Šta smo radili devedeset i neke by Haris Silajdžić

Post Reply
ines.c

Post by ines.c »

A tko je doveo do stanja u kojem se potpisivao dejtonski sporazum?Kakvo licemjerstvo!Znaci covjek je kriv sto je zelio da sacuva sto vise zivota.A te raznorazne "zvrcke"RBIH se postavljaju svakodnevno i danas.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

ines.c wrote:A tko je doveo do stanja u kojem se potpisivao dejtonski sporazum?Kakvo licemjerstvo!Znaci covjek je kriv sto je zelio da sacuva sto vise zivota.A te raznorazne "zvrcke"RBIH se postavljaju svakodnevno i danas.
Evo, preuzimam na sebe to da sam licemjeran ali i dalje je "onaj sto ne zna engleski" taj koji je potpisao kapitulaciju Bosne i Hercegovine!

Kad to prihvatis, mozemo pricati o tome sta je dovelo "do stanja u kojem se potpisivao dejtonski sporazum" ali onda i o tome ko je i sta radio u stanju koje je prethodilo stanju zbog koga je potpisan Dejtonski sporazum.. :-) :D

:oops:
ines.c

Post by ines.c »

Taj covjek je ovdje heroj,pricaj sa postovanjem.Ucinio je vise za BIH i volio je vise nego svi forumasi koji sad ovdje pricaju protiv njega.Da nam je Karadjic potpisao bili bi mi sad svi 10m pod zemljom.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ines.c wrote:Taj covjek je ovdje heroj,pricaj sa postovanjem.Ucinio je vise za BIH i volio je vise nego svi forumasi koji sad ovdje pricaju protiv njega.Da nam je Karadjic potpisao bili bi mi sad svi 10m pod zemljom.
Danas svako i heroj moze biti...

Nekome je heroj i Karadzic, onom Spahi je heroj Seselj, nekome je heroj Bush... Zato valjda svijet i ode u qrac. Sto nas vise hebu to su nam drazi... Samo nek su nasi.
ines.c

Post by ines.c »

Ma BosanaC ja evo ne znam "sta"si ti,ali si ok covjek.Ja samo ne mogu ovih licemjernih.
prleitihi

Post by prleitihi »

_BosanaC wrote:
ines.c wrote:Taj covjek je ovdje heroj,pricaj sa postovanjem.Ucinio je vise za BIH i volio je vise nego svi forumasi koji sad ovdje pricaju protiv njega.Da nam je Karadjic potpisao bili bi mi sad svi 10m pod zemljom.
Danas svako i heroj moze biti...

Nekome je heroj i Karadzic, onom Spahi je heroj Seselj, nekome je heroj Bush... Zato valjda svijet i ode u qrac. Sto nas vise hebu to su nam drazi... Samo nek su nasi.
đeš spahu i našeg svemirka u isti koš.. :x:D:D
Shahab

Post by Shahab »

Koleginice,

Ja duboko poštujem tvoje patriotske motive.
Ali političari treba da se sude po konkretnim rezultatima koje je polucila njihova aktivnost.
Ja u ovom slučaju ne vidim ništa pozitivno...iz aspekta BiH.
Kako u prošlosti sa Ilijom tako i danas....tipujemo na pogrešne ljude...a ne bi bilo tako kada bi se rukovodili onom narodnom "nije bitno šta ko priča već šta ko radi".

Pozdrav!
gold'n'brown

Post by gold'n'brown »

seka wrote:
gold'n'brown wrote:Hvala svercerima oruzjem sto su omogucili da se imamo cime braniti.
po svim prilikama slijedeci sverceri su pripravni.
Jesi li cula za embargo na uvoz oruzija? Ja znam da su nasi piloti svaki put glavu u torbu stavljali, letili i donosili oruzje da bi se imali cime braniti. Pri tome su letili nisko izbjegavali, radare, a koliko hoces puta su im prijetili da ce ih oboriti nato avioni. Meni su to heroji, a ne sverceri.
ines.c

Post by ines.c »

Shvatam ja to potpuno,ali valja krenuti jedno po jedno.Ja i sad tvrdim da mi nemamo dovoljno strucne politicare,samo sam svijesna i tog da ma koliko oni bili strucni u sustini konstantno nemaju izbora kako voditi politiku.Sva desavanja u BIH i politicka djelovanja nasih predstavnika su kontrolirana,vetovana,ogranicavana,sputavana...uslovljavana....
Shahab

Post by Shahab »

ines.c wrote:Shvatam ja to potpuno,ali valja krenuti jedno po jedno.Ja i sad tvrdim da mi nemamo dovoljno strucne politicare,samo sam svijesna i tog da ma koliko oni bili strucni u sustini konstantno nemaju izbora kako voditi politiku.Sva desavanja u BIH i politicka djelovanja nasih predstavnika su kontrolirana,vetovana,ogranicavana,sputavana...uslovljavana....
Apsolutno si u pravu.....ali sve je opet do nas samih.
I u tom kontekstu ograničenja postoji korisna i štetna politika. Politika je umijeće mogućeg a ne arena za lijećenje narcistićkih neuroza.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

ines.c wrote:Shvatam ja to potpuno,ali valja krenuti jedno po jedno.Ja i sad tvrdim da mi nemamo dovoljno strucne politicare,samo sam svijesna i tog da ma koliko oni bili strucni u sustini konstantno nemaju izbora kako voditi politiku.Sva desavanja u BIH i politicka djelovanja nasih predstavnika su kontrolirana,vetovana,ogranicavana,sputavana...uslovljavana....
Da, da, Haris je zlato, samo je bio loše obaviješten. Okružen kriminalcima, a on melek pravi. Interesantno, kako su svi narodni tribuni, vođe krda, diktatori bili naivni i okruženi lošim ljudima, a narod sve vidi i zna. Možda su ti vladari (Silajdžić i ostali) onda glupi kad to ne vide. To da svi forumaši osim tebe ne vole Bosnu, okači mačku o rep mala. Ja sam ovo puškom branio, dok si ti u vrtić išla. Lijepo sam ti jučer na drugoj temi napisao da si premlada da komentiraš ozbiljne stvari. Ili možda kao i svako dijete iznosiš ružne tajne iz familije. Dedo Abid i babo Mujo tako govore, zar ne? Da se više nisi usudila komentirati naš patriotizam. Što tvoj Hare magare ne odbi potpisati ono sranje u Daytonu? Ispade samo Zubak patriota. Najgori su soft balije, soft četnici i soft ustaše. Pronađi se negdje ovdje, jer ste svi isti.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 18:17, edited 1 time in total.
ines.c

Post by ines.c »

Fox Mulder wrote:
Da, da, Haris je zlato, samo je bio loše obaviješten. Okružen kriminalcima, a on melek pravi. Interesantno, kako su svi narodni tribuni, vođe krda, diktatori bili naivni i okruženi lošim ljudima, a narod sve vidi i zna. Možda su ti vladari (Silajdžić i ostali) onda glupi kad to ne vide. To da svi forumaši osim tebe ne vole Bosnu, okači mačku o rep mala. Ja sam ovo puškom branio, dok si ti u vrtić išla. Lijepo sam ti jučer na drugoj temi napisao da si premlada da komentiraš ozbiljne stvari. Ili možda kao i svako dijete iznosiš ružne tajne iz familije. Dedo Abid i babo Mujo tako govore, zar ne? Da se više nisi usudila komentirati naš patriotizam. Što tvoj Hare magare ne odbi potpisati ono sranje u Daytonu? Ispade samo Zubak patriota. Najgori su soft balije, soft četnici i soft ustaše. Pronađi se negdje ovdje, jer ste svi isti.
Fox nemoj vise da spominjes nicije dede.Porodicne tajne hahaha
Shahab

Post by Shahab »

Nancy Drew wrote:
maha wrote:Ovako radi MZ. Dakle, ocito je u toku pritisak na Silajdzica u vezi sa mnogim pitanjima (Ustav, reforma policije, Srebrenica...). Dakle, ovdje je u pitanju simultana akcija na stvaranje preduslova da se ucijeni g.Silajdzic ili makar da se napravi takav pritisak da on sam skonta da je odnio vrag salu i da nema zajebancije sa SAD i inim MZ-ovcima.
Jer kako drugacije objasniti sve ovo. Poslije 12-13 godina odjednom istrage, napisi u novinama u BiH i u svijetu a sve neposredno poslije odbijanja ustavnih amandmana, odnosno pred nove razgovore, usred "bitke" za Srebrenicu i zahtjeva za poseban status iste...
Dodaj tome nove ultimatume M. Dodika,
odbijanje reforme policije,
postavljanje Nikolića na čelo srbijanskog paralamenta,
jučerašnje odbijanje američkog ambasadora da Srebrenica dobije poseban status ... pa puške im više i ne trebaju.

Pa još kad znamo da je definiranje statusa Kosova prolongirano a da Tihić sinoć iskoči sa aprilskim paketom koji 'mora biti usvojen do kraja maja :? ' , onda ovo smišljeno i organizirano 'pakovanje' Silajdžiću, već viđeno i opet od istog 'društvanceta' dođe i očekivano ...
Evo ja imam dijametralno suprotno mišljenje i tvrdim da gospodin ne radi ništa mimo američkih interesa....da je bitan segment igranke koja rezultira sve manjom BiH.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Šta ti znaš o američkim interesima, majke ti?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Nancy Drew wrote:
maha wrote:Ovako radi MZ. Dakle, ocito je u toku pritisak na Silajdzica u vezi sa mnogim pitanjima (Ustav, reforma policije, Srebrenica...). Dakle, ovdje je u pitanju simultana akcija na stvaranje preduslova da se ucijeni g.Silajdzic ili makar da se napravi takav pritisak da on sam skonta da je odnio vrag salu i da nema zajebancije sa SAD i inim MZ-ovcima.
Jer kako drugacije objasniti sve ovo. Poslije 12-13 godina odjednom istrage, napisi u novinama u BiH i u svijetu a sve neposredno poslije odbijanja ustavnih amandmana, odnosno pred nove razgovore, usred "bitke" za Srebrenicu i zahtjeva za poseban status iste...
Dodaj tome nove ultimatume M. Dodika,
jučerašnje odbijanje američkog ambasadora da Srebrenica dobije poseban status ... pa puške im više i ne trebaju.

Pa još kad znamo da je definiranje statusa Kosova prolongirano a da Tihić sinoć iskoči sa aprilskim paketom koji 'mora biti usvojen do kraja maja :? ' , onda ovo smišljeno i organizirano 'pakovanje' Silajdžiću, već viđeno i opet od istog 'društvanceta' dođe i očekivano ...
Polako, polako.... :-)
Koliko sam ja shvatio, Silajdzic nije nicim uprljao ruke pa je prema tome teza postavljena u ova dva posta o nekoj nazovi uroti MZ-a, Srba (a vjerovatno i Zlaje! :D ) potpuno pogresna.
Harre je nevin...
Barem ispod pazuha... :D
Ili? :oops:
Shahab

Post by Shahab »

maha wrote:
Shahab wrote:
Nancy Drew wrote: Dodaj tome nove ultimatume M. Dodika,

Evo ja imam dijametralno suprotno mišljenje i tvrdim da gospodin ne radi ništa mimo američkih interesa....da je bitan segment igranke koja rezultira sve manjom BiH.
Argument?
Istorijski dokaz prvoga reda...legalizacija srpske okupacije polovice BiH.
Zatim niz poteza iz kojih se može izvesti samo jedna konstanta...služenje američkim interesima na Balkanu.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 18:16, edited 1 time in total.
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Shahab wrote:
maha wrote:
Shahab wrote: Evo ja imam dijametralno suprotno mišljenje i tvrdim da gospodin ne radi ništa mimo američkih interesa....da je bitan segment igranke koja rezultira sve manjom BiH.
Argument?
Istorijski dokaz prvoga reda...legalizacija srpske okupacije polovice BiH.
Zatim niz poteza iz kojih se može izvesti samo jedna konstanta...služenje američkim interesima na Balkanu.
Što pišeš gluposti? Da nije bilo Amerike, ne bi Bosne nigdje bilo. Hajde da se, hipotetska je misao, USA povuće (ali nikad neće)? Šta bi bilo sa Bosnom? Jest vas vala Hare magare odbranio. Gledate u njega k'o u vrhovni autoritet,a on... Šta je uradio za BiH? Mislite da ima kapaciteta da vodi iole normalnu državu? Ako vam je on najbolji, kakvi ste onda vi, što ste ga birali? Ja još nijednu suvislu misao od njega nisam čuo. Samo trabunja o RS-u, uroti protiv muslimana, Srebrenici. Ponavlja istu priču već 15 godina.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

gold'n'brown wrote:
seka wrote:
gold'n'brown wrote:Hvala svercerima oruzjem sto su omogucili da se imamo cime braniti.
po svim prilikama slijedeci sverceri su pripravni.
Jesi li cula za embargo na uvoz oruzija? Ja znam da su nasi piloti svaki put glavu u torbu stavljali, letili i donosili oruzje da bi se imali cime braniti. Pri tome su letili nisko izbjegavali, radare, a koliko hoces puta su im prijetili da ce ih oboriti nato avioni. Meni su to heroji, a ne sverceri.
Bem' mu patka Banjaluckog pa nije poenta u svercu naoruzanjem za Armiju! Poenta je u tome da je oruzje koje je trebalo doci Armiji u ruke preprodavano dalje, dok su padali citavi gradovi i vrseni zlocini i genocid nad ljudima koji se nisu imali cime braniti, a pare od prodanog oruzja su zavrsavali na privatnim racunima pojedinaca :roll:
Post Reply