Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
- bijela
#51 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
rizikujući da budem svakom loncu poklopac, al stvarno - @armine, popusti ljude.
- pustopoljina
#52 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
nema ta prica veze s brojem sretnih i nesretnih godina u zivotu, nego kazuje o postenom i nepostenom karakteru. da ce se posteni i bogobojazljivi karakter nalaziti na bozijem putu dobra( da je ono sto Allah odredi nepromjenjivo) i kad mu je tesko, a neposteni nece uspjeti u naumu i kad misli da uspijeva (ako Bog odredi drugacije). takodjer nudi i oprost onima koji se kaju (ona braca se na kraju popravili).
tom tvom prijatelju slabo isle lektire
tom tvom prijatelju slabo isle lektire
-
nista novo
Dokazao sam ti to prijatelju,citaj malo sa razumjevanjem moje postove!Armin_Bonjasky wrote:nista novo wrote:I jos nesto vezano za temu, Bog je jedan a tri bozanske osobe, Otac, Sin i Duh Sveti, tako uci moja vjera, jel to tako, vjerovatno zna postavljac teme, kaze da moze i dokazati, ajde de...
@Mig,halali,mislio sam da si tek sad zbog broja postova.Cekam te na onoj temi sa mojim pitanjima,sutra,nemoras sad,a nemam ni ja vremana[/quote
Dokazo si koliko ima dlaka na mojoj glavi, ako ne vjerujes broji, to hoces reci...
- psydelija
#54 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
tekbijela wrote:prema ovom biblijsko-kur'anskom kazivanju prvo ide 7 sretnih godina, pa tek onda nesretne
kod ortaka to ide naopacke, valjda. njemu bedak citav zivot, no, reko da ne ofiram sve.
ja jos ne doziveh 7 sretbih dana u nizu, a kamoli godina. kako kod tebe to fercera? jesi li u zelenoj ili crvenoj zoni?
@pustopoljina, hvala na iscrpnom odgovoru.
-
Armin_Bonjasky
#55 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Upravu si,ja ih izgleda tjeram da mi daju odgovore,silno zelim da kazu da neznaju odgovoriti,to mi nije dobro.Neka rade sta hoce,smirio sam se!bijela wrote:rizikujući da budem svakom loncu poklopac, al stvarno - @armine, popusti ljude.
-
nista novo
#56 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Stvarno,kad razmislim, nigdje pametniji ljudi nego na ovom forumu, sve potencijalni nobelovci, sve znaju i poslije svakog moga posta tek sad vidim da ne znam nista
Razmisljam da li vise i da nesto napisem ovdje, jer poslije jedne moje recenice tip mrtav, hladan izdiktira pola Kurana ili Biblije..i ostavi me u bjedu,jer stvarno iako sam katolik, po rodjenju, nikad nisam procitao Bibliju, niti me je to toliko zanimalo, jer sve sto znam ucio sam na vjeronauku. I stvarno sam ja veca budala sto raspravljam sa takvim ljudima,koji bi da dokazu nesto sto se ne moze dokazti, ali oni izgleda mogu, novi poslanici 
- bijela
#57 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
zelena, uvijekpsydelija wrote:
tek![]()
kod ortaka to ide naopacke, valjda. njemu bedak citav zivot, no, reko da ne ofiram sve.![]()
ja jos ne doziveh 7 sretbih dana u nizu, a kamoli godina. kako kod tebe to fercera? jesi li u zelenoj ili crvenoj zoni?![]()
@pustopoljina, hvala na iscrpnom odgovoru.
šalim se, nego ne treba to kazivanje o 7 godina razumjeti bukvalno, naravno, već je rekla nešto o tome @pustopoljina. u kontekstu govora o poslaniku Josipu 7 godina se odnosi na vladarev san, a u nekom prenesenom značenju moglo bi se domisliti svašta.
- pustopoljina
#58 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
slazem se...mada mi trenutno jedino ciklusi/faze/mijene padaju na pamet...
-
bezzeze
#59 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Sa prve cetiri rijeci si sve rekao.Armin_Bonjasky wrote:Ja je nisam citao niti citam na netu.Ja sam na ovom forumu do sada napisao mozda samo 1% onoga sto su ucenjaci i krscanski i muslimanski i ateisticki i budisticki zajedno otkrili o krscanstvu
On ce nekoga spustiti, naime LMFAO. Klasicni provokator.Da spustim na zemlju one koji su se naklatili na islam,a zaboravljaju onu POCISTI ISPRED SVOJIH VRATA PRVO.A ja sam rekao da mogu i oni o islamu bilo sta pitati!
Pogledaj to malo bolje, nisu samo katolici krscani.Dokaz je broj muslimana kojih trenutno ima najvise na svijetu,krscani su iza njih
Tanko moj Armine tanko.
-
Armin_Bonjasky
#60 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
@Bezzeze hvala sto si nas prosvijetlio,ti si sve upravu,godi?
- PRO testant
#61 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ar ... _the_BibleArmin_Bonjasky wrote: Ne,nisam tom vrstom argumentacije se sluzio,vrati se i procitaj moj odgovor tebi,to sam samo usput dodao na citate koji nisu bili vezani za temu.A u nastavku cu ti ja i dokaazti da su mnogi citati izmisljeni,gotovo svi i dokazat cu ti da Biblija nije pouzdana.Ali moramo malo spustiti loptu,evo ja ti predlazem da pustimo nek napise ko sta ima,nek se sve smiri i da od sutra lagano krenemo sa diskusijom,ovo je previsok tempo za mene,nemam ovoliko vremena.Znaci hajmo postepeno,lijepo fino odi prvo na temu PITANJA ZA PROTESTANTA I OSTALE KRSCANE,pa mi tu daj odgovore,a nakon toga mozemo dalje.I drago mi je da imas smisla za diskusiju,zdraavu diskusiji,pa neka tako i ostane.Selam i tebi
Pasusi o kijma ovi artefakti su vjerodostojni, i to arheološki potvrđeni.
A šta to kaže o očuvanju teksta i koja bi logička pretpostavka sa strane arheologa bila, ti provjeri
A evo ti i još jedan izvor za sličnu listu, u koju su uključeni i : http://www.washingtontimes.com/news/200 ... 421-5168r/
Artifacts with links to Bible unearthed - Washington Times - The List Water Cooler Technology Newsmakers Two Guys in a sacred Temple Mount, have discovered hundreds of artifacts and been a brother of Pashur Ben Immer, described in the Bible ...
Mislim da je dalje nepotrebno da navodim." ... JERUSALEM -- Israeli archaeologists, screening tons of rubble scooped out of this ancient city's sacred Temple Mount, have discovered hundreds of artifacts and coins, as well as jewelry, some with biblical links klix back more than three millennia. .....
Among the unusual finds extracted by Bar-Ilan University's Gabriel Barkai and his team of students and volunteers is a "bulla," or seal impression, thought to be used to close cloth sacks of silver.
"It bears the name Gedalyahu Ben Immer Ha-Cohen, suggesting that the owner may have been a brother of Pashur Ben Immer, described in the Bible [Jeremiah 20:1] as a priest and temple official," Mr. Barkai said."
A ako neko želi da pročita više ima link, pa izvoli.
PS.
Jel dovoljno relevantana dokaz za tvoju zabludu? (očekivani odgovor = NE)
Ništa drugo nisam ni očekivao.
Vozdrica
-
Armin_Bonjasky
#62 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Smijesan si Pro tesant,mogao bi u neku komediju da te uguramo,prosao bi dobro!Mislis li da cu nasjesti ponovo na tvoju taktiku,od cijelog mog teksta ti se dotaknes 7-8 % i napises nesto sto znas da nije nikakav dokaz i mislis da cu ja igrati kako ti sviras.Neee,ja sam ti rekao,dokazat cu ti da Biblija nije vjerodostojna,ali idi prvo odgovori na pitanja koja sam ti postavio na temi,valjda je to pravilo diskusije,rijesavaj jedno po jedno.To sto si napisao cemo lahko raspraviti,nista extra niisi dokazao,a to je svakome jasno ko je imalo upucen u ovu tematiku,a onima kojima nije poksat cu kasnije objasniti,ali cekam te.Ja pisem cijelo vrijeme ti se javis svakih 12 sati sa nekim sitnim pokusajima.Nee,rekao sam,necu nasjesti.
-
missko
#63 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Za sve ideoloske i religijske teme jedan citat iz Sjecas li se Doli Bel.
Kaze Paja:
31
"Ideologijom i religijom se bavi sirotinja, moj Mahire. Ja se tebi cudim."
Kaze Paja:
31
"Ideologijom i religijom se bavi sirotinja, moj Mahire. Ja se tebi cudim."
-
ek0
#64 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Koji si ti faktor da dokazujes drugima da njihova sveta knjiga nije vjerodostojna ?Armin_Bonjasky wrote:Smijesan si Pro tesant,mogao bi u neku komediju da te uguramo,prosao bi dobro!Mislis li da cu nasjesti ponovo na tvoju taktiku,od cijelog mog teksta ti se dotaknes 7-8 % i napises nesto sto znas da nije nikakav dokaz i mislis da cu ja igrati kako ti sviras.Neee,ja sam ti rekao,dokazat cu ti da Biblija nije vjerodostojna,ali idi prvo odgovori na pitanja koja sam ti postavio na temi,valjda je to pravilo diskusije,rijesavaj jedno po jedno.To sto si napisao cemo lahko raspraviti,nista extra niisi dokazao,a to je svakome jasno ko je imalo upucen u ovu tematiku,a onima kojima nije poksat cu kasnije objasniti,ali cekam te.Ja pisem cijelo vrijeme ti se javis svakih 12 sati sa nekim sitnim pokusajima.Nee,rekao sam,necu nasjesti.
-
Armin_Bonjasky
#65 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Zasto to nisi pitao one kada su slicna skakljiva pitanja postavljali na islamskim temama,jeli pametnjakovicu?Napisi nesto vezano za temu ili se ne javljajek0 wrote:Koji si ti faktor da dokazujes drugima da njihova sveta knjiga nije vjerodostojna ?Armin_Bonjasky wrote:Smijesan si Pro tesant,mogao bi u neku komediju da te uguramo,prosao bi dobro!Mislis li da cu nasjesti ponovo na tvoju taktiku,od cijelog mog teksta ti se dotaknes 7-8 % i napises nesto sto znas da nije nikakav dokaz i mislis da cu ja igrati kako ti sviras.Neee,ja sam ti rekao,dokazat cu ti da Biblija nije vjerodostojna,ali idi prvo odgovori na pitanja koja sam ti postavio na temi,valjda je to pravilo diskusije,rijesavaj jedno po jedno.To sto si napisao cemo lahko raspraviti,nista extra niisi dokazao,a to je svakome jasno ko je imalo upucen u ovu tematiku,a onima kojima nije poksat cu kasnije objasniti,ali cekam te.Ja pisem cijelo vrijeme ti se javis svakih 12 sati sa nekim sitnim pokusajima.Nee,rekao sam,necu nasjesti.
- PRO testant
#66 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Interesantno, ....Armin_Bonjasky wrote:Smijesan si Pro tesant,mogao bi u neku komediju da te uguramo,prosao bi dobro!Mislis li da cu nasjesti ponovo na tvoju taktiku,od cijelog mog teksta ti se dotaknes 7-8 % i napises nesto sto znas da nije nikakav dokaz i mislis da cu ja igrati kako ti sviras.Neee,ja sam ti rekao,dokazat cu ti da Biblija nije vjerodostojna,ali idi prvo odgovori na pitanja koja sam ti postavio na temi,valjda je to pravilo diskusije,rijesavaj jedno po jedno.To sto si napisao cemo lahko raspraviti,nista extra niisi dokazao,a to je svakome jasno ko je imalo upucen u ovu tematiku,a onima kojima nije poksat cu kasnije objasniti,ali cekam te.Ja pisem cijelo vrijeme ti se javis svakih 12 sati sa nekim sitnim pokusajima.Nee,rekao sam,necu nasjesti.
Arheološki dokazi da su pojedini bibliski tekstovi istoriski utemeljeni, nisu nikakvi dokazi da je barem u vezi tih djelova bibliskog teksta teorija o "nerelevantnsti Biblije" pobijena. Ok
I to nije nikakva taktika, nego jasan odgovor na tvoju generalnu izjavu u vezi vjerodostojnosti Bibliskog teksta.
Što sam i očekivao. U suštini, nisi se ni potrudio da pogledaš niti listu sa wikipedije, a niti sam tekst W. Posta.
Ok. Toliko o želji i nastojanju o "argumentovanoj diskusiji"
-
Armin_Bonjasky
#67 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Pro testan nemamo ja i ti vise o cemu razgovarati,znamo i ja i ti da nemas odgovora na ono sto sam pisao pa pokusavas da se izvuces na taj nacin.Uredu je,drago mi je da si osjetio da puno manje znas o svojoj vjeri nego sto mislis,i nadam se da ce ovo dovesti do toga da manje budes samouvjeren na temama o islamu.Moja zelja i namjera je ovom temom ispunjena!Zavrsili smo sto se mene tice
-
iceman2010
#68 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Onaj Matej 16:9-20 su isto tako orginalni dijelovi biblije. Kada su ono umetnuti u nju? 10 ili 12 vijek nove ere? Znas onaj dio sto pise malim slovima u vecini biblija. Onaj dio kada mrtvaci ustaju i pokazuju se mnogima. Onaj dio za koji si priznao da je dopisan od strane nepznatih pisaca, ali si ubjedjen u njihovu vjeru i iskrenu zelju da dovrse nedovrseno matejevo evandjelje kako je to najbolje. Super orginal nema sta.
-
pemanapemani
#69 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Kako se može dokazati da je baš ono što piše u svetim knjigama istina? Postoji psihološka vježba, kojoj sam igrom slučaja prisustvovao, gdje određen broj ljudi izađe iz prostorije i onda pojedinačno ulaze. Moderator prvom ispitaniku ispriča određenu priču, ovaj je ispriča drugome i tako dalje. Uglavnom, priča koja je prva ispričana nema veze sa onom koju je "publika" zadnju čula.
Kako onda sa sigurnošću tvrditi da je nešto napisano prije 1000, 2000, 5000 godina istina i samo istina?
Kako taj "knjiški" bog nekoga može nazivati nevjernikom, zabranjivati ljudima da se druže sa onima koji ne misle kao oni itd., a sa druge strane se busati kako su sva živa bića sestre i braća.
Neko vrijeme razmišljam da li sam ikad upoznao istinskog vjernika. Shvatio sam da nisam, ili se ne sjećam.
Vjerujem u Boga. Samo, ako je On ovakav kakvog ga prezentiraju kroz stoljeća, posebno danas i posebno u ovoj jadnoj zemlji, onda mi takav bog ne treba.
Uvjeren sam da nije, ali to ćemo svi saznati jednog lijepog dana.
Kako onda sa sigurnošću tvrditi da je nešto napisano prije 1000, 2000, 5000 godina istina i samo istina?
Kako taj "knjiški" bog nekoga može nazivati nevjernikom, zabranjivati ljudima da se druže sa onima koji ne misle kao oni itd., a sa druge strane se busati kako su sva živa bića sestre i braća.
Neko vrijeme razmišljam da li sam ikad upoznao istinskog vjernika. Shvatio sam da nisam, ili se ne sjećam.
Vjerujem u Boga. Samo, ako je On ovakav kakvog ga prezentiraju kroz stoljeća, posebno danas i posebno u ovoj jadnoj zemlji, onda mi takav bog ne treba.
-
Bernardinac
#70 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Odličan postpemanapemani wrote:Kako se može dokazati da je baš ono što piše u svetim knjigama istina? Postoji psihološka vježba, kojoj sam igrom slučaja prisustvovao, gdje određen broj ljudi izađe iz prostorije i onda pojedinačno ulaze. Moderator prvom ispitaniku ispriča određenu priču, ovaj je ispriča drugome i tako dalje. Uglavnom, priča koja je prva ispričana nema veze sa onom koju je "publika" zadnju čula.
-
nista novo
#71 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Ma pustite ga, ovo je samo protueza o silnim napisima protiv islama, mislim da samo provocira, ajde , nema veze nek pise covjek sta hoce , nije jedini, ja mislio on nesto i zna bolje od mene 
-
nista novo
#72 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Pa , majka Tereza, poslije citavog svog zivota posvecenom Bogu, i misionarskom radu, pred smrt je napisala da je citavog zivota spoznavala Boga, i da je razocarana jer ga nije spoznala. Pa sad kad ovdje procitam o silnim vjernicima koji su upoznali i dozivljavaju Boga, dodje mi da zaplacem. Sve zivuci poslanici, i sve znaju o BoguBernardinac wrote:Odličan postpemanapemani wrote:Kako se može dokazati da je baš ono što piše u svetim knjigama istina? Postoji psihološka vježba, kojoj sam igrom slučaja prisustvovao, gdje određen broj ljudi izađe iz prostorije i onda pojedinačno ulaze. Moderator prvom ispitaniku ispriča određenu priču, ovaj je ispriča drugome i tako dalje. Uglavnom, priča koja je prva ispričana nema veze sa onom koju je "publika" zadnju čula.
-
Shoshana
#73 Re: Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu
Gledam po forumu, koju temu da kliknem, kad s jedne strane 'Sta (ne) kaze Biblija o trojstvu' a s druge strane 'nista novo'