Ili je bolje ganjat kakvo zaposlenje pa odraditi pripravnicki...ako je moguce....
Sta poslije diplome na "Razrednoj nastavi"???
-
jasko__
#1 Sta poslije diplome na "Razrednoj nastavi"???
Imal neko kakva iskustva sa zavrsenim ovim faksom...djevojka mi diplomira ovog ljeta pa ne zna ziva sta bi...dal da upise postdiplomski....jel neko upoznat...postoje li kakvi smjerovi na tom postiplomskom...nesto kao "specijalizacija u medicini"...
Ili je bolje ganjat kakvo zaposlenje pa odraditi pripravnicki...ako je moguce....
-
zelenashica
#2 Re: Sta poslije diplome na "Razrednoj nastavi"???
Ovisi od kantona do kantona.Tuzlanski kanton tog kadra ima na izvoz
i na osnovu sadašnjeg pravilnika o zapošljavanju ona kao osoba bez dana staža u struci i još odrađenog pripravničkog staža(po ovom ne ipunjava ni uslove 99%konkursa) ima šanse ravne -1
Što se postdiploskog tiče....pravac Zenica.....tamo ima par smerova,ali ostaje pitanje šta i nakon toga?
Ne volim biti pesimista ali u ovom slučaju sam samo realista.
Što se postdiploskog tiče....pravac Zenica.....tamo ima par smerova,ali ostaje pitanje šta i nakon toga?
Ne volim biti pesimista ali u ovom slučaju sam samo realista.
- lejlamo
#3 Re: Sta poslije diplome na "Razrednoj nastavi"???
postoji postiplomski studij....traje dvije godine...4 semestra...zvanje: magistar odgojnih nauka - organiziranje, upravljanje i evaluacija rada u institucijama odgoja i obrazovanja
ne mislim da je postdiplomski studij osiguranje...u smislu zaposljavanja...mislim da je isto i sa samo zavrsenom razrednom nastavom...toga kadra ima i previse ...djece sve manje...
u svakom slucaju zafrkana situacija ... sretno....
ne mislim da je postdiplomski studij osiguranje...u smislu zaposljavanja...mislim da je isto i sa samo zavrsenom razrednom nastavom...toga kadra ima i previse ...djece sve manje...
u svakom slucaju zafrkana situacija ... sretno....