PipiDugaDevetka wrote:Kosti moje butne izgledaju na rtg snimku k'o da ih je miš izgrizao ili mi je odrađena neka elektroliza, pa se na jednom polu oduzima kalcijum (moj kuk i kosti moje), dok su na drugom polu te zamišljene elektrolize moji bubrezi. Tu se nagomilava ''otpušteni kalcijum''.
Hem što mi je desna noga kraća za dva-tri cm, ne mogu da živim od nagomilanog kalcijuma u krvi, uvećane urične kiseline (bole mišići),....i ko zna šta mi je još,...Preživjeh moždani udar prije 2 godine-Nema sumnje da su se krvni sudovi u glavuši mojoj dobrano deformisali zbog kalcijuma povećanog ili urične kiseline,...?....u mojoj krvi.
Ima li neko vezu u KCU-Koševo da me preporuči da me tamo prime za ugradnju umjetnog kuka, prije nego li mi se mišići deformišu i počnu bolovi oko kuka. U Opštoj bolnici ''Abdulah Nakaš'' su me htjeli primiti, ali nemaju tih nekih proteza koje se ugrađuju sa pojačanjima. ''Korpicama'' kako kaže ljekar koji je imao namjeru da mi pomogne i operiše me.
Hiperkalcemiju ne uzrokuje mljeko.
Imas metaboloski uzrok hiperkalcemije, a to nije prica za foruma.
Diferencijal je multiple myeloma (rak kostiju), Paget disease of bone ( bolest s pojacanom aktivnosti osteoklasta), hiperparatiroidizam, hipertiroidizam, povecani vitamin D, sarkoidoza (inflamatorna bolest koja stvara granulom i proizvodi vitamin D).
Uricna kiselina moze dovesti do gihta, ali giht ne ubija.
Kuk koji ne boli i na kojem hodas, predpostavljam, ne zvuci kao nesto sto treba odmah na rez. Ali nisam hirurg. Vidi ti sa njima. Ja ti samo mogu reci da prvo vidis sto ti je kalcijum visok, da li je stvarno visok, da li je visok alkaline fosfataze, TSH, PTH, 25 hidroksi vitamin D pa da ti neki internista, reumatolog, nefrolog kaze u cemu je kvaka.