U firmi gdje radim trebam odabrati segmente za osiguranje( imovinu, zaposlene, kasko i sl.) i odabrati najpovoljniju ponudu, te zakjučiti ugovor o osiguranju. Da li je neko imamo iskustva s tim tj. da li radi taj posao?
Dobila sam ponudu od jedne osiguravajuće kuće na osnovu podataka koje je direktor dostavio i u analizi sam se izgubila. Koje osiguravajuće društvo je najpovoljnije u BiH i koje se najčešće uzima za pravna lica? Koji parametri su mjerodavni - ostvareni prihod ili isplačene odštete te na osnovu čega ocijeniti atraktivnost date ponude?
Posebno me interesuje osiguranje zaposlenih od nezgoda i na šta tu treba obratiti pažnju? Da li u pregovorima s osiguravajućim društvima ja mogu tražiti npr. različite razrede osiguranja za zaposlene na različitim segmentima poslovanja s obzirom na rizik izloženosti na poslu? MOlim bilo kakav dobronamjeran savjet.
S obzirom da imamo solidan vozni park, da li uzeti kasko za sva vozila ? Cifra je prilično visoka
Kod autoodgovornosti nije mi jasno šta se ovdje osigurava tj. koje rizike pokriva, ako već imamo obavezno osiguranje prilikom registracije vozila? U ponudi su nabrojane neke uopštene stvari tako da mi nije jasno šta to još osiguravam dodatnim plaćanjem...
Ako ima neko da da pojašnjenje na bilo koju moju dilemu bila bih zahvalna.