Šta se dešava?

Post Reply
Thorgerson

#1 Šta se dešava?

Post by Thorgerson »

Rat je zavrsen prije 20 godina.

Ja se ne sjecam da je i nakon 15 godina od rata, pa nakon i 10 godina od rata bilo ovako frke oko zastava, povratnika, budalastina.

Je li razlog medijsko preuvelicavanje, ipak sta ja znam 2005 nije bilo korisnika interneta kao danas, nije bilo hrpa xy portala koji baljezgaju i pisu sta hoce itd.

Svako malo mediji prenesu nekog 'eminentnog' strucnjaka iz vana, koji kaze jos malo pa ce rat u BiH. Sta rade nasi konji u vlasti, ambasade? Gdje su demanti takvih budalastina? Pa je li normalno nakon toliko godina da bilo ko u svijetu opet nas spominje u tom kontekstu?!? Zasto se truje omladina sa takvim glupostima, zasto se narod prepada?

Je li u pitanju skretanje paznje sa bitnih stvari, a to je da drzava propada, zaduzujemo se da otplatimo ono sto smo se vec zaduzili. RS na aparatima, FBiH isto tako, vlade entiteta ne funkcionisu i ne rade nista, apsolutno nista, a od izbora jos malo pa ce godina dana.

Kako narod opet pada na tu folusku, pa mu je glavno raspravljati se o zastavama, a ne o obespravljenim radnicima, unistenim tvornicama itd. Kako?

Ja sam 100% siguran da je ovo sve dogovoreno. Dakle, zabavljaj malo narod, zastavama, malo useceri sa nekim strucnjakom koji kaze prekosutra ce rat, itd. Isprepadaj ionako prepadnuti narod, da mu ne padne napamet da pomisli sta je sa politicarima i sta oni rade.
zambaklija

#2 Re: Šta se dešava?

Post by zambaklija »

pšo je mile krmak miljenik mas medija a njegovo je maslo oto sa zastavama jer tone neminovno a da bi opet se ko malo popravio potrebni su strahovi ostalo znaš...
GeeTnT

#3 Re: Šta se dešava?

Post by GeeTnT »

Glavni problem BiH je Srbija koja je iako u proteklim ratovima sa Hr i BiH ukupno gledajući najviše izgubila još uvijek svoje prste protura u strukture BiH, nadajući se ciljevima zacrtanim u SANU i SPC-u. Zadovoljni su i sa quo statusom, samo da BiH ne ide napred i da ekonomski, društveno, vojno i u bilo kom smislu ne napreduje.... U tome imaju jaku podršku četniteta, što je vidljivo i na ovom forum. . Naravno, uz to ide i nepravednost i neobjektivnost onih koji smatraju da Bošnjaci u BiH idu u smjeru radikalizacije i stvaraju nepotrebnu sliku o BiH kao o Palestini ili nekoj arapskoj zemlji koja toleriše terorizam... što je potpuno netačno. Isti ti su nasjel na srpske laži i treba im je jako dugo da dopru do istine.
Last edited by GeeTnT on 25/05/2015 11:39, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#4 Re: Šta se dešava?

Post by O'zone »

Jbga ili pravit frku ili objašnjavat ljudima zašto su ginuli i davali djelove tijela a sad sve propada....
Mister Yes

#5 Re: Šta se dešava?

Post by Mister Yes »

Mile je na izdisaju. Upregnuo je sve svoje adute od Tokića do Hadžifejzovića. Najsmješnije je kada Senad izaziva Milu na dvoboj :lol: Bukvalno me podsjetilo na film "Umri muški 2" kada onaj crni major dolazi sa svojom specijalnom jedinicom da spasi aerodrom od terorisa. Pa onda preko radio veze prijeti pukovniku koji je vođa terorista. A u stvari njih dvojica rade zajedno i to je bila čista gluma. Kasnije se izgrliše ko braća rođena i valjaju se od smijeha. E tako i kada sam vidio Senada da prijeti Miletu :lol:
GeeTnT

#6 Re: Šta se dešava?

Post by GeeTnT »

O'zone wrote:Jbga ili pravit frku ili objašnjavat ljudima zašto su ginuli i davali djelove tijela a sad sve propada....
Nema se šta objašnjavat, pogotovo onima koji su bili u rovu 92-95....njih to ne zanima.

Kakva će biti budućnost ove države zavisi isključivo od Bošnjaka i njihove djece koji neće ili ne mogu da napuste BiH.
GeeTnT

#7 Re: Šta se dešava?

Post by GeeTnT »

Mister Yes wrote:Mile je na izdisaju. Upregnuo je sve svoje adute od Tokića do Hadžifejzovića. Najsmješnije je kada Senad izaziva Milu na dvoboj :lol: Bukvalno me podsjetilo na film "Umri muški 2" kada onaj crni major dolazi sa svojom specijalnom jedinicom da spasi aerodrom od terorisa. Pa onda preko radio veze prijeti pukovniku koji je vođa terorista. A u stvari njih dvojica rade zajedno i to je bila čista gluma. Kasnije se izgrliše ko braća rođena i valjaju se od smijeha. E tako i kada sam vidio Senada da prijeti Miletu :lol:
Pronadji tonski zapis kako Bešlagić odgovara na prijetnje Pračera da će sravnit Tuzlu....

Da je bilo u to doba društvenih mreža i foruma, ti bi se i tada vjerovatno keslao kao i danas...jer tvoj update kasni vec dvije decenije.
Mister Yes

#8 Re: Šta se dešava?

Post by Mister Yes »

GeeTnT wrote: Pronadji tonski zapis kako Bešlagić odgovara na prijetnje Pračera da će sravnit Tuzlu....

Da je bilo u to doba društvenih mreža i foruma, ti bi se i tada vjerovatno keslao kao i danas...jer tvoj update kasni vec dvije decenije.
Neuporedivo. Tada sam ja najviše govorio da će rata sigurno biti a komšije i prijatelji mi se smijali.

Bitno je razumjeti stvari. Tada je moralo doći do rata jer se nije znalo šta je čije. Sada imamo entitetsku liniju i rata može biti samo u Brčko distriktu (jer je zajednički) te naravno sa Hrvatima u HNK i SBK jer su ta dva kantona zajednička. Ali Hrvata nema dovoljno da bi ratovali (a i ružno su raspoređeni) a Srbima je bolje u ovakvoj BiH nego Srbiji. Dakle ovdje se radi samo o Miletovim očajničkim potezima da se sačuva na vlasti kao branitelj srpstva a kako se ne bi pričalo o ekonomiju i zaduživanju.
dječak sa šibicama

#9 Re: Šta se dešava?

Post by dječak sa šibicama »

Kad se CG odvajala od SiCG, mediji su brujali "pocinje rat".

Kad je Kosovo proglasilo nezavisnost, mediji su brujali "pocinje rat".

Iz vizure direktora svemira, kontrolisani haos je vise nego dobrodosao. Mi smo samo jedno od njima interesantnih podrucja.

Dvadeset i nesto godina grade svoj protektorat na Balkanu, nece tu biti rata dok se oni budu pitali.
GeeTnT

#10 Re: Šta se dešava?

Post by GeeTnT »

Mister Yes wrote:
GeeTnT wrote: Pronadji tonski zapis kako Bešlagić odgovara na prijetnje Pračera da će sravnit Tuzlu....

Neuporedivo. Tada sam ja najviše govorio da će rata sigurno biti a komšije i prijatelji mi se smijali.

Bitno je razumjeti stvari. Tada je moralo doći do rata jer se nije znalo šta je čije. Sada imamo entitetsku liniju i rata može biti samo u Brčko distriktu (jer je zajednički) te naravno sa Hrvatima u HNK i SBK jer su ta dva kantona zajednička. Ali Hrvata nema dovoljno da bi ratovali (a i ružno su raspoređeni) a Srbima je bolje u ovakvoj BiH nego Srbiji. Dakle ovdje se radi samo o Miletovim očajničkim potezima da se sačuva na vlasti kao branitelj srpstva a kako se ne bi pričalo o ekonomiju i zaduživanju.
Neki su tako i u onom sistemu svojatali stanove koje su dobili na korištenje... Vrlo interesantno je da je teško objasniti da entiteska linija nije granica i da ti za prelazak iste ne treba pasoš, promjena novca....

Zajedničko je za sve one koji BiH smatraju svojom...bilo i tako će ostat.

PS: Nekad davno sam ti rekao da baciš pogled i na katastre BiH..pa vidi šta je čije.
piupiu

#11 Re: Šta se dešava?

Post by piupiu »

Politicka manipulacija zbog opstanka na vlasti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12 Re: Šta se dešava?

Post by _BataZiv_0809 »

Mister Yes wrote:Mile je na izdisaju. Upregnuo je sve svoje adute od Tokića do Hadžifejzovića. Najsmješnije je kada Senad izaziva Milu na dvoboj :lol: Bukvalno me podsjetilo na film "Umri muški 2" kada onaj crni major dolazi sa svojom specijalnom jedinicom da spasi aerodrom od terorisa. Pa onda preko radio veze prijeti pukovniku koji je vođa terorista. A u stvari njih dvojica rade zajedno i to je bila čista gluma. Kasnije se izgrliše ko braća rođena i valjaju se od smijeha. E tako i kada sam vidio Senada da prijeti Miletu :lol:
+1 :thumbup:

:lol:
Thorgerson

#13 Re: Šta se dešava?

Post by Thorgerson »

GeeTnT wrote:Glavni problem BiH je Srbija koja je iako u proteklim ratovima sa Hr i BiH ukupno gledajući najviše izgubila još uvijek svoje prste protura u strukture BiH, nadajući se ciljevima zacrtanim u SANU i SPC-u. Zadovoljni su i sa quo statusom, samo da BiH ne ide napred i da ekonomski, društveno, vojno i u bilo kom smislu ne napreduje.... U tome imaju jaku podršku četniteta, što je vidljivo i na ovom forum. . Naravno, uz to ide i nepravednost i neobjektivnost onih koji smatraju da Bošnjaci u BiH idu u smjeru radikalizacije i stvaraju nepotrebnu sliku o BiH kao o Palestini ili nekoj arapskoj zemlji koja toleriše terorizam... što je potpuno netačno. Isti ti su nasjel na srpske laži i treba im je jako dugo da dopru do istine.
Suplja. BiH je neovisna drzava.

A taj argument ajd, evo recimo nek pije vodu na drzavnom nivou, sta cemo sa Federacijom? Tu nema cetnika. Ok, imamo hrvate jel. Pa ok, ajmo evo svesti na kanton Sarajevo, na opstinu. Sta je tu problem? Sta cemo evo sa kantonom, sve propada, covjece je li shvatas da nam zdravstvo propada, nemaju ljudi opreme, materijala za rad, doktora. Javni saobracaj kolabrira. Obrazovanje nikad gore. Cime ces to opravdati?

Stanje na nivou federacije ili drzave, je samo na vecem nivou. I nemoj misliti da nema cetnika, da nema Dodika da bi bilo sve med i mlijeko. Ne bi. Dokaz za to mozes naci od mjesne zajednice pa do opstine, kantona itd.

Evo npr mi sedam dana pricamo o zastavi? Poljoprivreda na kolapsu, ne mozemo izvoziti mlijeko, ne mozes nista - mi o zastavi?! Ma jebe mi se ba za zastavu, to mi je zadnji problem. Uzmi 500 EUR pa masi banja lukom, sarajevom, mostarom, biljenjimo, pa ces vidjet kako ce te gledat.

Mi treba da nadjemo jednu stvar gdje se mozemo dogovoriti - a to je samo ekonomija - privreda. Tu generalno mozemo naci zajendicku rijec u 90% stvari. I to treba baciti na sto. A ne o zastavama, himnoj, i tako tim glupostima. Daj rijesi da ljudi imaju po 2000 eur prosjecnu platu, pa ces vidjet hoce li tad nekom smetat ljiljan, trobojka...nece se imati vremena za to...ljudi ce se zabavljat, putovat svijetom, otvarat malo vidike...

p.s.

Mislim da su Srbija, a i Vucic pokazali koliko im je stalo do Miletove politike. Dajgle kako ga je docekao, u farmerkama, onako, usput, kreno coek da proseta. A mile nam se ugladio. Vucic, a i Srbija imaju puno vecih problema, nego da mijesaju prste kod nas. To sto Dodik hoce na silu da se oni umijesaju, ne moze, jer kazem imaju svojih problema. A Dodik moze trcat tamo kolko hoce, Vucic je pokazao gdje se dolazi u posjetu BiH (da li svojom voljom ili voljom zapadnjaka, nije bitno).

Image
dječak sa šibicama

#14 Re: Šta se dešava?

Post by dječak sa šibicama »

piupiu wrote:Politicka manipulacija zbog opstanka na vlasti.
Koja dobro dodje i kao dimna zavjesa da se priglupa raja zabavi glupostima dok oni dizu nove kredite za svoje plate, vozne parkove, dnevnice, pausale i ostale budzetske uhljebe.

Dobro oprobana taktika. Kad god je vladajuca mafija radila nesto ispod zita, bacane su dimne bombe u vidu "medjunacionalnih tenzija".
GeeTnT

#15 Re: Šta se dešava?

Post by GeeTnT »

Thorgerson wrote:
GeeTnT wrote:Glavni problem BiH je Srbija koja je iako u proteklim ratovima sa Hr i BiH ukupno gledajući najviše izgubila još uvijek svoje prste protura u strukture BiH, nadajući se ciljevima zacrtanim u SANU i SPC-u. Zadovoljni su i sa quo statusom, samo da BiH ne ide napred i da ekonomski, društveno, vojno i u bilo kom smislu ne napreduje.... U tome imaju jaku podršku četniteta, što je vidljivo i na ovom forum. . Naravno, uz to ide i nepravednost i neobjektivnost onih koji smatraju da Bošnjaci u BiH idu u smjeru radikalizacije i stvaraju nepotrebnu sliku o BiH kao o Palestini ili nekoj arapskoj zemlji koja toleriše terorizam... što je potpuno netačno. Isti ti su nasjel na srpske laži i treba im je jako dugo da dopru do istine.

Mislim da su Srbija, a i Vucic pokazali koliko im je stalo do Miletove politike. Dajgle kako ga je docekao, u farmerkama, onako, usput, kreno coek da proseta. A mile nam se ugladio. Vucic, a i Srbija imaju puno vecih problema, nego da mijesaju prste kod nas. To sto Dodik hoce na silu da se oni umijesaju, ne moze, jer kazem imaju svojih problema. A Dodik moze trcat tamo kolko hoce, Vucic je pokazao gdje se dolazi u posjetu BiH (da li svojom voljom ili voljom zapadnjaka, nije bitno).
Pa zavisi kako gledaš....Pomenuti styling može biti i poruka da dolazi u svoju kuću... Naravno, bio je Vučić i u posjeti predsjedništvu ali nije bilo casual stylingu...

Uostalom who cares kako se Vučić obukao...pa svejedno je jeli dlaku mijenjao ili nije, jeli sa ili bez brade, pickousti je četnik (rehabilitovan ili ne).
Thorgerson

#16 Re: Šta se dešava?

Post by Thorgerson »

GeeTnT wrote: Pa zavisi kako gledaš....Pomenuti styling može biti i poruka da dolazi u svoju kuću... Naravno, bio je Vučić i u posjeti predsjedništvu ali nije bilo casual stylingu...

Uostalom who cares kako se Vučić obukao...pa svejedno je jeli dlaku mijenjao ili nije, jeli sa ili bez brade, pickousti je četnik (rehabilitovan ili ne).
Ma znam, nego eto...ono, ko porucuje mu Mile dosadan si vise, za svaku sitnicu trk u Bg, a oni tamo hrpu svojih problema. Mislis da je i Srbima u Srbiji stalo do jos milion lezihljebova. Haha. Ja ne kazem da tamo ima nekolicina cetnika, koji jesu za veliku srbiju, ali to je manjina - rezultati seselja to pokazuju, tako da.

A pickousti kakav god da je, ja ne vidim da se nesta trpa da uredjuje po BiH. Svaki put je rekao da cinjenicno stanje BiH je neovisna drzava, u drzavnu posjetu ne ide kod laktasenka, nego u Sarajevo.

Ponavljam, to apsolutno nije razlog niti opravdanje za ovakvu situaciju u BiH. To je vadiona, standardno kmecenje nismo mi krivi, oni su...ko djecurlija, nisam ja ti si.
Thorgerson

#17 Re: Šta se dešava?

Post by Thorgerson »

Mister Yes wrote: Mile je na izdisaju. Upregnuo je sve svoje adute od Tokića do Hadžifejzovića. Najsmješnije je kada Senad izaziva Milu na dvoboj Bukvalno me podsjetilo na film "Umri muški 2" kada onaj crni major dolazi sa svojom specijalnom jedinicom da spasi aerodrom od terorisa. Pa onda preko radio veze prijeti pukovniku koji je vođa terorista. A u stvari njih dvojica rade zajedno i to je bila čista gluma. Kasnije se izgrliše ko braća rođena i valjaju se od smijeha. E tako i kada sam vidio Senada da prijeti Miletu
:lol:

Jos ako se Silajdzic vrati, pa traktordzija ce rasturit izbore 2016. :bih:
Post Reply