pa zar nisi bio dole u nasoj prodavnici, preko puta Huntington metro stanice? nemas travnicki sir, al imas bugarsku fetu, ista brate, nema daljeGandalfSivi wrote:Ista situacija, ali barem mogu mastati malo...danas wrote: e, pa posalji mi malo travnickog naseg u USA...humanitarna...
![]()
![]()
Šta pravite za ručak na ovoj vrućini?
Moderator: anex
-
EI Presidente
- maccarona
meni godilady midnight wrote:maccarona wrote:i morala si to sad da nam saopstis![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.coolinarika.com/pretrazivanj ... all&page=1:P morala
:D
ma ozbiljno, ubishe me ove priche o sarajevskim temperaturama, a kod mene sivo, oblachno, hladno, svako mala kisha...k'o da je oktobar.... sunca ni za lijeka vec deset dana:(:(
zivjela jesen i zima
- danas
uh, brzinski recept -- tuna salad, moja varijacija...
konzerva dobre tune (pakovane u vodi), 2-3 tvrdo kuhana jajeta nasjeckati i pomijesati sa tunom. dodati majoneze da se sve fino pomijesa, bibera i malo senfa (ko voli), sitno nasjeckanog persuna, celery sticks i mladog luka (ako nema onda crvenog ili shallots). staviti u frizider da se malo stegne i rashladii jesti sa dobrim kruhom (toplim po mogucstvu)
konzerva dobre tune (pakovane u vodi), 2-3 tvrdo kuhana jajeta nasjeckati i pomijesati sa tunom. dodati majoneze da se sve fino pomijesa, bibera i malo senfa (ko voli), sitno nasjeckanog persuna, celery sticks i mladog luka (ako nema onda crvenog ili shallots). staviti u frizider da se malo stegne i rashladii jesti sa dobrim kruhom (toplim po mogucstvu)
-
rikardoreis
veri najsdanas wrote:uh, brzinski recept -- tuna salad, moja varijacija...
-
rikardoreis
uh, ja ne bi svasta da se nabaca po makaronama 
- Saian
rikardoreis wrote:
veri najszamisljam da je dobro...i zamisljam sta si slusala dok si to spremala
![]()
Food Around the corner, Food Around the corner, Food Around the corner for me..do de do do do do..Food Around the corner, Food Around the corner, Food Around the corner for me. do de do (yeldoling) do de do There'll be Food Around the corner for me...do de do do do do...Food Around the corner, Food Around the corner, Food Around the corner for me
-
rikardoreis
Saian wrote:rikardoreis wrote:
Food Around the corner, Food Around the corner, Food Around the corner for me..do de do do do do..Food Around the corner, Food Around the corner, Food Around the corner for me. do de do (yeldoling) do de do There'll be Food Around the corner for me...do de do do do do...Food Around the corner, Food Around the corner, Food Around the corner for me
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=kIO7SSGnTm4
![]()
![]()
ma prerasla je ona to
(4 razred)
- danas
rikardoreis wrote:Saian wrote:rikardoreis wrote:
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=kIO7SSGnTm4
![]()
![]()
![]()
ma prerasla je ona tona green dayu je moj Mufi, mali rodjo
(4 razred)i to samo dok nize duhan
uvijek strogi rock-n-roll uz kuhanje
- mrs. zurbrigen
sushi, ali bez ribe - sa avokadom, krastavcima, onim cudnim kineskim stajaznamstajealnijezivotinjsko, gljivama, paradajzom, lukom... mmmmm
tasty.
samo nazalost ne ide nabrzake...
inace dobro, pasta u svim varijacijama - aglio i olio, sa rukolom, al arrabiata (ili kako se to ves pise...)...
tasty.
samo nazalost ne ide nabrzake...
inace dobro, pasta u svim varijacijama - aglio i olio, sa rukolom, al arrabiata (ili kako se to ves pise...)...
- dalmatinka
Sve gotovo za 15 min. Potrebna samo salata kao dodatak i izvrsno je:
http://www.vindija.hr/default.asp?Top_F ... shID=12842
http://www.vindija.hr/default.asp?Top_F ... shID=12843
http://www.vindija.hr/default.asp?Top_F ... shID=12842
http://www.vindija.hr/default.asp?Top_F ... shID=12843
- The Nightwatchman
sarma s rebarcima na tihoj vatri. kuhati 4,5 h. soliti kapima znoja. 
-
luciferino
E ovaj je najboljiShoshana wrote: Posaljes co'eka do coska da ti donese nesto iz restorana![]()
Hvala na idejama. Razmišljam da sutra smućkam nešto od gljiva, a ni riba nije isključena. Dragi mi je velika poguzija, ništa bez mesa, pa kontam kako da mu podvalim kakvu salaticu da me malo popusti sa ćevapima.
Inače, danas sam pravila"meksičku" čorbu (zato što je ljutkasta i sa kukuruzom).
Potrebno je oko 300 g sitno isječene junetine koja se prvo poprži na luku, dodaju se začini (so, biber, čili i vegeta), zatim jedan paradajz, jedna paprika (isjeckani naravno). To se sve malo krčka bez vode, ali pazite da ne zagori. Onda se dodaju dva džinovska krompira isjeckana na kockice i kukuruz (može smrznuti ili iz konzerve). Dodate oko 1l vode i još paradajz pirea, a ako hoćete da se preznojite, dodajte još čilija.
Jelo je supasto, pomalo podsjeća na bosanski lonac.
- Bosanac_21
Rostilj je zakon za ovo vrijeme - malo raznjica, cevapa, pljeskavica, koja
sudjukica, piletine, pa jos koja se paprika malo prverne, sampinjoni, ......
Dobro dodje i domace vrhnje s domacim sirom (izmjesano) + paradajz - njam.
Za dezert: hladne hurmasice (majka porani da ih pripremi dok nije ugrijalo),
malo se i sljiva zapece i zalije s "Sahne".
A vala okrene se i burek, zaboravio sam i maslenicu uz vrhnje i sir.
Supa nesmije faliti tako da je trahana obavezna, ona najvise ide u koju se
doda paradajz sos.
Sve je to maksuz Bosanski style
sudjukica, piletine, pa jos koja se paprika malo prverne, sampinjoni, ......
Dobro dodje i domace vrhnje s domacim sirom (izmjesano) + paradajz - njam.
Za dezert: hladne hurmasice (majka porani da ih pripremi dok nije ugrijalo),
malo se i sljiva zapece i zalije s "Sahne".
A vala okrene se i burek, zaboravio sam i maslenicu uz vrhnje i sir.
Supa nesmije faliti tako da je trahana obavezna, ona najvise ide u koju se
doda paradajz sos.
Sve je to maksuz Bosanski style
- danas
to je zato sto si se zajebo prvi put kad si probao -- garant si nasjeko u pilecu supuŠeha wrote:Meni u jelo stavi korijander (cilantro) ako hoces da me se rjesis kao gosta i prijatelja za sva vremena![]()
Nikad nista gadnije na svijetu nije posadjeno a ni ubrano![]()
![]()
Ja ne mogu u meksicke ni u indijske restorane da idem zbog tog abortusa od persuna.![]()
- danas
ja tako reagujem na fennel...Šeha wrote:Jeo neki navodno ekstra dobar taco.. sa svjeze isjeckanim korijaderom... Smucilo mi se i glava me tako zabolila... I tako svaki put kad ga probam. Miris mi ne smeta ali ukus... odmah mi slabo i povraca mi se.danas wrote: to je zato sto si se zajebo prvi put kad si probao -- garant si nasjeko u pilecu supu![]()
![]()
Sad im odmah kazem da mi ne stavljaju toga i ako stave vratim im. Nigdje drugo ne vracam hranu ali to fakat ne mogu. Indijsku i meksicku nikad ne narucujem kuci jer obicno dodje sa tim pa onda moram komadic po komadic vaditi i uvijek ostane nesto..
To je otprilike jedina jestiva stvar koju nemogu da podnesem... Ima ih dosta koje ne volim (slatko u slanoj hrani, npr. grozdjice u rizi, zecetina u sosu od borovnica itd.) ali ovo je jedina koju bukvalno ne mogu da jedem.
- cHupjahalic@
stochar wrote:kupis virsle (ja uzmem wudy), prerezes na pola, ubacis u vodu, kuhas pet minuta dok na njima ne pukne ciza, stavis na tanjir, trehnes kasiku senfa za umochit' i eto ti jela na brzaka.
tako detaljan opis a jednostavan.
- GandalfSivi
E ja cu pile pa makar