Šta se to dešava u Novom Sarajevu ..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Mikado

#26 Re: Šta se to dešava u Novom Sarajevu ..

Post by Mikado »

mIRCerka wrote:
srce_sarajevsko wrote:Čujem danas da je ovih dana dosta burno u opštini Novo Sarajevo, posebno u kabinetu načelnika Koldže i njegovih saradnika iz službe za privredu i finansije.
Valjda je u četvrtak sjednica opštinskog vijeća, i na rasporedu ja budžet za 2009. godinu, na koji su novi vijećnici Naše stranke (ovo im je prvi mandat tamo) imali žestoke primjedbe i amandmanima nastoje totalno promijeniti budžetsku potrošnju, i zbog čega su neki vijećnici uznemiravani i izvrijeđani, i zbog čega je nastao haos.
Od ponedjeljka su telefoni usijani na relaciji Koldžo (SDA) - Ivanišević (SDP), rade se dilovi, dogovaranje je ja tebi-ti meni , jer su najbrojniji u vijeću, a Našu stranku su stavili na odstrel i jedni i drugi, jer im kvare talove.
Izgleda da ih je Naša stranka načepila kod gradnje bazena i sportske dvorane. Koldžo je planirao potrošiti 5,5 miliona KM para iz budžeta, a ovi se protive, (navodno da Koldžo ima suvlasništvo u nekoj građevinskoj firmi koja treba dobiti posao) i traže da bazen i dvoranu prave privatne firme od svojih para, a da se pare iz budžeta preusmjere u stvaranje novog Fonda za potsticaj poduzetništva na Novom Sarajevu, i na još neke druge rashode, a najviše na stipendije učenicima. Kažu da su tražili već dva mjeseca da se u budžetu planira nabavka mamografa za Omer Maslić, a da im Kolžo nije htio prihvatiti zahtjev, nego je povećao grant za udruženje penzionera i vjerskim zajednicama, a sebi i službenicima namjerava povećati plate za 10% kako bi premostio novi porez, i to će mu proći, jer će SDP tražiti povećanje naknada za vijećnike, što im treba proći .... bratski dogovori i talovi .

Ima li neko više informacija ... ?
sve mogu povjerovat osim ovoga boldiranog.
Boldirano i jeste najveca istina. Kad su pare u pitanju sve se lako dogovori, a ideologija ide u drugi plan.
Post Reply