Sta Sarajevo nema , A trebalo bi imati...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

izbjeglica_iz_besmisla

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

forUMASH wrote:
izbjeglica_iz_besmisla wrote:
Edin H. wrote:Ako sam dobro shvatio ti zagovaras otvaranje sandzckog kulturnog centra :?
Pa nisam baš na to mislio,ali to ti nije loša ideja.
...gospodo, imate viska rijeci u nazivu ustanove.... :D :D :D
ej bracek,kaj ti ovo znači.Stvarno ne kontam.Biće da sam malo spor
davis.ba

Post by davis.ba »

Kulture brate, kulture.
dinash

Post by dinash »

jos piramida.
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Novih radnih mjesta.
njuskalo

Post by njuskalo »

Fale nam zeljeznice!
Danas ne mozes kako treba otici vozom, imaju doduse neki vozovi za ploce, zagreb budimpestu... al to nije kolko bi trebalo!
za vrijeme austrije grad i bosna i hercegovina su imali vise zeljeznica nego danas. kako bi dobro bilo imat prugu prema priboju koja je bila nekad a danas ukinuta, onda prugu od sarajeva prema niksicu u crnoj gori: to bi posebno bilo korisno. prvo crna gora dobila bi brzu vezu sa zapadom a bosna mogucnost da koristi luku bar. onda bi se oni u plocama izjeli :x
a posebna stvar je to sto tim prugama grad bi dobio tranzitni znacaj kao usputna stanica vozova sa zapada i sjevera evrope prema istoku i crnoj gori i albaniji 8)
senada

Post by senada »

Zatvori - robije - (h)apsane - samice - ludnice - posteno apoliticno sudstvo i policija - PRAVA apoliticna, nestranacka MURIJA - sva ona zdanja izgradjena od popljackanog naroda pretvoriti u ZATVORE za bandite koji su opustosili drzavu .......ODUZETI POPLJACKANU IMOVINU i iskoristiti da se ("kulturno gradsko" glasacko tijelo vlastodrzaca) SVI VRATE SVE NA SVOJE - a ostalo bi sve islo mnogo lakse jer NEMA BiH sve do tada dok su SVI rekli - zbogom Bosno, pa pravac za Saraaaaajvo... do tada NISTA ni od gl.grada ni od drzave :).

:zzzz:
interwal

Post by interwal »

Pravi park između porodilišta i samshop-a, zabranu građenja poslovnih prostora na svakom komadu trave na koji naiđu, radeću žičaru, bolje, šire, kvalitetnije prilaze gradu, rušenje a ne legalizovanje bespravnih građevina

Pored ovih "manjih" projekata, Sarajevu treba nešto veliko. Nešto što bi nas sve okupilo na istu kamaru, nešto da nas zabavi i da nas dozove pameti. Da nam pokaže da možemo.
rumenko

Post by rumenko »

odlicno... interwal..javljaj nam se u cescim interwalima :D ...bez zayebancije dobro si ovo srochio...sve nam ovo treba....
Kwaheri

Post by Kwaheri »

senada wrote:Zatvori - robije - (h)apsane - samice - ludnice - posteno apoliticno sudstvo i policija - PRAVA apoliticna, nestranacka MURIJA - sva ona zdanja izgradjena od popljackanog naroda pretvoriti u ZATVORE za bandite koji su opustosili drzavu .......ODUZETI POPLJACKANU IMOVINU i iskoristiti da se ("kulturno gradsko" glasacko tijelo vlastodrzaca) SVI VRATE SVE NA SVOJE - a ostalo bi sve islo mnogo lakse jer NEMA BiH sve do tada dok su SVI rekli - zbogom Bosno, pa pravac za Saraaaaajvo... do tada NISTA ni od gl.grada ni od drzave :).

de se tita ti prebroj
Cleen

Post by Cleen »

Sarajevo nema Evropskog mentaliteta. Mozemo mi nekog siromaha obuci u skupa odijela i napucati ga pravo. Ali to nije to. Njemu hvali u glavi. E to je isto vazi i za Sarajevo i ostale gradove u BiH. Ljudi nemaju Evropski mentalitet. To se vidi na svakom koraku. Pocev od saobracaja, nepostivanja saobracajnih propisa, tezgarenja po ulicama, prljavstine, smeca, nekulturnih dama za salterima, mahalskih prica, jarananja na svakom koraku, podmicivanja, prevara, sibicarenja ......
Vingo

Post by Vingo »

Cleen wrote:Sarajevo nema Evropskog mentaliteta. Mozemo mi nekog siromaha obuci u skupa odijela i napucati ga pravo. Ali to nije to. Njemu hvali u glavi. E to je isto vazi i za Sarajevo i ostale gradove u BiH. Ljudi nemaju Evropski mentalitet. To se vidi na svakom koraku. Pocev od saobracaja, nepostivanja saobracajnih propisa, tezgarenja po ulicama, prljavstine, smeca, nekulturnih dama za salterima, mahalskih prica, jarananja na svakom koraku, podmicivanja, prevara, sibicarenja ......
....seksizma.....
Lisac

Post by Lisac »

ne znam shta fali sarajevu :D ali znam shta meni fali u sarajevu :D

- rent-a-dog :D nemami se (antonim od imami se :D) cuko, ali bih rado (nekad kad mi dodje) proshetao cuku willisom :D
- privatni vesheraj :D imam vesh mashinu, ali pranje vesha u javnim prostorima zna nekada biti luda zabava :D kakva se tu tek poznanstva sklapaju :D a i lakshe je upoznati nechiji karakter ako mu prethodno upoznash donje rublje (prije pranja :D) :D
- gay parada :D tek onako iz zabave :D :D
- teren za indoor badmington :D

to su otprilike moji prioriteti :D :D :D
bpsang

Post by bpsang »

kriticarka_nikova wrote:
100_KA wrote:
kriticarka_nikova wrote: moj prvi zadatak bi bio da zabranim kretenima da ...(cenzurisano) ono malo pravih sarajlija .... :-)
jel ti to hoces reci da sam ja kreten,a ti pravi Sarajlija cccc....
ja nisam ni S od sarajlije brate :D

Za razliku od tebe u meni je Sarajevo o ja sam dio Sarajeva
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

100_KA wrote:
kriticarka_nikova wrote:
100_KA wrote: jel ti to hoces reci da sam ja kreten,a ti pravi Sarajlija cccc....
ja nisam ni S od sarajlije brate :D

Za razliku od tebe u meni je Sarajevo o ja sam dio Sarajeva
Onda sigurno znas koji bi bio tvoj potez da si na mjestu gradonacenika.....meni je SA daleko ,daleko,daaaaaleeeeko :-)
bpsang

Post by bpsang »

Vingo wrote:
Cleen wrote:Sarajevo nema Evropskog mentaliteta. Mozemo mi nekog siromaha obuci u skupa odijela i napucati ga pravo. Ali to nije to. Njemu hvali u glavi. E to je isto vazi i za Sarajevo i ostale gradove u BiH. Ljudi nemaju Evropski mentalitet. To se vidi na svakom koraku. Pocev od saobracaja, nepostivanja saobracajnih propisa, tezgarenja po ulicama, prljavstine, smeca, nekulturnih dama za salterima, mahalskih prica, jarananja na svakom koraku, podmicivanja, prevara, sibicarenja ......
....seksizma.....
de Vingic malo pojasni stao mi mozakImage
senada

Post by senada »

zena wrote:
senada wrote:Zatvori - robije - (h)apsane - samice - ludnice - posteno apoliticno sudstvo i policija - PRAVA apoliticna, nestranacka MURIJA - sva ona zdanja izgradjena od popljackanog naroda pretvoriti u ZATVORE za bandite koji su opustosili drzavu .......ODUZETI POPLJACKANU IMOVINU i iskoristiti da se ("kulturno gradsko" glasacko tijelo vlastodrzaca) SVI VRATE SVE NA SVOJE - a ostalo bi sve islo mnogo lakse jer NEMA BiH sve do tada dok su SVI rekli - zbogom Bosno, pa pravac za Saraaaaajvo... do tada NISTA ni od gl.grada ni od drzave :).

de se tita ti prebroj
zeno Josipa mi Broza Tita ne razumijem tvoj zargon... ili necu da razumijem.
za mahalce, ruralce, seljane i ratare koji Marshalovo ime pisu malim slovom Sarajevo je u Njegovo doba bio pravi GRAD sa svim normalnim, urbanim sadrzajima zivljenja, al' njima nedostizan.
mickyK

Post by mickyK »

Sarajevo se razvija u svakom slucaju, ali naravno treba jos mnogo toga da se uradi. Naprimjer ja mislim da bi se nas grad trebao malo vise modernizovati. Samo neznam koliko mi na forumu mozemo to promjeniti. :-D

Image

Image

Image

Image
mickyK

Post by mickyK »

senada wrote:
zena wrote:

de se tita ti prebroj
za mahalce, ruralce, seljane i ratare koji Marshalovo ime pisu malim slovom Sarajevo je u Njegovo doba bio pravi GRAD sa svim normalnim, urbanim sadrzajima zivljenja, al' njima nedostizan.
Ma daj vise i ti i komunizam, probudi se ba, 2006 je godina, idemo dalje, TITO vise nije ziv razumijes? Doslo je novo vrijeme i to je to, koliko god to tebi tesko padalo, fino je bilo u njegovo doba, super... ALI ne zivimo u 1979. Usput ovo je tema o SARAJEVU, a ne o TITI, kontas?? Ako ti je stalo do njega otvori forum i napisi koju pjesmicu o njemu! Posto volim jako ovaj grad, volio bi da ovde vidim prijedloge o Sarajevu, pa makar nista ne uradili. Lijepo je reci nesto konstruktivno.

P.S. Respect prema TITI, ali... ljudi proslo je vise od 20 godina.
Stitch__

Post by Stitch__ »

senada wrote:

kad vec sitnicaris, marshal se pise sa malim slovom, kao i svaka druga titula :D
mickyK

Post by mickyK »

Usput, bila su samo dva marshala:
Marshal TITO i Marshall Jefferson
:lol:
the_stick

Post by the_stick »

nisi vlah(inja) ako kaze 'fali'... :D
the_stick

Post by the_stick »

Edin H. wrote:Ma i ja preferiram Burger King :oops:

Ima procentualno vise mesa u burgerima 8)
Potpisujem! Dzaba ti svi grilovi u kojima su hamburgeri super, al' ja u Sarajevu ipak ne nadjoh nista slicno Whooper-u...

Sta bih jos volio da ima u Sarajevu...

- podzemni parking
- podzemna zeljeznica (da se vise sklone one sine kuda auti idu jer je takvu cestu nemoguce odrzati u dobrom stanju)
- kuglana (ali po svjetskim standardima, ono u zetri je pomalo ofirno...)
- kino kompleks (godinama se prica da ce se to praviti tamo negdje kod sarajke)

Sta je, po meni, u Sarajevu viska...

internacionalni aerodrom... medju ovim brdima samo mali avioni mogu slijetati, a opet je sarajevski aerodrom najnesigurnij u Europi (po pitanju pristupacnosti)... treba to negdje izmjestiti (spominjali su tamo negdje kod visokog) i povezati jednim dobrim autoputem i bit ce super...
senada

Post by senada »

Stitch__ wrote:
senada wrote:

kad vec sitnicaris, marshal se pise sa malim slovom, kao i svaka druga titula :D
da, gramaticki ali kada je o Josipu Brozu Titu rijec onda RADO grijesim sa svim njegovim velicanstvenim prefiksima i sufiksima.
Last edited by senada on 10/05/2006 09:46, edited 2 times in total.
Vingo

Post by Vingo »

100_KA wrote:
Vingo wrote:
....seksizma.....
de Vingic malo pojasni stao mi mozakImage

Pa vidjala sam i nekulturnu "gospodu" za salterima....
the_stick

Post by the_stick »

senada wrote:
Stitch__ wrote:
senada wrote:

da, gramaticki ali kada je o Josipu Brozu Titu rijec onda RADO grijesim sa svim njegovim velicanstvenim prefiksima i sufiksima.
ajde ba hebo te tito sta si se navila... dobar je bio za one koji su bili u partij i za one koji su se bili voljni pokoriti... hebo ti drzavu u kojoj bih ja zbog ovog posta zavrsio u zatvoru, optuzen za izdaju...
Post Reply