sta se desava kad neko voli dvije osobe?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- TiDamJa
#1 sta se desava kad neko voli dvije osobe?
ne znam postoji li vec topic o tome, ali pravo me zanimaju iskustva i misljenja ljudi o tome...
- anais_nin
#2 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
nista
pati se neko vrijeme, obicno se mora odluciti za jednu, na kraju se najcesce odluci za nijednu
i nadje trecu 
-
mojgrad
#3 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
Nemoguce je voljeti ali stvarno voljeti 2 osobe u isto vrijeme. To mnogi sebe zavaravaju,to je samo zaljubljenost.
Jer kad stvarno iskreno volis ne mozes u isto vrijeme imati tako jake osjecaje prema razlicitim osobama.
Jer kad stvarno iskreno volis ne mozes u isto vrijeme imati tako jake osjecaje prema razlicitim osobama.
- TiDamJa
#4 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
kako objasniti to osobi koja se sjebava vec nekoliko mjeseci, i nikako da prevagne i da shvati sta mu se desava, cak i kad kaze da je svjestan koga vise voli, koga sanja s kim je zelio sve...pa onda tu koju vise voli ostavlja????
- anais_nin
#5 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
TiDamJa wrote:kako objasniti to osobi koja se sjebava vec nekoliko mjeseci, i nikako da prevagne i da shvati sta mu se desava, cak i kad kaze da je svjestan koga vise voli, koga sanja s kim je zelio sve...pa onda tu koju vise voli ostavlja????
ona koja se voli vise se ne ostavlja
-
mojgrad
#6 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
Pusti ga neka se i dalje sjebava kad to zeli, da ne zeli znao bi sta bi uradio. Neki ljudi stvarno sami sebi prave komplikacije.
Nadam se da ti nisi ta koju 'vise' voli. Ako je tako odluci ti za njega: ne daj mu priliku da se odlucuje, cim se on dvoumi oko toga znaj da te ne voli (dovoljno)
Nadam se da ti nisi ta koju 'vise' voli. Ako je tako odluci ti za njega: ne daj mu priliku da se odlucuje, cim se on dvoumi oko toga znaj da te ne voli (dovoljno)
- baustelac
#7 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
ovaj boldirani je frajer da ne kazemanais_nin wrote:TiDamJa wrote:kako objasniti to osobi koja se sjebava vec nekoliko mjeseci, i nikako da prevagne i da shvati sta mu se desava, cak i kad kaze da je svjestan koga vise voli, koga sanja s kim je zelio sve...pa onda tu koju vise voli ostavlja????
ona koja se voli vise se ne ostavljasamo sto ljudi koji vjesto znaju manipulisati tudjim emocijama slatkorijecivo znaju saputati svakoj ono sto ona zeli cuti i time je drzati vezani za sebe
muskarac koji se igra emocionalnog (a i seksualnog) ping-pong-a s dvije zene, malo lijevo, malo desno je beskicmenjak i kukavica koji se krije iza maske neshvacenog i rastrzanog...od takvih bjezati glavom bez obzira
jer takvi ne znaju shvatiti ni sami sebe, a kamoli da ih drugi shvataju (mada je to valjda neki tipicno zenski sindrom, pokusavati do u beskonacnost)
ljubav bi trebala biti puno vise od izgovaranja rijeci tipa "volim te" "zelim ti" "tebe sanjam" blablablabla
djela uvijek govore glasnije od rijeci...sigurno se ljubav plaho osjecala kad te prvi put ostavio nakon slucaja bolesti u porodici, ili sada trudnu
jest, ljubav
ma ko iz filmova
taj voli samo sebe i nikog vise
kaze stara narodna: ovce su da se sisaju..... mada pocesto i ovan ostane bRez svog runa
- anais_nin
#8 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
mojgrad wrote:Pusti ga neka se i dalje sjebava kad to zeli, da ne zeli znao bi sta bi uradio. Neki ljudi stvarno sami sebi prave komplikacije.
prvi dio ove sage na ovoj adresi
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 38&start=0
-
Prelijep Dan
#9 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
ona koja se voli vise se ne ostavlja
samo sto ljudi koji vjesto znaju manipulisati tudjim emocijama slatkorijecivo znaju saputati svakoj ono sto ona zeli cuti i time je drzati vezani za sebe
muskarac koji se igra emocionalnog (a i seksualnog) ping-pong-a s dvije zene, malo lijevo, malo desno je beskicmenjak i kukavica koji se krije iza maske neshvacenog i rastrzanog...od takvih bjezati glavom bez obzira
jer takvi ne znaju shvatiti ni sami sebe, a kamoli da ih drugi shvataju (mada je to valjda neki tipicno zenski sindrom, pokusavati do u beskonacnost)
ljubav bi trebala biti puno vise od izgovaranja rijeci tipa "volim te" "zelim ti" "tebe sanjam" blablablabla
djela uvijek govore glasnije od rijeci...sigurno se ljubav plaho osjecala kad te prvi put ostavio nakon slucaja bolesti u porodici, ili sada trudnu
jest, ljubav
ma ko iz filmova
takvog beskicmenjaka i kukavicu je jako tesko postovati... i nije njih tesko shvatiti, osim njima samim
bjezati? ako vec dotle dodje, da, ali moze im se i na samom pocetku postaviti jasna granica
a da voli sebe, cisto sumnjam. nemaju oni ni postovanja prema sebi i ne vjerujem da se lako mogu pogledati u ogledalo
takvog beskicmenjaka i kukavicu je jako tesko postovati... i nije njih tesko shvatiti, osim njima samim
bjezati? ako vec dotle dodje, da, ali moze im se i na samom pocetku postaviti jasna granica
a da voli sebe, cisto sumnjam. nemaju oni ni postovanja prema sebi i ne vjerujem da se lako mogu pogledati u ogledalo
- anais_nin
#10 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
ma koliko mi svi vjerovali da sa izuzetnom lakocom citamo druge ljude, svakog je moguce presaltati, pa cak i one kojima je struka i posao da "citaju" drugePrelijep Dan wrote: takvog beskicmenjaka i kukavicu je jako tesko postovati... i nije njih tesko shvatiti, osim njima samim
bjezati? ako vec dotle dodje, da, ali moze im se i na samom pocetku postaviti jasna granica![]()
i neke stvari, neka ponasanja koja su mozda ocigledna nekom ko promatra sa strane (a da ne govorim o tome kad nesto promatramo u retrospektu) obicno nisu ocigledne osobi koja je zrtva tih napada slatkorijecivosti jednog beskicmenjaka
a sto se ljubavi tice, pa ima ih koji ne voli nikog, ukljucujuci ni samog sebe...ali u razgovoru s jednom izuzetno dragom osobom nedavno shvatih da bez obzira sto mi kojima je to ponasanje neprihvatljivo to vidimo kao nedostatak postovanja prema sebi, onaj koji je u toj situaciji nastavlja da se ponasa tako jer nesto DOBIVA iz te situacije, a ocigledno je da on dobiva neki oblik zadovoljstva...njegova zvijezde vodilje u svemu tome su zadovoljavanje sopstvenih potreba ne uzimajuci u obzir posljedice po bilo koga drugog, totalna nespremnost i nesposobnost da URADI nesto za bilo koga drugog OSIM ZA SEBE, kao i neki vid perverzne satisfakcije u uspjesnom manipulisanju drugim ljudskim bicem
a da imaju problema sa gledanjem u ogledalo ne bi ni radili to sto rade
-
Mina_sa
#11 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
ja imam druga koji ima curu vec 2 godine sigurno, ali kaže da voli sve svoje žene sa strane
kaže ja sam čovjek velikog srca hehehe
ipak mislim nije ničija do zore gorila da se igra sa tuđim emocijama i toliko petlja i zavlači...al hajd...
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#12 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
Cuj sta se desava. Pa valjda grupnjak 
-
mojgrad
#13 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
Dado dijasporitus wrote:Cuj sta se desava. Pa valjda grupnjak
I naravno da ce ovakav jedan komentar da napise muskarac. Samo mi nije jasno sto se svi ovi muski prije braka prvo dobro ne izj*******, ako hoce citav grad pa onda ne zene??
- gladna sam
#14 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
Da potpisem ovo nabrzakaanais_nin wrote:TiDamJa wrote:kako objasniti to osobi koja se sjebava vec nekoliko mjeseci, i nikako da prevagne i da shvati sta mu se desava, cak i kad kaze da je svjestan koga vise voli, koga sanja s kim je zelio sve...pa onda tu koju vise voli ostavlja????
ona koja se voli vise se ne ostavljasamo sto ljudi koji vjesto znaju manipulisati tudjim emocijama slatkorijecivo znaju saputati svakoj ono sto ona zeli cuti i time je drzati vezani za sebe
jest, ljubav
ma ko iz filmova
-
bosanska rijec
#15 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
potpuno se mozes posvetiti samo jednoj osobi. 
-
Prelijep Dan
#16 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
anais_nin wrote:ma koliko mi svi vjerovali da sa izuzetnom lakocom citamo druge ljude, svakog je moguce presaltati, pa cak i one kojima je struka i posao da "citaju" drugePrelijep Dan wrote: takvog beskicmenjaka i kukavicu je jako tesko postovati... i nije njih tesko shvatiti, osim njima samim
bjezati? ako vec dotle dodje, da, ali moze im se i na samom pocetku postaviti jasna granica![]()
a da voli sebe, cisto sumnjam. nemaju oni ni postovanja prema sebi i ne vjerujem da se lako mogu pogledati u ogledalo![]()
i neke stvari, neka ponasanja koja su mozda ocigledna nekom ko promatra sa strane (a da ne govorim o tome kad nesto promatramo u retrospektu) obicno nisu ocigledne osobi koja je zrtva tih napada slatkorijecivosti jednog beskicmenjakakao sto rekoh takvi su obicno veoma strucni u procjenjivanju onog sto cura/zena zeli da cuje i serviranju istog....mislim rijeci su jeftine, trosenje istih ne kosta (uglavnom) nista
![]()
a sto se ljubavi tice, pa ima ih koji ne voli nikog, ukljucujuci ni samog sebe...ali u razgovoru s jednom izuzetno dragom osobom nedavno shvatih da bez obzira sto mi kojima je to ponasanje neprihvatljivo to vidimo kao nedostatak postovanja prema sebi, onaj koji je u toj situaciji nastavlja da se ponasa tako jer nesto DOBIVA iz te situacije, a ocigledno je da on dobiva neki oblik zadovoljstva...njegova zvijezde vodilje u svemu tome su zadovoljavanje sopstvenih potreba ne uzimajuci u obzir posljedice po bilo koga drugog, totalna nespremnost i nesposobnost da URADI nesto za bilo koga drugog OSIM ZA SEBE, kao i neki vid perverzne satisfakcije u uspjesnom manipulisanju drugim ljudskim bicem![]()
a da imaju problema sa gledanjem u ogledalo ne bi ni radili to sto radetakvi sasvim mirno spavaju nocu
a ima tu i onog, taj beskicmenjak i kukavica
to da mirno spavaju nocu, ne vjerujem, ako imaju imalo savjesti, a vecina ljudi ima.
- Prozor
#17 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
Bio sam jednom u takvoj situaciji.
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#18 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
Onda voli u troje..........
- selmap26
#19 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
vazno je da te dvije osobe ne saznaju za onu drugu

- 3xa
- TiDamJa
#21 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
selmap26 wrote:vazno je da te dvije osobe ne saznaju za onu drugu![]()
da, to je najvaznije, sto uvjerljivije lazi smisljati sto je duze moguce...
- selmap26
#22 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
TiDamJa wrote:selmap26 wrote:vazno je da te dvije osobe ne saznaju za onu drugu![]()
da, to je najvaznije, sto uvjerljivije lazi smisljati sto je duze moguce...
- bug
#23 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
desava se to da sam sebe laze, ne voli nijednu 
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#24 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
Nemojte vi meni A i B i C i ostala slova abecede! Prvo, ne mozes voljeti dvije osobe u isto vrijeme, ako je u pitanju ljubav zene prema muskarcu i obratno. Inace ni jednu ne volis kako treba. Mozes voljeti jednu osobu, druga da ti je onako draga, treca simpaticna i sl. ali bas bas voljeti- ma jok. Inace postajes emocionalna prostitutka.
A ono, da me neko voli, pa odjednom eto voli jos nekog- daleko mu bila kuca od moje. To meni samo znaci da me nikad nije zaista ni volio, nego da je mozda bio zaludjen, zaljubljen, zatupljen, mozda mu bilo dosadno a ja mu odgovarala u tom trenu ili sl. Ne bih ja njemu u tom slucaju dala mogucnost izbora. Izabrala bih ja za njega: dovidjenja. Bez obzira koliko to moze da boli, ipak je bolje da boli i prodje nego da zivim zivot u lazi.
Nazalost, bila sam i na drugom kraju te price. U neka doba sam mislila da "volim" (pa dobro, bila sam i tada svjesna da to nije neka ljubav, vise da su mi jako dragi, al' bas jako) dvojicu. Razmislila sam malo bolje o tome, i onda prekinula odnose sa obojicom. Bili su to dobri momci i nisu zasluzivali da ih neko vuce za nos.
Moze kvisko: kad neko voli dvije osobe, desava se da ne voli nikog, osim samog sebe i tako cini sebi zivot zamljivijim, pravi svoj akcioni film, a on je glavni obozavani glumac. Cao tome!
A ono, da me neko voli, pa odjednom eto voli jos nekog- daleko mu bila kuca od moje. To meni samo znaci da me nikad nije zaista ni volio, nego da je mozda bio zaludjen, zaljubljen, zatupljen, mozda mu bilo dosadno a ja mu odgovarala u tom trenu ili sl. Ne bih ja njemu u tom slucaju dala mogucnost izbora. Izabrala bih ja za njega: dovidjenja. Bez obzira koliko to moze da boli, ipak je bolje da boli i prodje nego da zivim zivot u lazi.
Nazalost, bila sam i na drugom kraju te price. U neka doba sam mislila da "volim" (pa dobro, bila sam i tada svjesna da to nije neka ljubav, vise da su mi jako dragi, al' bas jako) dvojicu. Razmislila sam malo bolje o tome, i onda prekinula odnose sa obojicom. Bili su to dobri momci i nisu zasluzivali da ih neko vuce za nos.
Moze kvisko: kad neko voli dvije osobe, desava se da ne voli nikog, osim samog sebe i tako cini sebi zivot zamljivijim, pravi svoj akcioni film, a on je glavni obozavani glumac. Cao tome!
- TiDamJa
#25 Re: sta se desava kad neko voli dvije osobe?
anjusha wrote:Nemojte vi meni A i B i C i ostala slova abecede! Prvo, ne mozes voljeti dvije osobe u isto vrijeme, ako je u pitanju ljubav zene prema muskarcu i obratno. Inace ni jednu ne volis kako treba. Mozes voljeti jednu osobu, druga da ti je onako draga, treca simpaticna i sl. ali bas bas voljeti- ma jok. Inace postajes emocionalna prostitutka.
citas mi misli, ovo je bio ego trip koji je potrajao duze no sto je trebalo zahvaljujuci zaslijepljenosti ostale dvije strane, idealiziranju...ja sam sanjala, zatvorenih ociju koracala (sama ocito) i propala do dna, shvatih tek kad se nadjoh dolje u ljepljivom, hladnom mraku....
idemo lagano gore, istina je sve sto mi treba, i moj zdrav razum...nikad ne reci nikad, al mislim da cu reci nikad vise