Sta se desava na forumu????
- anais_nin
#1 Sta se desava na forumu????
Je li na forumu stvarno mirno more? Ili se samo tako cini? Barke nestaju sa povrsine, jos malo pa zona sumraka, a vecina okolnih ribara nista ne primjecuje...
ja sam dosla na ovaj forum prije par mjeseci...i mozda ne poznajem ljude dovoljno dugo i dovoljno dobro...mozda mi nije jasno kako stvari funkcionisu...sudeci po pravilniku ovog foruma, neke stvari nisu "dostupne" ili raspolozive za raspravu...
ali ne mogu da svarim da ljudi samo nestaju....u cemu je poenta??? zar ovo ne bi trebala biti "sigurna" sfera za zezanciju, diskusiju, druzenje? ili je vrijeme da shvatimo da je i ovo odraz svega ostalog sto nas nervira u ovoj lijepoj nam drzavi...da pravila dolaze "odozgo", a mi mali ljudi treba samo da sutimo, pravimo se mahniti, i ignorisemo nepravdu????
fakat dozivljavam popizditis zbog ovakvih stvari....
ja sam dosla na ovaj forum prije par mjeseci...i mozda ne poznajem ljude dovoljno dugo i dovoljno dobro...mozda mi nije jasno kako stvari funkcionisu...sudeci po pravilniku ovog foruma, neke stvari nisu "dostupne" ili raspolozive za raspravu...
ali ne mogu da svarim da ljudi samo nestaju....u cemu je poenta??? zar ovo ne bi trebala biti "sigurna" sfera za zezanciju, diskusiju, druzenje? ili je vrijeme da shvatimo da je i ovo odraz svega ostalog sto nas nervira u ovoj lijepoj nam drzavi...da pravila dolaze "odozgo", a mi mali ljudi treba samo da sutimo, pravimo se mahniti, i ignorisemo nepravdu????
fakat dozivljavam popizditis zbog ovakvih stvari....
- anais_nin
suti mene i miciku vec obisao val tugerumenko wrote:evo me ba anais ...ne boj se necu nigdje...
ali ozbiljno svako malo iskrsne problem sa nekim od ljudi koje redovno i rado citam, a ja taj problem nisam upratila...pa se pocinjem pitati je li do mene? je li ja ne vidim nesto sto je drugima ocigledno???
posebno me interesuje misljenje clanova koji ovdje dolaze puno duze nego ja...je li uvijek bilo ovako?
naravno da sam svjesna da ljudima nekad dosadi, da se zasite, da neke druge stvari postanu prioritetnije, pa prestanu dolaziti na forum....
i bilo je toga kad sam ja tek dosla, ljudi malkice zakeraju pa dobiju sakom po ruci na par dana...mislim ok...desava se...mora biti neke discipline....
ali trajno ili malo dugorocnije eliminisanje ljudi??? je li primjetiti? da li vam smeta? itd itd
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
cuj, ja cesto odem po 10 dana se ne javim na forum...odem odmorim...tako je i sad bilo sa ovim IB ljudima...oni dosli po celi srat, ja odem odmorim...
ali mene vise zivcira otvaranje ZBOGOM tema....
ako neko hoce da ide, nek ide, ali manite se patetike vise....
sto se pravila tice, svaki forum ih ima....
neko vise neko manje...
ako mi semta neka tema, ja je i ne citam vise, niti se javljam na nju...necu da se i ovdje zivciram...
sto se pravila tice, svaki forum ih ima....
neko vise neko manje...
ako mi semta neka tema, ja je i ne citam vise, niti se javljam na nju...necu da se i ovdje zivciram...
-
Zadig
mene sada uglavnom hebe vremenska razlika, i geografska nesigurnost, tj neimanje interneta u kuci, tj neimanje kuce....
sada sam 6 sati ispred, a za 10 dana cu biti 9 sati iza Sarajeva
nije da se ne bi javio, svih mi glavica kiselog kupusa u podrumu

- bug
oduvijek je tako, to je jedan stalan trend, ljudi se smjenjuju i to je normalno. Ja licno mislim da se to desava kada pocnu dozivljavati forum preozbiljno, i sama si to lijepo primijetila, ovo bi trebalo biti mjesto za opusteno druzenje a ne mjesto donosenja velikih odluka..anais_nin wrote:suti mene i miciku vec obisao val tugerumenko wrote:evo me ba anais ...ne boj se necu nigdje...![]()
ali ozbiljno svako malo iskrsne problem sa nekim od ljudi koje redovno i rado citam, a ja taj problem nisam upratila...pa se pocinjem pitati je li do mene? je li ja ne vidim nesto sto je drugima ocigledno???
posebno me interesuje misljenje clanova koji ovdje dolaze puno duze nego ja...je li uvijek bilo ovako?
naravno da sam svjesna da ljudima nekad dosadi, da se zasite, da neke druge stvari postanu prioritetnije, pa prestanu dolaziti na forum....
i bilo je toga kad sam ja tek dosla, ljudi malkice zakeraju pa dobiju sakom po ruci na par dana...mislim ok...desava se...mora biti neke discipline....
ali trajno ili malo dugorocnije eliminisanje ljudi??? je li primjetiti? da li vam smeta? itd itd
- anais_nin
e nek si ti nama sve u detalj objasnioZadig wrote:mene sada uglavnom hebe vremenska razlika, i geografska nesigurnost, tj neimanje interneta u kuci, tj neimanje kuce....
![]()
tvoje odsustvo sa foruma je veoma veoma osjetno....nema srceparajuci dugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih ugodno-citljivih postova na lj&s
-
mIRCerka
ne laprdaj...BECHO wrote:I ja bi dozivio mekok***s kad bi Mirci rekla ZBOGOM forumu!fakat dozivljavam popizditis zbog ovakvih stvari....
mIRCi nikad nece reci zbogom radi drugih...
mIRCi ode na par dana, napuni baterije i et....
boricu se do zadnjeg kb konekcije....
- anais_nin
naravno naravno...zlatna flora prvo mora da se slozi, ne zelim praviti razdor u vasim redovimaZadig wrote:ok ako bas hoces, moram prvo da se posavjetujem sa florom, da vidim odobrava li to ona
a sta je s ljudima koji ne odu dobrovoljno????
-
Zadig
imaju opciju da se vrate pod drugim imenom, ili da se naljute i iz principa nikada vise ne vrate. (slucaj bigus zadnji cini mi se)a sta je s ljudima koji ne odu dobrovoljno????
...
vrlo jednostavan odgovor, nazalost. to je tako.
-
mIRCerka
jbg, opet se poteye ta tema, pravo vise dosadno postalo....anais_nin wrote:naravno naravno...zlatna flora prvo mora da se slozi, ne zelim praviti razdor u vasim redovimaZadig wrote:ok ako bas hoces, moram prvo da se posavjetujem sa florom, da vidim odobrava li to ona
![]()
a sta je s ljudima koji ne odu dobrovoljno????
ili je AI i imenovanje ulica, ili su pravila foruma...
fino nam je podcrtano ILI RESPECT PRAVILA kakva god da su, ili bye...
dajte ljudi , zar nemamo nista konstruktivno za diskusiju???
-
_BaykoNoor_
normala. sta se ko ima oprastati po forumima. meni je to tesko sranje, isto kao da je forum kafana gdje izlazimo pa se sad moramo oprastati i prosipati patetitku. ovo je ba internet, samo jedno od sredstava komunikacije i tako bi trebao biti shvaceno valjda.mIRCerka wrote:cuj, ja cesto odem po 10 dana se ne javim na forum...odem odmorim...tako je i sad bilo sa ovim IB ljudima...oni dosli po celi srat, ja odem odmorim...
ja nekad dodjem, nekad odem. sve mi zavisi od vremena i trenutnog raspolozenja.
- anais_nin
e to....to je meni bilo srce foruma...ja sam upala pred sam kraj ove zadnje akcije tetki Zilhi, i nenormalno me to sve impresioniralo....hajde malo patetike ali utisak je bio "forum koji ima srce"....druga stvar, raznovrsnost i raznolikost ljudi koji ovdje dolaze....neki su mi bezze, ali njih preskacem i ne citam ih, na druge sam se navukla ko neki na meksicke sapunice, pa ne da ih citam nego gutam njihove postove....stochar wrote: Pa se organizovala podjela igrachaka djeci iz doma 'Bjelave', pa pomoc etki Zilhi u Narodnoj kuhinji Stari Grad... E, kad se samo sjetim...
i ne mIRCi nije ovo revolucija da se promjene pravila foruma....nije uopste to poenta...nije ovo nikakav "witch hunt" niti sta takvo...nego jednostavno meni je osjetna promjena u dinamici foruma u zadnje vrijeme i samo se pitam je li i ostalim ljudima tako? i da li im to smeta jer meni pocinje smetati....
-
mIRCerka
koliko puta moram recistochar wrote:
Pa se organizovala podjela igrachaka djeci iz doma 'Bjelave', pa pomoc etki Zilhi u Narodnoj kuhinji Stari Grad... E, kad se samo sjetim...
PODJELA ODJECE, a igracaka je bilo vrlo malo!!!!!
-
da pamtis
potpisujem.........mIRCerka wrote:cuj, ja cesto odem po 10 dana se ne javim na forum...odem odmorim...tako je i sad bilo sa ovim IB ljudima...oni dosli po celi srat, ja odem odmorim...
ako neko hoce da ide, nek ide, ali manite se patetike vise....sto se pravila tice, svaki forum ih ima....
neko vise neko manje...
-
FortunaBela
Pravila su super, i čini mi se da ih se svi pridržavaju ne bi bilo nikakvih problema....
Kao što vidim i ova je tema po pravilu nepotrebna...Svi koji žele da forum dobije neki određeni pravac neka se prijave kao moderatori.
Mi kao narod imamo tendenciju da se samo žalimo.
Zar nije bolje dati konkretan prijedlog, nego se samo žaliti::.
Kao što vidim i ova je tema po pravilu nepotrebna...Svi koji žele da forum dobije neki određeni pravac neka se prijave kao moderatori.
Mi kao narod imamo tendenciju da se samo žalimo.
Zar nije bolje dati konkretan prijedlog, nego se samo žaliti::.
- anais_nin
Fortuna nisam tip koji se zali...i nije ovo tema kukanja...ni zalbi....nego opipavanja pulsa....da vidim da li su neke stvari zasmetale samo meni...jer mi je demokratija totalno ok....ko sam ja da namecem neke promjene vecini??? ako je svima sve kako treba sto bih ja uopste pokusavala bilo sta promjeniti?????
ja svoj doprinos "atmosferi" na forumu dajem aktivno od kako sam dosla na ovaj forum...preskacem teme koje me nerviraju, drzim se onih koje su mi interesantne, otvaram teme za diskusiju, nekima se svidjaju, nekima se ne svidjaju, ali mislim da do sada nisam nikad prekrsila pravila ovog foruma, ni odnosu na pojedine clanove, ni u odnosu na sami forum...
ali me u zadnje vrijeme zapuhuje val nekih cudnih promjena, ne mogu prstom tacno uprijeti ni na sta, nisu u pitanju PRAVILA foruma, nije to poenta...poenta smo mi?????!!!!!!!!!!
mozda je do mene....ja fakat primjetim kad se manje javlja nego ko mi je drag...ili kad ta osoba skroz nestane na neodredjeno vrijeme....i kao sto rekoh nije poziv ni na kakvu revoluciju, pitam se kako drugi forumasi dozivljavaju sve ovo...da li osjete IKAKVE promjene, da li ih to UOPSTE tangira u zivotu?
ja svoj doprinos "atmosferi" na forumu dajem aktivno od kako sam dosla na ovaj forum...preskacem teme koje me nerviraju, drzim se onih koje su mi interesantne, otvaram teme za diskusiju, nekima se svidjaju, nekima se ne svidjaju, ali mislim da do sada nisam nikad prekrsila pravila ovog foruma, ni odnosu na pojedine clanove, ni u odnosu na sami forum...
ali me u zadnje vrijeme zapuhuje val nekih cudnih promjena, ne mogu prstom tacno uprijeti ni na sta, nisu u pitanju PRAVILA foruma, nije to poenta...poenta smo mi?????!!!!!!!!!!
mozda je do mene....ja fakat primjetim kad se manje javlja nego ko mi je drag...ili kad ta osoba skroz nestane na neodredjeno vrijeme....i kao sto rekoh nije poziv ni na kakvu revoluciju, pitam se kako drugi forumasi dozivljavaju sve ovo...da li osjete IKAKVE promjene, da li ih to UOPSTE tangira u zivotu?
- Saian
ne kontam ovo "otjerali ih" , pa nije forum voriste iz kojeg mozhes nesto/nekog otjerat, kako mene nije niko otjer'o
jedni odu, drugi dodju pa se oni prvi vrate, pa onda dodju treci, pa odu drugi, nakon chega odu treci, pa dodju cetvrti i drugi opet zajedno, ali uvijek i najvazhinje, ovaj proces kristalizira kvalitet (jelde A
) tako da ce sve to doci na svoje opet, vjerujem bar
-
SUNCICA_SA
ma, sve je krenulo naopako prije mjesec dana IB dosli otvorili neke diskusije posvadjali "domace forumase", ovi se uvrijedili otisli i eto...sad to treba "ispralvjati", ali kako?