Šta sad, Brankoviću?

Lesli Eldridž

#26 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by Lesli Eldridž »

Ja koliko je stanova i nekretnina kupio na ime svastike... Bilo na Dnevniku FTV-a.
bijelo_dugme

#27 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by bijelo_dugme »

Zaboravio sam napisat da sam bio ironican, znam da ste skontali ali eto da nebi koji PC:ovac zavirio :-)
nonca

#28 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by nonca »

jojjjjj i jest mi dragooooo--------buuuuuu hahahahahaha
dole gamad prljava,mater vam vasu bickakcicu i brankovicu!

polupismena stoko bez obraza, da nije bilo rata, +urac moj od doktora bi ti zavrsio brankovicu!

znamo svi kakva prica kruzi po sarajevu vezano za novu lokaciju Ambasade Republike Njemacke!
Last edited by nonca on 17/04/2009 20:04, edited 2 times in total.
bpsang

#29 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by bpsang »

Sto se niko ne pita sto su razhebali sve fabrike u BiH
zlatiborka

#30 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by zlatiborka »

stepsky wrote:Sve jedno te isto. Kupio covjek stan, pa neka je. NIsta je stan, problem je Energoinvest, igre oko elektroenergetskih potencijala Bosne....
:D :D

Taj je govnar sa cinicnim smijeskom ojadio Energoinvest! Firmu koja je bila poznata i priznata u cijelom svijetu prije rata, je u vremenu svog mandata direktora (1998-2002) razbucao i unistio. A sve u saradnji sa tadasnjim premijerom federalne vlade Edhemom Bicakcicem.

Njih dvojica su odvojili i obezvrijedili sve tvornice koje su bile u sastavu Energoinvesta, tako da se danas "E" svodi samo na 850-tak uposlenika u direkciji, za razliku od 50-tak hiljada uposlenika u cijeloj SFRJ prije rata. Mnoge od tih bivsih tvornica su privatizovane kriminalnim radnjama uz pomoc provjerenih kadrova SDA, od kojih mnogi i dan-danas obnasaju rukovodne funkcije u Energoinvestu. Famozna ortacka grupa je priivatizovala (ili dokapitalizirala) TDS-tvornicu dalekovodnih stubova na Alipasinom polju, a glavni su ucesnici te rabote kadrovi SDA dionicari TDS-a. Bicakcic i Brankovic tu imaju velikog udjela.

Nema sta, SDA-kadar i njihovi povjerenici su takodje vlasnici najveceg dijela dionica Energoinvesta. Iako sada vrijednost jedne dionice nije velika, mnogo je niza od svoje nominalne vrijednosti, cinjenica da vecinu dionica malih dionicara, tj. privatnog kapitala koji iznosi cca 33% od ukupne vrijednosti, posjeduju ljudi iz SDA i njihovi povjerenici i simpatizeri, ta cinjenica kazuje da je ova firma fakticki u vlasnistvu SDA na isti nacin kao sto je to BH-telecom.

Za BH-telecom je vec odavno poznato da je to "zlatna koka" stranke SDA u kojoj vladaju i odlucuju neko kao Jasmin Aksamija, zet Alijin i kamara ostalih iz HALKE, evo se pomalja istina u javnosti da je i Energoinvest jos jedna "zlatna koka", malo u sjeni i neprimjetna, mozda manja koka ali ipak zlatna. Nece SDA olako se odreci ove kokice, makar se direktor Vlahovljak trudi da umanji uticaj stranaka na firmu, covjek je strucnjak i menadzer, covjek od znanja i iskustva, e on takav se mora boriti sa hobotnicom SDA i lopovima iz SBiH, umjesto da se potpuno posveti nalazenju novih poslova i unapredjenju poslovanja.

Tako da se ne zna kako ce se ovo zavrsiti, hoce li se stvarno procesuirati svi odgovorni za unistenje Energoinvesta, a takodje i mnogih drugih firmi u BiH, hoce li se oduzeti kriminalno stecena imovina, hoce li lopovi zavrsiti u zatvorima (kojih nema dovoljno a treba ih grdno puno), hoce li napokon sudovi raditi nezavisno i bez pritiska vladajucih stranaka, e to je velika nepoznanica!

Steta, velika steta sto uneredise i poharase ovaj dio od 51% prijasnje RBiH. Za to se ne mogu vaditi na Dodika i RS niti na MZ, za to nema nikakve isprike.

Zato lopove u zatvore i sloboda narodu!
Socijalista

#31 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by Socijalista »

Tihić: Branković mora dati ostavku

Pravilo je da član SDA pod optužnicom ne može obavljati stranačku ili javnu funkciju, kaže Tihić...
18.04.2009. 08:59
Federalni premijer Nedžad Branković jučer nije želio opširnije komentirati podizanje optužnice protiv njega. Iz njegovog kabineta saopćeno je da premijer optužnicu nije dobio, pa je stoga ne može ni komentirati.

- Nemam komentara, nisam ni dobio optužnicu. Znam da se to pitanje povlači posljednjih osam godina i možda i nije loše da se jednom razjasni u cijelosti - kazao je Branković u izjavi za "Dnevni avaz".

Na naše pitanje hoće li zbog podizanja optužnice podnijeti ostavku na mjesto premijera FBiH, odgovorio je da "ne želi prejudicirati".

- Neka sve institucije rade svoj posao, ja poštujem njihovu nezavisnost - rekao je Branković.

Predsjednik Nadzornog odbora "Elektroprivrede BiH" i bivši premijer FBiH Edhem Bičakčić za naš list je izjavio da nije upoznat s tekstom optužnice i da je ne može komentirati.

- Na putu sam i ne znam šta tačno piše u optužnici. Smatram da nije bilo osnova da se uopće uradi takav korak. Naravno, kada se on već desio, na adekvatan način ću odreagirati - rekao je kratko Bičakčić.

Brankovićev stranački šef, predsjednik SDA Sulejman Tihić, bio je mnogo konkretniji kada je u pitanju moguća ostavka aktuelnog premijera FBiH.

- Ako optužnica dobije pravnu snagu, odnosno bude potvrđena, pravilo naše stranke je da takva osoba, ako je član SDA, ne može obavljati stranačku ili javnu funkciju u vlasti. To znači da bi Branković trebao podnijeti ostavku - rekao je Tihić.

On je istakao i da nije detaljno upoznat s navodima optužnice i da će se to pitanje razmatrati na organima stranke, kada "budu imali sve elemente".

- U svakom slučaju, radi se o ozbiljnim optužbama, zloupotrebi položaja ili nekim drugim nečasnim radnjama. Podržavamo rad institucija za provođenje zakona, generalno. Radi se o ozbiljnom pitanju i Predsjedništvo SDA mora zauzeti stav - rekao je Tihić.

Različita tumačenja

Do tumačenja o tome hoće li Branković biti smijenjen ili će podnijeti ostavku jučer nismo uspjeli doći od predsjednice FBiH Borjane Krišto, niti potpredsjednika Mirsada Kebe. Potpredsjednica FBiH Spomenka Mičić izjavila je da "premijer može obavljati funkciju sve dok optužnica zvanično ne bude potvrđena", ali nije mogla detaljnije precizirati buduće korake.

- Sačekat ćemo šta će se dalje dešavati. Niko se ne može amnestirati od odgovornosti, ako ona postoji. Sve zakonske procedure moraju se poštivati. No, u Ustavu FBiH nigdje se ne navodi da morate odmah reagirati kada se radi o ovakvim slučajevima - kazala je Mičić.

Kako kaže Safet Softić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, podizanje optužnice je početak krivičnog procesa.

- Međutim, premijer Branković još nije proglašen krivim, a treba li i dalje obnašati funkciju premijera kada je protiv njega podignuta optužnica, to on mora sam odlučiti. O tome se mora očitovati i SDA, koja ga je kandidirala na ovu poziciju - naglasio je Softić.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... ti-ostavku
vee-jay

#32 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by vee-jay »

:-)
sheilak

#33 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by sheilak »

Lesli Eldridž wrote:Ja koliko je stanova i nekretnina kupio na ime svastike... Bilo na Dnevniku FTV-a.
Moze li mu se svastici u njega vjerovati? :D
kakavdanakneiskustvu wrote:ovo podizanje optužnice je čista islamofobija
Jah fakat, sta nam dushmani rade, o sebi se zabavili! :D :D :D
LadyBear

#34 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by LadyBear »

I taj sud je bas efikasan, cuj molim te podigli optuznicu radi stana, a sto su on i njegova stranka pokrali pola drzave to ih uopste neinteresuje??
Sta je sa ostalim politicarima i kriminalcima koji su osakatili drzavu?
sheilak

#35 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by sheilak »

Ma ja njima nista ne vjerujem. Sve su to isti ljudi, stranacki kadrovi , poslusnici, duznici. Ono malo sto ih i ima po sudovima, tuzilastvima , koji bi mozda i htjeli postupiti pravedno, ne mogu, sto od pritisaka, sto od nedostatka hrabrosti ili jednostavno znaju da bi nestali u vidu lastina repa. Dakle, pitanje je sta zele ovom optuznicom postici i kome ugoditi. Znajuci nas " sistem ", Brankovic sve i da bude osudjen, ostao bi obnasati istu funkciju, mozda cak i visu i placeniju, tipa ambasadorsko mjesto negdje daleko. Imamo hrpu takvih primjera. Jedan od odgovora bi bio i taj da se blize izbori, a da se preocit kriminal i pljacka Brankovicevog klana i drugih klanova mora barem nekako sankcionirati, cisto da se ( lakovjernom ) narodu zamazu oci.
mark II

#36 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by mark II »

Kako on ono veli da je "naaajboljii inžinjeeer"; da je sve "po zak'nu"; i onda onaj osmijeh kroz nos: heh, heh, heh. :-)
Blaka

#37 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by Blaka »

Image

Ne treba trčati pred rudu, ali meni se čini da je gotov :-D
chuchumbamayumbe

#38 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by chuchumbamayumbe »

VjecitiStudent wrote:Cak i ako bude morao vratiti stan, to ce biti samo kap u moru.
Nedavno je izasla procjena da je rahmetli Hadzipasic bio tezak 30 miliona, a bio je u vlasti samo cetiri godine.
Kada sam ovo vidio nisam mogao da vjerujem?!?!?!??!
:x
LadyBear

#39 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by LadyBear »

sheilak wrote:Ma ja njima nista ne vjerujem. Sve su to isti ljudi, stranacki kadrovi , poslusnici, duznici. Ono malo sto ih i ima po sudovima, tuzilastvima , koji bi mozda i htjeli postupiti pravedno, ne mogu, sto od pritisaka, sto od nedostatka hrabrosti ili jednostavno znaju da bi nestali u vidu lastina repa. Dakle, pitanje je sta zele ovom optuznicom postici i kome ugoditi. Znajuci nas " sistem ", Brankovic sve i da bude osudjen, ostao bi obnasati istu funkciju, mozda cak i visu i placeniju, tipa ambasadorsko mjesto negdje daleko. Imamo hrpu takvih primjera. Jedan od odgovora bi bio i taj da se blize izbori, a da se preocit kriminal i pljacka Brankovicevog klana i drugih klanova mora barem nekako sankcionirati, cisto da se ( lakovjernom ) narodu zamazu oci.
To je to!
sheilak

#40 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by sheilak »

chuchumbamayumbe wrote:
VjecitiStudent wrote:Cak i ako bude morao vratiti stan, to ce biti samo kap u moru.
Nedavno je izasla procjena da je rahmetli Hadzipasic bio tezak 30 miliona, a bio je u vlasti samo cetiri godine.
Kada sam ovo vidio nisam mogao da vjerujem?!?!?!??!
:x
Ni ja. Kada sam procitala to, mislila sam da je mozda kakva greska. Hebote, ako je Hadzipasic imao toliko, koji je u usporedbi sa glavnim igracima ipak bio sitna riba, koliko onda imaju sefovi im? :shock:
JThomas

#41 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by JThomas »

sve je to predizborna kampanja. što neko reče, taj stan je kap u moru.

gdje su prijeki sudovi i linčovanja kad čovjeku trebaju...na visoku granu :x :evil:

da, gubim vjeru u demokratiju, vidi li se?
Toffee karamela

#42 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by Toffee karamela »

Blaka wrote:Image

Ma zašto je gotov? Kao da je njemu stalo sad do tog premijerskog mjesta kada se nahapao love da može kupiti pola Kariba :lol: . Niti je on želio biti premijer, on je tu samo postavljen od strane većih zvjerki koje i on mora da sluša, a ne bi me iznenadilo da je i ova optužnica fingirana kao način da odstupi s mjesta (opet u režiji tih istih zvjerki).

Nema kazne za njega i njemu slične dok jednog dana ne budemo bili svjedoci kako mu sudski službenici plijene namještaj, slike i porculan iz kuće a drugi mu uzimaju lovu s računa. Onako kako u Italiji rade članovima Cosa Nostra, Camore, N'Dragete i ostalim njihovim SDA-ovcima.

Dotle, plači narode!
Altsa

#43 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by Altsa »

u BBI nek pozuri dok se nije rasprodalo

Image

Image
zrikavac48

#44 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by zrikavac48 »

Chisum wrote:Ja se samo sjetim kada je ovaj SDA seoski ker jednom prilikom davao intervju za neki casopis ili tako nesto (bilo je to prilicno davno)... Sjedi djubre smrdljivo u stanu koji je pokusao ukrasti Hajri Balordi, sjedi, a iza njega na zidu vise umjetnicke slike koje pripadaju bivsim vlasnicima stana, te na konstataciju novinarke koja mu iz shupka viri da "Vi i Vasa zena jako volite slike" odgovara s onim ljigavim odvratnim osmjehom "da, da naravno"... i ni da trepne, klosar smrdljivi.

Zaista... SDA - nepresusni izvor najgoreg sljama i najbestidijih bandita, od svog osnivanja pa do danas... i to bez oscilacija.

Dobar opis, prisjecam ga se ali uz napomenu da takvog sljama ima u svim strankama bez obzira na nacinalnu boju. Rijetki su posteni ljudi u politici.
_veleposlanik

#45 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by _veleposlanik »

Sjecam se negdje '98. ili '99. kada je narod pricao (poput epskih mitova) o Bicakcicu i njegovih nekoliko (8 cini mi se) miliona KM na svicarskim racunima... A njega su na BHT i FTV-u prikazivali kao uglednog gdina i snimali kod kuce dok obavlja namaz...

Jos uvijek to nisam preboljeo, i jos uvijek mi nije jasno kako je taj k. sin ziv (ne samo da je ziv, vec vjerovatno promijenio poziciju na bolje)... A sada ovaj lafac po zakonu... Ko moze vise, shakica k. sinova sa mafijom ili cijela masa, narod, nekoliko miliona dusha? Ocigledno oni.

Sve sto vise ovakvih stvari izlazi na vidjelo (a koliko je jos toga zauvjek zakopano) sve smo jadniji kao skup...
7cokanja

#46 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by 7cokanja »

Lesli Eldridž wrote:Ja koliko je stanova i nekretnina kupio na ime svastike... Bilo na Dnevniku FTV-a.
..kak'a mu je svastika ?? :razz: :dance:
Fair Life

#47 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by Fair Life »

O KORUPCIJI:
19. 12. 1998: Nadam se da vecina nas nema oraha u dzepovima i da posteno radi svoj posao. (Odbijajuci prijedlog Glavnog odbora SDA da se raspravlja o odnosu Stranke prema korupciji.)

16. 6. 1999: Pokazite mi te bazene! (Odgovor na optuzbe medjunarodne zajednice da je vlast u BiH korumpirana.)

17. 6. 1999: Bilo bi besmisleno govoriti da zemlja koja je tek izasla iz rata, koja nema uredjene granice.... da u takvoj zemlji nema korupcije ili da je ona zanemariva. Ako g. Klein dokaze da je jedna desetina onoga sto on tvrdi (o korupciji u vlasti, op. aut.), ja cu se - iako kao clan Predsjednistva BiH nisam odgovoran za rad policije, tuzilastva i sudova, to su institucije FBiH - iz osjecanja moralne i politicke odgovornosti, povuci sa svoje funkcije.
(necu napisati cije su ovo izjave)
Fair Life

#48 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by Fair Life »

Blaka wrote:Image

Mislis ovako??

Image
rajvosa60

#49 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by rajvosa60 »

Dragi drugovi komunisti lijepo Vas molim,uzgred receno nikad komunistom bio nisam,ustvari preklinjem Vas dodjite ponovno na vlast i otvorite jos deset Golih Otoka i rjesite nas jednom za navjek ovih nacista i ljigavih vjernika tipa Brankovic,Dodik,Cavic,B.Izetbegovic,Salja,Sarovic,Ivanic,Covic,Ef.Ceric,felsavi Bicakcic,H.Cengic,Jelavic.......I dragi Boze daj ovim krelcima pameti pa da jednom za uvijek prestanu glasati ili glasovati za naciste.
coek

#50 Re: Šta sad, Brankoviću?

Post by coek »

...
Last edited by coek on 22/03/2010 14:03, edited 1 time in total.
Post Reply