sta reci?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

COCA_COLA

#1 sta reci?

Post by COCA_COLA »

Eh ovako... Zivim u Americi vec 8 god. Privikla sam se koliko toliko. zavrsila skolu ovdje i radim solidan posao pri jednoj bolnici.... Neki dan na poslu jedan me amerikanac upita sta smo mi jeli u bosni?? Cuj sta smo jeli? Reko granje i drvece... Kako samo moze tako nesto da pita... Nakon par dana jedna me amerikanka pita kako da ja pricam sa akcentom a vec sam ovdje 8 god. Kako da necu pricati.... Nisam ja dosla ovdje sa 5 god nego sa 22... Mislim takva glupa pitanja.... Sta bi vi rekli kad bi vas neko tako nesto pitao?

p.s Mislim mogu im ja svasta reci ali se ne zelim da svadjam... Ipak valja meni sa pojednim idiotima raditi...
d2

#2 Re: sta reci?

Post by d2 »

meni nema nista draze nego saltati amere oko toga sta ce oni u iraku, jako volim sa njima pricati o tome
COCA_COLA

#3 Re: sta reci?

Post by COCA_COLA »

ma cim im to spomenes odma se usute... konzervativni ljudi da bog sacuva....
Luce

#4 Re: sta reci?

Post by Luce »

Nasli se oni pricati, koji zive od hamburgera i coca cole:D
COCA_COLA

#5 Re: sta reci?

Post by COCA_COLA »

ma meni to tako ide na zivce, ali ne mozes nista reci akd si manjina... da ima bar jos neko sa mnom....
madner

#6 Re: sta reci?

Post by madner »

Reci im da si dupli agent Irana poslan da čekaš naredbu o napadu. :D
Pasiflora

#7 Re: sta reci?

Post by Pasiflora »

Kada su moga sina u skoli pitali ima li u BIH kompjutera i sl on im je odgovorio da smo mi tek tocak otkrili :lol: :lol: :lol:
Uskoro se ispostavilo da vecina njih nezna na kojem kontinentu je BIH (sto i nije neko cudo, ipak smo mi mlada i mala zemlja), ali da misle kako je EU jedna drzava, neznaju na kom kontinentu se nalazi Francuska i jos brdo nekih podataka koje kod nas zna svako djete u osnovnoj - ups nisam napomenula da je moj sin tada bio maturant - dakle IV razred srednje skole :lol: :lol: :lol: :lol:
ledeny

#8 Re: sta reci?

Post by ledeny »

1. Sicko
2. Fahrenheit 9/11
3. Bowling for Columbine

...i sve će ti se samo kasti.
COCA_COLA

#9 Re: sta reci?

Post by COCA_COLA »

sitno wrote:Kada su moga sina u skoli pitali ima li u BIH kompjutera i sl on im je odgovorio da smo mi tek tocak otkrili :lol: :lol: :lol:
Uskoro se ispostavilo da vecina njih nezna na kojem kontinentu je BIH (sto i nije neko cudo, ipak smo mi mlada i mala zemlja), ali da misle kako je EU jedna drzava, neznaju na kom kontinentu se nalazi Francuska i jos brdo nekih podataka koje kod nas zna svako djete u osnovnoj - ups nisam napomenula da je moj sin tada bio maturant - dakle IV razred srednje skole :lol: :lol: :lol: :lol:

ja vjerujem da su tako nesto pitali... ima i njih svakakvih. mnogi ne znaju gdje je bosna... kad pogledas malo bolje i mi ne znamo nista o nekim drzavama u africi, ili indiji... ali opet ne pitam glupa pitanja, kao sto oni to rade... pogotovo kad je rijec o evropi... ona im je civilizaciju i donijela...
COCA_COLA

#10 Re: sta reci?

Post by COCA_COLA »

dupli agent irana. hahhaha
metal_rules_cura

#11 Re: sta reci?

Post by metal_rules_cura »

Nista. Nasmijes se i pitas: "Why do you want to know?" :D
Last edited by metal_rules_cura on 30/05/2008 20:31, edited 1 time in total.
vatana

#12 Re: sta reci?

Post by vatana »

Samo im kazes da ti je prije rata u Bosni bilo 100 puta bolje nego sad u USA. Fino im kazes kako smo imali besplatne doktore, zubare. Nije se radilo po 12-13 sati dnevno, vikend je bio slobodan. Praznika i neradnih dana bilo hebet, a svi imali svoje stanove, kuce...
Onda kako smo imali 4-5 neko i 6 sedmica placenog odmora godisnje, kako su nam skole i fakulteti besplatni bili. Oni o tome samo sanjat mogu.
tranquil

#13 Re: sta reci?

Post by tranquil »

vatana wrote:Samo im kazes da ti je prije rata u Bosni bilo 100 puta bolje nego sad u USA. Fino im kazes kako smo imali besplatne doktore, zubare. Nije se radilo po 12-13 sati dnevno, vikend je bio slobodan. Praznika i neradnih dana bilo hebet, a svi imali svoje stanove, kuce...
Onda kako smo imali 4-5 neko i 6 sedmica placenog odmora godisnje, kako su nam skole i fakulteti besplatni bili. Oni o tome samo sanjat mogu.
Sve smo to imali, a šta imamo sada ? :(

Gdje smo sad mi a gdje su oni ? :(
pitt

#14 Re: sta reci?

Post by pitt »

COCA_COLA wrote:Eh ovako... Zivim u Americi vec 8 god. Privikla sam se koliko toliko. zavrsila skolu ovdje i radim solidan posao pri jednoj bolnici.... Neki dan na poslu jedan me amerikanac upita sta smo mi jeli u bosni?? Cuj sta smo jeli? Reko granje i drvece... Kako samo moze tako nesto da pita... Nakon par dana jedna me amerikanka pita kako da ja pricam sa akcentom a vec sam ovdje 8 god. Kako da necu pricati.... Nisam ja dosla ovdje sa 5 god nego sa 22... Mislim takva glupa pitanja.... Sta bi vi rekli kad bi vas neko tako nesto pitao?

p.s Mislim mogu im ja svasta reci ali se ne zelim da svadjam... Ipak valja meni sa pojednim idiotima raditi...

ma te sa tim poglupim pitanjima samo odjebem u skokovima. A to za akcent......samo kazem chicks dig it :D :D
aidaa_princess90

#15 Re: sta reci?

Post by aidaa_princess90 »

pitt wrote:
COCA_COLA wrote:Eh ovako... Zivim u Americi vec 8 god. Privikla sam se koliko toliko. zavrsila skolu ovdje i radim solidan posao pri jednoj bolnici.... Neki dan na poslu jedan me amerikanac upita sta smo mi jeli u bosni?? Cuj sta smo jeli? Reko granje i drvece... Kako samo moze tako nesto da pita... Nakon par dana jedna me amerikanka pita kako da ja pricam sa akcentom a vec sam ovdje 8 god. Kako da necu pricati.... Nisam ja dosla ovdje sa 5 god nego sa 22... Mislim takva glupa pitanja.... Sta bi vi rekli kad bi vas neko tako nesto pitao?

ma te sa tim poglupim pitanjima samo odjebem u skokovima. A to za akcent......samo kazem chicks dig it :D :D
slazem se s pittom, ali ako te budu pitali ponovo sta ste jeli tamo reci crve i pacove. Ili jos bolje samo se nasmij i to ono od srca,i ne odgovaraj nista.Samo se drzi :bih:
Prozor

#16 Re: sta reci?

Post by Prozor »

i ti pretjerujes, kako ce covjek znat sta si ti jela, nismo centar svijeta
Misirlija

#17 Re: sta reci?

Post by Misirlija »

vatana wrote:Samo im kazes da ti je prije rata u Bosni bilo 100 puta bolje nego sad u USA. Fino im kazes kako smo imali besplatne doktore, zubare. Nije se radilo po 12-13 sati dnevno, vikend je bio slobodan. Praznika i neradnih dana bilo hebet, a svi imali svoje stanove, kuce...
kad smo imali besplatne zubare, kako to da je karijes bio i jos uvijek je najveci neprijatelj Bosne i Hercegovine? :-)
lolita_xx

#18 Re: sta reci?

Post by lolita_xx »

Misirlija wrote:
kad smo imali besplatne zubare, kako to da je karijes bio i jos uvijek je najveci neprijatelj Bosne i Hercegovine? :-)
ne valja nam voda :D
pitt

#19 Re: sta reci?

Post by pitt »

Mene je jednom jedna glupacha pitala jel bosna blizu japana i ja sam ko iz topa rekao da jeste........malo se zacudila sto nemam kose oci al je povjerovala :D
jean me je takodje pitao da li smo imali TV....ja sam rekao da nismo i da smo noci provodili uz orgije oko logorske vatre uz zrtvovanje crnih koza i pripadnika suprotnog plemena/klana......gledao me je tupo par sekundi i onda rekao da sam full of shit :D ja sam mu rekao da jesam al bar ne postavljam glupa pitanja :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#20 Re: sta reci?

Post by karabaja-x »

tako ja sada hodam okolo dignutog nosa, ponosan ko sam i sto sam, kako i ne bih, sta sam sve cuo, sta sam sve bio, rus francuz talijan, ma sve, samo ne ono sto jesam, na pocetku sam i pokusavo da dam odgovore, poslije sam sve na zajebanciju prelazio, a poslije toga sam ih napadao i cinio da se osjecaju inferiornim i glupim, a sada...sada...me vise niko nista ne pita, vec kad me vide, naprave veliki krug oko mene, nekad me zasvrbi uho pa krenem rukom da se pocesem, i primjetim kako se nesto izmicu i trzaju, pa ih pitam, da li je sve u redu, uglavnom, ma ja sam sad glavni, kad primjete da sam raspolozen dolaze kod mene za savjete, da koju pametnu cuju, nesto o zivotu razumiju, a inace, ovo drustvo, plitko ko potok, je bastiona instant etiketiranja, laznih vrijednosti, povrsne politicke korektnosti, prouzrokovanih visevjekovnim uticajem vjerskog fundamentalizma, rasizma, izolacije, al meni je dobro, a oni, boje se onog sto ne poznaju, pa zato brzo lete i objasnjavaju svijet oko sebe, a kako ih samo sjebe ono nepoznato i novo, doticno, egzoticno, van kutije i norme i njihove komforne zone
Kurt_Kombajn

#21 Re: sta reci?

Post by Kurt_Kombajn »

...onda je neko otkrio da vise nema para
...i da niko vise ne daje kredite

...i nastalo je rokanje :D
rundo

#22 Re: sta reci?

Post by rundo »

Ma nista im ne govori, nego hodi ti nama "vamo...
COCA_COLA

#23 Re: sta reci?

Post by COCA_COLA »

Ma nekad mi zivac dignu. Zar neko tako glup moze da bude?
Imaju sve a ne znaju dalje od Missourija... Kad malo doblje s njima u temu udjes oni se izgube. Kako neko da pita pitanja a da pojma nema gdje je bosna?... Mene bas toliko kad nesto zanima ja bih otvorila atlas ili isla na google da saznam nesto vise o toj zemlji.. Ipak je nas preko 50 hiljada u ovom gradu...
shown

#24 Re: sta reci?

Post by shown »

jeli 50 hiljada maraka ili eura :D
zemo_online

#25 Re: sta reci?

Post by zemo_online »

COCA_COLA wrote:Ma nekad mi zivac dignu. Zar neko tako glup moze da bude?
Imaju sve a ne znaju dalje od Missourija... Kad malo doblje s njima u temu udjes oni se izgube. Kako neko da pita pitanja a da pojma nema gdje je bosna?... Mene bas toliko kad nesto zanima ja bih otvorila atlas ili isla na google da saznam nesto vise o toj zemlji.. Ipak je nas preko 50 hiljada u ovom gradu...
i ja sam cuo da ima mnogo nasih tamo.gdje izlazite?
Post Reply