Neuzimajuci u obzir tesko finansijsko stanje i ideoloske poruke bh stampe, sta nam nude novine i magazini u BIH na osnovi kvaliteta?
Kada uzmem procitati npr. jedan njemacki dnevnik ili sedmicnik imam utisak da novinari rade po nekoj strukturi: informisu,objasnjavaju, kritikuju, analiziraju i traze izlaze iz svakodnevnih pojava u drustvu. Kod bosanskohercegovackih listova to uopste nije slucaj. Avaz svodi sve na nekoliko recenica. I svaki puta se mora covjek pitati dali je uopste istinita informacija koju citas. Oslobodjenje, kroz priloge KUN ili Pogledi, pokusava malo opsirnije se pozabaviti problemima, ali je to gotovo svaki put zvakanje vec poznatih tema. Cesto tako smrse stvari, da se pitas cemu sluzi tekst. Izgleda najvaznije je pokazati kako znas ispreplesti jednu recenicu/tekst i napasti drugomisljenika. Sedmicne novine malo vise iztrazuju i imaju veci izbor tema, ali i u njima nonstop neka hajka na ovog ili onog novinara/profesora..
Sta nam nudi BH stampa?
Moderator: anex
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2 Re: Sta nam nudi BH stampa?
Ja tu imam jasan stav. Pošto nemamo ni ljudskih ni materijalnih resursa da nam dnevne novine budu El pais,ili El mundo (da Bog dao imamo), dnevne novine doživljavam kao informaciju iz moje mahale i susjedne. Naime, ako nekome trebam otići na sahranu, pogledati tender, crnu hroniku. Znači, ne očekujem uopće od tih novina da me informiraju o vanjskoj politici ili nečem ozbiljnijem. Za to onda kupujem specijaliziranu štampu iz domena koji me zanima. Slobodna Bosna i Dani mi se sve više gade, Start ima dobre priloge, i Magazine je ok lagani časopis.
Dobra tema
Dobra tema
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3 Re: Sta nam nudi BH stampa?
Mi smo prestali kupovati stampu ali najozbiljnije.
Azru ne kupujemo ima mjesec, dva ono je postalo odron.
S.B. je prije bila bolja.
Jedino sto kupimo avaz petkom i to je to.
Ne mogu naci casopis neki onako "normalan" a da se u njemu ne ponavlja ono sto sam procitala i cula jedno 10 puta prije nego sto je izaslo u casopisu.
Volim tv kritiku petkom u extri
tu oplacem
Ne mogu naci casopis neki onako "normalan" a da se u njemu ne ponavlja ono sto sam procitala i cula jedno 10 puta prije nego sto je izaslo u casopisu.
Volim tv kritiku petkom u extri
- bach
#4 Re: Sta nam nudi BH stampa?
ladyblue18 wrote:Mi smo prestali kupovati stampu ali najozbiljnije.
Volim tv kritiku petkom u extritu oplacem
ima tema, ali je nešto izbjegavate
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 34&t=61077
-
selmajamedzija
#5 Re: Sta nam nudi BH stampa?
Nudi nam zloupotrebu slobode. Mrznju i diskreditaciju ljudi. Sranje kao nigdje u svijetu.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: Sta nam nudi BH stampa?
Pa zaključana je, i osim toga nije ni nalik temi kako ju je postavio @bihmak.Samo se pitam o čemu da pričamo, a da izvučemo nešto konstruktivno, tj. da se ne svodi sve na seciranje ove ili one novine po političkoj ili osnovi animoziteta.Najmanje se priča o konkretnoj kvaliteti rada.bach wrote: ima tema, ali je nešto izbjegavate
Kako sa minimumom novca napraviti zanimljive novine? Zvuči jednostavno
Šta bi vi ponudili u novinama da vam daju odriješene ruke?...(
-
Judge_Dread
#7 Re: Sta nam nudi BH stampa?
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 21:43, edited 1 time in total.
-
patrius
#8 Re: Sta nam nudi BH stampa?
Uvijek se ima sta kvalitetno procitat.Ja kupim novine zbog jedne jedine kolumne."SB" zbog Nikolaidisa i "Dane" zbog Ivancica,prevashodno.A nadje se i jos ponesto uz to,sto jest-jest.