Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
- TarikSA
#1 Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
E ovako, jutros ja na posao, kad stravican prizor, zabijena crvena Opel Astra u tramvajsku (tacnije u ogradu) i pola ograde u automobilu, kako sam vidio gornji dio ograde je uletio u automobil, probio zracni jastuk i nastavio prema kraju auta gdje je probio zadnje staklo i iskrivio se....nigdje ne mogu da nadjem nikakve informacije jel osoba koja je vozila ziva, sta se tacno desilo, ima li povrijedjenih putnika sa tramvajske itd. Ako neko ima vise informacija ili mozda sliku jutrosnjeg dogadjaja nek podjeli s nama. Meni policija nije dala da slikam ni auto ni mjesto nesrece...naravno prvo su me pitali jesam li novinar...uglavnom zanimaju me detalji jer je prizor bio stravican, od komada ograde na sve strane, dijelova automobila po cesti i preko puta...itd. Jutrosnja trauma, pa me zanimaju detalji. Hvala unaprijed. 
- The Nightwatchman
#2 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
prijatelju nisi rekao gdje, moglo je bit na ilidži a moglo je i na čaršiji.....
- Englez-66
#3 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Citaj na "Alipasinom" 
- TarikSA
#4 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Onaj ko ima neke informacije ili slike, kako sam vec i napisao zna o cemu se radi i gdje, al evo i za ove koji zele samo info, a ne citaju naslove, desilo se na Alipasinom-preko puta ASA PVA-tramvajska stanica prema Ilidzi....eto...Englez-66 wrote:Citaj na "Alipasinom"
- The Nightwatchman
#5 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
izvinjavam se, do mene je 
- slavkoimamodilera
#6 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Ocito je bilo poslije mene, ja oko 8 prosao kad sam isao na posao 
- TarikSA
#7 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Ne, nego je bilo prije tebe...jer ja sam na posao isao u 7.10...steta sto niko nema nikakav info i krivo mi sto mi nisu dali da slikam auto i mjesto nesrece...sta ces, nasa policija...al hajd nebitno...slavkoimamodilera wrote:Ocito je bilo poslije mene, ja oko 8 prosao kad sam isao na posao
- Skyfox
#8 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Ta ograda je smrt. Ne bi trebala da se tako izvitoperi prilikom udara... Nit moze zastiti ljude koji stoje na stanici, a izreze auto. Valjda je estetika bitnija...
- slavkoimamodilera
#9 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Brzo su onda pocistili?! 
- TarikSA
#10 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Slusaj, edit:vjerovatno je bilo i ranije, jer kad sam ja nailazio vec je policija bila na mjestu nesrece i odvezen je vozac...bar po mojim zapazanjima...slavkoimamodilera wrote:Brzo su onda pocistili?!
- arslanica
#11 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
ja sam prosla tuda oko 7.00 sati .. policija je vec bila stavila onu zutu traku preko citave ceste ... a od pravca grada je vec bila velika kolona ... i koliko sam primijetila nisu pustili ni jedno auto prema ilidzi ...
toliko od mene
toliko od mene
- atko
#12 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
A koliko brzo i nesmotreno trebas voziti da na suhoj tri trake sirokoj i pravoj cesti zapucas u ogradu na stanici na kojoj stoje ljudi ??Skyfox wrote:Ta ograda je smrt. Ne bi trebala da se tako izvitoperi prilikom udara... Nit moze zastiti ljude koji stoje na stanici, a izreze auto. Valjda je estetika bitnija...
Ne kazem mozda nastradali nije kriv mozda je neko sasjeko njemu liniju kretanja , kako god dodjemo do zakljucka da je necije jurcanje krivo i ono sto definitivno treba uraditi je da se te stanice maknu izmedju tih traka smrti, znam znam, nemoguca misija ... a ti u sta god zapucas nesto se mora deformisati ili ograda ili auto jbg ...
Zamislimo da grad/kanton/drzava investira u kapitalni projekt da ispod podzemno provuce brzu trasu a gore da ostanu gradske ulice i da se taj pravac malo izmiksa da Sarajevo ne izgleda ko naselje pored auto puta.
- TarikSA
#13 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Dobro, onda je bilo i prije 7...al eto mogu ti reci da su brzi jer u 7.10 vec nije bilo trakice i saobracaj relativno normalno isao...hajd ako nista drugo ima jedna dobra stvar - smanjena je mogucnost, ako je bilo prije 7, da je bilo mnogo (ili nikako) povrijedjenih na tramvajskoj (mislim na one koji nisu ni krivi ni duzni)...spica je tek kasnije sreca...arslanica wrote:ja sam prosla tuda oko 7.00 sati .. policija je vec bila stavila onu zutu traku preko citave ceste ... a od pravca grada je vec bila velika kolona ... i koliko sam primijetila nisu pustili ni jedno auto prema ilidzi ...
toliko od mene
- Skyfox
#14 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Poenta je da ta ograda nema nikakvu funkciju osim da ljepo izgleda, ali o tome je vec pisano na drugim temama...atko wrote:
A koliko brzo i nesmotreno trebas voziti da na suhoj tri trake sirokoj i pravoj cesti zapucas u ogradu na stanici na kojoj stoje ljudi ??
Ne kazem mozda nastradali nije kriv mozda je neko sasjeko njemu liniju kretanja , kako god dodjemo do zakljucka da je necije jurcanje krivo i ono sto definitivno treba uraditi je da se te stanice maknu izmedju tih traka smrti, znam znam, nemoguca misija ... a ti u sta god zapucas nesto se mora deformisati ili ograda ili auto jbg ...
- TarikSA
#15 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Hajmo se koncentrisati da nadjemo informacije o osobi koja je vozila, jer ok, mrtva, bilo sta...ako neko mozda ima i slike bilo bi super da i ostali mogu vidjeti...nemojte sad o ogradi i koliko je trebao kanton da se pobrine oko toga, jel kvalitetna, lijepa itd...please bez takvih postova jer onda ode tema u drugom smjeru, a trenutno nas zanima sta se tacno desilo i jel ima povrijedjenih...mislim uzasan je prizor jutros to bio i pravo me sad zanima sta se desilo, kad se vec sekiram da to radim sa vise informacija...Skyfox wrote:Poenta je da ta ograda nema nikakvu funkciju osim da ljepo izgleda, ali o tome je vec pisano na drugim temama...atko wrote:
A koliko brzo i nesmotreno trebas voziti da na suhoj tri trake sirokoj i pravoj cesti zapucas u ogradu na stanici na kojoj stoje ljudi ??
- arslanica
#16 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
nisam tebi nista rekla ... nego sam samo rekla sta sam ja zapazilaTarikSA wrote:Dobro, onda je bilo i prije 7...al eto mogu ti reci da su brzi jer u 7.10 vec nije bilo trakice i saobracaj relativno normalno isao...hajd ako nista drugo ima jedna dobra stvar - smanjena je mogucnost, ako je bilo prije 7, da je bilo mnogo (ili nikako) povrijedjenih na tramvajskoj (mislim na one koji nisu ni krivi ni duzni)...spica je tek kasnije sreca...arslanica wrote:ja sam prosla tuda oko 7.00 sati .. policija je vec bila stavila onu zutu traku preko citave ceste ... a od pravca grada je vec bila velika kolona ... i koliko sam primijetila nisu pustili ni jedno auto prema ilidzi ...
toliko od mene
- TarikSA
#17 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Ne znam zasto ova ironija kad sam ja samo pokusao da konstatujem da je bilo prije 7, meni je drago da imam vise informacija...nisam nista lose mislio...svasta ljudi ranim jutrom...arslanica wrote:nisam tebi nista rekla ... nego sam samo rekla sta sam ja zapazilaTarikSA wrote:Dobro, onda je bilo i prije 7...al eto mogu ti reci da su brzi jer u 7.10 vec nije bilo trakice i saobracaj relativno normalno isao...hajd ako nista drugo ima jedna dobra stvar - smanjena je mogucnost, ako je bilo prije 7, da je bilo mnogo (ili nikako) povrijedjenih na tramvajskoj (mislim na one koji nisu ni krivi ni duzni)...spica je tek kasnije sreca...arslanica wrote:ja sam prosla tuda oko 7.00 sati .. policija je vec bila stavila onu zutu traku preko citave ceste ... a od pravca grada je vec bila velika kolona ... i koliko sam primijetila nisu pustili ni jedno auto prema ilidzi ...
toliko od mene
- arslanica
#18 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
kakva bolan ironija??? ... ja sam konstatirala ... (ocito si se ti najeo nekih boba)

- karanana
#19 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
na autu, air bagu, niti na ogradi koja je probila auto nisam vidio nikakve tragove krvi, a da je ograda nekoga probila to bi bio nered sto se krvi i ljudiskih organa tice. ali ko zna.
- Fiore
#20 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Prije mjesec dana samo kontra stanica.. stravicna nesreca.. najgore sto sam vidio sve.. pogide pjesak ko u filmu.. 
- kockica_kockica
#21 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
to se desilo jutros u 5 sati ujutro 
ja sam mislila da su se sudarila dva kamiona koja su bila isto tu na cesti, ali od granja nisam mogla vidjeti da je nesreca bila na tramvajskoj
ja sam mislila da su se sudarila dva kamiona koja su bila isto tu na cesti, ali od granja nisam mogla vidjeti da je nesreca bila na tramvajskoj
- TarikSA
#22 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Sad sam i ja dobio informaciju da je nesreca bila oko 5.10 navodno...onda i nisu tako brzi s obzirom da su stabilizovali saobracaj tek iza 7...al hajd nadam se samo da nije niko poginuo ili tesko povrijedjen...iako cisto sumnjam da se ovo desilo zato sto je neko vozio "fino"...kockica_kockica wrote:to se desilo jutros u 5 sati ujutro
- Neelix
#23 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
vozac i suvozac lakse povrijedjeni...
- Koshpa
#24 Re: Šta se jutros desilo na tramvajskoj na Alipasinom
Ja koliko sam primjetio ni jedan medij nije objavio bilo sta u vezi ove nesrece ili sam fulio 
- Neelix