Šta nije uredu sa mlijekom?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Šta nije uredu sa mlijekom?

Post by PipiDugaDevetka »

http://premium.naturalnews.tv/Got_the_F ... lk__NN.htm
Image
The truth is the dairy industry never had the science to prove this claim. When research was requested to prove the claim , they quickly discovered that milk consumption actually does the opposite � it depletes the body from calcium. How does milk deplete your body from calcium?

Like all animal protein, milk acidifies the body pH which in turn triggers a biological correction and it turns out that calcium is an excellent acid neutralizer. The biggest storage of calcium in the body is obviously in the bones. So the very same calcium that our bones need to stay strong is utilized to neutralize the acidifying effect of milk. Once calcium is pulled out of the bones, it leaves the body via the urine, so that the surprising net result after this is an klix calcium deficit and possible kidney stones.

Knowing this, you�ll understand why statistics show that countries with the lowest consumption of dairy industry products also have the lowest fracture incidence in their population.
Got the Facts on Milk? independently seeks the truth and blows the whistle on dairy products' role in:

cancer
osteoporosis
weight gain
asthma
acne
early menstruation
diabetes
and more.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Šta nije uredu sa mlijekom?

Kosti moje butne izgledaju na rtg snimku k'o da ih je miš izgrizao ili mi je odrađena neka elektroliza, pa se na jednom polu oduzima kalcijum (moj kuk i kosti moje), dok su na drugom polu te zamišljene elektrolize moji bubrezi. Tu se nagomilava ''otpušteni kalcijum''.

Hem što mi je desna noga kraća za dva-tri cm, ne mogu da živim od nagomilanog kalcijuma u krvi, uvećane urične kiseline (bole mišići),....i ko zna šta mi je još,...Preživjeh moždani udar prije 2 godine-Nema sumnje da su se krvni sudovi u glavuši mojoj dobrano deformisali zbog kalcijuma povećanog ili urične kiseline,...?....u mojoj krvi.

Ima li neko vezu u KCU-Koševo da me preporuči da me tamo prime za ugradnju umjetnog kuka, prije nego li mi se mišići deformišu i počnu bolovi oko kuka. U Opštoj bolnici ''Abdulah Nakaš'' su me htjeli primiti, ali nemaju tih nekih proteza koje se ugrađuju sa pojačanjima. ''Korpicama'' kako kaže ljekar koji je imao namjeru da mi pomogne i operiše me.
PipiDugaDevetka

#3 Re: Šta nije uredu sa mlijekom?

valter033 wrote:Prestani piti mlijeko i rjesen problem...
Malo sam zakasnio sa prestajanjem pijenja mlijeka jer mi je noga okraćala za nekih 3 cm. Kako da popravim sve to?
Lacrosse

#4 Re: Šta nije uredu sa mlijekom?

Post by Lacrosse »

PipiDugaDevetka wrote:Kosti moje butne izgledaju na rtg snimku k'o da ih je miš izgrizao ili mi je odrađena neka elektroliza, pa se na jednom polu oduzima kalcijum (moj kuk i kosti moje), dok su na drugom polu te zamišljene elektrolize moji bubrezi. Tu se nagomilava ''otpušteni kalcijum''.

Hem što mi je desna noga kraća za dva-tri cm, ne mogu da živim od nagomilanog kalcijuma u krvi, uvećane urične kiseline (bole mišići),....i ko zna šta mi je još,...Preživjeh moždani udar prije 2 godine-Nema sumnje da su se krvni sudovi u glavuši mojoj dobrano deformisali zbog kalcijuma povećanog ili urične kiseline,...?....u mojoj krvi.

Ima li neko vezu u KCU-Koševo da me preporuči da me tamo prime za ugradnju umjetnog kuka, prije nego li mi se mišići deformišu i počnu bolovi oko kuka. U Opštoj bolnici ''Abdulah Nakaš'' su me htjeli primiti, ali nemaju tih nekih proteza koje se ugrađuju sa pojačanjima. ''Korpicama'' kako kaže ljekar koji je imao namjeru da mi pomogne i operiše me.
Hiperkalcemiju ne uzrokuje mljeko.
Imas metaboloski uzrok hiperkalcemije, a to nije prica za foruma.
Diferencijal je multiple myeloma (rak kostiju), Paget disease of bone ( bolest s pojacanom aktivnosti osteoklasta), hiperparatiroidizam, hipertiroidizam, povecani vitamin D, sarkoidoza (inflamatorna bolest koja stvara granulom i proizvodi vitamin D).

Uricna kiselina moze dovesti do gihta, ali giht ne ubija.

Kuk koji ne boli i na kojem hodas, predpostavljam, ne zvuci kao nesto sto treba odmah na rez. Ali nisam hirurg. Vidi ti sa njima. Ja ti samo mogu reci da prvo vidis sto ti je kalcijum visok, da li je stvarno visok, da li je visok alkaline fosfataze, TSH, PTH, 25 hidroksi vitamin D pa da ti neki internista, reumatolog, nefrolog kaze u cemu je kvaka.
PipiDugaDevetka

#5 Re: Šta nije uredu sa mlijekom?

valter033 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
valter033 wrote:Prestani piti mlijeko i rjesen problem...
Malo sam zakasnio sa prestajanjem pijenja mlijeka jer mi je noga okraćala za nekih 3 cm. Kako da popravim sve to?
Zavisi od godina starosti. Ako si mladji i ako su nalazi koje ti je Lacrosse spomenuo, ima hirurskih metoda kojima mozes vratiti ta 3 cm. Postupak je bolan i dugotrajan, ali uspjesan. Ali prije bilo cega drugog moras utvrditi razlog hiperkalcemije, jer ako taj uzrok ne uklonis, onda ni Ilizarov metoda ne pomaze.
Hvala na preporukama, ali radio sam pregled subtiroidne žlijezde prije ovih problema sa nogom i sve bilo O.K.
Kaže doktorica da ''idem dalje'' tražiti uzroke mojih problema.
Ugljesa_

#6 Re: Šta nije uredu sa mlijekom?

Post by Ugljesa_ »

Laz

Imao sam kao dijete meke kosti, doktor reko staroj da pijem puno mljeka da unesem kalcijuma, ja pio puno mlijeka i nemam vise meke kosti.

End of story
PipiDugaDevetka

#7 Re: Šta nije uredu sa mlijekom?

Ugljesa_ wrote:Laz

Imao sam kao dijete meke kosti, doktor reko staroj da pijem puno mljeka da unesem kalcijuma, ja pio puno mlijeka i nemam vise meke kosti.

End of story
Malo sačekaj, pa ćeš kada ostariš (dođeš u moje godine) zakukati,...Te neće ćuna da se diže, te ovo, te ono,...Trčaćeš na ovu temu da postaviš svoj problem.

Zapamti, za zdrave kosti, zglobove moraš konzumirati kombinaciju magnezijuma i kalcijuma, te, poneko tvrdi, i cinka.
PipiDugaDevetka

#8 Re: Šta nije uredu sa mlijekom?

Šta SADA nije uredu sa mlijekom?
Post Reply