ej bracek,kaj ti ovo znači.Stvarno ne kontam.Biće da sam malo sporforUMASH wrote:...gospodo, imate viska rijeci u nazivu ustanove....izbjeglica_iz_besmisla wrote:Pa nisam baš na to mislio,ali to ti nije loša ideja.Edin H. wrote:Ako sam dobro shvatio ti zagovaras otvaranje sandzckog kulturnog centra![]()
![]()
Sta Sarajevo nema , A trebalo bi imati...
-
izbjeglica_iz_besmisla
-
njuskalo
Fale nam zeljeznice!
Danas ne mozes kako treba otici vozom, imaju doduse neki vozovi za ploce, zagreb budimpestu... al to nije kolko bi trebalo!
za vrijeme austrije grad i bosna i hercegovina su imali vise zeljeznica nego danas. kako bi dobro bilo imat prugu prema priboju koja je bila nekad a danas ukinuta, onda prugu od sarajeva prema niksicu u crnoj gori: to bi posebno bilo korisno. prvo crna gora dobila bi brzu vezu sa zapadom a bosna mogucnost da koristi luku bar. onda bi se oni u plocama izjeli
a posebna stvar je to sto tim prugama grad bi dobio tranzitni znacaj kao usputna stanica vozova sa zapada i sjevera evrope prema istoku i crnoj gori i albaniji
Danas ne mozes kako treba otici vozom, imaju doduse neki vozovi za ploce, zagreb budimpestu... al to nije kolko bi trebalo!
za vrijeme austrije grad i bosna i hercegovina su imali vise zeljeznica nego danas. kako bi dobro bilo imat prugu prema priboju koja je bila nekad a danas ukinuta, onda prugu od sarajeva prema niksicu u crnoj gori: to bi posebno bilo korisno. prvo crna gora dobila bi brzu vezu sa zapadom a bosna mogucnost da koristi luku bar. onda bi se oni u plocama izjeli
a posebna stvar je to sto tim prugama grad bi dobio tranzitni znacaj kao usputna stanica vozova sa zapada i sjevera evrope prema istoku i crnoj gori i albaniji
-
senada
Zatvori - robije - (h)apsane - samice - ludnice - posteno apoliticno sudstvo i policija - PRAVA apoliticna, nestranacka MURIJA - sva ona zdanja izgradjena od popljackanog naroda pretvoriti u ZATVORE za bandite koji su opustosili drzavu .......ODUZETI POPLJACKANU IMOVINU i iskoristiti da se ("kulturno gradsko" glasacko tijelo vlastodrzaca) SVI VRATE SVE NA SVOJE - a ostalo bi sve islo mnogo lakse jer NEMA BiH sve do tada dok su SVI rekli - zbogom Bosno, pa pravac za Saraaaaajvo... do tada NISTA ni od gl.grada ni od drzave
.

-
interwal
Pravi park između porodilišta i samshop-a, zabranu građenja poslovnih prostora na svakom komadu trave na koji naiđu, radeću žičaru, bolje, šire, kvalitetnije prilaze gradu, rušenje a ne legalizovanje bespravnih građevina
Pored ovih "manjih" projekata, Sarajevu treba nešto veliko. Nešto što bi nas sve okupilo na istu kamaru, nešto da nas zabavi i da nas dozove pameti. Da nam pokaže da možemo.
Pored ovih "manjih" projekata, Sarajevu treba nešto veliko. Nešto što bi nas sve okupilo na istu kamaru, nešto da nas zabavi i da nas dozove pameti. Da nam pokaže da možemo.
-
Kwaheri
de se tita ti prebrojsenada wrote:Zatvori - robije - (h)apsane - samice - ludnice - posteno apoliticno sudstvo i policija - PRAVA apoliticna, nestranacka MURIJA - sva ona zdanja izgradjena od popljackanog naroda pretvoriti u ZATVORE za bandite koji su opustosili drzavu .......ODUZETI POPLJACKANU IMOVINU i iskoristiti da se ("kulturno gradsko" glasacko tijelo vlastodrzaca) SVI VRATE SVE NA SVOJE - a ostalo bi sve islo mnogo lakse jer NEMA BiH sve do tada dok su SVI rekli - zbogom Bosno, pa pravac za Saraaaaajvo... do tada NISTA ni od gl.grada ni od drzave.
-
Cleen
Sarajevo nema Evropskog mentaliteta. Mozemo mi nekog siromaha obuci u skupa odijela i napucati ga pravo. Ali to nije to. Njemu hvali u glavi. E to je isto vazi i za Sarajevo i ostale gradove u BiH. Ljudi nemaju Evropski mentalitet. To se vidi na svakom koraku. Pocev od saobracaja, nepostivanja saobracajnih propisa, tezgarenja po ulicama, prljavstine, smeca, nekulturnih dama za salterima, mahalskih prica, jarananja na svakom koraku, podmicivanja, prevara, sibicarenja ......
-
Vingo
....seksizma.....Cleen wrote:Sarajevo nema Evropskog mentaliteta. Mozemo mi nekog siromaha obuci u skupa odijela i napucati ga pravo. Ali to nije to. Njemu hvali u glavi. E to je isto vazi i za Sarajevo i ostale gradove u BiH. Ljudi nemaju Evropski mentalitet. To se vidi na svakom koraku. Pocev od saobracaja, nepostivanja saobracajnih propisa, tezgarenja po ulicama, prljavstine, smeca, nekulturnih dama za salterima, mahalskih prica, jarananja na svakom koraku, podmicivanja, prevara, sibicarenja ......
-
Lisac
ne znam shta fali sarajevu
ali znam shta meni fali u sarajevu 
- rent-a-dog
nemami se (antonim od imami se
) cuko, ali bih rado (nekad kad mi dodje) proshetao cuku willisom
- privatni vesheraj
imam vesh mashinu, ali pranje vesha u javnim prostorima zna nekada biti luda zabava
kakva se tu tek poznanstva sklapaju
a i lakshe je upoznati nechiji karakter ako mu prethodno upoznash donje rublje (prije pranja
) 
- gay parada
tek onako iz zabave
- teren za indoor badmington
to su otprilike moji prioriteti

- rent-a-dog
- privatni vesheraj
- gay parada
- teren za indoor badmington
to su otprilike moji prioriteti
- bpsang
kriticarka_nikova wrote:ja nisam ni S od sarajlije brate100_KA wrote:jel ti to hoces reci da sam ja kreten,a ti pravi Sarajlija cccc....kriticarka_nikova wrote: moj prvi zadatak bi bio da zabranim kretenima da ...(cenzurisano) ono malo pravih sarajlija ....
Za razliku od tebe u meni je Sarajevo o ja sam dio Sarajeva
- kriticarka_nikova
Onda sigurno znas koji bi bio tvoj potez da si na mjestu gradonacenika.....meni je SA daleko ,daleko,daaaaaleeeeko100_KA wrote:kriticarka_nikova wrote:ja nisam ni S od sarajlije brate100_KA wrote: jel ti to hoces reci da sam ja kreten,a ti pravi Sarajlija cccc....
Za razliku od tebe u meni je Sarajevo o ja sam dio Sarajeva
- bpsang
de Vingic malo pojasni stao mi mozakVingo wrote:....seksizma.....Cleen wrote:Sarajevo nema Evropskog mentaliteta. Mozemo mi nekog siromaha obuci u skupa odijela i napucati ga pravo. Ali to nije to. Njemu hvali u glavi. E to je isto vazi i za Sarajevo i ostale gradove u BiH. Ljudi nemaju Evropski mentalitet. To se vidi na svakom koraku. Pocev od saobracaja, nepostivanja saobracajnih propisa, tezgarenja po ulicama, prljavstine, smeca, nekulturnih dama za salterima, mahalskih prica, jarananja na svakom koraku, podmicivanja, prevara, sibicarenja ......

-
senada
zeno Josipa mi Broza Tita ne razumijem tvoj zargon... ili necu da razumijem.zena wrote:de se tita ti prebrojsenada wrote:Zatvori - robije - (h)apsane - samice - ludnice - posteno apoliticno sudstvo i policija - PRAVA apoliticna, nestranacka MURIJA - sva ona zdanja izgradjena od popljackanog naroda pretvoriti u ZATVORE za bandite koji su opustosili drzavu .......ODUZETI POPLJACKANU IMOVINU i iskoristiti da se ("kulturno gradsko" glasacko tijelo vlastodrzaca) SVI VRATE SVE NA SVOJE - a ostalo bi sve islo mnogo lakse jer NEMA BiH sve do tada dok su SVI rekli - zbogom Bosno, pa pravac za Saraaaaajvo... do tada NISTA ni od gl.grada ni od drzave.
za mahalce, ruralce, seljane i ratare koji Marshalovo ime pisu malim slovom Sarajevo je u Njegovo doba bio pravi GRAD sa svim normalnim, urbanim sadrzajima zivljenja, al' njima nedostizan.
-
mickyK
Ma daj vise i ti i komunizam, probudi se ba, 2006 je godina, idemo dalje, TITO vise nije ziv razumijes? Doslo je novo vrijeme i to je to, koliko god to tebi tesko padalo, fino je bilo u njegovo doba, super... ALI ne zivimo u 1979. Usput ovo je tema o SARAJEVU, a ne o TITI, kontas?? Ako ti je stalo do njega otvori forum i napisi koju pjesmicu o njemu! Posto volim jako ovaj grad, volio bi da ovde vidim prijedloge o Sarajevu, pa makar nista ne uradili. Lijepo je reci nesto konstruktivno.senada wrote:zeno Josipa mi Broza Tita ne razumijem tvoj zargon... ili necu da razumijem.zena wrote:de se tita ti prebrojsenada wrote:Zatvori - robije - (h)apsane - samice - ludnice - posteno apoliticno sudstvo i policija - PRAVA apoliticna, nestranacka MURIJA - sva ona zdanja izgradjena od popljackanog naroda pretvoriti u ZATVORE za bandite koji su opustosili drzavu .......ODUZETI POPLJACKANU IMOVINU i iskoristiti da se ("kulturno gradsko" glasacko tijelo vlastodrzaca) SVI VRATE SVE NA SVOJE - a ostalo bi sve islo mnogo lakse jer NEMA BiH sve do tada dok su SVI rekli - zbogom Bosno, pa pravac za Saraaaaajvo... do tada NISTA ni od gl.grada ni od drzave.
za mahalce, ruralce, seljane i ratare koji Marshalovo ime pisu malim slovom Sarajevo je u Njegovo doba bio pravi GRAD sa svim normalnim, urbanim sadrzajima zivljenja, al' njima nedostizan.
P.S. Respect prema TITI, ali... ljudi proslo je vise od 20 godina.
-
Stitch__
kad vec sitnicaris, marshal se pise sa malim slovom, kao i svaka druga titulasenada wrote:
zeno Josipa mi Broza Tita ne razumijem tvoj zargon... ili necu da razumijem.
-
the_stick
Cleen wrote:Sarajevo nema Evropskog mentaliteta. Mozemo mi nekog siromaha obuci u skupa odijela i napucati ga pravo. Ali to nije to. Njemu hvali u glavi. E to je isto vazi i za Sarajevo i ostale gradove u BiH. Ljudi nemaju Evropski mentalitet. To se vidi na svakom koraku. Pocev od saobracaja, nepostivanja saobracajnih propisa, tezgarenja po ulicama, prljavstine, smeca, nekulturnih dama za salterima, mahalskih prica, jarananja na svakom koraku, podmicivanja, prevara, sibicarenja ......
nisi vlah(inja) ako kaze 'fali'...
-
the_stick
Potpisujem! Dzaba ti svi grilovi u kojima su hamburgeri super, al' ja u Sarajevu ipak ne nadjoh nista slicno Whooper-u...Edin H. wrote:Ma i ja preferiram Burger King![]()
Ima procentualno vise mesa u burgerima
Sta bih jos volio da ima u Sarajevu...
- podzemni parking
- podzemna zeljeznica (da se vise sklone one sine kuda auti idu jer je takvu cestu nemoguce odrzati u dobrom stanju)
- kuglana (ali po svjetskim standardima, ono u zetri je pomalo ofirno...)
- kino kompleks (godinama se prica da ce se to praviti tamo negdje kod sarajke)
Sta je, po meni, u Sarajevu viska...
internacionalni aerodrom... medju ovim brdima samo mali avioni mogu slijetati, a opet je sarajevski aerodrom najnesigurnij u Europi (po pitanju pristupacnosti)... treba to negdje izmjestiti (spominjali su tamo negdje kod visokog) i povezati jednim dobrim autoputem i bit ce super...
-
senada
da, gramaticki ali kada je o Josipu Brozu Titu rijec onda RADO grijesim sa svim njegovim velicanstvenim prefiksima i sufiksima.Stitch__ wrote:kad vec sitnicaris, marshal se pise sa malim slovom, kao i svaka druga titulasenada wrote:
Last edited by senada on 10/05/2006 09:46, edited 2 times in total.
-
Vingo
100_KA wrote:de Vingic malo pojasni stao mi mozakVingo wrote:....seksizma.....Cleen wrote:Sarajevo nema Evropskog mentaliteta. Mozemo mi nekog siromaha obuci u skupa odijela i napucati ga pravo. Ali to nije to. Njemu hvali u glavi. E to je isto vazi i za Sarajevo i ostale gradove u BiH. Ljudi nemaju Evropski mentalitet. To se vidi na svakom koraku. Pocev od saobracaja, nepostivanja saobracajnih propisa, tezgarenja po ulicama, prljavstine, smeca, nekulturnih dama za salterima, mahalskih prica, jarananja na svakom koraku, podmicivanja, prevara, sibicarenja ......
Pa vidjala sam i nekulturnu "gospodu" za salterima....
-
the_stick
ajde ba hebo te tito sta si se navila... dobar je bio za one koji su bili u partij i za one koji su se bili voljni pokoriti... hebo ti drzavu u kojoj bih ja zbog ovog posta zavrsio u zatvoru, optuzen za izdaju...senada wrote:da, gramaticki ali kada je o Josipu Brozu Titu rijec onda RADO grijesim sa svim njegovim velicanstvenim prefiksima i sufiksima.Stitch__ wrote:kad vec sitnicaris, marshal se pise sa malim slovom, kao i svaka druga titulasenada wrote: