Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...
Moderator: anex
-
emintoliko
#1 Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...
Znali iko sta bi sa onako dobrim prilogom?
-
StupskaBitanga
Sigurno će mims staviti onaj svoj tupavi TV Studio 
-
basta sljezove boje
Studio je odlican i puno bolji od Antene 
-
sulesavic
Jedan glas za Antenu i nekoliko njih (meðu kojima i moj) protiv nje...
Da je neki gubitak - i nije. Ovo sada je skoro isto k'o i Antena, samo bez onog uvodnika, o kojem su se sagovornici veæ izjasnili, ¹to mi je, zapravo, i drago - raduje me èinjenica da nije ostalo nezamijeæeno to uzaludno mrèenje, moram priznati - kao finalnog proizvoda - prelijepog papira...
Da je neki gubitak - i nije. Ovo sada je skoro isto k'o i Antena, samo bez onog uvodnika, o kojem su se sagovornici veæ izjasnili, ¹to mi je, zapravo, i drago - raduje me èinjenica da nije ostalo nezamijeæeno to uzaludno mrèenje, moram priznati - kao finalnog proizvoda - prelijepog papira...
-
pdiddy
Ma Antena je poslala smece, pogotovo onaj uvodni dio i ona zenska sto nema kapaciteta za pisanje recepata a kamoli za uvodne kolumne. Njeni tekstovi su bili toliko neinventivni i dosadni da je to bilo nepodnosljivo.
Zlatna vremena Alena Corovica i retrovizora
-
emintoliko
I ja se slazem da sa Alenom Corovicem niko nije mogao napisati bolje retrovizor, ali mislim da je u Anteni bilo i lijepih tekstova osim kolumne, koje su vam kako rekoste bile dosadne.
Antena je nesto po cemu se prepoznavalo Oslobodjenje sve ove godine, a sta danas ima? Jedno veliko nista. Zali boze one 1 KM koju najcesce izdvoje penzioneri, jer mladim ljudima na pamet ne pada da daju 1 KM za to smece.
Antena je nesto po cemu se prepoznavalo Oslobodjenje sve ove godine, a sta danas ima? Jedno veliko nista. Zali boze one 1 KM koju najcesce izdvoje penzioneri, jer mladim ljudima na pamet ne pada da daju 1 KM za to smece.
-
sulesavic
Jo¹ uvijek me mladim smatraju, a tu marku na Osloboðenje petkom potro¹im zbog tradicije i automatizma (a i stare novine ponekad zatrebaju)... Kako vrijeme bude odmicalo (mada i sad smatram da mi papirne novine u kuæi nisu neophodne), bojim se da æu i tu reducirati svoje mjeseène izdatke...emintoliko wrote:Zali boze one 1 KM koju najcesce izdvoje penzioneri, jer mladim ljudima na pamet ne pada da daju 1 KM za to smece.
- van Basten
šta se desilo Oslobođenju? Desio se Hilmo.
On se desio i Anteni, uvalio svoj tv studio u novinu.
On se desio i Anteni, uvalio svoj tv studio u novinu.
- Jara
Vratija se Ćorović!pdiddy wrote:Ma Antena je poslala smece, pogotovo onaj uvodni dio i ona zenska sto nema kapaciteta za pisanje recepata a kamoli za uvodne kolumne. Njeni tekstovi su bili toliko neinventivni i dosadni da je to bilo nepodnosljivo.
Eno Retrovizora mu u TV studiju!
-
emintoliko
I ja se slazem. Cista kopija Jutarnjeg lista. Staces ljudi vise vole mjenjati izgled, od neiskusnih i neupucenih novinara kojih u Oslobodjenju ima na pretek.
Evo primjera i danas loseg novinarstva. Meni kao laiku zape intervju sa Oliverom Dragojevicem. Bi to, hrkljus, kako naderealisti kazu odmah na prvo citanje.
Pitam se sta je autor hoce da pita.
Pitanje pocinje.
-Lijepo. Najavljena si i neka iznenadenja?
-Za kraj ima li nesto novo, nesto ekskluzivno?
Ma ima tu silnih gluposti. Boze sacuvaj, da nekazemo da je razgovarao i sa Bob Marley...
Evo primjera i danas loseg novinarstva. Meni kao laiku zape intervju sa Oliverom Dragojevicem. Bi to, hrkljus, kako naderealisti kazu odmah na prvo citanje.
Pitam se sta je autor hoce da pita.
Pitanje pocinje.
-Lijepo. Najavljena si i neka iznenadenja?
-Za kraj ima li nesto novo, nesto ekskluzivno?
Ma ima tu silnih gluposti. Boze sacuvaj, da nekazemo da je razgovarao i sa Bob Marley...
-
cuturica
#17 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...
Danasnji Retrovizor
Zna ga ovaj Ćorović ubost pravo.
-
elk
#18 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...
nije los corovic,ali danas je usro motku. bezveze je opleo najbolju seriju u posljednje vrijeme: vratice se rode, sasvim nepotrebno i naergumentovano.serija je beton, barem po mom misljenju. nekad imam osjecaj da nesto napise samo da se objavi reda radi, jer valja nesto skrabat svake sedmice. i ona nasa standardna boljka da nam niko i nikad ne valja ni u cemu.
-
cuturica
#19 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...
Ne znam i po mom mišljenju previše psuju u toj seriji. svaka druga je psovka.
-
ninja-san
#20 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...
U "Oslobodjenju" 80 ljudi dobilo otkaz.
Nekih mi je zao, ali zabusanata i nije.
Izgleda daje vrijeme za promjene.
Nekih mi je zao, ali zabusanata i nije.
Izgleda daje vrijeme za promjene.
-
cuturica
#21 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...
Ma koje promjene? Stalno neke promjene, mijenjaju dizajn, urednike, novinare, al kad ne ide ne ide. Sjećate se samo bombastičnog najavljivanja osvajanja tržišta od Vlastimira Mijovića pa Oslobodjenje pade još više. Novina nikad nije bila gora. A bogami ni ovaj Borić nije čemu. Oslobodjenje je i dalje loše. 
-
callmethebreeeze
#22 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...
oslobodjenju treba masa love. ja pojma nemam ko je boric, ali je lik premlad. doduse, mozda je se radi o novinarskom geniju, ali u to cisto sumnjam.
najgore je sto se oni pokusavaju biti neki "light" avaz, a to ne pali. avaz je jedan i jedini, i ne dao bog jos jednu novinu.
ja i dalje mislim da bi oslobodjenje trebal oinvestirati puno vise u svoj webizdanje, mozda cak poceti saradnju ili kupiti ovaj, ili neki slican portral.

najgore je sto se oni pokusavaju biti neki "light" avaz, a to ne pali. avaz je jedan i jedini, i ne dao bog jos jednu novinu.
ja i dalje mislim da bi oslobodjenje trebal oinvestirati puno vise u svoj webizdanje, mozda cak poceti saradnju ili kupiti ovaj, ili neki slican portral.
- IBM
#23 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...
callmethebreeeze wrote:oslobodjenju treba masa love. ja pojma nemam ko je boric, ali je lik premlad. doduse, mozda je se radi o novinarskom geniju, ali u to cisto sumnjam.
prejako
-
cuturica
#24 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...
I da vrate takmičenje u "Titovim stazama revolucije". Izdaju brošuru kao poseban prilog i pozovi mlade na takmičenje. Nagrada obilazak Neretve i Sutjeske. Preko vode do slobode
-
emintoliko
#25 Re: Sta se desava u Oslobodjenju, nema ni Antene, a uskoro i...
Oslobodjenje.....
I dalje nista novo...
Samo neki novi novinarcic...
Ko neka imena, hoce se nesto, a u stvarnosti citaocima ne nude nista posebno.

I dalje nista novo...
Samo neki novi novinarcic...
Ko neka imena, hoce se nesto, a u stvarnosti citaocima ne nude nista posebno.