Šta se "kuha" u Srbiji?
- JanuaryJones
#26 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
Gledam sinoć po ko zna koju epizodu Smrt Jugoslavije i ko je i kako igrao Bosni o glavi, i talovi, i mućke i političko i strateško kurvanje preko naših ledja i kostiju. Kontam mogla sam zaplatit geler ili metak a da se nikad ne sazna zbog čega i koga pogidoh. Neće istina na vidjelo izaći narednih 200 godina, ako i tada. I smeta mi što se u HR svodi na 29% okupiranih teritorija i oslobadjanja istih a kod nas je gradjanski rat, izjednačavanje strana a Milošević nam orgijao zajedno sa Rusima i Grcima po Palama i Jahorini. Pa i taj Vučić, na kraju krajeva. Prevelika je želja moja da se nešto riješi u našu korist, pro BiH, a znam da neće.
- filosofman
#27 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
Ništa ozbiljno,ukoliko neko misli na Šešeljev povratak u Srbiju, ukoliko bude pravio pravne probleme u smislu da na određenom javnom skupu bez odobrenja policije organizuje isti, ili ukoliko dođe do narušavanja javnog reda i mira "zbog pravnih i humnaitarnih razloga (potrebe za liječenjem) može biti zadržan u "kućnom pritvoru ili hospitalizovan u medicinskoj ustanovi pod stalnim nadzorom".
- Dr. Kuca
#28 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
Ja se odo naoruzat, za vas ne znam. 
-
Pokajnik
#29 Re: Šta se kuha u Srbiji?
Garancije nije tražio sud jer su u biti nepotrebne.Između smrti sumnjivo optuženog koji je 11,5 godina proveo u pritovoru i koji bi bez presude proveo još neko vrijeme u pritvoru i puštanja na slobodu,izabrao je ovo drugo kao manje loše rješenje.KatarinaKosaca wrote:Postavih ovo pitanje na temi o Seselju koja je nestala. Naime, kontradiktorne su izjave vlade Srbije oko garancija. Prije 2 dana su rekli da su dali garancije, danas kazu da nisuvivaldi wrote:vucic je mogao samo sam sebi stati na zulj, jer je upravo on dao garancije za seseljevo pustanje, a bez toga ne bi izasao iz hagaseldzuk wrote:A možda je samo nekom Vučić stao na žulj
Iako nisam pristalica teorija zavjere, u ovom slucaju mi se svakako cini da seVucic oteokontrolli onih koji su ga doveli na vlast i od njega napravili europejca,misleci da je moguce zaista u ovaj vakat voditi neku nezavisnu politiku, zaigrao se sa Putinom, prkosio Rusijom i sklona sam misliti da mu je Seselj zuti karton. Inace drcni Vucic je jako miran i kao buda sklopljenih ruku samo zeli pridoslici zdravlje i oporavak sto je znak da jeste zabrinut. Sve bi to meni bio dobar humor i zabava da mi pola zemlje tamo ne gleda kao u meku i ceka mig, znak, signal....
-
hizo ramidovic
#30 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
zlo koje je pogodilo sfrj 90-tih godina proslog stoljeca, krenulo je iz srbije.
zlo je napravilo krug i sad se vraca na izvor.
definitivni rasplet slijedi...
zlo je napravilo krug i sad se vraca na izvor.
definitivni rasplet slijedi...
-
zavrzlama
#31 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
U srbiji konstantno kuha,samo seselj zeli da lonac prekipi...seselja je zapad pustio iz Haga jer vucic sjedi na dvije stolice,ima vecinu u skupstini i vladu srbije pod licnom kontrolom,a to zapadu ne odgovara....a kako za naredna minimalno 2 izborna ciklusa nema politicke stranke koja moze pero odbiti vucicu,seselj dodje kao zadnja nada zapadu da istog spusti na zemlju..seselj ima mali milion nacina da ocrni i demaskira vucicevu politiku salonskog cetnikovanja...ako vucic zeli seselja nazad u Hag,tu mu moze samo zapad pomoci,a zapad ce traziti poslusnost od vucica ako zeli da vrate seselja u Hag...kraj ove igre ce biti da ce seselj biti vracen u Hag a vucic ukoroceni srpski sovinista koji ce igrati po pravlima zapada....sad da li je vucic dovoljno hrabar da odjebe ovaj zapadni scenario,zavisi od ruskog maca iznad vuciceve glave..
- OldMayor
#32 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
Kakav ba seselj, taj ce odapet samo je pitanje mjeseca. To se vidi i na njemu, sad se koprca jos malo lafo da pokaze da je zdrav, a zna i sam da mu nije ostalo puno. I on je totalno nebitna licnost, tesko da moze on radikale podici. Pa sve vrijeme su se i koristili njegovim likom i djelom u predizbornoj utrci, nije to da on nije bio prisutan tamo sve ovo vrijeme - i kako su prosli?
Ostaje njemu jos koji mjesec i odapinje krme. Steta je samo sto presudu nece docekati, ali kakav je sud nesposoban mozda je i bolje, jer ne bi me cudilo da presuda bude oslobadjajuca, sto je jos gore. Vjerovatno zato sud i odugovlaci sa ovim.
I jednu stvar ne kontam, Vucic se poprilicno okrenuo ka zapadu, a sad kao zapad njemu potura sve da ga skinu?!
To sto je Putin bio u BG, nema nikakve veze, ja imam osjecaj da je vjerovatno Putin sam to trazio, a ko je Vucic da kaze njemu ne.
Rusija je samo htjela da pokaze zapadu da imaju 'saveznike' u evropi.
Ne znam u teskoj su poziciji, u istoj kakvoj cemo mi biti. Jer i mi imamo struje koje vuku ka rusiji, struje koje vuku zapadu, struje ka istoku. Mislim da smo u puno goroj poziciji nego Srbija.
Ostaje njemu jos koji mjesec i odapinje krme. Steta je samo sto presudu nece docekati, ali kakav je sud nesposoban mozda je i bolje, jer ne bi me cudilo da presuda bude oslobadjajuca, sto je jos gore. Vjerovatno zato sud i odugovlaci sa ovim.
I jednu stvar ne kontam, Vucic se poprilicno okrenuo ka zapadu, a sad kao zapad njemu potura sve da ga skinu?!
To sto je Putin bio u BG, nema nikakve veze, ja imam osjecaj da je vjerovatno Putin sam to trazio, a ko je Vucic da kaze njemu ne.
Ne znam u teskoj su poziciji, u istoj kakvoj cemo mi biti. Jer i mi imamo struje koje vuku ka rusiji, struje koje vuku zapadu, struje ka istoku. Mislim da smo u puno goroj poziciji nego Srbija.
-
radostan dan
#33 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
ne potura da ga skinu, nego da ga još malo - poguraju- k sebi, ali bez članstva u eu...a sad kao zapad njemu potura sve da ga skinu?!
-
muzicar_iz_parka
#34 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?

Haški tužioci su smotano sastavili optužnicu, zato im je napravio cirkus od suđenja, koje se poprilično odužilo.
Realno, to je trebalo biti završeno za najviše 2-3 godine i bude presuda, vjerovatno su ga pustili jer im je teško ga osuditi a isto tako teško osloboditi zbog njihovog kredibiliteta.
-
muzicar_iz_parka
#35 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
To "zapadno podmetanje" je spin medija u Srbiji pod kontrolom vlasti, najbolji znak da Vučoć radi u zapadnom interesu je nepostojanje nikakve kritike zbog cenzure koju je uveo, inače se zbog svake nebitne sitnice pobuni 1000 NVO a sada ni da muknu.OldMayor wrote:Kakav ba seselj, taj ce odapet samo je pitanje mjeseca. To se vidi i na njemu, sad se koprca jos malo lafo da pokaze da je zdrav, a zna i sam da mu nije ostalo puno. I on je totalno nebitna licnost, tesko da moze on radikale podici. Pa sve vrijeme su se i koristili njegovim likom i djelom u predizbornoj utrci, nije to da on nije bio prisutan tamo sve ovo vrijeme - i kako su prosli?
-
valensija
#36 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
Vulin: Šešelj najavljuje nesreću
Ministar za rad Aleksandar Vulin, rekao je danas da lider radikala Vojislav Šešelj, izjavama da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, najavljuje "veliku nesreću" za Srbiju.

"Nažalost bio sam u pravu kada sam rekao da je došao da destabilizuje Srbiju. Time sigurno nisam mislio da će glasati u parlamentu, jer u parlamentu ne može da glasa, niti da obezbedi većinu i sruši vladu... Uvrede i pretnje smo od njega očekivali, ali on je danas najavio veliku nesreću za Srbiju kada je rekao: 'Ja se neću dobrovoljno vratiti u Hag'", rekao je Vulin.
On je, gostujući u Dneviku RTS-a, dodao da je "Srbija sada u milosti i nemilosti Haga".
Ako Tribunal bude naložio da se Šešelj vrati, naglasio je Vulin, mi ćemo morati da ga uhapsimo i sprovedemo naš zakon.
"Tribunal kad god poželi može da izazove sukobe među Srbima. Dovoljno je da traže njegovo hapšenje i odvođenje u Hag. Uvek može da se skupi nešto usijanih glava i da se pruži otpor policiji. Dokle smo došli? Posle svega, nakon svih ovih godina, nakon sveg truda da Srbija bude normalna država, mi moramo da razmišljamo o ovome", naglasio je ministar Vulin.
Povodom navoda da će premijeru Aleksandru Vučiću savetovati da preispita spoljnu politiku, Vulin je rekao da diplomatija jeste složena stvar, ali da treba da razmislimo o onome šta radimo.
"Ovo jeste moj lični stav, hteo sam da kažem istinu onako kako je ja vidim. Sebe sam izložio linču, znao sam da će tako biti. Na Vučića sada zbog mene vrše pritisak, ali razgovaraćemo i o tome", navodi Vulin.
On je dodao da ovim izjavama ne osporava politiku premijera, ali da na taj način želi da predoči da moramo više da razmislimo o sebi.
"Ako pošalju Ramu da nas provocira i ako se to ponavlja - onda moramo da razmislimo kuda će to ići", naglasio je Vulin.
O radu svog resornog ministarstva, Vulin je rekao da je inspekcija rada prethodnih nedelja prvo kontrolisala firme za fizičko-tehničko obezbeđenje i otkrila da je 23 odsto radnika na ugovoru o stručnom usavršavanju.
"To znači da ne plaćaju ni penziono, ni zdravstveno osiguranje - ništa ne plaćaju", objasnio je Vulin.
Prema njegovim rečima, posle inspekcija, sada je samo 0,73 odsto na stručnom usavršavanju, a svi ostali su ili na neodređenim, ili na privremeno povremenim poslovima.
"Srbija ovo treba da radi i time da se bavi, a ne da se brine o nekim drugim stvarima, zaključio je Vulin.
Ministar za rad Aleksandar Vulin, rekao je danas da lider radikala Vojislav Šešelj, izjavama da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, najavljuje "veliku nesreću" za Srbiju.

"Nažalost bio sam u pravu kada sam rekao da je došao da destabilizuje Srbiju. Time sigurno nisam mislio da će glasati u parlamentu, jer u parlamentu ne može da glasa, niti da obezbedi većinu i sruši vladu... Uvrede i pretnje smo od njega očekivali, ali on je danas najavio veliku nesreću za Srbiju kada je rekao: 'Ja se neću dobrovoljno vratiti u Hag'", rekao je Vulin.
On je, gostujući u Dneviku RTS-a, dodao da je "Srbija sada u milosti i nemilosti Haga".
Ako Tribunal bude naložio da se Šešelj vrati, naglasio je Vulin, mi ćemo morati da ga uhapsimo i sprovedemo naš zakon.
"Tribunal kad god poželi može da izazove sukobe među Srbima. Dovoljno je da traže njegovo hapšenje i odvođenje u Hag. Uvek može da se skupi nešto usijanih glava i da se pruži otpor policiji. Dokle smo došli? Posle svega, nakon svih ovih godina, nakon sveg truda da Srbija bude normalna država, mi moramo da razmišljamo o ovome", naglasio je ministar Vulin.
Povodom navoda da će premijeru Aleksandru Vučiću savetovati da preispita spoljnu politiku, Vulin je rekao da diplomatija jeste složena stvar, ali da treba da razmislimo o onome šta radimo.
"Ovo jeste moj lični stav, hteo sam da kažem istinu onako kako je ja vidim. Sebe sam izložio linču, znao sam da će tako biti. Na Vučića sada zbog mene vrše pritisak, ali razgovaraćemo i o tome", navodi Vulin.
On je dodao da ovim izjavama ne osporava politiku premijera, ali da na taj način želi da predoči da moramo više da razmislimo o sebi.
"Ako pošalju Ramu da nas provocira i ako se to ponavlja - onda moramo da razmislimo kuda će to ići", naglasio je Vulin.
O radu svog resornog ministarstva, Vulin je rekao da je inspekcija rada prethodnih nedelja prvo kontrolisala firme za fizičko-tehničko obezbeđenje i otkrila da je 23 odsto radnika na ugovoru o stručnom usavršavanju.
"To znači da ne plaćaju ni penziono, ni zdravstveno osiguranje - ništa ne plaćaju", objasnio je Vulin.
Prema njegovim rečima, posle inspekcija, sada je samo 0,73 odsto na stručnom usavršavanju, a svi ostali su ili na neodređenim, ili na privremeno povremenim poslovima.
"Srbija ovo treba da radi i time da se bavi, a ne da se brine o nekim drugim stvarima, zaključio je Vulin.
-
bori14
#37 Re: Šta se kuha u Srbiji?
Nije to nikakva CNN-ova N1, nego je to CNN fransiza, slicno kao kad Fahro uzme McDonalds fransizu. Samo je u slucaju N1 tu fransizu uzeo srbijanac Dragan Salak koji je i generalni manager N1 i za Srbiju i za BiH i za Hrvatsku.seldzuk wrote:to bi im svakako dobro došlo. ali me brine da ne bi i ovi naši podivljali iz nekog razloga. ili da to kuhanje tamo ne počne nama praviti probleme.Danguba wrote:Da se spuste malo na zemlju.
interesantno je što je šešeljev dolazak uživo pratila samo cnn-ova n1, u najmanju ruku čudno
http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1 ... va-seselja
-
bori14
#38 Re: Šta se kuha u Srbiji?
Srbija, Srbi uvijek imaju pa recimo oko 1% onih koji shvataju vrlo dobro stvari i koji su normalni. Jedna od njih je svakako Karleusa.Paranoid wrote:Šešeljeva izjava "Radovao sam se Đinđićevom ubistvu" je poruka da će biti još sretniji ako Vučić ili Nikolić isto okončaju svoju karijeru. Prema tome Srbijo ništa te ne smije iznenadit, a sa ove strane Drine imate na pretek budala koji će Šešeljeve mokre snove pretvorit u javu...
Na tu izjavu Seselja o Djindjicu, Karleusa je napisala na svom Twitter profilu sljedece:
"Šešelj ponovio da je dobro što su ubili Đinđića. Na to samo treba dodati da je dobro što Šešelj umire od raka.!"
Medjutim Seselj ostaje djubre do kraja. Stvarno ta zivotinja na samrti ni mrtve ne moze ostaviti na miru.
- Paranoid
#39 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
Šešelj je sve ono što Srbija i srbi žele, ali ne smiju javno da kažu...sreća pa eho imaju u Voji-Srbinu.
- res publica
#41 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
I meni se čini da se nešto kuha...seldzuk wrote:Nadam se da mi moderatori neće ukinuti temu zbog postojanja posebne teme o dešavanjima u Srbiji, ali mi se čini suviše važnim da bi išlo pod ovu preopširnu temu.
Slijed dešavanja u posljednjih mjesec dana mi je suviše "slučajan":
1. događaj sa dronom na stadionu u Beogradu
2. Ramina posjeta u kojoj situaciju nije ni pokušavao smiriti već je dodatno zakuhao
3. Šešeljev dolazak u Srbiju
i podsjeća na dirigovani pokušaj "kuhanja" u Srbiji. Čini mi se da ih Amerikanci dobro zafrkavaju. Da li je u pitanju samo kažnjavanje zbog bliskosti s Rusijom ili pokušaj pravljenja još jednog rata može se diskutovati nadugo. U svakom slučaju dešavanja u Srbiji ne izgledaju nimalo naivno. Da li je situacija dovoljno loša da bi mogla dovesti do kuhanja s Albancima ili do građanskog rata, mogu samo nagađati.
A možda je samo nekom Vučić stao na žulj, pa ga hoće maknuti.
Ima li neko teoriju? Ili bar neku teoriju zavjere...
Ali u posljednjih mjesec dana neke manje interesatne stvari za forumsku upotrebu su se desile.
Npr. 1. Objavljeno je da srpski avioprevoznik koji je prošle godine bio u debelom dugu, radi se o desetinama miliona eura, ostvario dobit i izašao iz krize.
2. bilježe nekakav minimalan, ali pozitivan ekonomski rast. Ni je ne baratam s tom ekonomijom...
3. Desio se sastanak trijaterale u BG.
4. Susret sa Francuzima na najvišem nivou u BG, potpisano nekakvih 6 ekonomskih sporazuma. Vučić kao cilj najavio da želi francuske investicije dostignu njemačke.
Prve konture teorije zavjere koje mi se javljaju govore da ti događaji sa dronom, Ramom i Šešeljem služe za nekakav spin, dok svijet ima neke sasvim druge i ozbiljnije planove sa Srbijom, povoljne za srpsku ekonomiju na prvom mjestu.
- res publica
#42 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
Šešelj je u Haagu na svjedočenju Miloševiću rekao da je ideja Velike Srbije njegova i samo njegova. Njegova sloboda, ukoliko i presudom do nje dođe, značiće da zalaganje za Veliku Srbiju nije ništa kažnjivo.Paranoid wrote:Šešelj je sve ono što Srbija i srbi žele, ali ne smiju javno da kažu...sreća pa eho imaju u Voji-Srbinu.
- Havatar
#43 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
Gibanica
-
radostan dan
#44 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
se peče...
- Danguba
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#46 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
počelo je
link
link
- vivaldi
#47 Re: Šta se kuha u Srbiji?
ja nisam cuo da je neko demantovao garancije, da su ih dali kazali su i vulin i mihajloviceva, ali u svakom slucaju seselj je prevazidjen lik, a izgleda i da je puko skroz jer ona izjava o radovanju ubistvu djindjica je mogla samo izazvat gadjenje obicnog svijeta.KatarinaKosaca wrote:Postavih ovo pitanje na temi o Seselju koja je nestala. Naime, kontradiktorne su izjave vlade Srbije oko garancija. Prije 2 dana su rekli da su dali garancije, danas kazu da nisuvivaldi wrote:vucic je mogao samo sam sebi stati na zulj, jer je upravo on dao garancije za seseljevo pustanje, a bez toga ne bi izasao iz hagaseldzuk wrote:A možda je samo nekom Vučić stao na žulj
Iako nisam pristalica teorija zavjere, u ovom slucaju mi se svakako cini da seVucic oteokontrolli onih koji su ga doveli na vlast i od njega napravili europejca,misleci da je moguce zaista u ovaj vakat voditi neku nezavisnu politiku, zaigrao se sa Putinom, prkosio Rusijom i sklona sam misliti da mu je Seselj zuti karton. Inace drcni Vucic je jako miran i kao buda sklopljenih ruku samo zeli pridoslici zdravlje i oporavak sto je znak da jeste zabrinut. Sve bi to meni bio dobar humor i zabava da mi pola zemlje tamo ne gleda kao u meku i ceka mig, znak, signal....
u srbiji je definitvno doslo do generacijske smjene politicara i svi su postali periferni likovi - kostunica, draskovic, a uz pomoc blica vucic polako i nikolica salje u penziju.
vucic je buducnost definitivno, pogotovu sto demokrate ne mogu da se sastave same sa sobom jer nakon cijepanje stranke na tadica i djilasa, doslo je do novog cijepanja djilasa i pajtica, a taj proces je jos u toku, tako da se ozbiljna opozicija nece jos koju godinu iskristalisati.
sto se tice vucica i putina, to nije pitanje vuciceve zaigranosti sa despotom vladom vec cisti pragmatizam i to prije svega ekonomski (nastranu slavenske bratske narodne simpatije na koje se mora racunati jer je to bitan faktor kod glasaca, a bez glasaca nema ni vlasti).
nije to cak ni naftno-gasna totalno zavisnost od rusije. to je zadnjih godina ogromna ekonomska povezanost jer je pomalo ironicno da je upravo zbog sporazuma o slobodnoj trgovini srbije i rusije, zbog toga dosao veliki broj zapadnih kompanija u srbiju.
i ako vucic odjebe ruse, putin ce mu iste sekunde ukinut sporazum, a nakon toga toga slijedi masovno zatvaranje bas zapadnih fabrika i velika otpustanja sto bi bio klasicni politicki knockout vucicu.
pored fabrika, poljoprivreda bi jos vise najebala jer izvoze masovno u rusiju, a za zapad nisu konkurentni.
stetu koja bi nastala zapad nema sanse da nadoknadi srbiji ni 5% jer vidis da se bas ne fataju za dzep ni za ukrajinu, a vala i mnoge clanice eu kukaju da gomilaju gubitke, narocito ove kokuznije.
vuciceva jedina sansa je da zapadu objasni da je bukvalno izmedju cekica i nakovnja i da cak i ako mu je drazi zapad od rusa, on to nece uraditi jer zna da mu slijedi ekonomski kolaps koji je svjesno sam izabrao, pa su mu vece politicke sanse da se proda narodu ako mu zapad uvede sankcije nego da on sam sebi uvede ruske sankcije
- vivaldi
#48 Re: Šta se kuha u Srbiji?
ps. sto se tice teorija zavjera, u njih mahom ne vjerujem ne zato sto ne postoje vec zato sto je to kod nas omiljena narodna disciplina pa je neuporedivo veca vjerovatnoca da nema zavjere nego da je ima jer je to praksa pokazala.KatarinaKosaca wrote:Postavih ovo pitanje na temi o Seselju koja je nestala. Naime, kontradiktorne su izjave vlade Srbije oko garancija. Prije 2 dana su rekli da su dali garancije, danas kazu da nisuvivaldi wrote:vucic je mogao samo sam sebi stati na zulj, jer je upravo on dao garancije za seseljevo pustanje, a bez toga ne bi izasao iz hagaseldzuk wrote:A možda je samo nekom Vučić stao na žulj
kada samo pomislis koliko je kod nas bilo u proteklih 15-ak godina senzacionalnih najava iz "dobro obavjestenih izvora" mislim da je broj sigruno veci od 100.
a na kraju se ispostavilo da se vise kamenje promjenilo nego mi.
isto tako ne mislim ni das preko ans lome neki rusko-americki interesi jer smo mi treceradni interes i za jedne i za druge. miljenici rusa na balkanu su uvijek bili bugari, a ne srbi, a ameri nikad nisu ni pokazivali neki interes sem nekih iznudjenih poteza.
cak ni evropa se ne cese po jajima kada smo mi u pitanju i to vidis tek kada pogledas malo susjedne medije - svi pricaju istu pricu i muce iste muke i dobijaju iste poruke iz brisela, amerike, rusije..samo umjesto BiH, govore o crnoj gori, kosovu, srbiji, makedoniji...ne znam te jezike, ali vjerovatno je ista prica i u moldaviji, gruziji, albaniji..i kada pogledas njihov dnevnik svi misle da su bas oni u centru svjetske paznje.
a stvarnosti makedonija ni poslije 20 godina nema ime, kandidatski status ima vec 7 godina a ne mrda, kosovo ko je je americko cedo je imalo izbore prije 6 mjeseci, ali zbog sukoba haradinaja i tacija ni dan danas nije formirlo vlast iako i tamo americka ambasadorica u pristini upozorava, brisel salje specijalne izaslanike..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#49 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
Da li je motiv prvoslavlje, crvena armija ili bilo sto drugo, saradnja sa Rusijom kao velikim trzistem, svakako je pagmaticno. Ipak, prosla su vremena velikih suvereniteta malih drzava, pa je jos Vuicevo stalno ponavljanje "Necemo uvesti sankcije Rusiji", bilo sve sem pragmaticno.Previse je slucajnosti ovih dana, ukljucujuci i vecasnji atentat na Beka da bi bilo sve slucajno i puki sticaj okolnosti. Jednako, mislim da ne treba potcjenjivati Seseljev utjecaj, inteligenciju kao i svo vrijeme svijeta koje ce nesumnjivo posvetiti jednom cilju. Ne treba ni zanemariti konzervativnu Srbiju koja nije tako malobrojna i koju je sa vellikim ambicjama imala namjeru prisvojiti Sanda Raskovic Ivic umjesto uspavanog Kostunice. Tu i te kako vidim sansu zaSeselja, jer ga ta ista ciljna grupa smatra i mucenikom i pobjednikom. Vucic nikako nije bas toliki politicki naivac da misli da vojnim manevrima sa Rusijom koja je u sred rata sa Urajinom, moze tako lako i neometano prkositi onima koji vjesaju pred kamerama ili guraju stap u anus. U svakom slucaju (bio)je Vucic nada da se na Balkanu moze vrsiti nestranacko zaposljavanje u javnim preduzecima, privlaciti investitore, kaznjavati estradu radi poreza, i raditi 20h dnevno ukidanjem privilegija ministrima. Cak sam slona vjerovati da je iskoristio zapad samo da dodje na vlast, uspostavi arapske kontakte i vrati s u zagrljaj Rusiji.
- vivaldi
#50 Re: Šta se "kuha" u Srbiji?
pridavanje znacaja sandi je vec teska teorija zavjere jer je onda sumnjiv i savez vojvodjanskih madjara.
od svega nabrojanog slazem se samo sa vojnom paradom i putinom, dok je sve ostalo poprilicno neutemeljeno.
ne trebas zaboraviti da je putim 10 dana nakon parade, srbiji smanjio dotok gasa zbog ne postiznja dogovora oko duga, a nisu dogovorili ni izvoz fiata u rusiju. to bas i ne potrvdjuje tezu o cvrstom zagrljaju, bas kao ni danasnje seseljevo zahvaljivanje rusije za slobodu, a ustvari ga zapad pustio
stose tice vuciceve dosadasnje generalno vladavine, treba mu jos godina prije neke ozbiljne ocjene iz dva razloga -prvi su poplave koje su ga sjebale na pocetku mandata, a drugi je apsoutna vlast koju ima sto znaci da mu treba vremena da postavi svoje ljude u sve vazne agencije jer koliko god da je autorativan ipak ne moze preko noci smjeniti par hiljada ljudi i postaviti nove
od svega nabrojanog slazem se samo sa vojnom paradom i putinom, dok je sve ostalo poprilicno neutemeljeno.
ne trebas zaboraviti da je putim 10 dana nakon parade, srbiji smanjio dotok gasa zbog ne postiznja dogovora oko duga, a nisu dogovorili ni izvoz fiata u rusiju. to bas i ne potrvdjuje tezu o cvrstom zagrljaju, bas kao ni danasnje seseljevo zahvaljivanje rusije za slobodu, a ustvari ga zapad pustio
stose tice vuciceve dosadasnje generalno vladavine, treba mu jos godina prije neke ozbiljne ocjene iz dva razloga -prvi su poplave koje su ga sjebale na pocetku mandata, a drugi je apsoutna vlast koju ima sto znaci da mu treba vremena da postavi svoje ljude u sve vazne agencije jer koliko god da je autorativan ipak ne moze preko noci smjeniti par hiljada ljudi i postaviti nove