samo da dopunim #5rajvosa^ wrote:#1 Nove tramvaje.
#2 Jedan dobar buldozder da povalja one dzamije i crkve (po 5 na kvadratnom kilometru) i vratit one parkove koji su tu bili.
#3 Ubaciti nove uniforme policiji tako da onaj hadjo na raskrsnici ne nosi jaknu od 5 brojeva vecu pa ne znas il bi plako ili bi mu se smijao.
#4 Nove kontejnere za smece. Kad pogledas malo kakvih kontejnera ima okolo, tacno se sazalis na one smetljare koji moraju s tim baratat, da ne govorimo kakav dojam oni nose na jednu ustanovu/zgradu.
Sta Sarajevo nema , A trebalo bi imati...
- Qler
- Qler
The Man wrote:Identitet...izgubio ga je skroz...nema više autohtonosti...žalosno...čujem neki pominju gay klubove...to nije Sarajevo..nikako.
možda fan klubove Želje
koliko ja znam bio je jedan i zatvorili su ga
ako ko ima neki tip
-
kulambara
a šta JESTE sarajevo? po toj logici ni sarajevo nije sarajevo, već vrhbosna.The Man wrote:to nije Sarajevo..nikako.
sarajevu, očito, ništa ne treba, osim možda hrpa smeća svuda naokolo i po jedno dva-tri jalijaša na svakom ćošku...hm, da - i to već postoji.
enihu - budimo realni - govoriti o vraćanju identiteta multikulturalnog, evropskog, otvorenog grada je ni manje ni više neg' nebulozno. sarajevo izgleda i živi onakvo kakvo jeste - zatucana provincija.
-
Pearl
zatucana provincija mahalskog karaktera, da dodam...kulambara wrote:a šta JESTE sarajevo? po toj logici ni sarajevo nije sarajevo, već vrhbosna.The Man wrote:to nije Sarajevo..nikako.
sarajevu, očito, ništa ne treba, osim možda hrpa smeća svuda naokolo i po jedno dva-tri jalijaša na svakom ćošku...hm, da - i to već postoji.
enihu - budimo realni - govoriti o vraćanju identiteta multikulturalnog, evropskog, otvorenog grada je ni manje ni više neg' nebulozno. sarajevo izgleda i živi onakvo kakvo jeste - zatucana provincija.
multiNEkulturni i otvoreni grad jeste... svega se sljeglo a od jalijasa ne mozes ni ulicu preci kad zaturira iz svog gti ultra mega dvoauspuhalnog prepravljenog Golf II ljubimca... pa mu ne daj boze zavrti glavom jer te prepao, vjerovatno ce izaci da te nauci kulturnom ponasanju u javnosti...
policije nama treba... sa pendrecima... da nauci hajvane pameti... politicarima skresati platu da bi policajcima povecali, pa mozda ne bismo imali svakovecernji bilans od 30 provalnih kradja i 20 saobracajnih nesreca...
-
*Unreal*
x sam puta dozivio ovakvu situaciju, ali tesko se boriti protiv takvih, klosari drze sve u ovoj drzavi, od tzv fudbalske lige do "renomiranih" restorana i firmi, a da ne pricam o kultu "sitnog klosara" koji je veoma rasiren a svi znamo sta on podrazumijeva:Pearl wrote:
od jalijasa ne mozes ni ulicu preci kad zaturira iz svog gti ultra mega dvoauspuhalnog prepravljenog Golf II ljubimca... pa mu ne daj boze zavrti glavom jer te prepao, vjerovatno ce izaci da te nauci kulturnom ponasanju u javnosti...
.
// body majica, teretana, Seka, Vila Park, Bazeni, GTI II, motor, minjak, Aqua, dekolte, noz, BMW kocka, izbrijana glava, "tako mlada", pistolj, romale romali, spojler, naljepnica, tetovaza //
p.s. Svaki od ovih pojmova se moze posebno objasniti
-
The Man
Šta sad treba? ako se pola evrope dere u pakšu sad trebamo i mi? iako sam ja notorni heteroseksualac, po tvom bi trebalo da se transformišem u gay-a iako nisam...al bi bar bio u "trendu"..kulambara wrote:a šta JESTE sarajevo? po toj logici ni sarajevo nije sarajevo, već vrhbosna.The Man wrote:to nije Sarajevo..nikako.
Sarajevo jeste bio grad, metropola..i baš je bila čar u tome što se odupreo tim negativnim uticajima...mada je poslije rat učinio svoje...
P.S.: nemam ništa protiv gay i lesbo populacije...al ipak mislim svoje
-
Panasonic
Kad je vec rijec o ovome, BiH ima najveci veci broj satelitskih antena u odnosu na broj stanovnika u Evropi. Naime, 800 satelitskih na 1000 stanovnika.amelie wrote:Jos koja satelitska antena pored onih 3 zahrdjale na svakom prozoru
-
kulambara
nicely dodano.zatucana provincija mahalskog karaktera, da dodam...
i da...siguran sam da se više od pola jevrope dere u pakšu - budući da se ne radi o isključivo homoseksulanoj praksi.
a ti, dragi the man(bam-ba-lam), si clearly krembil jer izjednačavaš postojanje gay kluba sa sveopćom aplikacijom pederluka - t'swhy je svaka dalja rasprava s tobom suvišna.
---
ponavljam - sarajevo nikada nije bilo metropola - prije svega zbog mržnje prema bilo čemu drugačijemu=odupiranju tim negativnim utjecajima.
-
The Man
Pa kod tebe se vidi da nisi baš kompetentan da pričaš meni ili bilo kome o Sarajevu...ti si vjerovatno neki zalutali muhadžer koji je pun te prozapadne-proevropske progresivne demagogije (vidi ti se po riječniku...lafo clearlykulambara wrote:nicely dodano.zatucana provincija mahalskog karaktera, da dodam...![]()
i da...siguran sam da se više od pola jevrope dere u pakšu - budući da se ne radi o isključivo homoseksulanoj praksi.
a ti, dragi the man(bam-ba-lam), si clearly krembil jer izjednačavaš postojanje gay kluba sa sveopćom aplikacijom pederluka - t'swhy je svaka dalja rasprava s tobom suvišna.
---
ponavljam - sarajevo nikada nije bilo metropola - prije svega zbog mržnje prema bilo čemu drugačijemu=odupiranju tim negativnim utjecajima.
Stvar je u tome da s otvorenjem gay kluba u Sarajevu bi bilo kao da si stavio jednu veeeeeliku metu na te ljude....bilo bi isto kao na gay prideu u Beogradu pomnoženo sa 50...
Sarajevo je bilo metropola,jer je izrodilo toliko umova, kako sportskih tako naučno-kulturnih koje čitav svijet ne može pa da se okrene naopačke!
Šta misliš, da Ameri nisu pomislili kad su ih Srbi dobili u basketu 2002: hmmmm? kako oni imaju više talenata od nas kad je nas 250 a njih 7 miliona?
Što želim da kažem jeste....da to nije u našem genetskom sklopu....možemo mi bolje od toga..
-
+od 13 godina
SARAJEVU TREBA JEDNA
VELIKA PIRAMIDA

VELIKA PIRAMIDA
-
+od 13 godina
black-cat wrote:A gdje bi se to moglo napraviti, na Ilidzi?
-
+od 13 godina
Moze, moze.
Ilidza nije lose mijesto, samo ne znam da li je Ilidza dio grada Sarajeva...
Ilidza nije lose mijesto, samo ne znam da li je Ilidza dio grada Sarajeva...
- Drvosjeca iz Dejcica
Ja glasam da bude dzamija.Qler wrote:a sta ce biti vjecnica kad je renoviraju? zar tu nije prije rata bila velika citaonica i biblioteka?!
-
+od 13 godina
Pa naravno da Ilidza NIJE dio Grada Sarajeva.ostro i na prvu wrote:nije,sarajevo je od marijin dvora pa prema carsiji+od 13 godina wrote:Moze, moze.
Ilidza nije lose mijesto, samo ne znam da li je Ilidza dio grada Sarajeva...![]()
normalno da je dio grada.
Pripada Kantonu sarajevo, ali nije administrativna jedinica grada Sarajeva.
Naime grad Sarajevo cine opstine: Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo.
Svi vi koji mislite da Ilidza pripada Sarajevu grdno se varate. Vise pripada Sandzaku nego gradu Sarajevo
-
in_my_skin
Ma fali nama svega pomalo,kulture,zgrada,koncerata..
Potpisujem za McDonalds,a i kakav CD shop sa originalnim CD-ovima ne bi skodio
Potpisujem za McDonalds,a i kakav CD shop sa originalnim CD-ovima ne bi skodio
-
+od 13 godina
I ja bi volio da je dio grada Sarajeva, prema tome nije Sarajevo.ostro i na prvu wrote:ne bendam jedinice,kantone,opstine i sve administracije ilidza je za mene dio SA i vada ce biti i ostati.+od 13 godina wrote:Pa naravno da Ilidza NIJE dio Grada Sarajeva.ostro i na prvu wrote: nije,sarajevo je od marijin dvora pa prema carsiji![]()
normalno da je dio grada.
Pripada Kantonu sarajevo, ali nije administrativna jedinica grada Sarajeva.
Naime grad Sarajevo cine opstine: Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo.
Svi vi koji mislite da Ilidza pripada Sarajevu grdno se varate. Vise pripada Sandzaku nego gradu Sarajevo
Ne znam zbog cega ne pripada gradu Sarajevu imajuci u vidu da je tako blizu Sarajeva...
Joj evo slusam Severinu, ne mogu da vjerujem da u pijesmi sa onom stiklom ide recenica:
Afrika paprika!!!
Shit...
Izvini sto pisem o ovome, trava mi ne da da mislim kako treba
-
+od 13 godina
Ma ne treba mi karta, znam gdje je Afrikaostro i na prvu wrote:kupi kartuuuu !+od 13 godina wrote:I ja bi volio da je dio grada Sarajeva, prema tome nije Sarajevo.ostro i na prvu wrote: ne bendam jedinice,kantone,opstine i sve administracije ilidza je za mene dio SA i vada ce biti i ostati.
Ne znam zbog cega ne pripada gradu Sarajevu imajuci u vidu da je tako blizu Sarajeva...
Joj evo slusam Severinu, ne mogu da vjerujem da u pijesmi sa onom stiklom ide recenica:
Afrika paprika!!!
Shit...
Izvini sto pisem o ovome, trava mi ne da da mislim kako treba
- A_I_
*poravnati Miljacku da jos vise kratkovidnih profitera moze autima do carsije
**ukinut javni gradski saobracaj jer samo smeta ovim gore pomenutim
*** ona stabla u Parku poravnati da jos koja banka+"hapa"-capitalisticki centar moze niknuti
****obavezno jos jednu dzamiju umjesto onog parka kod II gimnazije (a moze i parking)
*****Vilsonovo pretvoriti u jos jednu "magistralu" za trovace okolisa
******iza Istorijskog i Zemaljskog muzeja podici farmu ambasada(jedna se vec gradi), drzavnih "institucija", auto salona i prigodnih sadrzaja za narodne mase
- sta ce nam npr. muzej za modernu umjetnost, prirodni filteri zraka itd. fuj kaka
*******sve resurse (ljudske i ine) sa GRASa preusmjeriti na povecanje kapaciteta taksija uz obavezno pravilo jedan putnik po voznji
...
sto bi smo se birnuli za nikakvu dugorocnu ekolosku svijest, tjelesni i mentalni razvoj mladih gradjana, pravi samoodrzivi ekonomski razvoj zasnovan na domacim naporima, ulaganje u temelje obrazovanja i sl.
**ukinut javni gradski saobracaj jer samo smeta ovim gore pomenutim
*** ona stabla u Parku poravnati da jos koja banka+"hapa"-capitalisticki centar moze niknuti
****obavezno jos jednu dzamiju umjesto onog parka kod II gimnazije (a moze i parking)
*****Vilsonovo pretvoriti u jos jednu "magistralu" za trovace okolisa
******iza Istorijskog i Zemaljskog muzeja podici farmu ambasada(jedna se vec gradi), drzavnih "institucija", auto salona i prigodnih sadrzaja za narodne mase
*******sve resurse (ljudske i ine) sa GRASa preusmjeriti na povecanje kapaciteta taksija uz obavezno pravilo jedan putnik po voznji
sto bi smo se birnuli za nikakvu dugorocnu ekolosku svijest, tjelesni i mentalni razvoj mladih gradjana, pravi samoodrzivi ekonomski razvoj zasnovan na domacim naporima, ulaganje u temelje obrazovanja i sl.