Sta Sarajevo nema , A trebalo bi imati...
- bpsang
#1 Sta Sarajevo nema , A trebalo bi imati...
Volio bi , saznati vise ima brdo stvari ,objekata, pozorista,kino dvorana ,disco klubova, pijaca, parkova, izletista , setalista,sportskih dvorana,zabavnih parkova ZOO Vrtova,biciklistickih staza,bazena otvorenih i zatvorenih.
Po vasem misljenju sta bi voljeli vidjeti novo i atraktivno za sve nas stare i mlade u nasem Gradu Sarajevu.
Ja bi volio nesto futuristicki, na primjer na jednoj od raskrsnica Sarajeva, napraviti objekat koji bi sluzio u dvije svrhe , prelaz preko te iste raskrsnice i restoran koji bi se obrtao u krug u nekom vremenski odredjenom terminu na primjer jedan krug jedan sat,sve bi to u nocnim satima bilo obasjano raznolikim svjetlom,uz taj restoran bi se vjerovatno mogli napraviti i manji trgovacki centri poput radnjica na bascarsiji.
Drugo, posto Sarajevo ima vrlo skucen prostor , zbog konfiguracije terena,
zamjeram odgovornim koji su izdali rijesenja za izgradnju cvrstih objekata na potezu Alipasino Polje A - Faza.
Zar se nije moglo na tom terenu izgraditi kompleks igralista za male sportove, Nogomet ,Kosarka , Tenis, takav centar bi omogucio mladjem a i starijem narastaju , najmnogoljudnije opstine u gradu svakodnevnu rekreaciju.
A oni takoreci prave ruglo i zaklanjaju pogled stanarima tih zgrada koje su pukim slucajem okrenute na sjevernu stranu i koji ionako nemaju Sunca tokom dana.
Volio bi cuti vase misljenje o ovome .
Hvala na citanju i prijedlozima, mozda ce neko od odgovornih Opstine Novi Grad procitati i zapitati se da li je ova izgradnja opravdana.
Po vasem misljenju sta bi voljeli vidjeti novo i atraktivno za sve nas stare i mlade u nasem Gradu Sarajevu.
Ja bi volio nesto futuristicki, na primjer na jednoj od raskrsnica Sarajeva, napraviti objekat koji bi sluzio u dvije svrhe , prelaz preko te iste raskrsnice i restoran koji bi se obrtao u krug u nekom vremenski odredjenom terminu na primjer jedan krug jedan sat,sve bi to u nocnim satima bilo obasjano raznolikim svjetlom,uz taj restoran bi se vjerovatno mogli napraviti i manji trgovacki centri poput radnjica na bascarsiji.
Drugo, posto Sarajevo ima vrlo skucen prostor , zbog konfiguracije terena,
zamjeram odgovornim koji su izdali rijesenja za izgradnju cvrstih objekata na potezu Alipasino Polje A - Faza.
Zar se nije moglo na tom terenu izgraditi kompleks igralista za male sportove, Nogomet ,Kosarka , Tenis, takav centar bi omogucio mladjem a i starijem narastaju , najmnogoljudnije opstine u gradu svakodnevnu rekreaciju.
A oni takoreci prave ruglo i zaklanjaju pogled stanarima tih zgrada koje su pukim slucajem okrenute na sjevernu stranu i koji ionako nemaju Sunca tokom dana.
Volio bi cuti vase misljenje o ovome .
Hvala na citanju i prijedlozima, mozda ce neko od odgovornih Opstine Novi Grad procitati i zapitati se da li je ova izgradnja opravdana.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Glavni trg, veliki. Kao i svi bitniji gradovi.
- Bosanac sa dna kace
po koji bazen bashka za muskarce, bashka za zene, ko i svi btiniji gradovi! 
-
kulambara
BAS sve je emufemizam za ISTA? :unsure: mislim, posto nemamo nista...Qler wrote:pa ne moramo imati BAS sve sto imaju svi bitniji gradovi
jel'? a ja sam spreman da se odreknem zatucanih primitivaca... al' sta bi onda od saraj'va ostalo? :sigh:eto ja sam prvi spreman da se odreknem svih oblika pederluka i sl.
-
branimir_s
more
- Bosanac sa dna kace
ma ja bolan mislio da se sestre muslimanke imaju dje u vrelim danima razgalit!forUMASH wrote:....pa kad vec podrzavas i nadovezujes se na kulamberov post, trebao si ga i citirati.....Bosanac sa dna kace wrote:po koji bazen bashka za muskarce, bashka za zene, ko i svi btiniji gradovi!![]()
![]()
a i braca muslimani vala!
-
lutkica_lutkica
ovo je jako zanimljiva tema, a i odgovori su na drugi nacin zanimljivi--pokazuju kako gradjani sarajeva razmisljaju o svom gradu 
svako svoju brigu brine, hocel bit' pederluka, necel' bit'...valjda je vaznije ljudima ono u prostoru privatnog nego u prostoru kolektivnog...
gay klub je bio, i bili su, i znamo kako je zavrsilo...ne moze se svijestljudi promjeniti samo tako da dvaput pucnemo prstima
i da, treba nam park, nova velika biblioteka, vise morala, ljubaznosti i volje za rad!!!
onda se sve izgradi, dodje onako, pjesnicki, samo po sebi...
svako svoju brigu brine, hocel bit' pederluka, necel' bit'...valjda je vaznije ljudima ono u prostoru privatnog nego u prostoru kolektivnog...
gay klub je bio, i bili su, i znamo kako je zavrsilo...ne moze se svijestljudi promjeniti samo tako da dvaput pucnemo prstima
i da, treba nam park, nova velika biblioteka, vise morala, ljubaznosti i volje za rad!!!
- bpsang
lutkice !lutkica_lutkica wrote:ovo je jako zanimljiva tema, a i odgovori su na drugi nacin zanimljivi--pokazuju kako gradjani sarajeva razmisljaju o svom gradu
gay klub je bio, i bili su, i znamo kako je zavrsilo...ne moze se svijestljudi promjeniti samo tako da dvaput pucnemo prstima![]()
tebi isto odgovaram, tema je ozbiljna , mozda se neko ko zeli napraviti nesto atraktivno u nasem gradu predomisli i napravi bas nesto dobro.
ali svako ima svoj stav pa bujrum dragi moji ...
- bpsang
lutkice !lutkica_lutkica wrote:ovo je jako zanimljiva tema, a i odgovori su na drugi nacin zanimljivi--pokazuju kako gradjani sarajeva razmisljaju o svom gradu
gay klub je bio, i bili su, i znamo kako je zavrsilo...ne moze se svijestljudi promjeniti samo tako da dvaput pucnemo prstima![]()
tebi isto odgovaram, tema je ozbiljna , mozda se neko ko zeli napraviti nesto atraktivno u nasem gradu predomisli i napravi bas nesto dobro.
ali svako ima svoj stav pa bujrum dragi moji ...
-
monolog
Slazem se sa lutkicom u potpunostilutkica_lutkica wrote:
a ko ne bi kad je lutkica
Ja sam protiv pompeznog kica i "svjetlucavih multimedijalnih ploca" - to nece povisiti standard zivota. Ali uredjeni parkovi, biblioteke, galerije, sportski tereni itd. hoce.