Šta nedostaje Sarajevu-Kako učiniti Sarajevo boljim?
-
HrvatMusliman
#76 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Nedostaje više čistoće i civilizovanih ljudi
-
ambition
#77 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
cistoca!
da se uklone psi sa ulica (prioritet)
organizovaniji gradski prevoz i bolja vozila
manje seljacina i papcica
da se uklone psi sa ulica (prioritet)
organizovaniji gradski prevoz i bolja vozila
manje seljacina i papcica
-
staradis
#78 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
puno bolji gradski prevoz
- Tomos
#79 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Nedostaju Sarajlije one koji su tu prije 1992 godine živjele.
- Logovan
#80 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Nedostaje više slavlja, slično onome kao sinoć.

- Tesla10
#81 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Nedostaju mu prave Sarajlije, eto što mu nedostaje.
-
Ras Al Ghul
- mayab
#83 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Prije svega postena vlast nedostaje, koja ce raditi u interesu svih gradjana, a ne samo za racun interesa i pljacke za svoju stranku; i onda bi sve doslo na svoje mjesto, te bi zivot bio puno ugodniji
- sorcerer
#84 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Tomos wrote:Nedostaju Sarajlije one koji su tu prije 1992 godine živjele.
-
goran16v
#85 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Meni Karadzic, Plavsicka, Koljevic, Krajisnik, Brne i ostala slica bagra vece i manjeg kalibra koji su takodjer bili sarajlije prije 92 ne fale bas previse.Tomos wrote:Nedostaju Sarajlije one koji su tu prije 1992 godine živjele.
-
VjecitiStudent
#86 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
+1mayab wrote:Prije svega postena vlast nedostaje, koja ce raditi u interesu svih gradjana, a ne samo za racun interesa i pljacke za svoju stranku; i onda bi sve doslo na svoje mjesto, te bi zivot bio puno ugodniji
-
dede merdzane
#87 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
goran16v wrote:Meni Karadzic, Plavsicka, Koljevic, Krajisnik, Brne i ostala slica bagra vece i manjeg kalibra koji su takodjer bili sarajlije prije 92 ne fale bas previse.Tomos wrote:Nedostaju Sarajlije one koji su tu prije 1992 godine živjele.
Kada su ispalili preko noci a da nisu nikome javili sta se sprema. Mamu im supacku. Hvala bogu pa vise nisu ovdje.
OT:
1. Cistoca
2. Civiliziranost
3. Saobracajna kultura
Kako je moguce da ovo sve postoji u istoj drzavi, samo par stotina kilometara dalje (Bihac, Cazin) a ovdje nece nikad?
- kockica_kockica
#88 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
manje pasa lutalica
vise zelenila
manje uhljupa koji nikad nisu culi za kantu za smece vec ono naviklo frnuti sa prozora i balkona smece
vise kulture u saobracaju
zaposljavanje po kvalitetama i sposobnostima a ne podobnostima i stranackim vezama
vise kulturnih sadrzaja koji ne ukljucuju cacu, macu, pecu i hecu
vise empatije za druge
bolje zdravstvo
manje gluposti a vise korisnih stvari u skolama da nam djeca ne izlaze glupa iz skole
vise ovlasti za policiju da se smanji ovaj kriminal
reorganizacija gradskog prevoza
otvoriti tvornice koje ce poslovati ne po familijarnoj liniji vec ekonomski odrzivoj
reorganizacija vlasti i skidanje sa pozicija kojekakvih sitnih ficvirica koji nemaju ni kompetencije da budu na tim pozicijama
itd
itd
itd
vise zelenila
manje uhljupa koji nikad nisu culi za kantu za smece vec ono naviklo frnuti sa prozora i balkona smece
vise kulture u saobracaju
zaposljavanje po kvalitetama i sposobnostima a ne podobnostima i stranackim vezama
vise kulturnih sadrzaja koji ne ukljucuju cacu, macu, pecu i hecu
vise empatije za druge
bolje zdravstvo
manje gluposti a vise korisnih stvari u skolama da nam djeca ne izlaze glupa iz skole
vise ovlasti za policiju da se smanji ovaj kriminal
reorganizacija gradskog prevoza
otvoriti tvornice koje ce poslovati ne po familijarnoj liniji vec ekonomski odrzivoj
reorganizacija vlasti i skidanje sa pozicija kojekakvih sitnih ficvirica koji nemaju ni kompetencije da budu na tim pozicijama
itd
itd
itd
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#89 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Treba i više kanti za smeće. Zna mi se desiti da sat vremena gužvam papirnatu maramicu u ruci čekajući naići na kantu za smećekockica_kockica wrote:manje uhljupa koji nikad nisu culi za kantu za smece vec ono naviklo frnuti sa prozora i balkona smeceitd
- kockica_kockica
#90 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Ova konstatacija je vise namjenjena uhljupima koji bacaju smece kroz prozor, otresaju mrve, ostatke osusenog cvijeca samo bace preko ograde balkona, itd...KatarinaKosaca wrote:Treba i više kanti za smeće. Zna mi se desiti da sat vremena gužvam papirnatu maramicu u ruci čekajući naići na kantu za smećekockica_kockica wrote:manje uhljupa koji nikad nisu culi za kantu za smece vec ono naviklo frnuti sa prozora i balkona smeceitd
Nije mi mrsko drzati papirnu maramicu u dzepu dok ne nadjem kantu... sebi nebi mogla oporstiti da maramicu bacim na ulicu ili da je pored kante u kuci frknem preko balkona...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#91 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Slažem se, ali vani kante za smaće bodu oči, tako da je i to način da se "uhljupi odgoje", vremenom. Ovako kako je kanta za smeće raritetkockica_kockica wrote:Ova konstatacija je vise namjenjena uhljupima koji bacaju smece kroz prozor, otresaju mrve, ostatke osusenog cvijeca samo bace preko ograde balkona, itd...
Nije mi mrsko drzati papirnu maramicu u dzepu dok ne nadjem kantu... sebi nebi mogla oporstiti da maramicu bacim na ulicu ili da je pored kante u kuci frknem preko balkona...
- kockica_kockica
#92 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
IstinaKatarinaKosaca wrote:Slažem se, ali vani kante za smaće bodu oči, tako da je i to način da se "uhljupi odgoje", vremenom. Ovako kako je kanta za smeće raritetkockica_kockica wrote:Ova konstatacija je vise namjenjena uhljupima koji bacaju smece kroz prozor, otresaju mrve, ostatke osusenog cvijeca samo bace preko ograde balkona, itd...
Nije mi mrsko drzati papirnu maramicu u dzepu dok ne nadjem kantu... sebi nebi mogla oporstiti da maramicu bacim na ulicu ili da je pored kante u kuci frknem preko balkona..., veća je mogućnost bacanja na ulicu.
-
mali_balon
#93 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Ja znam sta su seljaci iznad mene doruckovali, rucali i vecerali, mrva i ostatako obroka po simsu koliko hoces, mamu im seljackukockica_kockica wrote:
Ova konstatacija je vise namjenjena uhljupima koji bacaju smece kroz prozor, otresaju mrve, ostatke osusenog cvijeca samo bace preko ograde balkona, itd...
-
quarterback
#94 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Tesla10 wrote:Nedostaju mu prave Sarajlije, eto što mu nedostaje.
-
Naslovnica
#95 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Nemojte vrijeđati seljake - to su dobri ljudi.
SELjAČINE - to je pravi izraz.
SELjAČINE - to je pravi izraz.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#96 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
neki dan sam vidio mlade rome kako bacaju smeće u kantu... a mama ih šalje
dok čekaju tramvaj
ima nade
dok čekaju tramvaj
ima nade
-
Bodkin
- Pasiflora
#98 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Otisli su jer nisu vise htjeli zivjeti sa vama, sarajlijama koji ste ostali. Hajde sto su otisli, ali su vas jos i gađali granatam 4 godine. Stvarno mi nije jasno zasto placete za njima.sorcerer wrote:Tomos wrote:Nedostaju Sarajlije one koji su tu prije 1992 godine živjele.
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#99 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Толеранција на другачије људе, животна опредељења (вјеровања, сексуалност и сл)....
- sorcerer
#100 Re: Šta nedostaje Sarajevu da bi bilo ugodnije za život?
Pasiflora wrote:Otisli su jer nisu vise htjeli zivjeti sa vama, sarajlijama koji ste ostali. Hajde sto su otisli, ali su vas jos i gađali granatam 4 godine. Stvarno mi nije jasno zasto placete za njima.sorcerer wrote:Tomos wrote:Nedostaju Sarajlije one koji su tu prije 1992 godine živjele.
nisam ja mislio na te ''sarajlije'' vec na neke normalne, kulturne ljude ,koji su se znali ponasati u urbanoj sredini i koji nisu bili krkani i papani ....danas se niko ne zna pozdraviti,kazes nekom dobar dan on suti ko mulac....takvima obicno poslije toga kad me isfuraju kazem MUUUU