Šta sa starom obućom i odjećom?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Crveni krst ili akcija za kolektivne centre u okolini Sarajeva....
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ja obicno sve to fino spakujem, ostavim pored kontejnera, pa neko ko ce to bolje iskoristiti od mene pokupi.
uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

najlakse je da odneses u crveni krst.
recimo ck centar, u V.Perica 15. Udjes, kod njih uvijek ima kutija sa starom garderobom.
tu ostavis i to je to. neko ce sigurno doci po to i preuzeti.
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

Sta je tacno akcija za kolektivne centre? Koji kolektivni centri u Sarajevu postoje?

Hvala unaprijed.. :)
Ffff

Post by Ffff »

zavod u pazaricu, jest malo podaleko ali vrijedi otici zbog osmijeha na licima tih ljudi!
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

KOlektivni centri u neposrednoj blizini Sarajeva su : Kolektivni centar za raseljena lica Hrasnica
KOlektivni centar Gladno polje
Kolektivni centar Ilijaš...

ja sam lično nešto radio tamo i ako trebaju kontakti il objašnjenja gdje se nalaze tu sam, a ako bude još par ljudi sa starom garderobom može to biti baš akcija.
Hendrix

Post by Hendrix »

Ja sam odneo vreća stare odjeće u crveni krst , što je najžalosnije kasnije sam vidio da dolazi raja u to skladište kad je došla novija roba , ljudi koji rade i žive normalno , dakle nisu beskućnici ili slično da pokupe džabnu odjeću , zgadilo mi se , podsjetilo me na dane kada se humanitarna dijelila , naleti bagra opuše sve živo. Ne znam kako se mogu spustit tako nisko.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Hendrix wrote:Ja sam odneo vreća stare odjeće u crveni krst , što je najžalosnije kasnije sam vidio da dolazi raja u to skladište kad je došla novija roba , ljudi koji rade i žive normalno , dakle nisu beskućnici ili slično da pokupe džabnu odjeću , zgadilo mi se , podsjetilo me na dane kada se humanitarna dijelila , naleti bagra opuše sve živo. Ne znam kako se mogu spustit tako nisko.
Nedavno smo u porodici imali slicnu dilemu, i sestra je na kraju poklonila 2 vrece "grand parada" stila odjece jednom second handu koji je u zacetku u komsiluku, a ostalo poslali u Kakanj u naselje tvornice cementara, u barake poznate kao Visegradke i Srebrenicanke, jer su tamo jos uvijek porodice izbjegle iz tog dijela BiH.
mona

Post by mona »

odnesi u dom za slijepu i slabovidnu djecu u neđarićima
buba

#10 re

Post by buba »

Radije odnesi do pijace, recimo ona u Merkuru, po cesti uvijek ima nekoga ko prodaje staru odjecu i obucu. Daj tim ljudima. Ima jedan dedo na onom mostu sto vodi prema Bosmalu, prodaje sve sto mu neko donese. Ja sam mu davala neke svoje stvari..kasnije dedo kaze pa se hvali kako je prodao cipele za 15KM :) i zaradio..

Ili kao sto rece neko, ostavi pored kontejnera..sve to ide dalje u cirkulaciju..pa se ili nadje na nekome ili negdje na buvljaku na prodaji. :-D

A treca varijanta..svaki dan u novinama vidis neku porodicu bez primanja itd..probrati sto bi moglo pasati pa odnijeti. Znam da je malo zahmetli, ali vrijedi.
Post Reply