sta ovaj covjek radi?

Frankyee

#51 Re: Lajčak: Dodik je sačuvao mir u BiH

Post by Frankyee »

Srbi nikad neće pristati na ukidanje entiteta niti će ih stranci na to natjerati. A ni sami Bošnjaci nikada neće moći napraviti ništa po tom pitanju jer nisu dorasli bilo kojem zadatku. A kamo li ukidanju RS-a. Tako da ćeš tu bolnu i bolesnu činjenicu gledati i za 13 godina (jednog martovskog dana 2021. godine)
.

Ovo je tacno ali ni lideri Bosnjaka ne zele ukidanje RS. Niko ne zastupa interese Bosnjaka iz Krajine i Istocne Bosne, SDA i SBih ne vide dalje od Rajlovca. Dodik je u pravu kada kaze da Sarajevski politicari samo mute i spletkare i to najvise protiv sopstvenog naroda. Da sutra RS postavi novu drzavnu granicu u Dobrinji mislis da bi neko iz Sarajeva isao da to rusi? pored pola milina BOsnjaka sacica Srba bi mogla da formira granicu a u Sarajevu bi "raja" sjedila, pila kafu i govorila kako treba ukidati RS. Mozda bi jedino neki Sandzaklija nesto uradio.....

Jacanje Banjaluke kao finansijskog centra bi na kraju moglo dovesti do jacanja BiH. Posto je Dodik najavio par puta da Centralna Banka treba da predje u BL onda pored PDV uprave BL bi postala bankarski centar BiH. To bi dovelo do dolaska mladih ljudi svih nacionalnosti u BL i mozda pocelo vracati multietnicki karakter grada. Tako da bi Dodik mozda na kraju i doveo do jacanja BiH......Tesko nama ako smo spali na to da se nadamo nesto dobro od Dodika.... Ovaj scenario je trebao da se ostvari u Sarajevu u proteklih 10 godina ali u Sarajevu sve manje Srba i Hrvata .....

Haris Silajdzic = Fikret Abdic
gule_

#52 Re: Lajčak:Dodik opravdano traži priznavanje RS u parlamentu BiH

Post by gule_ »

Ma nema se tu sta traziti u parlamentu kad je RS vec priznata kao takva u Dejtonu. Zalosno, ali je tako :sad:
Alija Alijagić

#53 Re: Lajčak:Dodik opravdano traži priznavanje RS u parlamentu BiH

Post by Alija Alijagić »

Ma nemoj? Zato mi isto tako opravdano tražimo da se ne ratifikuje dejtonski mirovni sporazum u parlamentu BiH.
Alfons Kauders

#54 Re: Lajčak: Dodik je sačuvao mir u BiH

Post by Alfons Kauders »

zgembo_sa wrote:Dobar je Lajcho, ako ovako nastavi mogao bi dogurat do dodikovog pomocnika :D
"pomocnik" je haman politicki korektan izraz za derasha... :D iliti pushacha laktaske kite :D

hebote, pa taman kad pomislis da ne mogu dovesti veceg mamlaza od silinga... :D i veceg hajvana od ashdowna... :D evropljani nas iznenade ovim golobradim servilnim potrckom... :D

fakat pocinjem kontat da izmedju njeg i dodika ima nesto... :D sljedeci zakon koji ce ohr nametnut ce garant bit legalizacija istospolnih bracnih zajednica... :D a znamo i ko ce biti prvi bracni par :D

ili ga dodo samo iskoristava a mali se nada da tu ima nesto vise od seksa ? :D:D:D
sekspir

#55 Re: Lajčak: Dodik je sačuvao mir u BiH

Post by sekspir »

Treba se samo prisjetiti vremena i onog "mocnika" sto sad lezi u vlastitoj basti,pod lipom.Strasne su ratne godine,stradanja na sve strane,a njega obilaze (tj.on na kanabetu prima najmocnije drzavnike i njihove poklisare) kao najjaceg faktora za mir na Balkanu.A onda su lagano dosli "Bljesak" i "Oluja",Banja Luka je vec bila u traktorima (po kazivanju brkatog Mome),Dejton i Rambuje ,bombardovanje Srbije i konac je tamo gdje je sve i pocelo - na Kosovu.I stoga se ne treba plasiti Mila (ili Mice,kako vam je draze)odradice on svoje u korist vlastite stete.
voajer

#56 Re: Lajčak:Dodik opravdano traži priznavanje RS u parlamentu BiH

Post by voajer »

Mislim da je nakon ove izjeave jasno da ono cemu smo se nadali, dakle jednoj uspjesnoj i mirnoj reintegraciji tih podrucja u drzavu BiH pod nadzorom EU bilo zasnovano vise na zelji nego na cinjenicama.

EU administracija nije nas partner na putu ka normalizaciji stanja u zemlji, njena svrha je da nas prevede zedne preko vode i zadovolji zahtjeve Beograda za nadoknadom stete zbog gubitka Kosova.

Mislim da je u ovoj situaciji neophodno sacuvati hladnu glavu i biti zadovoljan sto smo svi u mogucnosti da napokon razumijemo problem u potpunosti. Ovo je ipak puno bolje nego tapkati u mraku i iscekivati neki rasplert dogadjaja do kojeg nikad nece doci.

Da me se pita stagod, zahvalio bih se Predstavniku na konstruktvnom prijedlogu, sazvao sastanak svih bosnjackih, hrvatskih i ono malo gradjanskih partija i trazio koncenzus oko sljedeceg: uz podrsku Hrvatske, US i precutno Crne Gore stvoriti uslove za rjesenje situacije vojnom akcijom. U institucijama EU ne treba previse cackati, oni su svakako zainteresovani samo za smirivanje situacije u Srbiji. Takodje se ne treba previse ni obazirati na poruke koje iz tog pravca budu dolazile.
Ako ne ide ovo, revolucija.
Mislim da je svakom jasno da je vrag odnio salu i da nas ovaj Lajcek definitivno gura ka cijepanju zemlje. Mrcvarice nas jos godinama i navikakavati na "realnost na terenu" i slicne budalastine dok mu se ne ucini da smo dovoljno kuhani da nam saopsti kako je ovdje stepen nerazumjevanja toliki da je najbolje da se RS odcjepi.
Dakle jedino realno rjesenje je stvoriti novu "realnost na terenu", to je jedino sto se pika a da budem jasan, to mi danas bez puno problema mozemo i liferovati ako se bas mora. Jedino je pitanje dali se hoce.
voajer

#57 Re: Lajčak: Dodik je sačuvao mir u BiH

Post by voajer »

Mislim da je nakon ove izjeave jasno da ono cemu smo se nadali, dakle jednoj uspjesnoj i mirnoj reintegraciji tih podrucja u drzavu BiH pod nadzorom EU bilo zasnovano vise na zelji nego na cinjenicama.

EU administracija nije nas partner na putu ka normalizaciji stanja u zemlji, njena svrha je da nas prevede zedne preko vode i zadovolji zahtjeve Beograda za nadoknadom stete zbog gubitka Kosova.

Mislim da je u ovoj situaciji neophodno sacuvati hladnu glavu i biti zadovoljan sto smo svi u mogucnosti da napokon razumijemo problem u potpunosti. Ovo je ipak puno bolje nego tapkati u mraku i iscekivati neki rasplert dogadjaja do kojeg nikad nece doci.

Da me se pita stagod, zahvalio bih se Predstavniku na konstruktvnom prijedlogu, sazvao sastanak svih bosnjackih, hrvatskih i ono malo gradjanskih partija i trazio koncenzus oko sljedeceg: uz podrsku Hrvatske, US i precutno Crne Gore stvoriti uslove za rjesenje situacije vojnom akcijom. U institucijama EU ne treba previse cackati, oni su svakako zainteresovani samo za smirivanje situacije u Srbiji. Takodje se ne treba previse ni obazirati na poruke koje iz tog pravca budu dolazile.
Ako ne ide ovo, revolucija.
Mislim da je svakom jasno da je vrag odnio salu i da nas ovaj Lajcek definitivno gura ka cijepanju zemlje. Mrcvarice nas jos godinama i navikakavati na "realnost na terenu" i slicne budalastine dok mu se ne ucini da smo dovoljno kuhani da nam saopsti kako je ovdje stepen nerazumjevanja toliki da je najbolje da se RS odcjepi.
Dakle jedino realno rjesenje je stvoriti novu "realnost na terenu", to je jedino sto se pika a da budem jasan, to mi danas bez puno problema mozemo i liferovati ako se bas mora. Jedino je pitanje dali se hoce.

(ovo je pasta sa one druge iste teme)
carla del ponte

#58 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by carla del ponte »

nacho_ wrote:
zrikavac48 wrote:Dosta mi je hrvatskih, srpskih i bosnjackih politickih lidera. Dosta mi je Dodika, Silajdjica, Covica, Ljubica, Tihica i slicnih. Dosta mi je Lajcaka i svih njegovih predhodnika osim Petrica. U njihovim glavama ima svega ali nema Bosne i Hercegovine. A ja, kao i drugi Bosanci i Hercegovci (a mislim nije nas malo) trebamo Bosnu i Hercegovinu.
hajmo u strajk ? :bih:
Nije nas malo, ali ne trebamo u štrajk nego u borbu, naravno bez puške, protiv gore pobrojanih. Ja se borim. I rječju i djelom. U trnutcima malodušnosti, pomislim kako bi možda bio dobar namjesnik u Bosni -taj Petrič :bih:
voajer

#60 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by voajer »

Ne vidim nikakvog posebnog razloga da iskljucimo pusku kao put ka rjesavanju problema. Narocito ako znamo da je to sa puskom u ovom trenutku jedna od rijetkih mogucnosti koja nas stvarno moze dovesti ka zeljenm cilju.

Pogledaj samo kartu BiH uz napomenu da je Crna Gora danas nezavisna drzava.
I odnos medjunarodnih snaga je takav da bi to moglo proc. EU bi najvise kukala, ali u sustini i oni bi ti bili zahvalni da si napokon nesto uradio i rjesio sranje.
hik--meta

#61 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by hik--meta »

svasta :roll:
ne kontam sta bi ti s puskom. :-) na sta bi prvo napao, na ove udruzene oruzane snage bih u nekoj kasarni, na skupstinu bih, ili glumio waltera, pa ono ko gerilac u sumu, pa na ceku iza drveta ili na balvane dok neka drotovska parola ne naidje?
dajte ljudi, pustite se ratovanja, zar vam nije dosta poginulih, poklanih, sakatih i mentalno prolupalih nakon devedesetih. :roll:
dok je takvih spremnih za puske i promil od ukupne populacije, nikad srece u bosni nece biti.
pilav

#62 Re: Lajčak: Dodik je sačuvao mir u BiH

Post by pilav »

Ko` sto vec neko rece i Vozda su darivali svakakvim epitetima...naj,naj,naj, da bi ga
kasnije upakovali u sanduk i poslali pod Lipu. Lakse je njemu reci da je Ronhil ok nego
trositi osiromaseni uranijum po nekakvim vrletima, a ako se otrgne kontroli isti mu
ne gine.
1gorstak

#63 Re: Lajčak:Dodik opravdano traži priznavanje RS u parlamentu BiH

Post by 1gorstak »

voajer wrote:Dakle jedino realno rjesenje je stvoriti novu "realnost na terenu", to je jedino sto se pika a da budem jasan, to mi danas bez puno problema mozemo i liferovati ako se bas mora. Jedino je pitanje dali se hoce.
Dovoljno je do daljnjeg odbacivati alternative danasnjem stanju a koje ne idu ka stvarnom jacanju drzave. To je ta "realnost" koju svi moraju prihvatiti ako vec ne zele da se prestane sa svojatanjem manjeg entiteta. Bolje ranjen nego mrtav.
hik--meta

#64 Re: Visoki predstavnik podupro je zahtjeve premijera RS-a

Post by hik--meta »

trla baba lan...samo se produzava status quo, nit' ce iko iz federacije, barem s bosnjacke strane podrzati zahtjev za priznavanjem, nit' ce srbi ikad odustati od opcije s referendumom, sve i da im je priznata rs kao dio BiH od Bosnjaka.
Frankyee

#65 Re: Lajčak: Dodik je sačuvao mir u BiH

Post by Frankyee »

voajer wrote:Mislim da je nakon ove izjeave jasno da ono cemu smo se nadali, dakle jednoj uspjesnoj i mirnoj reintegraciji tih podrucja u drzavu BiH pod nadzorom EU bilo zasnovano vise na zelji nego na cinjenicama.

Ne znam sto nam je trebalo toliko vremena da se ovo skonta. Ja sam se zajebo pa mislio da Silajdzic mozda moze da promijeni situaciju na bolje jer tad pored onog klempe Tihica nije se moglo naci gore, ali ... sad kontam ne da sam se zajebo neko sam se debelo pre****.

U Bosnjaka ne postoji ni jedan politicar koji moze da bilo sta odradi... nama treba novi lider, neko posten i sposoban. Da li postojo takav covjek ...

Haris Silajdzic = Fikret Abdic
Prozor

#66 Re: Lajčak: Dodik je sačuvao mir u BiH

Post by Prozor »

Ako se RS prizna u Parlamentu ona ce biti zauvijek, u ili izvan BiH, u to ne treba biti sumnje. A Lajcak ovo izjavljuje jer se boji rata.
1gorstak

#67 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by 1gorstak »

voajer wrote:Ne vidim nikakvog posebnog razloga da iskljucimo pusku kao put ka rjesavanju problema.
Ne znas ti bauke kaljavih rovova ....

Image
voajer

#68 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by voajer »

Nisam zaboravio kako takve slike uzivo izgledaju. Ako se dobro sjecam, to su napravili fashisti koji sada prijete da uz pomoc visokog predstavnika proglase drzavu, nekoliko metara od mog dvorista, nakon sto su pobili i protjerali sve sto bi im se tamo moglo suprotstaviti. Kakva svijetla buducnost nas samo ceka ako se to desi, jesili pokusao zamisliti kako bi ti zivot izgledao i kojim bi bogazama morao putovati da stignes bilo gdje, ili kako bi te Mile ond mogao zamandalit da ti ni posta iz Njemacke gdje ti zive djeca koja su pobjegla od besperspektivnosti ne moze stic.
Mi nemamo nikakvu alternativu vise, ili cemo ono sto zelimo sprovesti svim raspolozivim sredstvima ili mozemo kolektivno da se povjesamo i ustedimo ovom svijetu vrijeme i muke.
Svima smo se vise ogadili koliko smo kilavi. Cak i oni najveci pacifisti u Evropi kad nas vide pomisle, kakvi su to ljudi da trpe sve ovo.

A u vezi shuma i pusaka, mislim da bi ulazak vojske u od ljudi prazne prostore istocne Bosne na nekoliko pravaca, guranje oko Doboja i guranje prema Banjaluci iz sva tri pravca bili sasvim dovoljni da od tog rugla naprave potpuno nefunkcionirajucu u krpice rasparcanu pobunjenicku teritoriju koja nemoze nina koji nacin pruziti smislen otpor- ovo sve za dva dana prve faze mozes uraditi.

U veca naselja se ne mora odmah ulaziti, vec u drugoj fazi po sistemu tamo gdje je najlakse dalje probijati. Narocito u mjestima iz kojih su najveci progoni stanovnistva bili ne bi bilo skoro nikakvog otpora jer su vecina danasnjih stanovnika dodjosi koji imaju bjezaniju u memoriji i dobro je odradjuju.

Predlazem ponovno sjedanje za pregovaracki sto samo kad dodjemo do nekoliko najjacih pobunjenickih uporista. Kladim se da bi se onda uspjeli dogovoriti malo vise u pravcu zajednicke policije i BiH sastavljene od regija.
Mrtvih ne bi puno bilo ni na jednoj strani, samo dosta bjezanije.

Sve ovo ne bi trajalo duze od 3-4 hefte.

Pocetak vojnih operacija naravno tek nakon sto isprovociramo Dodika da uradi ono za cim mu srce zudi, do tada priprema, diplomatska i vojna.
pilav

#69 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by pilav »

[quote][/quote]

I na koju to vojsku racunas?
1gorstak

#70 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by 1gorstak »

voajer wrote:Pocetak vojnih operacija naravno tek nakon sto isprovociramo Dodika da uradi ono za cim mu srce zudi, do tada priprema, diplomatska i vojna.
U tom se slucaju slazemo. Oruzani sukob (kao i prosli put) treba da bude nametnut, a ne nesto sto mi prizeljkujemo. Sad znamo s kim imamo posla i iznenadjenja nema. U svakom slucaju, jako korisna bi bila uclanjenja u lovacka i planinarska drustva, s fokusom na planinarenja po manjem entitetu.
1gorstak

#71 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by 1gorstak »

pilav wrote:I na koju to vojsku racunas?
Na onu koja ima legalitet i legitimitet, a u kojoj su ljudi poput Cikotica. Lako je to omasoviti, bitno je da postoje legalitet i legitimitet. Da ponovim, rat nije nesto sto zelim, jer tu najvise stradaju najslabiji clanovi drustva, djeca i stariji, ali je u slucaju pokusaja secesije neminovnost.
voajer

#72 Re: Lajčak:Dodik opravdano traži priznavanje RS u parlamentu BiH

Post by voajer »

To razvlacenje je imalo smisla dok su postajale izvjesne nade da ce EU administracija koja de facto vodi drzavu gurati u ovom pravcu. Medjutim mi danas imamo ta dva cinovnika, lajceka i Rena, koji jasno guraju u pravcu usmiljavanja Srbije. I ako mislis da je je to njima tako doslo, grdno se varas, to je jasna direktiva odozgo.
Ponovo su o nasoj zemlji napravili tal bez nas.

Najvec strah im je izbijanje sukoba, a kako probosanske snage svakako ne pokazuju nikakvu namjeru da brane svoje interese, to znaci da se valja umiriti ona druga strana koja je "opasna". Umirice se tako sto ce im se divljima dati sta traze. Tako te stvari danas stoje.

Ni meni nije milo, niti mi se ponovo ide u rat, al ako ne mislim ispalit odavde i izbrisat iz memorije svu rodbinu i prijatelje ja nemam izbora. Da se niko ne prevari u proracunu, unutar ili izvan EU, nama na ovim prostorima nema zivota ako dozvolimo drzavu pobunjenika i ubica.
Umjetnik a

#73 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by Umjetnik a »

Maraschino wrote:
Lajcak

"Premijer RS Milorad Dodik sačuvao je mir i stabilnost u BiH nakon odcjepljenja Kosova ", ocijenio je visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak.
najlakse je stvarati krize pa ih onda spasavati :(

sta reci; ma neka se nosi i on i njegova misija u 3 pm :x

to po principu
ja tebi puknem šamar i izvinim se
frakson

#74 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by frakson »

Vce smo mi budale sto se fatamo te teme da su i mediji pametnij nebi vake nebuloze ni pisali pa bi nam bilo lakse bar da ne citamo takve gluparije :-)
frakson

#75 Re: sta ovaj covjek radi?

Post by frakson »

... tako da sam 3 teme o lajchaku i dodiku spojio u jednu...

A ja ljudstva bolje da si ih izbriso :run:
Post Reply