako bajkoviza zemlja. Toplija je Makedonija, Plodnija je Mađarska, preko CG bi se mogli dokopati mora..Ali Srbija samo atakuje na BiH, podriva je svaki dan u svakom pogledu...Šta smo to mi Srbiji skrivili? Šta smo joj to dužni? Šta to imamo što je njihovo?Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas će svečano presjeći vrpcu na novoizgrađenoj Osnovnoj školi "Srbija" u Crkvini kod Šamca. Na temeljima stare škole, potpuno uništene tokom poplava u maju 2014. godine, izgrađen je novi školski objekat, a sredstva za izgradnju obezbijedili su Vlada Srbije i UNDP.
Neko reći: Srbija nas napada jer nas smatra za Turke...Nije tačno. Srbija i Turska imaju jako dobre odnose i uvijek su ih imale. Nikada niko u Srbiji, niti najgori nacionalista nije predložio da se ide u Izmir ili Ankaru i sveti za ono što su Osmanlije radile Srbima tokom okupacije u srednjem vijeku...
Neko će reći: Mrze nas jer smo muslimani...Nije tačno...Srbija ima izuzetno dobre odnose sa nizom muslimanskih zemalja...Irakom, Egiptom, Jordanom, Tunisom, Alžirom...Znam neke ovde neke nesretnike koji su 1992. izbjeglički spasa našli su zemljama koje sam nabrojao. Znate šta ima je lokalno stanovništvo govorilo, otprilike. "Srbi u pravo, zakon su, oni su dobri i plemeniti...A vi ste ništa. Goovno"
Nisu u pitanju ni crkva ni svetinje. Najvažnije srpske crkve su na Kosovu...Mislite da se neko u Beogradu češke po dupetu zbog toga što im Šiptari kontroliše manastrire i grobove svetaca...Hebe im se...Neko će reći da je u Srbiji tijesno...Opat netačno...Srbija je slabo naseljena zemlja koja iz godina u godine ima sve manje ljudi sve više praznih sela...naročito je teritorija južno od Niša katastrofa u ekonomskom i demografskom pogledu...
Šta je dakle u pitanju? Šta hoće Srbija od Bosne? Zašto Srbija nije mirni komšija nego neko ko vreba da se otme dio tuđe teritorije...Šta smo im to skrivili?