Šta se dešava?

Rasprave o vjerskim temama.
redstar87

#26 Re: Šta se dešava?

Post by redstar87 »

Zlata M. wrote:

...koji ti,ocito,ne kontas...ali ti u ovakvim situacijama plaho dobro dodje. :run:
cao...slazem se sa tobom...ne moze niko niciju vjeru da omalozava,a svoju velica...svaka vjera zahtijeva postovanje...a ti koji napadaju,skrnave,pljackaju vjerske objekte,nisu nikakvi vjernici,i oni cim ne postuju tudje,ne mogu ni svoje...ne znaju ni sta je kuran,ni biblija...jadni su oni...Bog ce im pravedno suditi...
jedna tamo

#27 Re: Šta se dešava?

Post by jedna tamo »

Bosanac sa dna kace wrote:
jedna tamo wrote:
zelenoka wrote:Balkanska ljubav.

Koliko se toga desi samo dzamijama u Banja Luci, a o ostalim gradovima RS da ne govorim.
da.. to niko nespori ali riječ je o crkvama u ovoj temi? tri crkve za jednu noć? to kao da je organizovano nešto?
u visokom je cista kradja....odkud ti zakljucak da su ovi dogadjaji povezani?

pa neznam....malo mi čudno za jednu noć sva tri napada pa zato kažem...možda i nisu povezani....
andrija2007

#28 Re: Šta se dešava?

Post by andrija2007 »

pure_love wrote:
redstar87 wrote:
Zlata M. wrote:

...koji ti,ocito,ne kontas...ali ti u ovakvim situacijama plaho dobro dodje. :run:
cao...slazem se sa tobom...ne moze niko niciju vjeru da omalozava,a svoju velica...svaka vjera zahtijeva postovanje...a ti koji napadaju,skrnave,pljackaju vjerske objekte,nisu nikakvi vjernici,i oni cim ne postuju tudje,ne mogu ni svoje...ne znaju ni sta je kuran,ni biblija...jadni su oni...Bog ce im pravedno suditi...
Kur´an se pise velikim slovom

a macku je cilj da vrijedja islam,da prikaze kako se u Kuranu poziva na mrznju..zato i postavlja ono
Ti na mnogim temama otvoreno ili manje otvoreno pozivaš na nacionalnu netrpeljivost i mržnju. U čemu je razlika, u
sorti mržnje?
argentaria

#29 Re: Šta se dešava?

Post by argentaria »

To je posao za policiju i nadam se da ce se brzo naci vinovnici ovih nemilih incidenata.Ali sta nasi povratnici u Istocnu Bosnu da rade sa svujim grafitima?Moji roditelji vec godinama prefarbavaju razne "OVO JE SRBIJA","SMRT BALIJAMA","BALIJE U TOROVE" i slične grafite.Policija-milicija i ne dolazi vise na prijave istih.Jesu li ovi grafiti tezi od onih na mojoj rodnoj kuci?
Shoshana

#30 Re: Šta se dešava?

Post by Shoshana »

argentaria wrote:To je posao za policiju i nadam se da ce se brzo naci vinovnici ovih nemilih incidenata.Ali sta nasi povratnici u Istocnu Bosnu da rade sa svujim grafitima?Moji roditelji vec godinama prefarbavaju razne "OVO JE SRBIJA","SMRT BALIJAMA","BALIJE U TOROVE" i slične grafite.Policija-milicija i ne dolazi vise na prijave istih.Jesu li ovi grafiti tezi od onih na mojoj rodnoj kuci?
Da budem iskrena, meni licno su ovi tezi. Jer mi je lako uvidjeti da medju 'onim tamo' ima fasista i nacionalista i religioznih zatupljenika, a dusa me boli i beznadje me uhvati kada vidim da ih ima podjednako i medju 'ovima ovdje'. Ja bih voljela biti u stanju mirno dici glavu i cista obraza svakome odgovoriti da 'ovi moji' nisu fasisti.

A zbog ovih ovakvih par majmuna ne mogu. STavljaju me u istu ravan sa cetnicima.

GAde mi se i jedni i drugi.
pure_love

#31 Re: Šta se dešava?

Post by pure_love »

nisu ni bosnjaci neki nadljudi,kada gledaju da im se pale dzamije na svakom koraku normalno da ce i kod nas toga da bude
andrija2007

#32 Re: Šta se dešava?

Post by andrija2007 »

pure_love wrote:nisu ni bosnjaci neki nadljudi,kada gledaju da im se pale dzamije na svakom koraku normalno da ce i kod nas toga da bude
Oćito je da ti ne pripadaš kategoriji "nadljudi", ne moraš to dokazivati.
Sezam

#33 Re: Šta se dešava?

Post by Sezam »

kako se ova tema odjednom pretvori u pricu o ugrozenosti Bosnjaka?

jeste li vi normalni?
arzuhal

#34 Re: Šta se dešava?

Post by arzuhal »

Shoshana wrote:
argentaria wrote:To je posao za policiju i nadam se da ce se brzo naci vinovnici ovih nemilih incidenata.Ali sta nasi povratnici u Istocnu Bosnu da rade sa svujim grafitima?Moji roditelji vec godinama prefarbavaju razne "OVO JE SRBIJA","SMRT BALIJAMA","BALIJE U TOROVE" i slične grafite.Policija-milicija i ne dolazi vise na prijave istih.Jesu li ovi grafiti tezi od onih na mojoj rodnoj kuci?
Da budem iskrena, meni licno su ovi tezi. Jer mi je lako uvidjeti da medju 'onim tamo' ima fasista i nacionalista i religioznih zatupljenika, a dusa me boli i beznadje me uhvati kada vidim da ih ima podjednako i medju 'ovima ovdje'. Ja bih voljela biti u stanju mirno dici glavu i cista obraza svakome odgovoriti da 'ovi moji' nisu fasisti.

A zbog ovih ovakvih par majmuna ne mogu. STavljaju me u istu ravan sa cetnicima.

Shoshana, slažem se.
Jedino ne kontam (ustvari kontam, al' se pravim blesav) kako to neki forumaši podignu do priča o Religiji, Vjeri, Bogu, Društvu, itd :mrgreen:
pure_love

#35 Re: Šta se dešava?

Post by pure_love »

zagazaga wrote:
pure_love wrote:nisu ni bosnjaci neki nadljudi,kada gledaju da im se pale dzamije na svakom koraku normalno da ce i kod nas toga da bude
ako rade isto što i ovi neljudi onda su isti ko i oni.....i gdje je onda kraj?
tako ce i na dalje,ne moze se jedan narod kolektivno staviti iznad ostalih,kao sto rekoh nismo nadljudi
pure_love

#36 Re: Šta se dešava?

Post by pure_love »

policija treba da radi svoj posao to je tacno,a napada na crkve(katolicke i pravoslavne) je sve vise nazalost :( i ako je islam najtolerantnija religija,to doduse jeste ucinilo bosnjake tolerantnijim od ostalih ali ne dovoljno
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37 Re: Šta se dešava?

Post by Chmoljo »

Mačak u čizmama, ti nastavljaš po svom, i nakon upozorenja, a?

hajde malo ćeš se odmoriti od foruma zato što me tjeraš ovako bolesnog da ti brišem postove... :)

EDIT: tema je očišćena od off topica. nastavite pametnije ovaj put :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38 Re: Šta se dešava?

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila sa-x foruma”
» Macak u Cizmama

7 dana
MUNAFIK

#39 Re: Šta se dešava?

Post by MUNAFIK »

Shoshana wrote:

Pa ovako sve ove provokacije osudjujem, ali hajmo realno ovo 'PODJEDNAKO' jednostavno nije tacno! A znas zasto?

'UBI BALIJE' u Visegradu gdje su cetnici pobili sve sto su stigli, ispisano na dzamiji ili kuci povratnika NIKAKO ne moze biti PODJEDNAKO sa nasaranim POLUMJESECOM SA ZVIJEZDOM na nekoj crkvi... 1000 razlika ima... Naravno ni jedno nije ispravno ali podjednako NIJE!!!

Ne zelim da me neko skonta da odobravam ovo saranje, ono je za svaku osudu, i u Sarajevu svi ovi ispadi su uvjek djelo nekog delikventa koje naidje na OSUDU javnosti sto se (NAZALOST) ne moze reci za neke druge djelove BiH gdje se grafiti tipa 'Smrt Balijama' slave kao herojska djela a razbijanje stakala na bogomoljama (prvenstveno dzamijama) je postala tradicija...

Prije svega kcni odgoj i policija treba da radi svoje... pored ovih sto zele da provociraju ovim grafitima i saranjima puno je onih koji redovno provaljuju u vjerske objekte i KRADU, ovi drugi nemaju nikakve veze sa ovima prvima...
redstar87

#40 Re: Šta se dešava?

Post by redstar87 »

MUNAFIK wrote:
Shoshana wrote:

Pa ovako sve ove provokacije osudjujem, ali hajmo realno ovo 'PODJEDNAKO' jednostavno nije tacno! A znas zasto?

'UBI BALIJE' u Visegradu gdje su cetnici pobili sve sto su stigli, ispisano na dzamiji ili kuci povratnika NIKAKO ne moze biti PODJEDNAKO sa nasaranim POLUMJESECOM SA ZVIJEZDOM na nekoj crkvi... 1000 razlika ima... Naravno ni jedno nije ispravno ali podjednako NIJE!!!

Ne zelim da me neko skonta da odobravam ovo saranje, ono je za svaku osudu, i u Sarajevu svi ovi ispadi su uvjek djelo nekog delikventa koje naidje na OSUDU javnosti sto se (NAZALOST) ne moze reci za neke druge djelove BiH gdje se grafiti tipa 'Smrt Balijama' slave kao herojska djela a razbijanje stakala na bogomoljama (prvenstveno dzamijama) je postala tradicija...

Prije svega kcni odgoj i policija treba da radi svoje... pored ovih sto zele da provociraju ovim grafitima i saranjima puno je onih koji redovno provaljuju u vjerske objekte i KRADU, ovi drugi nemaju nikakve veze sa ovima prvima...
cao!!!!!!!!!!!!!!!!slazem se sa tobom...pod hitno na drzavnom nivou treba donijeti zakon,i staviti u zakon sve o nacionalnoj mrznji,velicanju haskih optuzenika...itd...i ostre kazne...ako je u pitanju maloljetna osoba treba i njega i roditelje kazniti...jer,slazem se da to je dio kucnog odgoja,ta mrznja donekle potice iz kuce,porodice...
a osudjujem svaki napad na bilo koji vjerski objekat i bilo kojeg gradjanina bih na nacionalnoj i vjerskoj i svim drugima osnovama...
a i ja sam svojim ocima u sarajevu vidio dvije cure u gradu,i na majicama im na ledjima pise ljudi smo nismo srbi...
sve to treba zakonom sankcionisati...
pozdrav
Post Reply