Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bach

#1 Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by bach »

Ne prođe jedan jedaini dan, da neka važna kravata sa ove ili ne stane Drine, ne pokušaju, onako ispod žita pokazati da su RS i Srbija, jedan narod, jedna država, jedna zemlja, jedna krv...Da je RS zapravo Srbija, da je sa obje strane Drine srpska zemlja, da ja Bosna zapravo Srbija i da je sve ovdje srpsko i samo njihovo...

Ko ne vjeruje neka se sam uvjeri..

http://ba.n1info.com/a83894/Svijet/Regi ... aveza.html
"Srbija će čuvati svoju vojnu neutralnost i neće biti član niti jednog vojnog saveza. Dodik je rekao da će i Republika Srpsko učiniti isto u BiH", poručio je premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik danas su u Beogradu održali sastanak, a potom i zajedničku press konferenciju.

Premijer Srbije je, između ostalog, govorio o obilježavanju historijski važnih događaja za srpski narod.

Pa onda kaže...

Evo ih negdje u Srbiji napravili identične kopiju Tuzlankse kapije i dokazuju da granatu nisu ispalili Srbi. Mislio sam da je vijest zaebancija...Ali nije...
Ovo je zaključak petorice balističkih sudskih veštaka iz Češke, Izraela i Francuske koji su prošle i ove godine radili odvojena veštačenja eksplozije na Trgu. Time se baca novo svetlo na ovu tragediju, koja po svemu podseća na scenario koji je serviran u slučaju "Markale".

Ta saznanja još više dobijaju u težini, jer će se sutra pred Višim sudom u Beogradu naći zahtevnica Ministarstva pravde BiH, kojom se traži da se prizna presuda iz Sarajeva. Po njoj je general Novak Đukić, osuđen na 20 godina robije, jer je kao komandant Taktičke grupe "Ozren" tad navodno naredio granatiranje Tuzle.

Kako "Novosti" saznaju, strani veštaci su se složili da je nemoguće da granata kalibra 130 milimetara, koja je navodno doletela sa srpske strane i sa 27 kilometara udaljenosti iz rejona Panjika, padne pod uglom, kako veštak tužilaštva u Sarajevu Berko Zečević tvrdi, i uz to ubije desetine ljudi, a još 240 rani, a da pri tome izazove samo manja oštećenja na okolnim zgradama i automobilima.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hr ... de-u-Tuzli

I onda kontam da ti Nikinci gdje se ovaj cirkus dešava... U Srbiji su...
Nikinci (Serbian Cyrillic: Никинци) is a village in Serbia. It is located in the Ruma municipality, in the Srem District, Vojvodina province. The village has a Serb ethnic majority and its population numbering 2,216 people (2002 census).
Pa škola Srbija...u Šamcu...

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... mca/350835
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas će svečano presjeći vrpcu na novoizgrađenoj Osnovnoj školi "Srbija" u Crkvini kod Šamca. Na temeljima stare škole, potpuno uništene tokom poplava u maju 2014. godine, izgrađen je novi školski objekat, a sredstva za izgradnju obezbijedili su Vlada Srbije i UNDP.
Šta zapravo Srbija hoće od nas? Zašto želi oteti dio naše teritorije? Nismo mi ni tako bogata ni tako bajkoviza zemlja. Toplija je Makedonija, Plodnija je Mađarska, preko CG bi se mogli dokopati mora..Ali Srbija samo atakuje na BiH, podriva je svaki dan u svakom pogledu...Šta smo to mi Srbiji skrivili? Šta smo joj to dužni? Šta to imamo što je njihovo?

Neko reći: Srbija nas napada jer nas smatra za Turke...Nije tačno. Srbija i Turska imaju jako dobre odnose i uvijek su ih imale. Nikada niko u Srbiji, niti najgori nacionalista nije predložio da se ide u Izmir ili Ankaru i sveti za ono što su Osmanlije radile Srbima tokom okupacije u srednjem vijeku...

Neko će reći: Mrze nas jer smo muslimani...Nije tačno...Srbija ima izuzetno dobre odnose sa nizom muslimanskih zemalja...Irakom, Egiptom, Jordanom, Tunisom, Alžirom...Znam neke ovde neke nesretnike koji su 1992. izbjeglički spasa našli su zemljama koje sam nabrojao. Znate šta ima je lokalno stanovništvo govorilo, otprilike. "Srbi u pravo, zakon su, oni su dobri i plemeniti...A vi ste ništa. Goovno"

Nisu u pitanju ni crkva ni svetinje. Najvažnije srpske crkve su na Kosovu...Mislite da se neko u Beogradu češke po dupetu zbog toga što im Šiptari kontroliše manastrire i grobove svetaca...Hebe im se...Neko će reći da je u Srbiji tijesno...Opat netačno...Srbija je slabo naseljena zemlja koja iz godina u godine ima sve manje ljudi sve više praznih sela...naročito je teritorija južno od Niša katastrofa u ekonomskom i demografskom pogledu...

Šta je dakle u pitanju? Šta hoće Srbija od Bosne? Zašto Srbija nije mirni komšija nego neko ko vreba da se otme dio tuđe teritorije...Šta smo im to skrivili?
dezurni_ucenik

#2 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by dezurni_ucenik »

Srusio im se san o velikoj Srbiji, ostali bez Kosova, nadam se uskoro i bez Vojvodine i zato hoce 49% nase drzave jer u nama su uvijek vidjeli lak plijen.
Danguba

#3 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by Danguba »

To je konstanta.
Ima li sta novo?
escobar__

#4 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by escobar__ »

Srbija je neprijateljska država.

Zašto, kako, ko zna... Mislim da ni oni sami više nisu sigurni zašto tačno mrze Bosnu i Bošnjake.
bach

#5 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by bach »

Danguba wrote:To je konstanta.
Ima li sta novo?
Ali što je konsanta? Kažem, toplija je i plodnija Makedonija...Pa na nju ne kidišu...Čak su i Kosovo, njihovu svetinju zaboravili...Ali je zato važno zapišavati teritoriju po Bos. Šamcu...
breuer

#6 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by breuer »

escobar__ wrote:Srbija je neprijateljska država.

Zašto, kako, ko zna... Mislim da ni oni sami više nisu sigurni zašto tačno mrze Bosnu i Bošnjake.
U Bosni, kao i u Hercegovini, ne žive samo Bošnjaci.
escobar__

#7 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by escobar__ »

breuer wrote:

Ejs? A ja svo vrijeme kontam ovdje samo Bošnjaci žive... :roll:
Danguba

#8 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by Danguba »

bach wrote:
Danguba wrote:To je konstanta.
Ima li sta novo?
Ali što je konsanta? Kažem, toplija je i plodnija Makedonija...Pa na nju ne kidišu...Čak su i Kosovo, njihovu svetinju zaboravili...Ali je zato važno zapišavati teritoriju po Bos. Šamcu...
Kontinuitet neprijateljstva. Ja sam to tako shvatio i na svojoj kozi osjetio. Da si me pitao prije '90-tih, odgovor bi bio debelo negativan.
Jbg, sami su se tamo svrstali i tako se treba prema istima i ophoditi.
prog321

#9 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by prog321 »

Bošnjaci/Bosanci su slicniji Srbima od Makedonaca i Kosovara.
Uvijek se najviše mrze oni koji su najsličniji a nisu isti :-D
smijesni_ste

#10 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by smijesni_ste »

Ko je jači, taj tlači. Uvijek bilo.

Što se tiče Kosova, znaju i Srbi da su Šiptari malo tvrđi orah :D. Pri tom ne mislim na vojne sukobe, već na sranja u miru koja se tamo dešavaju :o
breuer

#11 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by breuer »

escobar__ wrote:
breuer wrote:

Ejs? A ja svo vrijeme kontam ovdje samo Bošnjaci žive... :roll:
Ne znam za tebe, al vjeruj da većina često zanemaruje tu činjenicu...
bach

#12 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by bach »

prog321 wrote:Bošnjaci/Bosanci su slicniji Srbima od Makedonaca i Kosovara.
Uvijek se najviše mrze oni koji su najsličniji a nisu isti :-D
Ne baš...

http://bulevar.b92.net/srpska-posla.php ... id=1098774
- Makedonci i Srbi imaju najviše istih gena (96%). Osim toga, nama najsličniji su Grci i Mađari.
sinuhe

#13 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by sinuhe »

Srbija i BiH su u odlicnim odnosima.
Mislio sam da ce se odnosi pogorsati dolaskom Vucica i Nikolica na vlast u Srbiji ali desilo se suprotno.
prog321

#14 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by prog321 »

Jebes gen ako se međusobno ne razmiješ :-D
bach

#15 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by bach »

sinuhe wrote:Srbija i BiH su u odlicnim odnosima.
Mislio sam da ce se odnosi pogorsati dolaskom Vucica i Nikolica na vlast u Srbiji ali desilo se suprotno.
Dobra zeza...
Batal

#16 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by Batal »

Jer u nama vide lak plijen,primili smo ih,dozvolili da se šire i na kraju da svojataju Bosnu.Nakon svega proživljenog i dalje svršavamo na cecu i sanjamo o bratstvu i jedinstvu i to u svakom scenariju po cijenu Bosne.Nikad se nećemo naučiti pameti pa se na takve uvijek i atakuje.
Danguba

#17 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by Danguba »

:lol:

vuk dlaku cesto mijenja ali cud nikada. :wink:
Batal

#18 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by Batal »

bach wrote:
Dobra zeza...

Mislim..stvarno,,,??al zaista :P :P :evil: :arrow: :| :mrgreen: :sad: :roll: :( :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
sinuhe

#19 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by sinuhe »

Prelomni trenutak je dolazak Vučića u Sarajevo a onda i u Srebrenicu bez da je objasnio, ili da je to neko od njega tražio, na bilo koji način svoje ranije posjete Sarajevu i govora u skupštini.

Između dvije države nema nikakvih problema.
Danguba

#20 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by Danguba »

Taj isti Vucic ne postuje Ustavni sud te BiH. Kud ces dalje.

p.s. njegovo laprdanje o dobrim odnosima je iz nuzde. sve drugo bi gurnulo srbiju jos dublje u glib. :wink:
bach

#21 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by bach »

sinuhe wrote:Prelomni trenutak je dolazak Vučića u Sarajevo a onda i u Srebrenicu bez da je objasnio, ili da je to neko od njega tražio, na bilo koji način svoje ranije posjete Sarajevu i govora u skupštini.

Ko nas bre zavadi...

Je li tako?
kolegione

#22 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by kolegione »

bach wrote:Ne prođe jedan jedaini dan, da neka važna kravata sa ove ili ne stane Drine, ne pokušaju, onako ispod žita pokazati da su RS i Srbija, jedan narod, jedna država, jedna zemlja, jedna krv...Da je RS zapravo Srbija, da je sa obje strane Drine srpska zemlja, da ja Bosna zapravo Srbija i da je sve ovdje srpsko i samo njihovo...

Ko ne vjeruje neka se sam uvjeri..

http://ba.n1info.com/a83894/Svijet/Regi ... aveza.html
"Srbija će čuvati svoju vojnu neutralnost i neće biti član niti jednog vojnog saveza. Dodik je rekao da će i Republika Srpsko učiniti isto u BiH", poručio je premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik danas su u Beogradu održali sastanak, a potom i zajedničku press konferenciju.

Premijer Srbije je, između ostalog, govorio o obilježavanju historijski važnih događaja za srpski narod.

Pa onda kaže...

Evo ih negdje u Srbiji napravili identične kopiju Tuzlankse kapije i dokazuju da granatu nisu ispalili Srbi. Mislio sam da je vijest zaebancija...Ali nije...
Ovo je zaključak petorice balističkih sudskih veštaka iz Češke, Izraela i Francuske koji su prošle i ove godine radili odvojena veštačenja eksplozije na Trgu. Time se baca novo svetlo na ovu tragediju, koja po svemu podseća na scenario koji je serviran u slučaju "Markale".

Ta saznanja još više dobijaju u težini, jer će se sutra pred Višim sudom u Beogradu naći zahtevnica Ministarstva pravde BiH, kojom se traži da se prizna presuda iz Sarajeva. Po njoj je general Novak Đukić, osuđen na 20 godina robije, jer je kao komandant Taktičke grupe "Ozren" tad navodno naredio granatiranje Tuzle.

Kako "Novosti" saznaju, strani veštaci su se složili da je nemoguće da granata kalibra 130 milimetara, koja je navodno doletela sa srpske strane i sa 27 kilometara udaljenosti iz rejona Panjika, padne pod uglom, kako veštak tužilaštva u Sarajevu Berko Zečević tvrdi, i uz to ubije desetine ljudi, a još 240 rani, a da pri tome izazove samo manja oštećenja na okolnim zgradama i automobilima.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hr ... de-u-Tuzli

I onda kontam da ti Nikinci gdje se ovaj cirkus dešava... U Srbiji su...
Nikinci (Serbian Cyrillic: Никинци) is a village in Serbia. It is located in the Ruma municipality, in the Srem District, Vojvodina province. The village has a Serb ethnic majority and its population numbering 2,216 people (2002 census).
Pa škola Srbija...u Šamcu...

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... mca/350835
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas će svečano presjeći vrpcu na novoizgrađenoj Osnovnoj školi "Srbija" u Crkvini kod Šamca. Na temeljima stare škole, potpuno uništene tokom poplava u maju 2014. godine, izgrađen je novi školski objekat, a sredstva za izgradnju obezbijedili su Vlada Srbije i UNDP.
Šta zapravo Srbija hoće od nas? Zašto želi oteti dio naše teritorije? Nismo mi ni tako bogata ni tako bajkoviza zemlja. Toplija je Makedonija, Plodnija je Mađarska, preko CG bi se mogli dokopati mora..Ali Srbija samo atakuje na BiH, podriva je svaki dan u svakom pogledu...Šta smo to mi Srbiji skrivili? Šta smo joj to dužni? Šta to imamo što je njihovo?

Neko reći: Srbija nas napada jer nas smatra za Turke...Nije tačno. Srbija i Turska imaju jako dobre odnose i uvijek su ih imale. Nikada niko u Srbiji, niti najgori nacionalista nije predložio da se ide u Izmir ili Ankaru i sveti za ono što su Osmanlije radile Srbima tokom okupacije u srednjem vijeku...

Neko će reći: Mrze nas jer smo muslimani...Nije tačno...Srbija ima izuzetno dobre odnose sa nizom muslimanskih zemalja...Irakom, Egiptom, Jordanom, Tunisom, Alžirom...Znam neke ovde neke nesretnike koji su 1992. izbjeglički spasa našli su zemljama koje sam nabrojao. Znate šta ima je lokalno stanovništvo govorilo, otprilike. "Srbi u pravo, zakon su, oni su dobri i plemeniti...A vi ste ništa. Goovno"

Nisu u pitanju ni crkva ni svetinje. Najvažnije srpske crkve su na Kosovu...Mislite da se neko u Beogradu češke po dupetu zbog toga što im Šiptari kontroliše manastrire i grobove svetaca...Hebe im se...Neko će reći da je u Srbiji tijesno...Opat netačno...Srbija je slabo naseljena zemlja koja iz godina u godine ima sve manje ljudi sve više praznih sela...naročito je teritorija južno od Niša katastrofa u ekonomskom i demografskom pogledu...

Šta je dakle u pitanju? Šta hoće Srbija od Bosne? Zašto Srbija nije mirni komšija nego neko ko vreba da se otme dio tuđe teritorije...Šta smo im to skrivili?
Dok imas 300km prosjecnu platu vecu od kine uzimajuci u obzir realni sektor to je iznos 100km vecu prosjecnu platu ocajan bdp sudstvo odron dok ti korupcija i nepotizam izjedaju drzavu i svaku mikrozajednicu (Bosnjacku) dok fdi (strane investicije) nema nikako dok mladi bjeze iz BIH ti tabiris neku pricu 90-tih godina eto zasto zivimo kako zivimo
sinuhe

#23 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by sinuhe »

bach wrote:
sinuhe wrote:Prelomni trenutak je dolazak Vučića u Sarajevo a onda i u Srebrenicu bez da je objasnio, ili da je to neko od njega tražio, na bilo koji način svoje ranije posjete Sarajevu i govora u skupštini.

Ko nas bre zavadi...

Je li tako?
Što si iz priče izostavio Ćamilove projekte u Srebrenici kad već tjeraš dnevnu politiku?
Danguba

#24 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by Danguba »

sinuhe wrote:
bach wrote:

Ko nas bre zavadi...

Je li tako?
Što si iz priče izostavio Ćamilove projekte u Srebrenici kad već tjeraš dnevnu politiku?

Provaljujes se sve vise i vise. :-)
Srbija je tu u debelom minusu nego Vucic mislio sa nekim mrvicama zamazati oci.
Svjestan je toga Camil pa od zgolje ''daj sta das''. :D
sinuhe

#25 Re: Šta Srbija želi od BiH i zašto je tako neprijateljski nastrojena prema nama?

Post by sinuhe »

Čovjek se šepuri po Bosni i radi šta hoće a Srbija na gubitku :lol:
Locked