Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

prezimenko

#1 Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by prezimenko »

Tema ce propasti kao kamen na dno mora al hajd mozda neke navede na razmisljanje.

Sta sam danas uradio da u BiH bude bolje i sta mozemo uraditi ?

- Kupio domaci proizvod umjesto stranog
- Otisao na more u Neum ili na neko jezero
- Organizirao nesto / Pokrenuo nesto
- Nisam drotu dao "Cvaju" kad me zaustavio vec sam platio kaznu
- Bacio sam smece u kontejner a ne na cestu il jos gore sporet u rijeku
- Nisam smece bacio kroz prozor sa 5og sprata
- Otisao sam vani zaradio milione i vratio ih u BiH (ne otici vani u sustini nije pomoci zemlji)
- Pokrenuo sam "Biznis" i zpaoslio ljude ? iz dijaspore ili sl. (ovo obicno propadne jer cim sef nije tu radnici kradu i ljencare moze im se ha)
- ...

nastavite listu
Logovan

#2 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by Logovan »

Nisam nikada glasao za SDA.
JThomas

#3 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by JThomas »

ne tražim nikad račun, da manje ode glasačkoj i uhljebljenoj armiji. kad neko pita treba li fiskalni, ja kažem može i blokić :thumbup:
victom

#4 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by victom »

JThomas wrote:ne tražim nikad račun, da manje ode glasačkoj i uhljebljenoj armiji. kad neko pita treba li fiskalni, ja kažem može i blokić :thumbup:
:lol: :lol: :lol:
Last edited by victom on 01/03/2021 06:05, edited 2 times in total.
ibi

#5 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by ibi »

Koristim od komsije WI-FI
Spojio sam se na struju besplatno.
Besplatno kablovska
Imam invalidsku karticu na autu, da ne placam parking nigdje.
Kupio auto na povlasticu....
ExNihilo

#6 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by ExNihilo »

Ne pitajte šta možete učiniti za državu, već šta država konačno može učiniti za vas. :D

Prije nekoliko mjeseci krenem ja tako busem Sarajevo - Mostar. Nakon što su putnici zauzeli sva dostupna mjesta, gospoda iz putničke agencije su ipak nastavila primati putnike - primorane da stoje tokom prevoza. Problema vjerovatno ne bi bilo da su primili 2-3 putnika bez sjedećeg mjesta. Ali ne, oni su natrpali bus do besvijesti. Imao sam osjećaj da više ljudi stoji nego što sjedi. Apsolutno nije bilo moguće pomjeriti se, skoro ni disati, zato što su putnici, priklješteni jedni uz druge, ispunili prostor između sjedišta do zadnjeg centimetra. Kontam, jebote, zar ćemo s ovako preopterećenim busem preko Ivana? Bus was not designed for this kind of shit.

Sredinom puta samo čuješ kako nešto puče u autobusu. Poče bus šlajdrati tamo-vamo, ispod nas provalija, nekako ga vozač zaustavi. Krepo bus. Vele izađite na magistralu da sačekamo drugi. Stoji 100 ljudi kraj magistrale, mrkla noć, auta furaju. Samo gledam kad će nas još neko i pokupiti.

Kao uzoran građanin, uslikam ja prizore iz busa. Uslikam razjebani bus nasred magistrale. Uslikam ljude koji čekaju na nesigurnom putu. Iskopam članove zakona koji specificiraju gore opisanu praksu kao protuzakonitu. Sve to uredno dokumentiram i proslijedim Kantonalnoj i Federalnoj inspekciji saobraćaja.

Mislite da je neko odgovorio ili učinio nešto po tom pitanju? Jest qrz moj. Jebe im se. Puca im kurac.

Ne pitajte šta možete učiniti za državu, već šta država konačno može učiniti za vas.
Prpa.ba

#7 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by Prpa.ba »

Marka poreza placenog mladomuslimanskom rezimu je marka protiv buducnosti za nasu djecu. :thumbup:
tranquil

#8 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by tranquil »

People are crazy and times are strange
I'm locked in tight, I'm out of range
I used to care, but things have changed

animals

#9 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by animals »

Napravio smomenik palim u domovinskom ratu, i
od donatorski para , strpo sebi 30% u dzep..
nisam platio asfalt kroz selo kao sto je morao svaki dijasporac, ali ga redovno koristim..
i jos asfaltirao sebi ulaz u garazu..
mousstapha

#10 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by mousstapha »

Otiso iz BiH.
zforumas

#11 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by zforumas »

mousstapha wrote:Otiso iz BiH.
I ja isto, rekoh da ne smetam.
HAVANA

#12 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by HAVANA »

Puno jebo mater.Al nista nije bolje.Sad sam se o sebi zabavio.Boli me racq.
zforumas

#13 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by zforumas »

HAVANA wrote:Puno jebo mater.Al nista nije bolje.Sad sam se o sebi zabavio.Boli me racq.
Fino poslovica kaze da prvo ispred svojih vrata treba pocistiti :lol:
vjesticanametli

#14 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by vjesticanametli »

zforumas wrote:
mousstapha wrote:Otiso iz BiH.
I ja isto, rekoh da ne smetam.
+1 :lol:
Crkoh od smjeha ...... :mrgreen:
HAVANA

#15 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by HAVANA »

zforumas wrote:
HAVANA wrote:Puno jebo mater.Al nista nije bolje.Sad sam se o sebi zabavio.Boli me racq.
Fino poslovica kaze da prvo ispred svojih vrata treba pocistiti :lol:
Image
animals

#16 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by animals »

Natocio tank goriva, i stao na pjesackom, da ne zgazim koga..
ultima_palabra

#17 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by ultima_palabra »

prezimenko wrote:Tema ce propasti kao kamen na dno mora al hajd mozda neke navede na razmisljanje.

Sta sam danas uradio da u BiH bude bolje i sta mozemo uraditi ?

- Otisao sam vani zaradio milione i vratio ih u BiH (ne otici vani u sustini nije pomoci zemlji)
- Pokrenuo sam "Biznis" i zpaoslio ljude ? iz dijaspore ili sl. (ovo obicno propadne jer cim sef nije tu radnici kradu i ljencare moze im se ha)
- ...

nastavite listu
Ovo oko smeća. Ostalo mi ne pada na pamet.
ferratilis

#18 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by ferratilis »

Neki dan u supermarketu uzimam strani proizvod, gleda me zena kao da sam joj familiju pobio. Jos malo pa ce krenut klat' ako ne kupujes domace. Bogami opasno se ovdje ispiru mozgovi, jos malo pa ce Erdogan od nas ucit kako se sila sprovodi...
Amazonka27

#19 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by Amazonka27 »

Za ljubav je potrebno dvoje...ako država nema ljubavi za mene zašto bih ja voljela nju? Kada god sam pokušala nešto popraviti ili uraditi ispadala sam naivna budala.

- Kupio domaci proizvod umjesto stranog // samo ako je kvalitetniji od uvoznog
- Otisao na more u Neum ili na neko jezero// Kada se u Neumu budem osjećala dobrodošlo više nego u Albaniji npr. onda će i Neum biti opcija.
- Organizirao nesto / Pokrenuo nesto // da, mrva u moru laži i prevara...pretežno najebeš
- Nisam drotu dao "Cvaju" kad me zaustavio vec sam platio kaznu// Nisam, savjestan vozač, nikad me nisu ni zaustavili.
- Bacio sam smece u kontejner a ne na cestu il jos gore sporet u rijeku // Nisam
- Nisam smece bacio kroz prozor sa 5og sprata // Nisam
- Otisao sam vani zaradio milione i vratio ih u BiH (ne otici vani u sustini nije pomoci zemlji)// ako i zaradim neću ih ulagati u BiH
- Pokrenuo sam "Biznis" i zpaoslio ljude ? iz dijaspore ili sl. (ovo obicno propadne jer cim sef nije tu radnici kradu i ljencare moze im se ha) // Imali smo privatni biznis i zaposlenih 5 demobilisanih boraca. Odnos BiH prema malim firmama je maćehinski. Oprostit će se dug od 2 miliona nekom sportskom udruženju ali ne i ispraviti nepravilnost korumpiranog poreskog referenta koji sakriva uplatu od 3000 KM.

Evo, ja dadoh djetinjstvo, mnoge godine na birou, studiranje o vlastitom trošku, pa i sada svakog mjeseca država me krade (a i samu sebe) preko platne liste.

Kojim zakonom mene država štiti od bilo čega? Od lopova? Od nepoštivanja kućnog savjeta? Zakon o radu? Zaštiti potrošača? Zdravstvo? Ljudska prava? O saobaraćaju...ono kad sam imala udes između dva kantona pa se nisu mogli dogovoriti koja će policija doći...i na kraju niko nije došao.
Gojeni H

#20 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by Gojeni H »

U vecini slucajeva kupujem domace proizvode: mesina, mlijeko, voda, itd.
Stipendiram jednog studenta. Nisu neke pare, ali njoj dobro dodje kaze.
Novcano podrzavam jedan klub, koji odvlaci djecu s ulice i, nadam se, pravi ih boljim ljudima.
Novcano podrzavam udruzenje za pomoc djeci sa posebnim potrebama.
Ne bacam smece. Ja volim svoju zemlju i Zemlju. Nemam namjeru da je unistavam.
Ne kradem i ne lazem. Sta mogu uraditi, kazem da mogu. Ono sto ne mogu, ... nadji na drugom mjestu.
Redovno dobrovoljno dajem krv.

Dunjaluk promijenit' ne mogu. Na ljude oko sebe mogu uticati svojim rijecima i ponasanjem, ali ih promijeniti ne mogu.

Idemo dalje ...
insomnia78

#21 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by insomnia78 »

Da nisi malo kontradiktorna? Kukas kako nema posla a istovremeno pricas kako radnici kradu i zabusavaju cim ledja okrenes
Krokodajl

#22 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by Krokodajl »

- Nisam, šta god ima strano kupujem, kupujem i onaj poljski tost, janu flaširanu kad krenem na put, povrće sam uzgajam, mlijeko jedino domaće kupujem.
- Zadnji put u Neumu bio prije 10 godina, na jezeru zadnji put bio dok se još na Modrac išlo, nekad 98-e.
- Jesam, poslije rata nekad, kad je povratak bio aktuelan, digo ruke od svega.
- Nekad dadnem i cenera.
- Palim na njivi
- Nemam peti sprat na kući, al ne bacam ni sa drugog, moja je avlija, da živim u stanu otreso bi mrve sa prozora ko i svako normalan
- Da odem vani i da zaradim milione ovde bi potrošio pare samo na frizera, zubara i možda bi sebi ugradio plastičnu guzicu kod Karabega.
- Nisam, da imam pare ne bih biznis u BiH pokrenuo nego negdje u normalnoj zemlji, ili u još nenormalnijoj tipa Zambija, Uganda.

I ne kukam kako ova zemlja ne valja, dobra je ovo zemlja kakav smo mi narod, mada da opet dođe rat garant bi se ispalio.

---

Od onog što nije napisano, izdvajam neka sredstva za humanitarne svrhe, plaćao sam birvaktile autobuske karte djeci u školu, plaćao djeci u Africi školu i neke sam pakete slao, i za Sirijce pošaljem kad šta, slao u Beograd, slao u Tursku slao u Bab al Havu, djeci u BiH isto, kad kakav izleti ovaj poziv za humanitarnu pomoć nazovem, djeca su mi slaba tačka, pomoć ja šta neg.

Jah i što @Gojeni reče krv dajem.
tranquil

#23 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by tranquil »

insomnia78 wrote:Da nisi malo kontradiktorna? Kukas kako nema posla a istovremeno pricas kako radnici kradu i zabusavaju cim ledja okrenes
Pošto znam o čemu se radi, da objasnim. Obrati pažnju kako se obje stavke koje su navodno kontradiktorne nalaze u prošlom vremenu, a ti periodi kada su bile aktuelne pojedine stavke se ne moraju nužno preklapati. Nije nuklearna fizika da se skonta da se tih par rečenica odnosi na više različitih dijelova poslijeratnog perioda, koji traje 22 godine i u kom su se stvari mijenjale.
insomnia78

#24 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by insomnia78 »

Ma hajte molim vas
O'zone
Globalni moderator

#25 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje

Post by O'zone »

Prestao da se nerviram oko sr(t)anja u BiH......
Post Reply