Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
ismica
#1 Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Imam 29, dečko 30 godina, i zaručeni smo nešto jače od godine dana. Umalo je došlo i do braka...Međutim, on se promijenio i prolongirao to.
Kad razgovaramo kaže da su problem finansije i materijalno stanje. Nekada pomislim da uticu i njegovi na njega, mozda drustvo... Davala sam hiljadu prijedloga kako je to izvodivo ipak izvodivo.
Kaze da treba biti racionalan i ne srljati, dok ja mislim da u ljubavi racija nema i dvoje kad hoce da budu zajedno trebaju im minimalni uslovi. I ja sam mu zaista te minimalne uslove i trazila. Trazim samo ljubav i volju koju imam i ja. Nisam od onih cura koje padaju na materijalno. Čak on meni govori da probam naći bolji posao, pa onda. Inače on zivi u jednom, ja u drugom mjestu dakle. I teški su uslovi zabavljanja svo ovo vrijeme. Patili smo se dugo... I bas kad sam mislila da je tome kraj...
Imamo super vezu, ali znate kad vas to vise ne zadovoljava. Potreban vam je taj neki slijedeci nivo, potrebno vam je vise njega. Uvijek je bilo, ali eto cekala sam ga jer ga bas volim. I sve me ovo pogodilo sto se desavalo. I cesto sam u depresiji. Brat mi cak predlagao da me vodi nekom svom prijatelju koji može vidjet kad je neko pod uticajem nekih "visih sila". Mama je primijetila da me sve ovo jako muci, pa je rekla da nece biti druge nego da i ona razgovara s njim. Ali ne zelim da budem toliko nesposobna da mi neko mora se mijesat u vezu, ali ja zaista ne znam sta vise da radim. Isto me strah da ce se on naljutiti, da cu samo gore postici tako. Tatu ne mijesam, jer radi u inozemstvu svakako. Možda je njega jednostavno strah i ne zuri mu se onako, a mene je strah i samoce i tog da ce me ostaviti i povrijediti kasnije kad ce sve biti i gore. Mislim da je ova moja priča česta, pa bi htjela čuti neko objektivno mišljenje?
Kad razgovaramo kaže da su problem finansije i materijalno stanje. Nekada pomislim da uticu i njegovi na njega, mozda drustvo... Davala sam hiljadu prijedloga kako je to izvodivo ipak izvodivo.
Kaze da treba biti racionalan i ne srljati, dok ja mislim da u ljubavi racija nema i dvoje kad hoce da budu zajedno trebaju im minimalni uslovi. I ja sam mu zaista te minimalne uslove i trazila. Trazim samo ljubav i volju koju imam i ja. Nisam od onih cura koje padaju na materijalno. Čak on meni govori da probam naći bolji posao, pa onda. Inače on zivi u jednom, ja u drugom mjestu dakle. I teški su uslovi zabavljanja svo ovo vrijeme. Patili smo se dugo... I bas kad sam mislila da je tome kraj...
Imamo super vezu, ali znate kad vas to vise ne zadovoljava. Potreban vam je taj neki slijedeci nivo, potrebno vam je vise njega. Uvijek je bilo, ali eto cekala sam ga jer ga bas volim. I sve me ovo pogodilo sto se desavalo. I cesto sam u depresiji. Brat mi cak predlagao da me vodi nekom svom prijatelju koji može vidjet kad je neko pod uticajem nekih "visih sila". Mama je primijetila da me sve ovo jako muci, pa je rekla da nece biti druge nego da i ona razgovara s njim. Ali ne zelim da budem toliko nesposobna da mi neko mora se mijesat u vezu, ali ja zaista ne znam sta vise da radim. Isto me strah da ce se on naljutiti, da cu samo gore postici tako. Tatu ne mijesam, jer radi u inozemstvu svakako. Možda je njega jednostavno strah i ne zuri mu se onako, a mene je strah i samoce i tog da ce me ostaviti i povrijediti kasnije kad ce sve biti i gore. Mislim da je ova moja priča česta, pa bi htjela čuti neko objektivno mišljenje?
Last edited by ismica on 07/11/2014 11:18, edited 2 times in total.
- walter kurtz
#2 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
draga moja umače on sa strane 
-
sickle_and_hammer
#3 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
ja bih kod tate u inozemstvo!
-
Bellica
#4 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ja mislim da je bolje da si sada shvatila da nešto nije uredu nego kasnije. Jer ako on s 30 godine ne zna šta će od života, kada će znati?? Ja bih na tvom mjestu lijepo porazgovarala s njim, rekla mu sve ovo što si nama napisala i neka odluči hoće li s tobom nešto ozbiljno ili hoće da se vodate još pet godina dok on ne skonta šta hoće od života. Znam da zvuči surovo, ali tako se bar nećete patiti, prvenstveno ti. Čekaš ga, gubiš vrijeme, a on razmišlja o nekim glupostima. Koliko god je teška situacija, u dvoje je lakše, šta god da je u pitanju. I nemoj očekivati da će se promijeniti jer neće nikada, može malo da promijeni način gledanja na život, ali u cjelosti, nikada, Kažem ti opet, ako ne zna sada šta hoće od života nikada neće znati i još pored svega ako se plaši. Pa nije on žensko u vezi nego ti, umjesto da on tebe ohrabri, ti moraš njega gurati. Otvoreno porazgovarajte i imat ćeš rješenje problema. Sretno u svakom slučaju.ismica wrote:Imam 29, dečko 30 godina, i zaručeni smo nešto jače od godine dana. Umalo je došlo i do braka...Međutim, on se promijenio i prolongirao to.
- Big Ang
#5 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Isto ko da mu nije stalo. 
- Ramzess Veliki
#6 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ako će te ženit' - ženit' će te. ako neće - neće.
Pitaj ga - Ho'š-ne'š???
Pitaj ga - Ho'š-ne'š???
-
Jokericious
#7 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
30 godina je rano za muskarca da ulazi u brak. Nije zena i moze jos da uziva. Za nekih 5-6 godina ce se smiriti.Bellica wrote:Ja mislim da je bolje da si sada shvatila da nešto nije uredu nego kasnije. Jer ako on s 30 godine ne zna šta će od života, kada će znati?? Ja bih na tvom mjestu lijepo porazgovarala s njim, rekla mu sve ovo što si nama napisala i neka odluči hoće li s tobom nešto ozbiljno ili hoće da se vodate još pet godina dok on ne skonta šta hoće od života. Znam da zvuči surovo, ali tako se bar nećete patiti, prvenstveno ti. Čekaš ga, gubiš vrijeme, a on razmišlja o nekim glupostima. Koliko god je teška situacija, u dvoje je lakše, šta god da je u pitanju. I nemoj očekivati da će se promijeniti jer neće nikada, može malo da promijeni način gledanja na život, ali u cjelosti, nikada, Kažem ti opet, ako ne zna sada šta hoće od života nikada neće znati i još pored svega ako se plaši. Pa nije on žensko u vezi nego ti, umjesto da on tebe ohrabri, ti moraš njega gurati. Otvoreno porazgovarajte i imat ćeš rješenje problema. Sretno u svakom slučaju.ismica wrote:Imam 29, dečko 30 godina, i zaručeni smo nešto jače od godine dana. Umalo je došlo i do braka...Međutim, on se promijenio i prolongirao to.
- Ramzess Veliki
#8 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Da ... i ja sam sa 30 bio jako neozbiljan i nije mi bilo do ženidbe. Posebno iz razloga što sam već bio oženjen. Muškarac je zreo za ženidbu tek sa nekih 35, 40 ... i tada treba da oženi djevojku koja je stasala za braka, znači od 22 do 25 godina.Jokericious wrote: 30 godina je rano za muskarca da ulazi u brak. Nije zena i moze jos da uziva. Za nekih 5-6 godina ce se smiriti.
Ali eto ... svi se zeznu ...
-
Trebam te
#9 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Nadji laternativu i samo mu trehni upravo ovo gore, ho's- ne's, bangladesRamzess Veliki wrote:Ako će te ženit' - ženit' će te. ako neće - neće.
Pitaj ga - Ho'š-ne'š???
Mislim, pitaj sebe a sta ti to cekas?
Duso radi na upoznavanju nove osobe, ne gubi vrijeme...
-
Trebam te
#10 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ramzess Veliki wrote:Da ... i ja sam sa 30 bio jako neozbiljan i nije mi bilo do ženidbe. Posebno iz razloga što sam već bio oženjen. Muškarac je zreo za ženidbu tek sa nekih 35, 40 ... i tada treba da oženi djevojku koja je stasala za braka, znači od 22 do 25 godina.Jokericious wrote: 30 godina je rano za muskarca da ulazi u brak. Nije zena i moze jos da uziva. Za nekih 5-6 godina ce se smiriti.
Kasno je to dragi moj, veoma kasno!!!
Nece dedo djecu odgajati
- Bloo
- Globalna šefica
#11 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
-
uncas
#12 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
obecaj mu analno 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
kako su samo cure uspjele obezvrijediti ove zaruke koje bi trebale teći ne od trenutka kad ti kupi prsten nego od trenutka kad predate dokumente u općinu/crkvu
tad si zaručnica
gledam pun grad i fejs zaručnica...i "žena" nečijih
odron
dok svaki mačak zarukama odgađa brak ako nema takčnog datuma
ako odgađa: Goni to od sebe ima ko neće odgađati
tad si zaručnica
gledam pun grad i fejs zaručnica...i "žena" nečijih
odron
dok svaki mačak zarukama odgađa brak ako nema takčnog datuma
ako odgađa: Goni to od sebe ima ko neće odgađati
- Ramzess Veliki
#14 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
To i ja hoću da joj kažem na suptilniji način da je sprcala godine bezeze čekajući hajvana i da fata šta stigne pa ko prije.Trebam te wrote:Nadji laternativu i samo mu trehni upravo ovo gore, ho's- ne's, bangladesRamzess Veliki wrote:Ako će te ženit' - ženit' će te. ako neće - neće.
Pitaj ga - Ho'š-ne'š???![]()
Mislim, pitaj sebe a sta ti to cekas?
Duso radi na upoznavanju nove osobe, ne gubi vrijeme...
- Ramzess Veliki
#15 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Ma nisi u toku, ima uzet' već narasle djece na rentu, i u školu već krenuli. Ko će to praviti ...Trebam te wrote:Ramzess Veliki wrote:Da ... i ja sam sa 30 bio jako neozbiljan i nije mi bilo do ženidbe. Posebno iz razloga što sam već bio oženjen. Muškarac je zreo za ženidbu tek sa nekih 35, 40 ... i tada treba da oženi djevojku koja je stasala za braka, znači od 22 do 25 godina.Jokericious wrote: 30 godina je rano za muskarca da ulazi u brak. Nije zena i moze jos da uziva. Za nekih 5-6 godina ce se smiriti.
Kasno je to dragi moj, veoma kasno!!!![]()
Nece dedo djecu odgajati
-
Walther
#16 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
svrlja....ismica wrote:Imam 29, dečko 30 godina, i zaručeni smo nešto jače od godine dana. Umalo je došlo i do braka...Međutim, on se promijenio i prolongirao to.
Ti si ziherica,0ona ima za "bolju" pa je sad testira. Ako razocara opet si ti igri inace si ti pusiona
- Jstat
#17 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Možda izađe na dobro možda ne. Po meni nije vrijedno rizika. Točno ovakav scenarij proživljavaju žene koje "netko izigra" pa završe same neudane i bez djece.
Vrijeme stišće svaki korak, hitno moraš biti sretna.
Postavlja se i pitanje kvalitete braka s nekim kome bi eventualno uvjetovala brak, i to može da pruži nesretan život.
Napravi čisti rez, traži nekoga tko će jedva čekati da te uzme, ovaj se zasitio. Nekad se treba prestati tješiti i govoriti sve će biti u redu, svatko je kovač svoje sreće.
Sve najbolje
Vrijeme stišće svaki korak, hitno moraš biti sretna.
Postavlja se i pitanje kvalitete braka s nekim kome bi eventualno uvjetovala brak, i to može da pruži nesretan život.
Napravi čisti rez, traži nekoga tko će jedva čekati da te uzme, ovaj se zasitio. Nekad se treba prestati tješiti i govoriti sve će biti u redu, svatko je kovač svoje sreće.
Sve najbolje
- dobar osjecaj
#18 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Manje-vise vjerovatno. Svi jasno znamo kad nekoga stvarno zelimo. Supci su uglavnom ljubitelji ovih nijasni izmedju, koje su opisane u ponasanju ovog lika. Pacenici, nesigurni, tesko vrijeme, nemaju danas ovo, sutra ono.Walther wrote:svrlja....
Ti si ziherica,0ona ima za "bolju" pa je sad testira. Ako razocara opet si ti igri inace si ti pusionaDzabe trosis godine...
Sam osjecaj nesigurnosti koji imas je dovoljan da to protreses, suocis se odlucnije s tim i najvjerovatnije ides dalje svojim putem.
Trideset godina nije strasna dob ni u kom kontekstu posebno u poredjenju s mogucim protracenim vremenom koje mozes vec od danas znatno bolje trositi na sebe i ljude koji ce te jasno zeljeti i potruditi se i za sebe i za tebe. Budi oportunista za sebe na najbolji moguci nacin. Odmah i sve za sebe.
- Big Ang
#19 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Al će se ucrnjačiti cura sad

-
Pirija
#20 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
zajebana konkurencija 
- Henry Chinaski
#21 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Vala i treba.Big Ang wrote:Al će se ucrnjačiti cura sad![]()
29 godina, a ne konta šta znači kad postaviš ovakvo pitanje na forumu. Dobiješ sve odgovore osim onih koji ti trebaju...
- dulekrele
#22 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
30 godina je taman za zenidbu muskarca. sve preko je lose po musku osobu.cuj 35, 40. a kada ces da pravis djecu. kad napravis dijete na ulici cete pitati kako se zove unuce, a o zivcima koji moraju biti konjski za brak i odgoj djece je druga pricaRamzess Veliki wrote:Da ... i ja sam sa 30 bio jako neozbiljan i nije mi bilo do ženidbe. Posebno iz razloga što sam već bio oženjen. Muškarac je zreo za ženidbu tek sa nekih 35, 40 ... i tada treba da oženi djevojku koja je stasala za braka, znači od 22 do 25 godina.Jokericious wrote: 30 godina je rano za muskarca da ulazi u brak. Nije zena i moze jos da uziva. Za nekih 5-6 godina ce se smiriti.
- Ramzess Veliki
#23 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
Stvarno Henri ... što ucrnjači curu sada ...Henry Chinaski wrote:Vala i treba.Big Ang wrote:Al će se ucrnjačiti cura sad![]()
29 godina, a ne konta šta znači kad postaviš ovakvo pitanje na forumu. Dobiješ sve odgovore osim onih koji ti trebaju...
- Bloo
- Globalna šefica
#24 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
pa to je ChinaskiRamzess Veliki wrote: Stvarno Henri ... što ucrnjači curu sada ...
- Ramzess Veliki
#25 Re: Šta se dešava il ja previse razmisljam?!
E da ... a taman smo je ohrabrili da je profučkala godine i da se nikada neće udati i onda on upadne sa svakakvim komentarima ...Bloo wrote:pa to je ChinaskiRamzess Veliki wrote: Stvarno Henri ... što ucrnjači curu sada ...