Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

ninja-san

#26 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by ninja-san »

Cuo sam da 60 ljudi dobija otkaz u OSlobodjenu.Navodno se uozbiljuju i zavladat ce trzisna ekonomija.
Ipak, zao mi je nekih ljudi koji su tom Oslobodjenju drzali "glavu iznad vode" kad im je bilo crnjak.

Zao mi je Nagorke i Lejle, za ove ostale ne znam tko ide a tko ostaje.
bosanka s mjeseca

#27 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by bosanka s mjeseca »

Tema danasnjeg Retrovizora za svaku pohvalu. Medjutim, i dalje mi nije jasno zasto ljudi ne provjeravaju tacnost imena koja navode - hafiz se preziva Bugari, a ne Bulgari kako je to u dva navrata spomenuto u Retrovizoru.
barby02

#28 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by barby02 »

Nemam Antenu :sad: a treba mi podatak :

Na kojoj je TV emisija Contra gard, koji dan u koje vrijeme i ima li reprizu- i koji dan i u koje vrijeme. . . . . . . . ????? :roll:
StupskaBitanga

#29 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by StupskaBitanga »

to ti je na avazovoj TV Alfa nedeljom oko 9 repriza nezz kad je
pozzz
callmethebreeeze

#30 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by callmethebreeeze »

IBM wrote:
callmethebreeeze wrote:oslobodjenju treba masa love. ja pojma nemam ko je boric, ali je lik premlad. doduse, mozda je se radi o novinarskom geniju, ali u to cisto sumnjam.
najgore je sto se oni pokusavaju biti neki "light" avaz, a to ne pali. avaz je jedan i jedini, i ne dao bog jos jednu novinu.

ja i dalje mislim da bi oslobodjenje trebal oinvestirati puno vise u svoj webizdanje, mozda cak poceti saradnju ili kupiti ovaj, ili neki slican portral.
:D

prejako :D
:D
mozda sam bio malo nejasan, htio sam reci da nemam pojma da li je lik supergigamega talenat za novinarstvo, ali po godinama sudeci nije bas dovoljno iskusan za jednu takvu poziciju.
barby02

#31 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by barby02 »

StupskaBitanga wrote:to ti je na avazovoj TV Alfa nedeljom oko 9 repriza nezz kad je
pozzz
E hvala ti puuuuno :-D
cuturica

#32 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by cuturica »

Ovo Oslobodjenje je fakat prava kriza. Nema čovjek šta pročitati. Prvo su se izvlačili da nemaju para, e sad kada ih je Hilmo pogurao opet novina ništa ne valja. Šta je sad? Izvlačili su se na stari kadar, evo sad su ga podmladili pa novina još gora. Katastrofa!! Jedino još ti komentatori poput Burića, Ćorovića, ponekad i Borića izvlače stvar. Ostali su katastrofa!!!!!
Jara

#33 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by Jara »

Berić, Burić, Borić :)

I pored izvjesnih manjkavosti, "Oslobođenje" je još uvijek naš najbolji dnevni list.
cuturica

#34 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by cuturica »

Pretjera ga ti. Kod mene na poslu primamo sve novine i niko i ne pogleda Oslobodjenje. Svi kažu da je dosadno, a kad ti stotinu ljudi kaže da je dosadno onda je dosadno. Što se tiče komentara rekao sam da su OK, mada više i Berić udavi sa istim temama. Što se tiče Borića on mi je češće dosadan nego što je zanimljiv. Burić je OK, ali sve u svemu u Oslobodjenju se nema šta pročitati.
Jara

#35 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by Jara »

cuturica wrote: Pretjera ga ti.
Ne kažem da je savršeno, nego da je najbolje od ovdašnjih novina. Koje su tebi bolje a koje najbolje?
cuturica wrote:Kod mene na poslu primamo sve novine i niko i ne pogleda Oslobodjenje. Svi kažu da je dosadno, a kad ti stotinu ljudi kaže da je dosadno onda je dosadno.
To više govori o njima i o tebi nego o Oslobođenju. A šta čitaju?
cuturica wrote:Što se tiče komentara rekao sam da su OK, mada više i Berić udavi sa istim temama. Što se tiče Borića on mi je češće dosadan nego što je zanimljiv. Burić je OK, ali sve u svemu u Oslobodjenju se nema šta pročitati.
Jelde, davi i Šagolj, i Hamza, i Ramo, i Zija...Nek dave, novinar i treba da davi... :D
Sjeti se Nixona i one dvojice "davitelja"... :thumbup:
cuturica

#36 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by cuturica »

Vidim ja da ti radiš u Oslobođenju i zbog toga nisi objektivan. Na forumu sam čitao hvalospjeve kada je Vlastimir Mijović došao za urednika. Da se razumijemo, ja čitam Oslobodjenje od malena, moj stari ga uvijek kupuje, ali ruku na srce Oslobodjenje je dosadna novina. Jednostavno, ne vrijedi 1 KM. Možda da smanjite cijenu pa ga prodajete po 0,50 KM. Ljudi u Oslobodjenju moraju shvatiti da to što prepisuju sa interneta i novinskih agencija nije dovoljno za čitatelja. To vam pokazuje i tiraž. Ne možete ga popraviti godinama jer jednostavno nemate šta ponuditi. Evo vam bratski San. Oni su sada puno bolja novina od Oslobodjenja, a upola ih manje radi nego u Oslobodjenju. Ljudi moji, dok vi shvatite da vas je pregazilo vrijeme drugi vam otimaju target.
cuturica

#37 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by cuturica »

Jara wrote:
cuturica wrote: Pretjera ga ti.
Ne kažem da je savršeno, nego da je najbolje od ovdašnjih novina. Koje su tebi bolje a koje najbolje?
cuturica wrote:Kod mene na poslu primamo sve novine i niko i ne pogleda Oslobodjenje. Svi kažu da je dosadno, a kad ti stotinu ljudi kaže da je dosadno onda je dosadno.
To više govori o njima i o tebi nego o Oslobođenju. A šta čitaju?
cuturica wrote:Što se tiče komentara rekao sam da su OK, mada više i Berić udavi sa istim temama. Što se tiče Borića on mi je češće dosadan nego što je zanimljiv. Burić je OK, ali sve u svemu u Oslobodjenju se nema šta pročitati.
Jelde, davi i Šagolj, i Hamza, i Ramo, i Zija...Nek dave, novinar i treba da davi... :D
Sjeti se Nixona i one dvojice "davitelja"... :thumbup:
Evo o ovome ti ja pričam. Vi ste toliko prepotentni da kažete mi smo najbolji, ali ne valja čitalačka publika. Tebe ne brine što stotinu ljudi u jednoj firmi neće ni da pogleda Oslobodjenje, a svi se jagme za Avaz. Eto zbog tog stava ste najlošija novina u BiH i zbog ovakvog stava nemate plata i otpuštate radnike. Ne valja vam svjetonazor i sve dok ga ne promijenite nećete napraviti nikakav pozitivan pomak.
Jara

#38 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by Jara »

cuturica wrote:Vidim ja da ti radiš u Oslobođenju i zbog toga nisi objektivan.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hvala na komplimentu! Da znaš da mi i ne bi bilo mrsko...dapače... Eto niko ne čita Oslobođenje osim onih koji ga prave... :lol:
U pravu si, nisam objektivAN...to mogu postat' jedino ako prođem ispod duge... ;-)
cuturica

#39 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by cuturica »

Aaa, da prođeš ispod duge kao što je Vlasta prošao :lol: On mi je bio car sa svojim izjavama. Mislio je potopit će Avaz, čujem da je imao i tjelohranitelje :lol: :-) U intervjuu za Sa-x pričao o dovođenju novih snaga i doveo Lanu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Totalni krah. Vidim i Borić nastavio tradiciju :lol: :lol:
emintoliko

#40 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by emintoliko »

citat
U intervjuu za Sa-x pričao o dovođenju novih snaga i doveo Lanu. Totalni krah. Vidim i Borić nastavio tradiciju :sax:

Tacno, ali dokle ce to tako. Cujem da je bilo price da se ugasi Oslobodjenje i da se pokrene novo. Pa je ta opcija pala u vodu. Sada otpustaju ljude, cudno, ali tako je. Uskoro ce nekoliko dobrih novinara dobiti otkaz, koliko se vise moze reci da su dobri... Danas je pun biro nezaposljenih zurnalista, zasto bi onda radili konobari, drvni tehnicari, medicinse sestre i sl. Gazda je upravu, neka svako radi sta je izabrao.
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Sve ce to narod pozlatiti.
cuturica

#41 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by cuturica »

Stojim kod svoje kritike Oslobodjenju. Jedino se možete nositi sa Avazom u TV prilogu koji je bolji. Tv kritika vam je 100 puta bolja od Avazove i tu imate pohvale. Super vam je bila kritika za Eurosong, ali zato Avaz ima tačniji program.
chuchumbamayumbe

#42 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by chuchumbamayumbe »

U Oslobodjenju valja onaj TV prilog, a ja mislim da se i taj prilog moze besplatno dobiti u nekim granapima.
Imaju 25 listova, od toga na 10 listova reklama za Mims preko cijele strane i sve nesto copy/paste sa web-a.
Poneki komentar bude OK, ali novina nema sadrzaja i ne predvidjam im svijetlu buducnost, moraju nesto radikalno da urade od sebe ili ce krahirati dibidus!
A Avaz je posebna prica, o tome ne bih ni da pocinjem.
Ubjedljivo najbolje dnevne novine u BiH su Nezavisne (ne zelim polemisati koliko su objektivne ili ne), ali ubjedljivo najbolji sadrzaj, prelom, dizajn i citljivost imaju Nezavisne.
mmnarina

#43 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by mmnarina »

Cuj Nezavisne ti najčitljivijije? A, znas li neko novinarsko ime u toj tiskovini????
chuchumbamayumbe

#44 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by chuchumbamayumbe »

mmnarina wrote:Cuj Nezavisne ti najčitljivijije? A, znas li neko novinarsko ime u toj tiskovini????
Citam ih kada mi dodju pod ruku, a ne dajem marku niti za jedne novine.
Ne bih ti znao nabrojati novinarska imena Nezavisnih, a ne znam ni zasto me to pitas? Ne znam ni u Oslobodjenju ko radi, niti u Avazu, ne dajem puno paznje tim "tiskovinama" niti bilo kojim, ali ti samo rekoh da su Nezavisne najcitljivije i najsadrzanije, sa najboljim prelomom i dizajnom.
Imas li reci nesto protiv toga ili osporiti moju konstataciju, ili ti se Nezavisne ne svidjaju tek zato sto su iz BL??
Saraybosna

#45 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by Saraybosna »

Hilmica i njegov Mujica 8-)

Image

Image
mmnarina

#46 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by mmnarina »

B.luka je meni je bh. grad kao i Sarajevo i toliko o tome gdje koja novina izlazi kao o razlogu da je se voli ili ne voli, cijeni ili ne cijeni.
Kazes da su ti NN najbolje jer su "najsadržajnije, imaju dobar prelom i dizajn". Najsadržajnije nisu sigurno jer u BiH Avaz ima najviše informacija/vijesti/novosti ( ne govorim o pol. orjentaciji gazde i načinu kako su im te vijesti napisane-ali ih imaju najviše-dakle najinformativniji je dnevni list u državi BIH). Po meni, najbolji prelom i dizajn ima Vecernji list.
A sve ovo i uz obaveznu profesionalnu orjentaciju ( sa sto manje podmetanja, izvrtanja i hajkia sa što više objavlenih činejnica bez navijanja) meni je mjerilo da je novina dobra, a to NN kao ni ostala dnevna glasila u BiH nisu. Za novinarska prea sam te pitala jer ja ne znam ni jedno novinarsko ime u bh. dnevnim novinama, a kupujem ih gotovo sve zbog prirode posla. Sva sreca pa su nam sedmicne novine bolje. Malo, ali ne dovoljno bolje.
cuturica

#47 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by cuturica »

Kad govorimo o imenima Oslobodjenje ima najzvučnija novinarska imena. Ali da li to znači da je Oslobodjenje dobra novine. Ne! Oslobodjenje je najdosadnija novina u BiH. Dakle, to o imenima je imaginarna stvar. Meni treba informacija, da novinar bude na licu mjesta, a ne agencijska informacija ilustrovanom sa slikom grada. Avaz je uvijek na licu mjesta. Na licu mjesta na Eurosongu, na Ligi prvaka itd. Dok Oslobodjenje prepiše događaj sa televizije kao da živimo u 1950 godini. Baviti se novinarstvom, a nemati novinara na licu mjesta je potpuni amaterizam. Oslobodjenje je pretrpano amaterizmom. Čast komentatorima.
BosnaFanatic

#48 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by BosnaFanatic »

pricajte vi sta hocete ali Oslobodjenje je jedina Novina koja je bila Novina Godine u Svijetu ,mislim 92 ako se nevaram , pise na novinama. Oslobodjenje su normalne novine za svakog gradjana, Pisu realnost i nepretjeravaju. avaz su novokomponovane novine od SDA. jesu mozda najcitanije, ali gube polako popularnost. Oslobodjenje i Slobodna Bosna su za mene najbolje novine i pisu realnost BiH.
cuturica

#49 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by cuturica »

Biće realne kada nešto napišu protiv Hilme i Muje Selimovića i Zlataka Lagumdžije
strujnik

#50 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...

Post by strujnik »

BosnaFanatic wrote:pricajte vi sta hocete ali Oslobodjenje je jedina Novina koja je bila Novina Godine u Svijetu ,mislim 92 ako se nevaram , pise na novinama. Oslobodjenje su normalne novine za svakog gradjana, Pisu realnost i nepretjeravaju. avaz su novokomponovane novine od SDA. jesu mozda najcitanije, ali gube polako popularnost. Oslobodjenje i Slobodna Bosna su za mene najbolje novine i pisu realnost BiH.
Od stare slave se ne zivi :sad:
mislim da se Oslobodjenje vratilo u vrijeme vladavine Senke Kurtovic, samo sto je ovo danas u boji i jos ono Oslslobodjenje iz Senkinog perioda imalo je vise priloga. Kako god, i dalje kupujem Oslobodjenje, bolje i ono onakvo kakvo je nego citati profasisticke novine.
Post Reply