Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ????
- Lace
sta sam opisala?
samo rekla da sam bila na klizanju (makar 1 godisnje odem)...i btw...nisam znala da mogu onako vristati
i znas sta...vecina nas u ranim 30-im...pokusava u ogledalu vidjeti sebe kao 18-o godisnjake...zatezemo kozu prstima..."peglamo bore"....(meni se vrat naborao vec....vidim na fotografijama)...uzas...starim na svoje oci a tako bih zeljela da opet mogu obuci majicu koja otkriva pupak...kratku suknjicu u februaru i glumiti da mi nije hladno...sve manje izlazim jer mi to vise ne predstavlja zadovoljstvo...vise neku drustvenu obavezu prema prijateljima i poznanicima...sve manje i manje mi se svidja vlastiti odraz u ogledalu...i fotografije
a sto je najgore...okolina te uglavnom vidi onakvim kakvim samog sebe vidis...okolina izbjegava tersove i namcoraste...a ja se bojim da sam postala takva 
samo rekla da sam bila na klizanju (makar 1 godisnje odem)...i btw...nisam znala da mogu onako vristati
i znas sta...vecina nas u ranim 30-im...pokusava u ogledalu vidjeti sebe kao 18-o godisnjake...zatezemo kozu prstima..."peglamo bore"....(meni se vrat naborao vec....vidim na fotografijama)...uzas...starim na svoje oci a tako bih zeljela da opet mogu obuci majicu koja otkriva pupak...kratku suknjicu u februaru i glumiti da mi nije hladno...sve manje izlazim jer mi to vise ne predstavlja zadovoljstvo...vise neku drustvenu obavezu prema prijateljima i poznanicima...sve manje i manje mi se svidja vlastiti odraz u ogledalu...i fotografije
Last edited by Lace on 11/01/2006 13:42, edited 1 time in total.
- bpsang
Evo i da se 100_KA upise u listu ,uvijek dobrog gosta...
a evo ja skoro pa dvaput tvojih godina pa se ne zalim,,, a sto se tice sta raditi...
imas dobar posao i budi zadovoljan,nemoj da ti pjevam sad onu od Dugmeta, Sta bi dao da si na mom mjestu....
izmisljaj i zadovolji svoje potrebe,radi sve sto mislis da ti pricinjava zadovoljstvo, pruzi sebi oduska u ljetnom periodu, idi na Vrelo Bosne i opusti se uz miris prirode i izvora koji huci, znaci Voda, Voda je izvor zivota,Voda odmara Voda cini cuda...
izadji iz automobila sjedi na biciklo i provozaj se po Sarajevu,jednostavno zaboravi na tren da ti nesto smeta da te nesto muci,Druzi se sa ljudima koji se smiju ,koji su veseli koji pricaju viceve,
Smijeh lijeci ,smijeh odmara...
KAD CES DA SE ZENIS ....PIH STA CE TO MENI...
Ne brini kad se najmanje budes nadao i to ce doci...
Do tada uzivaj...
S R E T N O
a evo ja skoro pa dvaput tvojih godina pa se ne zalim,,, a sto se tice sta raditi...
imas dobar posao i budi zadovoljan,nemoj da ti pjevam sad onu od Dugmeta, Sta bi dao da si na mom mjestu....
izmisljaj i zadovolji svoje potrebe,radi sve sto mislis da ti pricinjava zadovoljstvo, pruzi sebi oduska u ljetnom periodu, idi na Vrelo Bosne i opusti se uz miris prirode i izvora koji huci, znaci Voda, Voda je izvor zivota,Voda odmara Voda cini cuda...
izadji iz automobila sjedi na biciklo i provozaj se po Sarajevu,jednostavno zaboravi na tren da ti nesto smeta da te nesto muci,Druzi se sa ljudima koji se smiju ,koji su veseli koji pricaju viceve,
Smijeh lijeci ,smijeh odmara...
KAD CES DA SE ZENIS ....PIH STA CE TO MENI...
Ne brini kad se najmanje budes nadao i to ce doci...
Do tada uzivaj...
S R E T N O
-
rumenko
e tu ti normalan zivot prestaje.....mladje trebe se uglavnom loze na "starije"...30+...starije polovnjace koje nisu puno presle i koje su eventualno bile garazirane....cijene tvoje iskustvo...a osim toga za njih si jos puter....trebe tvojih godina te "najbolje razumiju"...tako da mozes na svaku stranu...ja ne znam sta je ovo al' ja se slomih da ovo stignem...
- alphonse kauders
Meni je jedanput jedna djevojka koja živi u Švedskoj (a naša je) žalila da je s tridesetim rođendanom prolazila kroz "krizu tridesetih godina" i da tu kao sve sabiraš, gdje si, šta si, koliko još možeš. Elem, ona je bila u pravoj depresiji pa je išla i psihologa, a mene je to (tada sam imao 24g.) užasno nerviralo i smatrao sam to nekom zapadnjačkom boleščugom da ljudi čim ih malo glava zaboli trče psihologu da ih liječi.
Ponavljam-strašno me nerviralo.
Sad kad čitam poneke postove ovdje, možda bi i pomislio da to fakat postoji i da valjda čovjek sam sebi stvori tu krizu u glavi i da ga taj 30.-i rođendan neobično zaokupira iako je to "samo" godina više od mladjahnih 29.
Meni će u maju 27g. i još se ne mogu zamisliti da će me boliti glava za 3 godine i da će mi familija visiti nad vratom sa poznatom "pa vrijeme ti je za....", još uvijek studiram, staža nemam, crni alphonse u šta ti prodje život:))
Trebam li fakat biti preplašen zbog godine 2009? Haj, za promjenu biću pozitivac i dotad ću misliti- ma nije to tako strašno.
Ali da ste me naveli da razmišljam- jeste.
Ponavljam-strašno me nerviralo.
Sad kad čitam poneke postove ovdje, možda bi i pomislio da to fakat postoji i da valjda čovjek sam sebi stvori tu krizu u glavi i da ga taj 30.-i rođendan neobično zaokupira iako je to "samo" godina više od mladjahnih 29.
Meni će u maju 27g. i još se ne mogu zamisliti da će me boliti glava za 3 godine i da će mi familija visiti nad vratom sa poznatom "pa vrijeme ti je za....", još uvijek studiram, staža nemam, crni alphonse u šta ti prodje život:))
Trebam li fakat biti preplašen zbog godine 2009? Haj, za promjenu biću pozitivac i dotad ću misliti- ma nije to tako strašno.
Ali da ste me naveli da razmišljam- jeste.
- bpsang
ALO BONA,,,Lace wrote:sta sam opisala?
i znas sta...vecina nas u ranim 30-im...pokusava u ogledalu vidjeti sebe kao 18-o godisnjake...zatezemo kozu prstima..."peglamo bore"....(meni se vrat naborao vec....vidim na fotografijama)...uzas...starim na svoje oci a tako bih zeljela da opet mogu obuci majicu koja otkriva pupak...kratku suknjicu u februaru i glumiti da mi nije hladno...sve manje izlazim jer mi to vise ne predstavlja zadovoljstvo...vise neku drustvenu obavezu prema prijateljima i poznanicima...sve manje i manje mi se svidja vlastiti odraz u ogledalu...i fotografijea sto je najgore...okolina te uglavnom vidi onakvim kakvim samog sebe vidis...okolina izbjegava tersove i namcoraste...a ja se bojim da sam postala takva
Dok god budemo obracali paznju ko i kako izgleda, nigdje necemo,
a sto se tebe tice, ti si OK Uz MALO PEGLANJA
sta znaci ovo peglanje,
slobodno vrijeme iskoristi za hodanje, manje kafe i sjedenja u zatvorenim prostorima, sto znaci, KRETANJE
i bez problema sljedece godine minjak tj. ove, i majicicu da vidimo tvoj
pupak
-
Stari
Lace...mensecini da, kad sve onako pedantno , manirom starog prefriganog racundzije, presaberem i (po)oduzmem, mogu ti reci da ....ako cemo vec kao mi sto smo stariji - vama koji ste mladji dijeliti savjete (a to sam vazda smatrao blesavom stvari i kao davalac i kao primalac ..savjeta) ...nemam nijedne pametne za reci...osim mozda jednu stvar....pokusaj ...ako ikako mozes.
Zaljubi se u nekoga ....zaljubi se i to ono pravo ...ma tako jako da se povampiris od toga...nema veze ni ko je, ni odakle je, ...samo se zaljubi do te mjere da ne mozes u miru spojiti ni 5min bez da pomislis na nj' ....i da ti svaki put kad pomislis ...zavrti u glavi kao na rigispilu.
Poslije ...nema toga ... covjek kad ostari moze voljeti ...moze i mrziti...ali zaljubljivanje ...ono pravo ...to mozes uraditi sad i ...jos malo pa vise nikad.
Ostalo sve ....da izvines na izrazu...tjeraj ...na spavanje.
Zaljubi se u nekoga ....zaljubi se i to ono pravo ...ma tako jako da se povampiris od toga...nema veze ni ko je, ni odakle je, ...samo se zaljubi do te mjere da ne mozes u miru spojiti ni 5min bez da pomislis na nj' ....i da ti svaki put kad pomislis ...zavrti u glavi kao na rigispilu.
Poslije ...nema toga ... covjek kad ostari moze voljeti ...moze i mrziti...ali zaljubljivanje ...ono pravo ...to mozes uraditi sad i ...jos malo pa vise nikad.
- bpsang
#41 Re: Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ???
stella_sa wrote:haj kad sve to skontas javi i meni da znam kad mi se primakne tridesetuvjek dobar gost wrote:Ima li zivota poslije tridesete, sta se mjenja, gdje smo tad. Kako da se pomirim da imam samo godinu radnog staza, kako da primim podatak da stan moram kupit, svi me pitaju kad se zenim, a ja ramenima samo sljezem. Svi govore da mi je vrijeme da se uozbiljim.... a ja njima na to odgovaram... CUJ....
Jeli mi sad vrijeme da glasam, jesam li sad zreo da bjezim odavde, je li sad vrijeme da se posvetim pravljenju djece, ili je doslo vrijeme da svjet oko sebe gledam drugim ocima?.?! Ma u stvari sto mi se vise blizi trideseta, ja sam sve ludji, nekako valjda sve ono sto sam zbog rata izgubio, sad bi nadoknadio.
Nekako ne ponasam se u skladu sa svojim godinama, zavrsio sam i fakultet, a da me isti nije promjenio. Sta Vi mislite o tome ima li zivota poslije tridesete i ima li potrebe covjek da se ponasa u skladu sa godinama u svojoj guzi ????
kad ti mama ili suprug prinesu tortu sa trideset svjecica, to je garant znak da si na pragu tridesete......
kako ide onaj narodnjak
PRODJE LJETO TRIDESETO GODINA MI ZAO NIJE......
- Lace
ma ja...curica...ja sam taj dan htjela biti curica na klizanjufelichi wrote:mislio sam da te djeca oslovljavaju sa 'zeno' a ti bi jos htjela biti.. sta god zelis. ja zelim biti 'mladic'
-
G.O.D.
kada me prvi put dijete prozvalo sa : ciko,ciko...odgovorih mu nisam ti ja ciko,ja sam Zagor! osta dijete zbunjeno jer nije pojma imao ko je ciko a ko zagor te nej! tuga...uvjek dobar gost wrote:Tako nekako, al najiskrenije nekad se uhvatim da razmisljam gdje su prosle i u cemu.... a najgore mi je kad me djeca pitaju ciko, ciko koliko je sati.....a kao da mi je jucer bilo petnaest..
bez opterecivanja o godinama i koje su godine najbolje za uzivati...svaka godina starosti ima svoje prednosti,a i mane naravno...od kad se rodis pa sve dok ne umres treba uzivati u svakom danu koliko se moze....tako ti je to...
-
novalic
stari.. nije li valjda tako.. i ako je tako, zbog cega je.. mozda zato sto si/smo se u ranim godinama (prije 40.) toliko jako zaljubljivali i gubili iluzije.. da se poslije nekog vremena.. vise ne ispalati... lupagi glavom o zid..Stari wrote:Lace...mensecini da, kad sve onako pedantno , manirom starog prefriganog racundzije, presaberem i (po)oduzmem, mogu ti reci da ....ako cemo vec kao mi sto smo stariji - vama koji ste mladji dijeliti savjete (a to sam vazda smatrao blesavom stvari i kao davalac i kao primalac ..savjeta) ...nemam nijedne pametne za reci...osim mozda jednu stvar....pokusaj ...ako ikako mozes.
blizina sezdesetih si moze priustiti zastitu od boli.. ali i od samoce.. zavisi sta odlucis..
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Onog dana kada mi je balavac ponudio mjesto u tramvaju znao sam da nešto nije u redu samnom.
Pobjeda spermatozoida koji je prvi stigao na cilj u utrci miliona prilikom moga nastanka prije bi se mogla definisati kao poraz.
Al' ne marim za to.
Pobjeda spermatozoida koji je prvi stigao na cilj u utrci miliona prilikom moga nastanka prije bi se mogla definisati kao poraz.
Al' ne marim za to.
Last edited by PipiDugaDevetka on 11/01/2006 14:18, edited 1 time in total.
-
G.O.D.
search no morezmijaIzmaj wrote:ako hocu 4 djece bez downovog sindroma, onda vec moram ...ne mogu to izgovoriti a ne sta drugo...e tad mene prpa uhvati kad pocnem razmisljati..iznad 35 povecava se rizik za downov sindrom...razmak izmedju djece 2 godine
4*2 osam
35-8= 27 g.
![]()
27-2=25...imam jos par mjeseci da upoznam nekog
![]()
![]()
javi se pa da izadjemo na kaficu
- Lace
ma ne poraz...pocetak smrtonosne bolesti zvane zivotPipiDugaDevetka wrote:Onog dana kada mi je balavac ponudio mjesto u tramvaju znao sam da nešto nije u redu samnom.
Pobjeda spermatozoida koji je prvi stigao na cilj prilikom moga nastanka prije bi se mogla definisati kao poraz.
Al' ne marim za to.
a stari...mogu se ja zaljubiti...ali kada on ne moze uzvratiti istom mjerom...onda je bolje i ne zaljubiti se...fali i meni ono neko slatko iscekivanje...da nekog vidis u guzvi...kao slucajno...ali ja vise nemam osjecaja za to...nekako je sve bilo lakse...koju godinu ranije
-
Stari
Za zastitu od boli ...preparat koji mi rekose da se zove tako cudno kao otprilike ....Dilaudid Atropin dvije staklene ampule od 1ml svaka...kad to mila moja novalicko sprasis u injekcijom u stomak (malcice lijevo od da prostis pupka)...nista te vise ne boli... vjeruj mi , ni dusa ni tijelo ...i lijepo ti bude ...ma divota jedna.novalic wrote:stari.. nije li valjda tako.. i ako je tako, zbog cega je.. mozda zato sto si/smo se u ranim godinama (prije 40.) toliko jako zaljubljivali i gubili iluzije.. da se poslije nekog vremena.. vise ne ispalati... lupagi glavom o zid..Stari wrote:Lace...mensecini da, kad sve onako pedantno , manirom starog prefriganog racundzije, presaberem i (po)oduzmem, mogu ti reci da ....ako cemo vec kao mi sto smo stariji - vama koji ste mladji dijeliti savjete (a to sam vazda smatrao blesavom stvari i kao davalac i kao primalac ..savjeta) ...nemam nijedne pametne za reci...osim mozda jednu stvar....pokusaj ...ako ikako mozes.
blizina sezdesetih si moze priustiti zastitu od boli.. ali i od samoce.. zavisi sta odlucis..