Šta smo radili devedeset i neke by Haris Silajdžić
- Vodenjak
Evo, preuzimam na sebe to da sam licemjeran ali i dalje je "onaj sto ne zna engleski" taj koji je potpisao kapitulaciju Bosne i Hercegovine!ines.c wrote:A tko je doveo do stanja u kojem se potpisivao dejtonski sporazum?Kakvo licemjerstvo!Znaci covjek je kriv sto je zelio da sacuva sto vise zivota.A te raznorazne "zvrcke"RBIH se postavljaju svakodnevno i danas.
Kad to prihvatis, mozemo pricati o tome sta je dovelo "do stanja u kojem se potpisivao dejtonski sporazum" ali onda i o tome ko je i sta radio u stanju koje je prethodilo stanju zbog koga je potpisan Dejtonski sporazum..
-
_BosanaC
Danas svako i heroj moze biti...ines.c wrote:Taj covjek je ovdje heroj,pricaj sa postovanjem.Ucinio je vise za BIH i volio je vise nego svi forumasi koji sad ovdje pricaju protiv njega.Da nam je Karadjic potpisao bili bi mi sad svi 10m pod zemljom.
Nekome je heroj i Karadzic, onom Spahi je heroj Seselj, nekome je heroj Bush... Zato valjda svijet i ode u qrac. Sto nas vise hebu to su nam drazi... Samo nek su nasi.
-
prleitihi
đeš spahu i našeg svemirka u isti koš.._BosanaC wrote:Danas svako i heroj moze biti...ines.c wrote:Taj covjek je ovdje heroj,pricaj sa postovanjem.Ucinio je vise za BIH i volio je vise nego svi forumasi koji sad ovdje pricaju protiv njega.Da nam je Karadjic potpisao bili bi mi sad svi 10m pod zemljom.
Nekome je heroj i Karadzic, onom Spahi je heroj Seselj, nekome je heroj Bush... Zato valjda svijet i ode u qrac. Sto nas vise hebu to su nam drazi... Samo nek su nasi.
- Shahab
Koleginice,ines.c wrote:Taj covjek je ovdje heroj,pricaj sa postovanjem.Ucinio je vise za BIH i volio je vise nego svi forumasi koji sad ovdje pricaju protiv njega.Da nam je Karadjic potpisao bili bi mi sad svi 10m pod zemljom.
Ja duboko poštujem tvoje patriotske motive.
Ali političari treba da se sude po konkretnim rezultatima koje je polucila njihova aktivnost.
Ja u ovom slučaju ne vidim ništa pozitivno...iz aspekta BiH.
Kako u prošlosti sa Ilijom tako i danas....tipujemo na pogrešne ljude...a ne bi bilo tako kada bi se rukovodili onom narodnom "nije bitno šta ko priča već šta ko radi".
Pozdrav!
-
gold'n'brown
Jesi li cula za embargo na uvoz oruzija? Ja znam da su nasi piloti svaki put glavu u torbu stavljali, letili i donosili oruzje da bi se imali cime braniti. Pri tome su letili nisko izbjegavali, radare, a koliko hoces puta su im prijetili da ce ih oboriti nato avioni. Meni su to heroji, a ne sverceri.seka wrote:po svim prilikama slijedeci sverceri su pripravni.gold'n'brown wrote:Hvala svercerima oruzjem sto su omogucili da se imamo cime braniti.
-
ines.c
Shvatam ja to potpuno,ali valja krenuti jedno po jedno.Ja i sad tvrdim da mi nemamo dovoljno strucne politicare,samo sam svijesna i tog da ma koliko oni bili strucni u sustini konstantno nemaju izbora kako voditi politiku.Sva desavanja u BIH i politicka djelovanja nasih predstavnika su kontrolirana,vetovana,ogranicavana,sputavana...uslovljavana....
- Shahab
Apsolutno si u pravu.....ali sve je opet do nas samih.ines.c wrote:Shvatam ja to potpuno,ali valja krenuti jedno po jedno.Ja i sad tvrdim da mi nemamo dovoljno strucne politicare,samo sam svijesna i tog da ma koliko oni bili strucni u sustini konstantno nemaju izbora kako voditi politiku.Sva desavanja u BIH i politicka djelovanja nasih predstavnika su kontrolirana,vetovana,ogranicavana,sputavana...uslovljavana....
I u tom kontekstu ograničenja postoji korisna i štetna politika. Politika je umijeće mogućeg a ne arena za lijećenje narcistićkih neuroza.
-
Fox Mulder
Da, da, Haris je zlato, samo je bio loe obavijeten. Okruen kriminalcima, a on melek pravi. Interesantno, kako su svi narodni tribuni, vođe krda, diktatori bili naivni i okrueni loim ljudima, a narod sve vidi i zna. Moda su ti vladari (Silajdić i ostali) onda glupi kad to ne vide. To da svi forumai osim tebe ne vole Bosnu, okači mačku o rep mala. Ja sam ovo pukom branio, dok si ti u vrtić ila. Lijepo sam ti jučer na drugoj temi napisao da si premlada da komentira ozbiljne stvari. Ili moda kao i svako dijete iznosi rune tajne iz familije. Dedo Abid i babo Mujo tako govore, zar ne? Da se vie nisi usudila komentirati na patriotizam. to tvoj Hare magare ne odbi potpisati ono sranje u Daytonu? Ispade samo Zubak patriota. Najgori su soft balije, soft četnici i soft ustae. Pronađi se negdje ovdje, jer ste svi isti.ines.c wrote:Shvatam ja to potpuno,ali valja krenuti jedno po jedno.Ja i sad tvrdim da mi nemamo dovoljno strucne politicare,samo sam svijesna i tog da ma koliko oni bili strucni u sustini konstantno nemaju izbora kako voditi politiku.Sva desavanja u BIH i politicka djelovanja nasih predstavnika su kontrolirana,vetovana,ogranicavana,sputavana...uslovljavana....
-
Nancy Drew
-
ines.c
Fox nemoj vise da spominjes nicije dede.Porodicne tajne hahahaFox Mulder wrote:Da, da, Haris je zlato, samo je bio loe obavijeten. Okruen kriminalcima, a on melek pravi. Interesantno, kako su svi narodni tribuni, vođe krda, diktatori bili naivni i okrueni loim ljudima, a narod sve vidi i zna. Moda su ti vladari (Silajdić i ostali) onda glupi kad to ne vide. To da svi forumai osim tebe ne vole Bosnu, okači mačku o rep mala. Ja sam ovo pukom branio, dok si ti u vrtić ila. Lijepo sam ti jučer na drugoj temi napisao da si premlada da komentira ozbiljne stvari. Ili moda kao i svako dijete iznosi rune tajne iz familije. Dedo Abid i babo Mujo tako govore, zar ne? Da se vie nisi usudila komentirati na patriotizam. to tvoj Hare magare ne odbi potpisati ono sranje u Daytonu? Ispade samo Zubak patriota. Najgori su soft balije, soft četnici i soft ustae. Pronađi se negdje ovdje, jer ste svi isti.ines.c wrote:Shvatam ja to potpuno,ali valja krenuti jedno po jedno.Ja i sad tvrdim da mi nemamo dovoljno strucne politicare,samo sam svijesna i tog da ma koliko oni bili strucni u sustini konstantno nemaju izbora kako voditi politiku.Sva desavanja u BIH i politicka djelovanja nasih predstavnika su kontrolirana,vetovana,ogranicavana,sputavana...uslovljavana....
- Shahab
Evo ja imam dijametralno suprotno mišljenje i tvrdim da gospodin ne radi ništa mimo američkih interesa....da je bitan segment igranke koja rezultira sve manjom BiH.Nancy Drew wrote:Dodaj tome nove ultimatume M. Dodika,maha wrote:Ovako radi MZ. Dakle, ocito je u toku pritisak na Silajdzica u vezi sa mnogim pitanjima (Ustav, reforma policije, Srebrenica...). Dakle, ovdje je u pitanju simultana akcija na stvaranje preduslova da se ucijeni g.Silajdzic ili makar da se napravi takav pritisak da on sam skonta da je odnio vrag salu i da nema zajebancije sa SAD i inim MZ-ovcima.
Jer kako drugacije objasniti sve ovo. Poslije 12-13 godina odjednom istrage, napisi u novinama u BiH i u svijetu a sve neposredno poslije odbijanja ustavnih amandmana, odnosno pred nove razgovore, usred "bitke" za Srebrenicu i zahtjeva za poseban status iste...
odbijanje reforme policije,
postavljanje Nikolića na čelo srbijanskog paralamenta,
jučerašnje odbijanje američkog ambasadora da Srebrenica dobije poseban status ... pa puške im više i ne trebaju.
Pa još kad znamo da je definiranje statusa Kosova prolongirano a da Tihić sinoć iskoči sa aprilskim paketom koji 'mora biti usvojen do kraja maja' , onda ovo smišljeno i organizirano 'pakovanje' Silajdžiću, već viđeno i opet od istog 'društvanceta' dođe i očekivano ...
-
Fox Mulder
ta ti zna o američkim interesima, majke ti?
- Vodenjak
Polako, polako....Nancy Drew wrote:Dodaj tome nove ultimatume M. Dodika,maha wrote:Ovako radi MZ. Dakle, ocito je u toku pritisak na Silajdzica u vezi sa mnogim pitanjima (Ustav, reforma policije, Srebrenica...). Dakle, ovdje je u pitanju simultana akcija na stvaranje preduslova da se ucijeni g.Silajdzic ili makar da se napravi takav pritisak da on sam skonta da je odnio vrag salu i da nema zajebancije sa SAD i inim MZ-ovcima.
Jer kako drugacije objasniti sve ovo. Poslije 12-13 godina odjednom istrage, napisi u novinama u BiH i u svijetu a sve neposredno poslije odbijanja ustavnih amandmana, odnosno pred nove razgovore, usred "bitke" za Srebrenicu i zahtjeva za poseban status iste...
jučerašnje odbijanje američkog ambasadora da Srebrenica dobije poseban status ... pa puške im više i ne trebaju.
Pa još kad znamo da je definiranje statusa Kosova prolongirano a da Tihić sinoć iskoči sa aprilskim paketom koji 'mora biti usvojen do kraja maja' , onda ovo smišljeno i organizirano 'pakovanje' Silajdžiću, već viđeno i opet od istog 'društvanceta' dođe i očekivano ...
Koliko sam ja shvatio, Silajdzic nije nicim uprljao ruke pa je prema tome teza postavljena u ova dva posta o nekoj nazovi uroti MZ-a, Srba (a vjerovatno i Zlaje!
Harre je nevin...
Barem ispod pazuha...
Ili?
- Shahab
Istorijski dokaz prvoga reda...legalizacija srpske okupacije polovice BiH.maha wrote:Argument?Shahab wrote:Evo ja imam dijametralno suprotno mišljenje i tvrdim da gospodin ne radi ništa mimo američkih interesa....da je bitan segment igranke koja rezultira sve manjom BiH.Nancy Drew wrote: Dodaj tome nove ultimatume M. Dodika,
Zatim niz poteza iz kojih se može izvesti samo jedna konstanta...služenje američkim interesima na Balkanu.
-
Nancy Drew
-
Fox Mulder
to pie gluposti? Da nije bilo Amerike, ne bi Bosne nigdje bilo. Hajde da se, hipotetska je misao, USA povuće (ali nikad neće)? ta bi bilo sa Bosnom? Jest vas vala Hare magare odbranio. Gledate u njega k'o u vrhovni autoritet,a on... ta je uradio za BiH? Mislite da ima kapaciteta da vodi iole normalnu dravu? Ako vam je on najbolji, kakvi ste onda vi, to ste ga birali? Ja jo nijednu suvislu misao od njega nisam čuo. Samo trabunja o RS-u, uroti protiv muslimana, Srebrenici. Ponavlja istu priču već 15 godina.Shahab wrote:Istorijski dokaz prvoga reda...legalizacija srpske okupacije polovice BiH.maha wrote:Argument?Shahab wrote: Evo ja imam dijametralno suprotno mišljenje i tvrdim da gospodin ne radi ništa mimo američkih interesa....da je bitan segment igranke koja rezultira sve manjom BiH.
Zatim niz poteza iz kojih se može izvesti samo jedna konstanta...služenje američkim interesima na Balkanu.
-
_BosanaC
Bem' mu patka Banjaluckog pa nije poenta u svercu naoruzanjem za Armiju! Poenta je u tome da je oruzje koje je trebalo doci Armiji u ruke preprodavano dalje, dok su padali citavi gradovi i vrseni zlocini i genocid nad ljudima koji se nisu imali cime braniti, a pare od prodanog oruzja su zavrsavali na privatnim racunima pojedinacagold'n'brown wrote:Jesi li cula za embargo na uvoz oruzija? Ja znam da su nasi piloti svaki put glavu u torbu stavljali, letili i donosili oruzje da bi se imali cime braniti. Pri tome su letili nisko izbjegavali, radare, a koliko hoces puta su im prijetili da ce ih oboriti nato avioni. Meni su to heroji, a ne sverceri.seka wrote:po svim prilikama slijedeci sverceri su pripravni.gold'n'brown wrote:Hvala svercerima oruzjem sto su omogucili da se imamo cime braniti.