Sta Sarajevo nema , A trebalo bi imati...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mickyK

Post by mickyK »

mickyK wrote:
senada wrote:
zena wrote: de se tita ti prebroj
zeno Josipa mi Broza Tita ne razumijem tvoj zargon... ili necu da razumijem.
za mahalce, ruralce, seljane i ratare koji Marshalovo ime pisu malim slovom Sarajevo je u Njegovo doba bio pravi GRAD sa svim normalnim, urbanim sadrzajima zivljenja, al' njima nedostizan.
Ma daj vise i ti i komunizam, probudi se ba, 2006 je godina, idemo dalje, TITO vise nije ziv razumijes? Doslo je novo vrijeme i to je to, koliko god to tebi tesko padalo, fino je bilo u njegovo doba, super... ALI ne zivimo u 1979. Usput ovo je tema o SARAJEVU, a ne o TITI, kontas?? Ako ti je stalo do njega otvori forum i napisi koju pjesmicu o njemu! Posto volim jako ovaj grad, volio bi da ovde vidim prijedloge o Sarajevu, pa makar nista ne uradili. Lijepo je reci nesto konstruktivno.

P.S. Respect prema TITI, ali... ljudi proslo je vise od 20 godina.
mickyK

Post by mickyK »

the_stick wrote:
senada wrote:
Stitch__ wrote: kad vec sitnicaris, marshal se pise sa malim slovom, kao i svaka druga titula :D
da, gramaticki ali kada je o Josipu Brozu Titu rijec onda RADO grijesim sa svim njegovim velicanstvenim prefiksima i sufiksima.
ajde ba hebo te tito sta si se navila... dobar je bio za one koji su bili u partij i za one koji su se bili voljni pokoriti... hebo ti drzavu u kojoj bih ja zbog ovog posta zavrsio u zatvoru, optuzen za izdaju...
:-D Ma zavrsio bi na golom otoku.
senada

Post by senada »

the_stick wrote:
senada wrote:
Stitch__ wrote: kad vec sitnicaris, marshal se pise sa malim slovom, kao i svaka druga titula :D
da, gramaticki ali kada je o Josipu Brozu Titu rijec onda RADO grijesim sa svim njegovim velicanstvenim prefiksima i sufiksima.
ajde ba hebo te tito sta si se navila... dobar je bio za one koji su bili u partij i za one koji su se bili voljni pokoriti... hebo ti drzavu u kojoj bih ja zbog ovog posta zavrsio u zatvoru, optuzen za izdaju...
hebo ti narod koji se divi drzavi u kojoj moze sve da radi osim da radi...
Stitch__

Post by Stitch__ »

the_stick wrote: Sta je, po meni, u Sarajevu viska...

internacionalni aerodrom... medju ovim brdima samo mali avioni mogu slijetati, a opet je sarajevski aerodrom najnesigurnij u Europi (po pitanju pristupacnosti)... treba to negdje izmjestiti (spominjali su tamo negdje kod visokog) i povezati jednim dobrim autoputem i bit ce super...
Aerodrom Sarajevo je prosle godine dobio nagradu kao najbolji aerodrom u Europi sa prometom manjim od milion putnika godisnje.... eto 8-)
mickyK

Post by mickyK »

senada

Post by senada »

Sarajevu nedostaju gradjani i gradjanska kultura, bez obzira od kuda koji da su sljegli, trebali bi postivati par pravila urbanog zivota... na prvom mjestu su divljaci koji su legalizirali divlju gradnju, na drugom su oni koji svakoga ljeta preoravaju asfaltirane trotoare, ulice, trgove, primjerice Ferhadija i Titova... lokalni mocnici valjda po inerciji preoravaju i prekopavaju po svojim livadama i pasnjacima....eto 8-)
mickyK

Post by mickyK »

senada wrote:Sarajevu nedostaju gradjani i gradjanska kultura, bez obzira od kuda koji da su sljegli, trebali bi postivati par pravila urbanog zivota... na prvom mjestu su divljaci koji su legalizirali divlju gradnju, na drugom su oni koji svakoga ljeta preoravaju asfaltirane trotoare, ulice, trgove, primjerice Ferhadija i Titova... lokalni mocnici valjda po inerciji preoravaju i prekopavaju po svojim livadama i pasnjacima....eto 8-)
E daj ba vise molim te. Ovo je normalna tema, a ne politicka, sarajevo-x.com je vjerovatno najveci forum u BiH zato otidji na politicke forume pa pricaj do mile volje kako lokalni mocnici preoravaju livade i pasnjake. RECI NESTO KONKRETNO, reci nesto konstruktivno, reci nesto sto ce pomoci ovom gradu u njegovom razvoju, a ne ublehaske price. Ko da ja neznam kakvi su nasi politicari, vise dosta mi je negativne price, znam kakva je situacija ovde, ali moramo li bas STALNO pricat o tome, ako ti se ne svidja izadji na izbore, ali nemoj vise handrit molim te. Ponavljam ovo je tema u vezi SARAJEVA!
Vingo

Post by Vingo »

A evo sta gradske vlasti na celu s hodajucom bundom Semihom, misle o tome sta nasem gradu nedostaje i u kom ce pravcu djelovati....

Da bi grad Sarajevo učinila ambijentom ugodnog življenja i atraktivnom turističkom destinacijom, Gradska uprava predvođena gradonačelnicom Semihom Borovac pokrenula je niz projekata koji se odnose na uređenje grada.
Jedan od njih je iluminacija, odnosno osvjetljenje mostova na Miljacki

Ohhhh cekaj me na iluminiranom mostu.... :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

u nedavnoj raspravi sa jednim ex Sarajlijom, on meni kaze da je Trebinje velegrad obzirom da je jos 99 godine imao diskoteku sa stroboskopima :D:D:D:D:D

Sarajevu fali stosta toga, ali meni recimo smeta sto nema azil za zivotinje ili ambulanta za zivotinje koja ima dezuru...da reci cete PORED OVOLIKO SIROMASHNIH LJUDI TI TRAZIS ZA ZIVOTINJE ali dozvolite da imam pravo na svoje misljenje :D Hvala
senada

Post by senada »

ja smatram da Sarajevu nedostaje dzamija, crkava i legalnih javnih kuca za lezbo, homo, hetero i biseksualce.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

narodni broadband :)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

mIRCerka wrote:u nedavnoj raspravi sa jednim ex Sarajlijom, on meni kaze da je Trebinje velegrad obzirom da je jos 99 godine imao diskoteku sa stroboskopima :D:D:D:D:D

Sarajevu fali stosta toga, ali meni recimo smeta sto nema azil za zivotinje ili ambulanta za zivotinje koja ima dezuru...da reci cete PORED OVOLIKO SIROMASHNIH LJUDI TI TRAZIS ZA ZIVOTINJE ali dozvolite da imam pravo na svoje misljenje :D Hvala
Dobro si..de mi reci jel i kod vas lutalice ubijaju po ulicama kao u Zenici...fakat defektizam koji traje godinama!Opcina izdvoji 1000 KM...5 KM po ubijenoj zivotinji...javi se par zainteresovanih i ozhezhi pa onda odrezhu uho da mogu naplatiti tih 5 KM ili sta ja znam koliko... :x a krv na ulicama ostane kao svjedochanstvo gradjanskog drushtva... :x .
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

senada wrote:ja smatram da Sarajevu nedostaje dzamija, crkava i legalnih javnih kuca za lezbo, homo, hetero i biseksualce.
Ti si senada fakat neka isfrustrirana đevojka...:D.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Bobi wrote:
mIRCerka wrote:u nedavnoj raspravi sa jednim ex Sarajlijom, on meni kaze da je Trebinje velegrad obzirom da je jos 99 godine imao diskoteku sa stroboskopima :D:D:D:D:D

Dobro si..de mi reci jel i kod vas lutalice ubijaju po ulicama kao u Zenici...fakat defektizam koji traje godinama!Opcina izdvoji 1000 KM...5 KM po ubijenoj zivotinji...javi se par zainteresovanih i ozhezhi pa onda odrezhu uho da mogu naplatiti tih 5 KM ili sta ja znam koliko... :x a krv na ulicama ostane kao svjedochanstvo gradjanskog drushtva... :x .
ne bobi, kod nas jos uvijek GAZE autima....ponedeljak i utorak su mi lose poceli..krenem na posao i vidim svjeze pregazenu cica macu.... tamo gdje je ogranicenje 40 km/h ....

vec par godina sestra i ja govorimo da cemo kad dobijemo na BINGU nekih 300tinjak hiljada KM kupiti kucu sa okucnicom i otvoriti macketnjak... :roll:
zena21

Post by zena21 »

senada wrote:ja smatram da Sarajevu nedostaje dzamija, crkava i legalnih javnih kuca za lezbo, homo, hetero i biseksualce.
:roll: :roll: :-?
senada

Post by senada »

...pojam savremenog grada je mnogo siri od nasih uzanih, parcijalnih pseudomoralnih poimanja kulture zivljenja...kod nas dominiraju primitivne predrasude prvenstveno prema slobodama i pravima seksualnih manjina... ali necu o politici...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Bobi wrote:

U Sarajevu ih hvataju (rukama, vreæama, ¾icama ili èim veæ) ali navodno ne mogu doæi niti ne¹to uraditi jer ne znaju gdje se èopor kreæe, znate on je mobilan. Zato ti izdvaja¹ za komunalne usluge i èeka¹ da te zaskoèe 3-4 d¾ukca kad polude od zime i gladi jer vjerovali ili ne oni nemaju ¾elje da èekaju gospodu da ih uhvati... ©to se mene tièe nek' ih hvataju, "pucaju", truju samo nek ih uklone s ceste...
senada

Post by senada »

e pa vidis ja sam stitila te ulicne pse oduvijek jer zasluzuju vecu zastitu od mnogih uglednih dvonozaca.... cak su i korisniji od vecine pobjesnjelih ljudi... mace isto tako... ako neko ima "viska macu" nek mi se javi...
bpsang

Post by bpsang »

Vingo wrote:A evo sta gradske vlasti na celu s hodajucom bundom Semihom, misle o tome sta nasem gradu nedostaje i u kom ce pravcu djelovati....

Da bi grad Sarajevo učinila ambijentom ugodnog življenja i atraktivnom turističkom destinacijom, Gradska uprava predvođena gradonačelnicom Semihom Borovac pokrenula je niz projekata koji se odnose na uređenje grada.
Jedan od njih je iluminacija, odnosno osvjetljenje mostova na Miljacki

Ohhhh cekaj me na iluminiranom mostu.... :roll:

stvarno mozda i ne bi bilo lose, osvijetliti mostove Sarajeva, inace Sarajevo kao velegrad ima vrlo malo svijetlecih reklama , nesto u uzem dijelu grada a vec prema novogradskim opstinama manje, sem bilboarda,koji su osvijetljeni,koliko je moguce postaviti rasvijetu duz svih trotoara koje povezuju grad u cijelini i neophodne klupe za odmor,
Na vecim prostorima kao na primjer park izmedju Otoke i novoizgradjenog i jos ne dovrsenog bazena na Otoci na onoj trouglastoj livadi, moglo bi se napraviti park poput parka kod Energopetrolove pumpe,na Cengic Vili.Uz park ne bi bilo lose napraviti i mini fontanu, a to je vec atrakcija i osvijezenje za setace...
LordRaven

Post by LordRaven »

Eto kofol planiraju u toku ove godine postaviti pet novih fontana po parkovima!!!Jes da trebaju prvo napraviti parkove pa onda fontane!! :D :lol:
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Sta nema? Nema dostojanstvo, a nekad ga je imalo...nazalost. To se da testirati kada gostuju prekodrinski pevaci...
Harrys

Post by Harrys »

@100-KA,
Mislili u Sarajevu iko o buducnosti?
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

#1 Nove tramvaje.
#2 Jedan dobar buldozder da povalja one dzamije i crkve (po 5 na kvadratnom kilometru) i vratit one parkove koji su tu bili.
#3 Ubaciti nove uniforme policiji tako da onaj hadjo na raskrsnici ne nosi jaknu od 5 brojeva vecu pa ne znas il bi plako ili bi mu se smijao.
#4 Nove kontejnere za smece. Kad pogledas malo kakvih kontejnera ima okolo, tacno se sazalis na one smetljare koji moraju s tim baratat, da ne govorimo kakav dojam oni nose na jednu ustanovu/zgradu.
muha_sa

Post by muha_sa »

Treba nam još koji drveni i na brzinu sklepani sto za prodaju kojekakvih igračaka i CD-ova---nek ljudima struju puste pa da mogu prolaznicima Pink zvjezde puštat---kad je bal--nek je maskenbal
amelie

Post by amelie »

Jos koja satelitska antena pored onih 3 zahrdjale na svakom prozoru
Post Reply