Šta se "kuha" u Srbiji?

seldzuk

#1 Šta se "kuha" u Srbiji?

Post by seldzuk »

Nadam se da mi moderatori neće ukinuti temu zbog postojanja posebne teme o dešavanjima u Srbiji, ali mi se čini suviše važnim da bi išlo pod ovu preopširnu temu.

Slijed dešavanja u posljednjih mjesec dana mi je suviše "slučajan":
1. događaj sa dronom na stadionu u Beogradu
2. Ramina posjeta u kojoj situaciju nije ni pokušavao smiriti već je dodatno zakuhao
3. Šešeljev dolazak u Srbiju

i podsjeća na dirigovani pokušaj "kuhanja" u Srbiji. Čini mi se da ih Amerikanci dobro zafrkavaju. Da li je u pitanju samo kažnjavanje zbog bliskosti s Rusijom ili pokušaj pravljenja još jednog rata može se diskutovati nadugo. U svakom slučaju dešavanja u Srbiji ne izgledaju nimalo naivno. Da li je situacija dovoljno loša da bi mogla dovesti do kuhanja s Albancima ili do građanskog rata, mogu samo nagađati.
A možda je samo nekom Vučić stao na žulj, pa ga hoće maknuti.

Ima li neko teoriju? Ili bar neku teoriju zavjere :-D...
Last edited by seldzuk on 14/11/2014 09:34, edited 1 time in total.
Danguba

#2 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by Danguba »

Da se spuste malo na zemlju.
vivaldi

#3 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by vivaldi »

seldzuk wrote:A možda je samo nekom Vučić stao na žulj
vucic je mogao samo sam sebi stati na zulj, jer je upravo on dao garancije za seseljevo pustanje, a bez toga ne bi izasao iz haga
friskyoreo

#4 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by friskyoreo »

Pa eto, ti si vec skovao teoriju zavjere... :)
seldzuk

#5 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by seldzuk »

Danguba wrote:Da se spuste malo na zemlju.
to bi im svakako dobro došlo. ali me brine da ne bi i ovi naši podivljali iz nekog razloga. ili da to kuhanje tamo ne počne nama praviti probleme.

interesantno je što je šešeljev dolazak uživo pratila samo cnn-ova n1, u najmanju ruku čudno
http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1 ... va-seselja
seldzuk

#6 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by seldzuk »

friskyoreo wrote:Pa eto, ti si vec skovao teoriju zavjere... :)
teorija zavjere ili samo teorija, uglavnom to je moje mišljenje.
situacija nas ni u kom slučaju ne smije zateći nespremne.
da se Bogdo možemo pouzdati u naše službe bezbjednosti i mirno spavati
Murat Sabanovic

#7 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by Murat Sabanovic »

hoce da se otarase vucica !
lazu da je vucicev sin sranja pravio na splavovima...utakmica u djenovi... premlacivanje vucicevog burazera...utakmica protiv albanije (vucicu pederu)...povratak seselja i njegove prijetne vucicu i nikolicu.

sve je ovo upereno protiv vucica, samo treba citati izmedju redova !
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by KatarinaKosaca »

vivaldi wrote:
vucic je mogao samo sam sebi stati na zulj, jer je upravo on dao garancije za seseljevo pustanje, a bez toga ne bi izasao iz haga
Postavih ovo pitanje na temi o Seselju koja je nestala. Naime, kontradiktorne su izjave vlade Srbije oko garancija. Prije 2 dana su rekli da su dali garancije, danas kazu da nisu
Iako nisam pristalica teorija zavjere, u ovom slucaju mi se svakako cini da seVucic oteokontrolli onih koji su ga doveli na vlast i od njega napravili europejca,misleci da je moguce zaista u ovaj vakat voditi neku nezavisnu politiku, zaigrao se sa Putinom, prkosio Rusijom i sklona sam misliti da mu je Seselj zuti karton. Inace drcni Vucic je jako miran i kao buda sklopljenih ruku samo zeli pridoslici zdravlje i oporavak sto je znak da jeste zabrinut. Sve bi to meni bio dobar humor i zabava da mi pola zemlje tamo ne gleda kao u meku i ceka mig, znak, signal....
seldzuk

#9 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by seldzuk »

ima li neko stručan u monetarnoj ekonomiji i politici? je li ovo tačno:
The dinar has lost about 5 percent since the start of 2014, falling to its lowest level since 1999.(http://www.bloomberg.com/news/2014-11-1 ... dinar.html)?
srpski portali o ovom ni riječi ne kažu

a evo i da ne gledaju, problemi u komšiluku su vazda i tvoji problemi
Last edited by seldzuk on 14/11/2014 01:56, edited 1 time in total.
Challenger__

#10 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by Challenger__ »

Murat Sabanovic wrote:hoce da se otarase vucica !
lazu da je vucicev sin sranja pravio na splavovima...utakmica u djenovi... premlacivanje vucicevog burazera...utakmica protiv albanije (vucicu pederu)...povratak seselja i njegove prijetne vucicu i nikolicu.

I meni se čini.
DaysleepeR

#11 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by DaysleepeR »

Zapadu se nije svidjelo njihovo koketiranje sa Putinom pa su im oslobodili retardiranog "oca" da ih podsjete kako su nastali i da ih handri u zdrav mozak. Eto šta se kuha.

Šešelj nema nikakvu šansu da osvoji vlast, ali ima itekakvu šansu da ovu sadašnju sruši. Ko će od toga profitirati, to ćemo vidjeti.
Kikibombona

#12 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by Kikibombona »

Seselj je isfurana budaletina. Vucicu ne moze nauditi.

Ako ga budu rusili, rusit ce ga na ekonomskim pitanjima.

Seselj, dron, Rama..... To su gluposti.
parangal_

#13 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by parangal_ »

pa zar neko misli da su jovicu stanisica pustili na slobodu tek tako. covjeka koji ima dokazane veze sa americkom administracijom i ciom (i frenkija simatovica takođe zar ne?). nema tu zavjere. covjek radio za njih pa ga oslobodili a bio organizator svega najgoreg u ratu bez cega rat i ne bi bio moguc.

nije zavjera sto je amerika placala stanisica, odnosno da ga je instruirala da ubija muslimane u bosni, odnosno da je amerika rasturila jugoslaviju huskajuci hrvate i albance, bosnjake naivne pravila budalom izigravajuci saveznika, a srbe dovodila pred svrsen cin.

tako se to radi odvajkada. posebno sa iskompleksiranim plemenima kojima je kolektivni identitet smisao zivota.
parangal_

#14 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by parangal_ »

seldzuk wrote:ima li neko stručan u monetarnoj ekonomiji i politici? je li ovo tačno:
The dinar has lost about 5 percent since the start of 2014, falling to its lowest level since 1999.(http://www.bloomberg.com/news/2014-11-1 ... dinar.html)?

devalvacija valute nije neophodno losaa stvar. pojeftine ti proizvodi relativno u odnosu na trgovinske partnere pa mozes vise da izvozis.

za bosnu bi bilo milion puta bolje da marka nije vezana za euro i da moze da devalvira, jer ovako smo preskupi na trzistu. vezali su marku za euro jer se kao plase da ce budale nastampati para i napraviti hiperinflaciju ali isti ti je kurac zaklan od noza ili ubijen od metka. na duge staze nemas instrumente ekonomske politike.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#15 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

KatarinaKosaca wrote:
vivaldi wrote:
Postavih ovo pitanje na temi o Seselju koja je nestala. Naime, kontradiktorne su izjave vlade Srbije oko garancija. Prije 2 dana su rekli da su dali garancije, danas kazu da nisu
Iako nisam pristalica teorija zavjere, u ovom slucaju mi se svakako cini da seVucic oteokontrolli onih koji su ga doveli na vlast i od njega napravili europejca,misleci da je moguce zaista u ovaj vakat voditi neku nezavisnu politiku, zaigrao se sa Putinom, prkosio Rusijom i sklona sam misliti da mu je Seselj zuti karton. Inace drcni Vucic je jako miran i kao buda sklopljenih ruku samo zeli pridoslici zdravlje i oporavak sto je znak da jeste zabrinut. Sve bi to meni bio dobar humor i zabava da mi pola zemlje tamo ne gleda kao u meku i ceka mig, znak, signal....
Vec sam negdje napisao da je Seselj odposlani "lakmus papir" od zapada za Vucica i vladu Srbije. Koja boja ce se pokazati, "plava" ili "crvena" znat ce se uskoro. U pravu si, moze se reci i " zuti karton", i to zadnji. ;-)
seldzuk

#16 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by seldzuk »

parangal_ wrote:
seldzuk wrote:ima li neko stručan u monetarnoj ekonomiji i politici? je li ovo tačno:

devalvacija valute nije neophodno losaa stvar. pojeftine ti proizvodi relativno u odnosu na trgovinske partnere pa mozes vise da izvozis.

za bosnu bi bilo milion puta bolje da marka nije vezana za euro i da moze da devalvira, jer ovako smo preskupi na trzistu. vezali su marku za euro jer se kao plase da ce budale nastampati para i napraviti hiperinflaciju ali isti ti je kurac zaklan od noza ili ubijen od metka. na duge staze nemas instrumente ekonomske politike.
ne kažem ja da je devalvacija loša, nego pitam je li moguće da je najveći pad u 15 godina. te godine su bili bombardovani.
parangal_

#17 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by parangal_ »

seldzuk wrote:
parangal_ wrote:

ne kažem ja da je devalvacija loša, nego pitam je li moguće da je najveći pad u 15 godina. te godine su bili bombardovani.[/quote]

sto da ne? kazu na najnizi nivo od 1999, ne na nivo nizi od 1999. tadic je svo vrijeme drzao velike devizne rezerve a naprednjaci su jos u kapanji pred zadnje izbore najvaljivali da ce lopatom vadit bas iz tih rezervi. ne treba zaboraviti da je vucic dobio vlast na krilima ogorcenosti socijalno ugrozenih, a onda su mu iz eu porucili da mora da uvede mjere stednje. dakle, logicno.
asurbanipal

#18 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by asurbanipal »

Murat Sabanovic wrote:hoce da se otarase vucica !

@Murat :thumbup:

Pitanje je samo kome ovo odgovara i šta se želi postići, koji je krajnji cilj. Mogu samo pretpostavljati.
Paranoid

#19 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by Paranoid »

Šešeljeva izjava "Radovao sam se Đinđićevom ubistvu" je poruka da će biti još sretniji ako Vučić ili Nikolić isto okončaju svoju karijeru. Prema tome Srbijo ništa te ne smije iznenadit, a sa ove strane Drine imate na pretek budala koji će Šešeljeve mokre snove pretvorit u javu...
El_comadante

#20 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by El_comadante »

i meni se čini da se nešto "kuha" u Srbiji a "kuhar" je zapad. očigledno neadekvatno ponašanje Vučića je dovelo do ovoga. šta če biti i kome ovo dogovara neznam pokazače vrijeme.
Drvosjeca iz Dejcica

#21 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Najčudnije što sinoć Ljaljić kaže da HAG nije tražio garancije Srbije da će Šešelj biti vraćen nazad kada oni to zatraže a i Šešeljova izjava je na tragu toga. :?
SaraFina

#22 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by SaraFina »

Meni ovo Šešeljevo puštanje na privremenu slobodu izgleda kao da masu ludjaka, i to sa teškim dijagnozama puste ljekari u neku drzavu medju normalne ljude.

I onda ta masa ludjaka ( jer je Šešelj očigledno lud na n-tu ) lozi i truje svojim istupima široke mase. A psihijatri iz ludnice ( u ovom slučaju Haške sudije i kompletna EU) sve to blagonaklono posmatraju i licemjerno se smješkaju već nekom unaprijed osmišljenom scenariju.
radostan dan

#23 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by radostan dan »

daju ga po gasu vučiću, da zapjeva - druže barak mi ti se kunemo, mi ti se kunemo...
animus

#24 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by animus »

Najsmjesnije je to smo su mu i Rusi nogu podmetnuli. Smanjise mu isporuku gasa i traze da isplati dugove odmah nakon parade. On se toliko potrudio oko Putina i rizikuje sve kod zapada a oni mu tako fino to vratise. Je.e lud zbunjenog. Ovo kao da su se svi urotili protiv njega. Nije on nikako los za ove nase prilike, cak sta vise, ali nas niko ne pita.
seldzuk

#25 Re: Šta se kuha u Srbiji?

Post by seldzuk »

Paranoid wrote:Šešeljeva izjava "Radovao sam se Đinđićevom ubistvu" je poruka da će biti još sretniji ako Vučić ili Nikolić isto okončaju svoju karijeru. Prema tome Srbijo ništa te ne smije iznenadit, a sa ove strane Drine imate na pretek budala koji će Šešeljeve mokre snove pretvorit u javu...
u bosanskih srba je tolika podijeljenost od izbora, a vjerovatno i prije. ne sjećam se da je ovo ikad ovako kod njih bilo. sa nekim devrom u srbiji može na svašta izaći.
možda se svede na dodikov završetak karijere, a možda bude i veća komplikacija
Post Reply