Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ????
- uvjek dobar gost
#1 Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ????
Ima li zivota poslije tridesete, sta se mjenja, gdje smo tad. Kako da se pomirim da imam samo godinu radnog staza, kako da primim podatak da stan moram kupit, svi me pitaju kad se zenim, a ja ramenima samo sljezem. Svi govore da mi je vrijeme da se uozbiljim.... a ja njima na to odgovaram... CUJ....
Jeli mi sad vrijeme da glasam, jesam li sad zreo da bjezim odavde, je li sad vrijeme da se posvetim pravljenju djece, ili je doslo vrijeme da svjet oko sebe gledam drugim ocima?.?! Ma u stvari sto mi se vise blizi trideseta, ja sam sve ludji, nekako valjda sve ono sto sam zbog rata izgubio, sad bi nadoknadio.
Nekako ne ponasam se u skladu sa svojim godinama, zavrsio sam i fakultet, a da me isti nije promjenio. Sta Vi mislite o tome ima li zivota poslije tridesete i ima li potrebe covjek da se ponasa u skladu sa godinama u svojoj guzi ????
Jeli mi sad vrijeme da glasam, jesam li sad zreo da bjezim odavde, je li sad vrijeme da se posvetim pravljenju djece, ili je doslo vrijeme da svjet oko sebe gledam drugim ocima?.?! Ma u stvari sto mi se vise blizi trideseta, ja sam sve ludji, nekako valjda sve ono sto sam zbog rata izgubio, sad bi nadoknadio.
Nekako ne ponasam se u skladu sa svojim godinama, zavrsio sam i fakultet, a da me isti nije promjenio. Sta Vi mislite o tome ima li zivota poslije tridesete i ima li potrebe covjek da se ponasa u skladu sa godinama u svojoj guzi ????
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ja sam presla 25., gazim 26. a sad ce 27. ljeto....
ponasanje u skladu sa godinama varira....
nikako da potrefim bas te godine i bas to ponasanje...ili je 35. ili 15. ....
i ne treba se previse uozbiljiti...
da, moras kupit stan i bilo bi lijepo da se ozenis...
ali sve to mozes sa divnim osmijehom na licu, za koji licno znam da posjedujes...nemoj se samo naborati i postati namcor...
a zivota ima...mozda tek tad i pocinje...
ali sve to mozes sa divnim osmijehom na licu, za koji licno znam da posjedujes...nemoj se samo naborati i postati namcor...
-
edu
mnogi stariji ljudi svojim prisustvom svjedoce da ima zivota i poslije 30e..
..ali cini mi se da tebe najvise nervira okolina..i znam kako ti je..okolini je najvaznija stvar hoces li se ozeniti..jebo majku ako sam vidio da im ima ista prece..kad se ozenis..k'o da si bingo dobio..jebe ti se za njih..gledaj kako je tebi dobro..a njih samo mrŠkaj..

-
stella_sa
#4 Re: Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ???
haj kad sve to skontas javi i meni da znam kad mi se primakne tridesetuvjek dobar gost wrote:Ima li zivota poslije tridesete, sta se mjenja, gdje smo tad. Kako da se pomirim da imam samo godinu radnog staza, kako da primim podatak da stan moram kupit, svi me pitaju kad se zenim, a ja ramenima samo sljezem. Svi govore da mi je vrijeme da se uozbiljim.... a ja njima na to odgovaram... CUJ....
- uvjek dobar gost
Ja kontam da nidje veze... moje godine moja stvar, ponasat cu se kako ja hocu i kako mi je fino, jedino me neka zima fata kad skontam ... ej fakat skoro 30. banki a .... ni stalnog posla ,ni neke sigurnosti, a vala ni PAMETI.....
- uvjek dobar gost
Tako nekako, al najiskrenije nekad se uhvatim da razmisljam gdje su prosle i u cemu.... a najgore mi je kad me djeca pitaju ciko, ciko koliko je sati.....a kao da mi je jucer bilo petnaest..
-
mIRCerka
bolje i to nego da ti kazu MALA MALA JESI TI NOVA U RAZREDU a ti dodjes predavati tom razredu....jos hoce da te za dupe ufate...uvjek dobar gost wrote:Tako nekako, al najiskrenije nekad se uhvatim da razmisljam gdje su prosle i u cemu.... a najgore mi je kad me djeca pitaju ciko, ciko koliko je sati.....a kao da mi je jucer bilo petnaest..
nego, cak i kad se ozenis, kupis stan i auto, nadjes stalni posao, onda ce da te peglaju A DJECA?

i bice VEC TI JE 30 A NEMAS DIJETE bla bla...
opusti se i uzivaj...svako godine prihvata na drugaciji nacin....
Last edited by mIRCerka on 11/01/2006 12:41, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
Hvala i da znas da se slazem sa tvojom zadnjom recenicom, jer u ovim godimana konacno znas ko si, znas sta volis a sta ne, neke stvari gledas drugim ocima i sa odredjene distance... i nekako si ... rasterecen onih banalnih stvari.mIRCerka wrote:ja sam presla 25., gazim 26. a sad ce 27. ljeto....
- Lace
meni je 29...u istim sam kontovima kao i ti
neki dan na klizanju...hrpa djecice...i nakon termina oblacim cipele...a curica ceka da se sklonim pa da ona svoje zavrsi...i govori drugarici koja je sjela: "evo sad ce ova zena ustati"
...drugarica mi umrla od smijeha a meni bas i nije bilo smijesno
a prvi put su me oslovili sa teta...kad sam imala 21...navikni se na to ciko
neki dan na klizanju...hrpa djecice...i nakon termina oblacim cipele...a curica ceka da se sklonim pa da ona svoje zavrsi...i govori drugarici koja je sjela: "evo sad ce ova zena ustati"
a prvi put su me oslovili sa teta...kad sam imala 21...navikni se na to ciko
-
mIRCerka
teta Lace....cika UDG....teta mIRCi
pobogu ljudi, meni su prvi put rekli TETA kad sam imala 16 godina i kad sam ponosno vozala 8mjesecnu sestricnu u kolicima...
teta, teta, jel mozemo da vam vidimo dijete ?
:D:D
teta, teta, jel mozemo da vam vidimo dijete ?
- Murat Sabanovic
pa sto se vrati iz engleske?????
tamo si mogo djecu napravit i poso naci . nebi postavljo pitanja :"sta i kako nakon 30-te?"
tamo si mogo djecu napravit i poso naci . nebi postavljo pitanja :"sta i kako nakon 30-te?"
-
Stari
Kad udjes u 30-te onda te ceka otprilike slijedece:
Sexualni kontakti od toga sto su bili mastarenje i sporadican fenomen ...postanu na sveopste zadovoljstvo.... svakodnevnica.
Rad , kicmanje, grbacenje , sljakanje...postaju takodjer svakodnevnica.
Ispracanje roditelja na onaj svijet postaje takodjer ...ne moze se reci svakodnevnica ...ali eto i to se tu negdje u intervalu 30-40 dozivi i prezivi.
Pravljenje i radjanje ....(vise-manje)vlastite djece ...takodjer se pocesto desava tad ....u 30-tim. S tim idu i problemi pri njihovom vaspitanju, odgoju ...i t d
duboko uvjerenje o tome da si ipak po necemu... specijalan, unikatan ...pocinje hlapiti slabiti...pocinjes uvidjati da je sve to vise manje isto.
I jos finih stvari...o kojima ti necu pricati ...nego ti ih ostavljam kao eventualno iznenadjenje...tek kad se pocnes primicati 60-tim ....taj osjecaj iz dvadesetih (koji upravo napustas)....se prividno pocne vracati.
Sexualni kontakti od toga sto su bili mastarenje i sporadican fenomen ...postanu na sveopste zadovoljstvo.... svakodnevnica.
Rad , kicmanje, grbacenje , sljakanje...postaju takodjer svakodnevnica.
Ispracanje roditelja na onaj svijet postaje takodjer ...ne moze se reci svakodnevnica ...ali eto i to se tu negdje u intervalu 30-40 dozivi i prezivi.
Pravljenje i radjanje ....(vise-manje)vlastite djece ...takodjer se pocesto desava tad ....u 30-tim. S tim idu i problemi pri njihovom vaspitanju, odgoju ...i t d
duboko uvjerenje o tome da si ipak po necemu... specijalan, unikatan ...pocinje hlapiti slabiti...pocinjes uvidjati da je sve to vise manje isto.
I jos finih stvari...o kojima ti necu pricati ...nego ti ih ostavljam kao eventualno iznenadjenje...tek kad se pocnes primicati 60-tim ....taj osjecaj iz dvadesetih (koji upravo napustas)....se prividno pocne vracati.
- uvjek dobar gost
Ma ja to je to, nije do pojedinca, okolina mu nabaci te teme i tjera da razmislja o nekim stvarima. Jer se te neke stvari, kao u tim godinama podrazumjevaju.
Pozdrav od cike.
- uvjek dobar gost
Da te utjesim, meni familija tim prijeti vec dvije godine, nekima sam cak i sliku morao dati, nije ljudima jasno ovo moje stanje...
-
xygirl
nisam sigurna zasto ali misljenja sam da su te tridesete nekako dobre... da ne kazem i najbolje...
istina je da nisam jos napustila ni prvu cetvrtinu stoljeca kako treba ali ovo vrijeme mi uzasno brzo prolazi pa se valjda ovim tjesim kako moje vrijeme tek dolazi...

istina je da nisam jos napustila ni prvu cetvrtinu stoljeca kako treba ali ovo vrijeme mi uzasno brzo prolazi pa se valjda ovim tjesim kako moje vrijeme tek dolazi...
-
Stari
Ovo je bio pogodak u sridu....20-te su upravo zbog toga tako neodoljive tako neprogresive...zbog toga sto je tu misao o tome kako ima jos toliko vremena...tako dominantna...vec u 30-tim je tog vremena manje, a u 40-tim i 50 -tim tog vremena je jos manje...a kad se primaknu 60-te onda covjek svakako izdilkani od svega sto je predever'o ...pa mu se onaj osjecaj "ma boli me briga bice vremena za to ...u grobu" ...nekako ...barem prividno, pocne vracati.xygirl wrote:nisam sigurna zasto ali misljenja sam da su te tridesete nekako dobre... da ne kazem i najbolje...
-
felichi

meni najgore stvari na pocetku 30ih suMa u stvari sto mi se vise blizi trideseta, ja sam sve ludji, nekako valjda sve ono sto sam zbog rata izgubio, sad bi nadoknadio.
nedostatak ideje - o zenidbi i porodici ne razmisljam
nedostatak ambicije - za koga i sta?
sukob sa dvadesetim - zezao bi se kao da ti je 20 a meni 30 (lace je dobro opisala)
osjecam da i mene hvata depresija...