Sta ocekujemo od ukidanja viza?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Smartex

#1 Sta ocekujemo od ukidanja viza?

Post by Smartex »

Vize, vize, jos samo malo do ukidanja... jos samo malo zahtjeva koje treba ispuniti...

Zadnjih dana se mnogo prica o navodnom ukidanju viza... kada s nekim pricam na tu temu svi kao jedva cekaju da i taj dan dodje, kao da ce od tada sve postati bolje i ljepse.
Medjutim, realno stanje da vecina gradjana ima ekonomski problem kada treba putovati sa jednog kraja na drugi kraj BiH, a da ne pricam o nekim skupim putovanjim po Z. Evropi. Tako da je moj licni zakljucak da ljudi (posebno mladje generacije), kad je rijec o ukidanju viza i ne razmisljaju o nekom slobodnom putovanju vec prvestveno da ce to biti prilika otici iz zemlje i nastaniti se negdje u EU. I da vecina to potajno prizeljkuje i nada se, da ce to olaksati napustanje BiH, a svi kao ko fol pricaju da je to prvestveno da I MI mozemo putovati ko ostali svijet.

Prema tome sta po vama narod Bosne ocekuje od ukidanja viza?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2 Re: Sta ocekujemo od ukidanja viza?

Post by ladyblue18 »

ne bih ja da glumim moderatora ali zasto ne pogledate imali tema prije nego otvorite? :roll:
vec 2 ovakve postoje a jedna je aktivna i nalazi se nekoliko tema ispod ove.
zemo_online

#3 Re: Sta ocekujemo od ukidanja viza?

Post by zemo_online »

Koja je pozitivna strana viznog rezima za gradjane BIH sa bosanskim pasosem?
Pa mogu lakse da dobiju azil i da ostanu u nekoj zapadnoj zemlji ako vec u nju uspiju da udju. Sa vizom ili bez.
Post Reply