ovo s corbama i to ja ne bih pravila za vecere. kompletan takav meni pravim ako mi neko dolazi na rucak. ako mi dolaze na veceru, posebno te ekipe kod tek vjencanih parova kad imaju goste skoro svaki dan, nemas ti vremena da svaki dan kuhas te kompletne menije za goste. napravis dva dana i bas se umoris i onda skontas da tako ne ide, budes nervozna , ocnes se svadjati i nervirati " sto opet imas goste"

. umjesto toga (poslusaj iskusne

) ja napravim vruce kifle i neku piletinu - npr one prsa kupim pa napravim s vrhnjem i gljivama. iznesem naravno dobru salatu uz to i tih nekih mazalica pavlake, zutog sira i sl. i svi budu "najedeni" i ostanu pod dobrim dojmom.

obicno svi jedva docekaju vruce domace kifle i to ljude bas obraduje, jer je gostima to znak da si se potrudila (a ti se malo umoris, ali se ipak nisi sva slomila

). to ti bude taman vremena kad dodjes s posla da lijepo pripremis kvalitetan stolnjak , i postavis sto, i serviras sve kako treba a da ne padas u nesvijest od nervoze i "sto ti muz nije pomogao" i ovo i ono (njega obavezno zaposli da lijepo pripremi makar salatu

). mozes sve to servirati i u dnevnoj sobi jer to nisu corbe i nesto, i nije ono neko hodanje de sjedite da jedemo u trpezariju, pa ovo pa ono, nego je atmosfera laganini, sjednete i lijepo se druzite u dnevnoj.

obzirom da je sezona roga , crvenih paprika, mozes i to ispeci koju a i ne moras ako si do kasno radila. za poslije imamo dosta voca, sladoled, i neki kolacic, ako nemam puno vremena da se lomim oko kolaca i "impresioniram ljude " nekim svojim umijecem, onda napravim nesto ovako:
jer je brzo i lagano a efektno, domace sto je najvaznije

s tih par trikova ces na sve ostaviti lijep dojam, neces biti "krepana" , i tvoj trud a i osmjeh jer nisi komirana od umora ce zapamtiti.
http://www.coolinarika.com/recept/ljetna-poslastica/
ili domaci tiramissu
sretno s gostima, i to se mora prezivjeti
i nemoj nikog docekati u trenercvi , nego "mlada" lijepo obuci kakve pantolice i majicu, ne mora biti nista specijalno, obicna majicica i pantole, eto cisto da nisi goste docekala nikakva, i stavi makar karmin (ne moras kompletnu "monduru" ako nemas vremena dovoljno je samo karmin , eventualno rumenilo

). za to treba smao dvije minute a njih uvijek imas. nista mi nema mrze kad se domacica pojavi sva "ko otirac isprana" , dzaba joj sto hadzijske i ove i one pravi.
vjeruj mi na rijec, ovo sto sam ti ispricala puno bolji dojam ostavlja od "maminog bureka" i "mamine baklave", a probala sam obje varijante
(druga stvar je kad imas "rodbinski rucak" i to, e tu idu kompletni meniji i tu se slobodno "slomi" i impresioniraj

)