Gdje to pise?KatarinaKosaca wrote:Po Zenevskoj konvenciji je zarobljenog snajperistu dozvoljeno ubiti.
ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
- Ali Kemal
#151 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
- p206
#152 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Čuj šta se desilo?
Eno ih u Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Beogradu itd. sami otišli, umjesto da ostanu i brane svoj grad u kojem su rođeni.
jao debilne teme
Eno ih u Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Beogradu itd. sami otišli, umjesto da ostanu i brane svoj grad u kojem su rođeni.
jao debilne teme
-
cindrlimindrli
#153 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Niste nista ako ne nabubate bar pedesetak stranica u roku od par dana zbog lupetanja jednog saso mange budalasa.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#154 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Pa u Zenevskoj konvencijiAli Kemal wrote:Gdje to pise?KatarinaKosaca wrote:Po Zenevskoj konvenciji je zarobljenog snajperistu dozvoljeno ubiti.
-
razonoda
#155 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Diskusija izmedju ''srbina'' 'bosnjaka'' 'hrvata''. Kaze li srbin ili hrvat recenicu ''svi su cinili zlocine'' diskusija se ZAVRASAVA. To je situacija koju bosnjaci ne mogu prevazici. Ima razloga za to, naravno, najvise su stradali, ali nisu se navise osvetili. Ostalo je to u zraku, i svako analiziranje situacije tokom rata , nema rezultata.
- Ali Kemal
#156 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Mislim gdje u Zenevskoj konvenciji?KatarinaKosaca wrote:Pa u Zenevskoj konvencijiAli Kemal wrote:Gdje to pise?KatarinaKosaca wrote:Po Zenevskoj konvenciji je zarobljenog snajperistu dozvoljeno ubiti.
Nema potrebe izmisljati takve stvari
- p206
#157 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Pojedoše se, jer su skontali da su stan u centru grada zamijenili za neku kuću u rogatičkoj vukojebini. Ko ih jebe da su bili ljudi ostali bi, pošto nisu neka ih u šumi sa zvijerima, jer to su bili u ratu.House wrote:Dosadni srbi
Eno vam Krajišnik i kod njega tražite odgovor u piz.. materinu više
Naravno ne svi, imam komšija koji su ostali i dan danas.
-
racionalista
#158 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Snajepristi ne podlijezu pravilima Zenevske konvencije. Ne spadaju u domen konvencionalnog ratovanja isto kao i npr. DUM-DUM metci.
- KatarinaKosaca
#159 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Ko je pred sudom odgovarao za ubojstvo zarobljenog snajperiste? Fakat, hitno treba forum za mladje od 18Ali Kemal wrote: Mislim gdje u Zenevskoj konvenciji?
-
dalje
#160 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
U Cacinoj konvenciji.Ali Kemal wrote:Gdje to pise?KatarinaKosaca wrote:Po Zenevskoj konvenciji je zarobljenog snajperistu dozvoljeno ubiti.
Tako to biva kad laz postane istina.
- KatarinaKosaca
#161 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Pise u Zenevkoj konvenciji ili ne podloijeze Zenevskoj konvenciji rezultat isti. Nij ratni zlocin. Snajperista bira ciljeve ili djeluje po komandi "sve sto se mrda" Dakle, kako Cosic fino rece za Srbe i laz.
- GandalfSivi
#162 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Zajebite pricu o snajperistima ba. Sta je trebalo uraditi, likovi se namjestili usred grada (dobro, relativno usred, Alipasino je malo dalje) i rokaju civile. Trebalo im mozda jos i sendvice odnijeti?
-
dalje
#163 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Likvidirati iz daljine ili zarobiti.GandalfSivi wrote:Zajebite pricu o snajperistima ba. Sta je trebalo uraditi, likovi se namjestili usred grada (dobro, relativno usred, Alipasino je malo dalje) i rokaju civile. Trebalo im mozda jos i sendvice odnijeti?
Ti mislis da je normalno ratne zarobljenike bacati sa nebodera?
- GandalfSivi
#164 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Hajde dobro, u pravu si. Od kompletne price o "nestajanju" Srba u Sarajevu, dosli smo do teme kako treba snajperiste likvidirati. Sve u redu, treba vam slamka, eto vam je...dalje wrote:Likvidirati iz daljine ili zarobiti.GandalfSivi wrote:Zajebite pricu o snajperistima ba. Sta je trebalo uraditi, likovi se namjestili usred grada (dobro, relativno usred, Alipasino je malo dalje) i rokaju civile. Trebalo im mozda jos i sendvice odnijeti?
Ti mislis da je normalno ratne zarobljenike bacati sa nebodera?
-
dalje
#165 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Slazem se da se treba vratiti na temu nestalih Srba.
Nikolic Ervin (ili Ergon), zvani "Eno" - kome je Samir Bejtic zabio sablju kroz vrat, a potom su ga ostali udarali nozevima po telu dok ga nisu izmasakrirali pa mu je Samir Bejtic odvojio glavu od tela i bacio telo u provaliju "Kazan"
- Ali Kemal
#166 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
To niko ne spori, medjutim to nije razlog da se izmislja nesto sto ne postoji u Zenevskoj konvenciji.KatarinaKosaca wrote:Ko je pred sudom odgovarao za ubojstvo zarobljenog snajperiste? Fakat, hitno treba forum za mladje od 18Ali Kemal wrote: Mislim gdje u Zenevskoj konvenciji?
-
Ripicipi
#167 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Nisam ovakvu neozbilnost ocekivao od tebe.Dozer wrote:
Ako je 100tinjak izmasakriranih tijela bacenih u Kazane sega-sala onda ok...
Ljudi su gore KLANI, a i sjekirama masakrirani, sipana im solna kiselina itd.
"srpska nejac bacena lavovima" jeste propaganda, ali Kazani nisu, nazalost.
Last edited by Ripicipi on 05/11/2014 18:12, edited 3 times in total.
-
dalje
-
Ripicipi
- Freamon Lester
#170 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Ti srbi koji su ostali su mogli otici kad god su htjeli, a nisu. Bili su lojalni vlastima u Sarajevu i sta su dobili za to? Da ih Caco vodi na nekakva kopanja i onda da se izivljava nad njima. Tuzno je jedino sto taj monstrum nije osudjen jer ovako postoji prostor za manipulacije. Takvih desavanja je bilo koliko hocete ali treba razjasnitit ubistva iza kojih stoji drzava, a iza kojih stoji bolesni um.
Muka mi dodje da je neko odveo nekog sarajliju u neku sumu i zabio mu metak u glavu jer je Srbin, a samim tim u ocima monstruma jednak kao i onaj sa brda. A nema veze sto taj Srbin dobrovoljno cami u najvecem logoru u Evropi i trpi izivljavanje kao sve ostale sarajlije...
A o Caci i djenazi suvisno je govoriti...
Muka mi dodje da je neko odveo nekog sarajliju u neku sumu i zabio mu metak u glavu jer je Srbin, a samim tim u ocima monstruma jednak kao i onaj sa brda. A nema veze sto taj Srbin dobrovoljno cami u najvecem logoru u Evropi i trpi izivljavanje kao sve ostale sarajlije...
- GandalfSivi
#171 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Ne kontam te. Ima li ovdje neko da porice Kazane? Ima li neko da ne osudjuje to? Sve dokumentovano, sve stoji.
Pitanje je gdje su ti ostali zlocini se desili, ne znam vise ni o koliko ljudi pricamo, je li 600-700, ili 6500, biraj brojku, obje su smijesne...
Edit: Ovo se odnosi na @dalje
Pitanje je gdje su ti ostali zlocini se desili, ne znam vise ni o koliko ljudi pricamo, je li 600-700, ili 6500, biraj brojku, obje su smijesne...
Edit: Ovo se odnosi na @dalje
-
NeenaSa
#172 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Stoji.Skijaš wrote:Haris je dovoljno nezreo da ne shvata kako mu male stvari mogu upropastiti sav trud. Kada neko traži suočavanje sa zločinima Cace i ekipe, taj neko izvršava ljudsku obavezu i pozitivac je. Kada spominjanje Cacinih zločina neko koristi kao kamuflažu za izjednačavanje strana a uz stvaranje privida nekakve "političke pozadine" tih ubistava, to je sasvim druga stvar. Čitava ta priča o političkoj pozadini je velikosrpska propaganda i tu Haris treba biti pažljiv ako hoće da ga se ozbiljno shvati.NeenaSa wrote:Da l' postoji il' ne postoji, irelevantno.
Tekst stoji.
Al' , uvijek ovo jebeno al', ..... da li si procitao sve postove, sto napisah ?
- ljevoruki
#173 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Lazes k'o pas, nisu mogli otici a nije da nisu htjeli.Freamon Lester wrote:Ti srbi koji su ostali su mogli otici kad god su htjeli, a nisu. Bili su lojalni vlastima u Sarajevu i sta su dobili za to? Da ih Caco vodi na nekakva kopanja i onda da se izivljava nad njima. Tuzno je jedino sto taj monstrum nije osudjen jer ovako postoji prostor za manipulacije. Takvih desavanja je bilo koliko hocete ali treba razjasnitit ubistva iza kojih stoji drzava, a iza kojih stoji bolesni um.
U toku, cini mi se 1993. god, Karadzic je na radiju pozvao sve sarajevske Srbe da napuste grad I predju na Grbavicu. Par stotina je pokusalo da dodje do Ekonomske skole I predje na "drugu stranu". Zaustavljeni su puno prije nego su dosli do mosta i "slobode".
Dosta ih je gazilo preko Miljacke, na Vilsonovom, I ginulo jal' od cetnika jal' od ABiH. Ako su to civilne zrtve rata u Sarajeva, onda cemo ih I brojati tako.
Jedna stvar se mora shvatiti - Srbima, njih 90%, je bilo receno da izadju iz grada prije 2. maja I totalne blockade I obecano im da ce se vratiti u svoje kuce I stanove za 15 dana, cim se Sarajevo "oslobodi".
Ja sam zivio u naselju sa dvije cijele zgrade naseljene vojnim licima, od oficira do civila na sluzbi u JNA.
Ostalo je bilo nesto penzionera, oficira, koji su zene I djecu poslali na sigurno a oni ostali iskljucivo cuvati stanove.
Kad su vidjeli da je djavo odnio salu, da nema nista od "oslobadjanja", jedan po jedan su polako nestajali preko noci.
Moj dobar drug, u to doba, je u martu 1992. prodao stan i zdusio u Svedsku kod sestre. Vidjeli smo se nedavno, nakon 20 i kusur godina, i priznao mi je sta mu je receno i kakve su upute dobili.
Sto se tice Cace, taj je vodio na kopanje sve one koji su landarali po gradu bez vojne knjizice.
U tom trenutku nije bilo bitno ko je ko, samo da ima dvije ruke I noge. To je, po meni, bilo potpuno opravdano, rovovi se nisu mogli sami iskopati a vojsci je trebalo pomoci oko kopanja. I drugi su vodili na kopanje rovova, nije Caco bio jedini.
U svakom slucaju, sarajevski Srbi su izdali grad, nije ih bilo puno, govorim o porodicama koje su nastanjene u Sarajevu prije odlaska Turaka, i to im se nece nikad zaboraviti. Dobili su sta su trazili i nemaju pravo da se sada zale. Rame uz rame sa Jevrejima, koji su opet posebna prica.
p.s. sto li se ovo salonci ne javljaju na ovu temu?
- KatarinaKosaca
#174 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
Iz grada su mogli izaci stariji od 55 godina, mladji od 18, i majke djece mladje od 12. ostali smo bili vojni obveznici (zaokon preuzet iz SFRJ).A i tako ili pretrcavajuci pistu ili kroz tunel, pa malo pjeske, pa preko igmana. Dakle, da samo Srbi nisu mogli a kao htjeli, a mi ostali setali
I koliko vidim sad trebamo plakati za djecoubojiama snajperistima, pa je vrlim pravnicima plaho bitno da li pise u zenevskoj konvenciji ili ne pise, pa je samim tim ubojstvo neprijateljskog snajperiste dozvoljenol
Cetnicka laz i bezobrazluk beskrajan. Nije vam bilo dosta izivljavanja nad ovim gradom 4 godine, pogani.I kako napisa @@ljevoruki Caco je sve dezertere vodio na kopanje. I mi, zene smo nosile papir o ratnomvojnom rasporedu da ne bismo prale ves. Mene nikad nitko nije legitiirao, ali sam imala tajpapir. Cacina dzenaza po brojnosti , cesto pogresno tumacena, nije bila u znak podrske azanima, nego bas toj borbi sa dezerterima i kopanju.
I koliko vidim sad trebamo plakati za djecoubojiama snajperistima, pa je vrlim pravnicima plaho bitno da li pise u zenevskoj konvenciji ili ne pise, pa je samim tim ubojstvo neprijateljskog snajperiste dozvoljenol
Cetnicka laz i bezobrazluk beskrajan. Nije vam bilo dosta izivljavanja nad ovim gradom 4 godine, pogani.I kako napisa @@ljevoruki Caco je sve dezertere vodio na kopanje. I mi, zene smo nosile papir o ratnomvojnom rasporedu da ne bismo prale ves. Mene nikad nitko nije legitiirao, ali sam imala tajpapir. Cacina dzenaza po brojnosti , cesto pogresno tumacena, nije bila u znak podrske azanima, nego bas toj borbi sa dezerterima i kopanju.
Last edited by KatarinaKosaca on 05/11/2014 18:54, edited 1 time in total.
-
dalje
#175 Re: ŠTA SE DESILO SRBIMA U SARAJEVU? Progovorio je Haris...
FTV u sluzbi kako kazes velikosrpske propagandeSkijaš wrote:Haris je dovoljno nezreo da ne shvata kako mu male stvari mogu upropastiti sav trud. Kada neko traži suočavanje sa zločinima Cace i ekipe, taj neko izvršava ljudsku obavezu i pozitivac je. Kada spominjanje Cacinih zločina neko koristi kao kamuflažu za izjednačavanje strana a uz stvaranje privida nekakve "političke pozadine" tih ubistava, to je sasvim druga stvar. Čitava ta priča o političkoj pozadini je velikosrpska propaganda i tu Haris treba biti pažljiv ako hoće da ga se ozbiljno shvati.NeenaSa wrote:Da l' postoji il' ne postoji, irelevantno.
Tekst stoji.
https://www.youtube.com/watch?v=ENPbF9PkxQI
26:15