meni je drago da salonci i cetnici otvaraju ovakve i slicne teme jer mi nema sta da krijemo . ovakve teme ce samo ubrzati i mobilizirati bosanske snage u oslabadjanju zemlje i ponovnom pokretanju sudskog postupka protiv srbije , ovakve teme ce takodje pokrenuti bosanske patriote da pokrenu procese protiv izdajnickog smeca ( prije svega SDA i dijeloiva IVZ ) koje je kumovalu nastajanju , postojanju i egiostiranju genocidnog cetniteta tzv rs .Henry Chinaski wrote:Najveći problem je što ozbiljna pitanja pokreću (ili pokušavaju riješiti) wannabe urbani palamuditelji ali tema je toliko provokativna da se ljudi lijepe ko' muhe na govno. Makar govornik bio i lokalna budala.
ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
-
Nomo
#201 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#202 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Tako je dobro dokumentovano da nadjoh na spisu druga iz gimnazije, ime, prezime, ime oca, adresa.... Poslije puno godina smatrajuci ga mrtvim kaze mi prijateljica iz Kanade mailom... sinoc smo bili kod (tog covjeka) drzi kafanu, bio ludi dernek... Mojne samo ti o spiskovima i svjedocenjima iz ratnog sarajeva.... sve si rekao postom koliko pojma nemas
- exliberal-ex
#203 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
ma bilo je konvoja, te karitasovi , te ovaj te onaj I to je stalo ja mislim na pocetku 93, ispravi me ako grijesim ali da bi izasao morao si imat sve te potrebne papire, ako si bi ispod 65 morao si imat papir da si oslobodjen vojne sluzbe po svakom osnovu ...I opet ti niko nije garantovao da ces izaci ili da te nece neki balo ili budaletina zaustavit I skinut na ilidji...muha nismo mala djeca da se lazemo znas I sam kako je funkcionisalomuha_sa wrote:ne da mi se naprdivat jedno te istoexliberal-ex wrote:Muha I Katarina...ajde recite mi gdje sam pogrijesio...znaš kako se kaže--krivo sjedi pravo govori.
jel bilo još kakvih konvoja osim s Jevrejima
Samo su jevreji izasli bez ikakvih problema koliko ja znam
-
Ripicipi
#204 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Ja i??muha_sa wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6VE3XMy6RaU [/youtube]
Postavljas video nekome ko je sve to dozivio, cak i licnu tragediju, gubitak clana porodice.
Zamisli, i poslije svega sam ostao covjek, a ne postao govno.
- KatarinaKosaca
#205 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Deseti jubilarni put. Imala vise od 18, bila vojni obveznik, angazirana i legitiman vojni cilj. ovim dovoljno receno. Opcina Stari grad, dakle blizu desavanja o kojima se govori. Pogrijesio si u broju godina vojnih obveznika kaoi tome sto nisi spomenuo majke djece mmladje od 12. organizirani su konvoji nije semoglo leteci, grad je bio opkoljen... i oko dezerterstva na Caqrsiji, naravno. Pa u Starom Gradu smo svi bili angazirani. nane su pravile slatko kad je 1994 usao seceer i sloale na linijuexliberal-ex wrote:Muha I Katarina...ajde recite mi gdje sam pogrijesio...
Ps
samo da dodam znam da je muha stariji ali Katarina kolko si godina imala I gdje si bila kad je bio rat?
- KatarinaKosaca
#206 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Deseti jubilarni put. Imala vise od 18, bila vojni obveznik, angazirana i legitiman vojni cilj. ovim dovoljno receno. Opcina Stari grad, dakle blizu desavanja o kojima se govori. Pogrijesio si u broju godina vojnih obveznika kaoi tome sto nisi spomenuo majke djece mmladje od 12. organizirani su konvoji nije semoglo leteci, grad je bio opkoljen... i oko dezerterstva na Caqrsiji, naravno. Pa u Starom Gradu smo svi bili angazirani. nane su pravile slatko kad je 1994 usao seceer i sloale na linijuexliberal-ex wrote:Muha I Katarina...ajde recite mi gdje sam pogrijesio...
Ps
samo da dodam znam da je muha stariji ali Katarina kolko si godina imala I gdje si bila kad je bio rat?
-
Nomo
#207 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
umislio si da si pametan . vidis ja sam bio na srpskoj strani kada je bilo sranje na kosovu . zajebo se . bilo mi 18 godina . nisam znao razluciti . vjerovao onome sto mi se servira . volio jugu a srbi mi bili zakon . za hrvate si u pravu . i oni su trebali mahom u armiju bih ali nisu jer su cetnici i ustase braca rodjena .Bodkin wrote:Nomo wrote:p206 wrote:Čuj šta se desilo?
Eno ih u Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Beogradu itd. sami otišli, umjesto da ostanu i brane svoj grad u kojem su rođeni.
jao debilne teme![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
da mi nije mis zasteko dao bih ti hiljadu ovih palaca . to je to . da su ljudi bili , ostali bi u gradu i branili drzavu od cetnickih fasista . kako se toga ne sjetih prije sutra cu jednom sarajevskom srbinu ( koji se fali kako nije bio ni u jednoj vojsci ) ovo navbiti na nos . svi su srbi u BiH trebali biti kao Divjak u Armioji BiH i da saku fasistico nacistickih cetnika koljaca i monstruma pobijemo za dva dana .
![]()
jel ko bosnjaci sandzaka kad je pocelo sranje na kosovu? je ko hrvati u bosni?
- Freamon Lester
#208 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Mojima?KatarinaKosaca wrote:Nosala papir gdje mi je ratni vojni raspored i bila tvojima legitiman vojni cilj.Gdje pise da sam bila na dzenazi? Osim toga zene ne idu na dzenazu.Gdje pise da sam bosnjakinja?Freamon Lester wrote:Nosala papir da bi svjesno izbjegavala pomaganje vojsci, a otisla na djenazu da pruzi podrsku borbi protiv dezertera. Slika i prilika Bosnjacke elite...![]()
I zaista se nadam da cemoderator reagirati na ovo cetnicko orgijanje na temi gdje se nastoji iskriviti slika ratnog sarajeva i naricanje nad snajperistima
Boze sacuvaj...
- muha_sa
#209 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
s ovim se slažemexliberal-ex wrote:ma bilo je konvoja, te karitasovi , te ovaj te onaj I to je stalo ja mislim na pocetku 93, ispravi me ako grijesim ali da bi izasao morao si imat sve te potrebne papire, ako si bi ispod 65 morao si imat papir da si oslobodjen vojne sluzbe po svakom osnovu ...I opet ti niko nije garantovao da ces izaci ili da te nece neki balo ili budaletina zaustavit I skinut na ilidji...muha nismo mala djeca da se lazemo znas I sam kako je funkcionisalomuha_sa wrote:ne da mi se naprdivat jedno te istoexliberal-ex wrote:Muha I Katarina...ajde recite mi gdje sam pogrijesio...znaš kako se kaže--krivo sjedi pravo govori.
jel bilo još kakvih konvoja osim s Jevrejima
Samo su jevreji izasli bez ikakvih problema koliko ja znam
-
Nomo
#210 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
i da ne pise , ne mozes odgovarati . to ti ga dodje isto .Ali Kemal wrote:Gdje to pise?KatarinaKosaca wrote:Po Zenevskoj konvenciji je zarobljenog snajperistu dozvoljeno ubiti.
ps ja licno ne bi ubio nikada zarobljenika . niti bi ga tukao niti mucio . cak ni snajperistu . ja, licno . zarobljenog kradjica bi pljunuo ali ga ne bi tukao . ja sam takav covjek .
- dobojlija81
#211 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
ccc pobit izmedju 500- 1000 dječice i imat obraza nesto palamudit,dok mu ovamo neki Miloš bukvalno piša po Tomašici i drugim grobnicama,ja konto ovaj Haris neka faca u Sa ono obicna šuša...ja da sam na mjestu srba pokunjio bih se narednih 200 godina ne bi glave dizao i umjesto one krstine podigoh bi tim sarajlijama bar neku spomen plocu da se zna eto da su i najtežim danima bili ljudi kojih iako su izgubili djecu i najmilije srbima ostavili glave na ramenima..........
- exliberal-ex
#212 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Katarina evo ti direktni primjer.KatarinaKosaca wrote:Tako je dobro dokumentovano da nadjoh na spisu druga iz gimnazije, ime, prezime, ime oca, adresa.... Poslije puno godina smatrajuci ga mrtvim kaze mi prijateljica iz Kanade mailom... sinoc smo bili kod (tog covjeka) drzi kafanu, bio ludi dernek... Mojne samo ti o spiskovima i svjedocenjima iz ratnog sarajeva.... sve si rekao postom koliko pojma nemas
poznatom sarajevskom fotografu "foto Strasni" (nadam se da znas ko je), cije su fotografije izlagane sirom svijeta I dje su pokazivale razaranje grada , otac je ubijen u maju 92 u pofalicima , zna se ko ga je ubio, nista nije poduzeto da se taj ubica procesuira....odjasnjenje molim ?
- muha_sa
#213 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
1600----hiljadu i šesto ubijene djece u opkoljenom Sarajevu.dobojlija81 wrote:ccc pobit izmedju 500- 1000 dječice i imat obraza nesto palamudit,dok mu ovamo neki Miloš bukvalno piša po Tomašici i drugim grobnicama,ja konto ovaj Haris neka faca u Sa ono obicna šuša...ja da sam na mjestu srba pokunjio bih se narednih 200 godina ne bi glave dizao i umjesto one krstine podigoh bi tim sarajlijama bar neku spomen plocu da se zna eto da su i najtežim danima bili ljudi kojih iako su izgubili djecu i najmilije srbima ostavili glave na ramenima..........
- muha_sa
#214 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
http://www.milomirkovacevic.info/biografija/exliberal-ex wrote:Katarina evo ti direktni primjer.KatarinaKosaca wrote:Tako je dobro dokumentovano da nadjoh na spisu druga iz gimnazije, ime, prezime, ime oca, adresa.... Poslije puno godina smatrajuci ga mrtvim kaze mi prijateljica iz Kanade mailom... sinoc smo bili kod (tog covjeka) drzi kafanu, bio ludi dernek... Mojne samo ti o spiskovima i svjedocenjima iz ratnog sarajeva.... sve si rekao postom koliko pojma nemas
poznatom sarajevskom fotografu "foto Strasni" (nadam se da znas ko je), cije su fotografije izlagane sirom svijeta I dje su pokazivale razaranje grada , otac je ubijen u maju 92 u pofalicima , zna se ko ga je ubio, nista nije poduzeto da se taj ubica procesuira....odjasnjenje molim ?
- dobojlija81
#215 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
strahota.. strahota izvinjavam se na pogrešnim br.muha_sa wrote:1600----hiljadu i šesto ubijene djece u opkoljenom Sarajevu.dobojlija81 wrote:ccc pobit izmedju 500- 1000 dječice i imat obraza nesto palamudit,dok mu ovamo neki Miloš bukvalno piša po Tomašici i drugim grobnicama,ja konto ovaj Haris neka faca u Sa ono obicna šuša...ja da sam na mjestu srba pokunjio bih se narednih 200 godina ne bi glave dizao i umjesto one krstine podigoh bi tim sarajlijama bar neku spomen plocu da se zna eto da su i najtežim danima bili ljudi kojih iako su izgubili djecu i najmilije srbima ostavili glave na ramenima..........
- Hajvan
#216 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Pojeli ih lavovi.
-
Nomo
#217 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
jedan covjek ( ne samo jedan covjek ) ne moze nikada oblatiti ( kako ti kazes ) borbu jednog naroda na opstanak . nikada . cak ni tada .Freamon Lester wrote:Mojima?KatarinaKosaca wrote:Nosala papir gdje mi je ratni vojni raspored i bila tvojima legitiman vojni cilj.Gdje pise da sam bila na dzenazi? Osim toga zene ne idu na dzenazu.Gdje pise da sam bosnjakinja?Freamon Lester wrote:Nosala papir da bi svjesno izbjegavala pomaganje vojsci, a otisla na djenazu da pruzi podrsku borbi protiv dezertera. Slika i prilika Bosnjacke elite...![]()
I zaista se nadam da cemoderator reagirati na ovo cetnicko orgijanje na temi gdje se nastoji iskriviti slika ratnog sarajeva i naricanje nad snajperistimaNazivas ljude koje je Caco odveo na kazane snajperistima?
Boze sacuvaj. Garant si zaduzena za kakvu logistiku bila pa navikla u drustvu medju jaranicama glumiti i pricati ratne nebuloze. Ovdje ne ide ta politika ko ti se usprotivi da je automatski cetalj. Ja hvala Bogu nisam, ali zdravog razuma jesam. A zdrav razum govori da je
. I sreca da je na vrijeme skinut inace ko zna kakva bi zla napravio. Covjeku koji je ubio vojnike i policajce iz Sarajeva ti ovdje hvalospjeve pises i jos prizivas moderaciju, a ljude koje je taj monstrum ubio nazivas snajperistima...Caco obicni kriminalac koji je oblatio casnu borbu Bosnjaka za svoj goli zivot![]()
Boze sacuvaj...
- muha_sa
#218 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p4rON98oI_M [/youtube]dobojlija81 wrote:strahota.. strahota izvinjavam se na pogrešnim br.muha_sa wrote:1600----hiljadu i šesto ubijene djece u opkoljenom Sarajevu.dobojlija81 wrote:ccc pobit izmedju 500- 1000 dječice i imat obraza nesto palamudit,dok mu ovamo neki Miloš bukvalno piša po Tomašici i drugim grobnicama,ja konto ovaj Haris neka faca u Sa ono obicna šuša...ja da sam na mjestu srba pokunjio bih se narednih 200 godina ne bi glave dizao i umjesto one krstine podigoh bi tim sarajlijama bar neku spomen plocu da se zna eto da su i najtežim danima bili ljudi kojih iako su izgubili djecu i najmilije srbima ostavili glave na ramenima..........
-
Pokajnik
#219 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Piše: Jasminko Halilović, autor knjige i projekta 'Djetinjstvo u ratu'muha_sa wrote:1600----hiljadu i šesto ubijene djece u opkoljenom Sarajevu.dobojlija81 wrote:ccc pobit izmedju 500- 1000 dječice i imat obraza nesto palamudit,dok mu ovamo neki Miloš bukvalno piša po Tomašici i drugim grobnicama,ja konto ovaj Haris neka faca u Sa ono obicna šuša...ja da sam na mjestu srba pokunjio bih se narednih 200 godina ne bi glave dizao i umjesto one krstine podigoh bi tim sarajlijama bar neku spomen plocu da se zna eto da su i najtežim danima bili ljudi kojih iako su izgubili djecu i najmilije srbima ostavili glave na ramenima..........
Podaci iz daleke prošlosti variraju od jednog do drugog historijskog udžbenika. Zbog niza utjecaja, vremenom se mijenjaju, iz različitih interesa iskrivljuju i na razne načine reinterpretiraju. To nikako nije opravdanje, ali može biti objašnjenje za njihovu čestu netačnost i nepodudarnost. Podaci iz novije prošlosti morali bi biti tačniji.
Opsada Sarajeva trajala je blizu četiri godine. Ubijan je grad, a u njemu ljudi. Ubijana su i djeca. Broj ubijene djece tokom opsade varira od izvora do izvora, od 524 do čak 1.601.
Ovaj posljednji broj, iako je netačan (nije niti približno potvrđen nijednim istraživanjem nakon objavljivanja 1996. godine), najčešće je prisutan.
U nedostatku ozbiljnog naučnog rada na dokumentovanju opsade, neposredno nakon rata Zavod za zdravstvenu zaštitu BiH iznio je podatak da je u Sarajevu u opsadi ubijeno 1.601 dijete. Ta informacija je toliko rasprostranjena, da su je povodom 20. godišnjice od početka opsade prenijeli gotovo svi domaći i mnogi strani mediji. Tako neistina, 16 godina od kraja rata, nastavlja da živi.
Prema podacima Istraživačko-dokumetacionog centra Sarajevo ubijeno je 643 djece na području svih prijeratnih gradskih opština. Prema preliminarnim rezultatima naučnog istraživanja Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, broj ubijene djece u opkoljenom Sarajevu je 524. Zajednički moramo otvoriti put ovim informacija, da zauzmu značajnije mjesto u javnosti.
Zašto je to toliko važno?
Historiju lažno pišu oni koji za to imaju razlog. Sarajevo ga nema. Danas, nakon svega, mnogi u BiH, a i oko nje, još uvijek negiraju opsadu Sarajeva i stradanje njegovih stanovnika. U tome im najviše pomaže naš, sramotno neozbiljan, odnos prema podacima o opsadi. Tako znatne razlike u podacima od izvora do izvora najbolji su argument u rukama onih koji zagovaraju tezu o izmišljenom i preuveličanom ubijanju.
Ovaj tekst je poziv svima nama da u budućnosti, koristeći neki od podataka relevantnih institucija (barem dok one međusobno ne utvrde jedan, konačni broj) prevaziđemo uvećanje broja ubijene djece. Nažalost, pogrešne podatke sam donedavno i sam koristio. Tačnost ovih brojeva naša je odgovornost.
Između ostaloga, ovaj tekst pišem i zbog Mirele Pločić, moje drugarice. Jedanaestogodišnja balerina ubijena je snajperskim metkom u augustu 1994. godine.
Njenu smrt već 15 godina bez opravdanog razloga množimo koeficijentom žrtve od 2,49. Kao da 643 nije dovoljno?! U ovom slučaju, 643 je beskonačno puno. Potrebe za množenjem beskonačnoga, svakako nema.
radiosarajevo.ba
-
Bodkin
#220 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
pametniji od tebe ocigledno. govorim o 99 godiniNomo wrote:umislio si da si pametan . vidis ja sam bio na srpskoj strani kada je bilo sranje na kosovu . zajebo se . bilo mi 18 godina . nisam znao razluciti . vjerovao onome sto mi se servira . volio jugu a srbi mi bili zakon . za hrvate si u pravu . i oni su trebali mahom u armiju bih ali nisu jer su cetnici i ustase braca rodjena .Bodkin wrote:
![]()
jel ko bosnjaci sandzaka kad je pocelo sranje na kosovu? je ko hrvati u bosni?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji