Molim da se ovo ne shvati kao provokacija, zaista me zanima...
Zasto svake godine pogine toliko hodocasnika? Jucer sam cula da je jedne godine poginulo preko 1000 njih. Sta oni tamo zapravo rade? Od cega poginu?
Sta se desava u Mini?
- uvjek dobar gost
Bivaju pregazeni ili nagnjecheni pod pritiskom mase hodocasnika.
Veliki je broj ljudi i tesko se mogu uskladiti njihove kretnje , jedan pogresan korak ili neka glasina medju tolikim brojem ljudi i belaj...
To je bash crnjak sto se desava, ljudi odu na Hadz i ne vrate se uopste svojim kuchama, bas crnjak.
Veliki je broj ljudi i tesko se mogu uskladiti njihove kretnje , jedan pogresan korak ili neka glasina medju tolikim brojem ljudi i belaj...
To je bash crnjak sto se desava, ljudi odu na Hadz i ne vrate se uopste svojim kuchama, bas crnjak.
-
Murisno1
bas mi je nena pricala o tome... jedan korak pogrešan - belaj! uvijek je to tako bilo.
ali opet ne zaboravimo da je mnogo starih ljudi koji jedva hodaju i onako ,
pa mnogi umiro od infarkta,moždanih udara i tako to!!
A dosta njih starijih kad idu tamo mole da i umru tamo !
A neka ih Allah nagradi!
ali opet ne zaboravimo da je mnogo starih ljudi koji jedva hodaju i onako ,
pa mnogi umiro od infarkta,moždanih udara i tako to!!
A dosta njih starijih kad idu tamo mole da i umru tamo !
A neka ih Allah nagradi!
- Bosanac sa dna kace
jeste istina je!Vingo wrote:Jel istina da kad umres na Hadzu samim tim postajes sehid?
Pa ima dosta uzroka tome svemu, bahatost hadzija , mnogi bi da pozure da potrce nekud a ni sami ne znaju kuda, vrucina, neupucenost, slaba organizacija itd..itd...
-
Murisno1
Pa nije tu u pitanju organizovanost!!
To je teško kontrolisati!! Zamisli u onoj masi nekog strefi srčani da li bi to ko primjetio!! Tamo su ljudi usmjereni ono kao samo na sebe! Kažu da se s hadža niko ne vraća isti!! Vjerovatno toliko ljudi budu fokusirani u namazu i molitvi da nemaju pojma šta se oko njih dešava! Kad mi je tetak pričo o hadžu reko je da dan prođe u sekundi! Dok se "probudiš iz molitve" dan se završio a ti ni svjestan šta se sve tog dana oko tebe dešavalo!!
Veliko je to iskustvo!
To je teško kontrolisati!! Zamisli u onoj masi nekog strefi srčani da li bi to ko primjetio!! Tamo su ljudi usmjereni ono kao samo na sebe! Kažu da se s hadža niko ne vraća isti!! Vjerovatno toliko ljudi budu fokusirani u namazu i molitvi da nemaju pojma šta se oko njih dešava! Kad mi je tetak pričo o hadžu reko je da dan prođe u sekundi! Dok se "probudiš iz molitve" dan se završio a ti ni svjestan šta se sve tog dana oko tebe dešavalo!!
Veliko je to iskustvo!