Šta nakon razvoda!?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Marcello

#601 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

sanabe wrote:Ne znam da sam ista gluplje u zivotu cula/procitala :roll:
Moram ti priznati da me je tvoj komentar jako emotivno dotakao, toliko jako da je do temelja dotukao moje samopuzdanje. :lol: :lol: :lol:

Da te pitam... Da li ti je isto tako glupo kada mladić (odnosno stariji muškarac) ili djevojka (odnosno žena) koji ne mogu imati djece zasnuju brak sa osobom suprotnog spola i tu njenu / njegovu / djecu prihvate kao svoju? Da li ti je glupo kada se muškarac ili žena žele od početka svog života posvetiti isključivo karijeri, a tek poslije toga razmišljaju o braku, dakle u četrdesetoj godini kada ih svi smatraju "robom kojoj je istekao rok", mada takvi IMNSHO najbolje prođu u životu?

Čuj Sanabe, i meni isto tako dosta toga zvuči glupo, recimo teme sa naslovima "ostavila sam muža radi televizora", "uhvatila sam ga da onaniše pred monitorom, da li me je prevario", "kupali smo se u zajedničkom bazenu, da li sam trudna", ili recimo priča onog kamiondžije objavljena na ovom forumu koji viđa djecu jednom godišnje i pita se "zašto djeca vole više majku nego mene", i još mnoge druge više ili manje glupe teme koje su trenutno nebitne. Glup mi je čak i ovaj tvoj komentar jer u njmu praktično ne piše ama baš ništa, ali svejedno, na gluposti uglavnom ne obraćam pažnju, ne komentarišem ih, i ne opterećujem se njima jer me to čini sretnim.

Pokušaj biti sretna Sanabe. :)
yellow cat

#602 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by yellow cat »

Marcello wrote:
1. Poželjno je da je lijep i zgodan u smislu da ima lijepo tijelo, ali niti jedna jedina djevojka / žena ovo ne stavlja u prvi plan kada bira čovjeka sa kojim će planirati obitelj. Dakle, matorci bi ovdje mogli proći jer ovaj uslov nije prirotetan, odnosno diskvalificirajući po njih ;
Hajde, ovo ću ti priznati.
Marcello wrote:
2. Poželjno je da ima fakultet, da je zaposlen, da ima automobil, i da ima riješeno stambeno pitanje. Dakle, lik o kojem govorim startuje sa svojih 7 godina i upisuje + 8 razreda osnovne škole = 15 godina + 4 godine srednje škole = 19 + četiri godine fakulteta i obnavljanje godina najmanje dva puta za prosječne muškarce = 25 godina + godina pripravničkog staža = 26 godina, + čekanje na posao (bit ću dobar pa ću ovdje staviti samo dvije godine) 2 godine = 28 godina. Kupovina stana je u ovom primjeru izvršena na deset godina, automobila na pet ali ću ovo sve spojiti u jedno jer se lik iz ovog primjera bavi "dodatnom djelatnošću" i ne živi samo od plate nego radi više poslova, dakle 28 godina + 10 godina = 38 godina. Ovaj čovjek je već dovoljno star, i za ovo vrijeme je praktično nemoguće da u svom životu nije upoznao, spavao sa nekom, ili vjenčao neku ženu sa kojom može imati/imao je/imat će dijete što znači da on po nekim baklanskim kriterijima više "nije čist", odnosno da je "obilježen".
Čekaj, jesi ti sve to postigao, pa se oženio, ili? Ni jedna žena ne očekuje od muškarca da ima sve od pobrojanog, velika većina bračnih parova materijalne stvari stiču zajedno.
Marcello wrote:
3. Poželjno je da ima razumjevanja za nju, da ne pravi ljuborne scene, da joj ne lista ljuborno po mobitelu tražeći "slatke poruke koje ne postoje". Stariji muškarci su ovdje definitivno u prednosti jer njihovo tijelo ne pati od viška testosterona, shvataju koliko vrijede, sigurni su u sebe, i sposobni su razumjeti da odlazak njegove ljepše polovine sa prijateljicom na kafu ne znači isto što i "vođenje ljubavi sa njegovim najboljim prijateljem".
Ovo već spada u domenu srednjoškolskih dešavanja. Sve preko tog uzrasta mi je malo poremećeno.

Marcello wrote:
4, Poželjno je da su u krevetu žestoki ljubavnici. Ja ću se usuditi da samo na kratko pitam koji je muškarac iskusniji u krevetu, onaj koji se prvi put sreće sa djevojkom / ženom, ili onaj koji je spavao sa više njih, pa mu je svaka od njih zasebno pojasnila gdje griješi, šta želi, i šta je čini sretnom? Dakle, stariji muškarci ovdje opet imaju prednost.
Ni u ovome se ne bih složila. Ali eto, ako su i iskusniji( :?: :?: ) tj. stariji, moglo bih se desiti da brže zakažu. Znaš na šta mislim. A to ni jednoj mladoj ženi ne treba.
Marcello wrote:
5. Većina žena se plaši poroda. Istina je da materinski instinkt u svemu ovome igra jako veliku ulogu, ali gola istina je samo jedna - niti jednoj ženi se nije drago poroditi. Dakle, ako ona to ne voli i plaši se toga, a može imati vezu (brak) sa muškarcem koji već ima dijete, onda mi nije logično zašto ne želi iskoristiti svoju priliku da bude sretna bez boli, patnje i straha?
Ovo ti stvarno nije trebalo.
Marcello wrote: Ovo su samo neke od teza koje obaraju stajališta kako "mlada dijeva i matori jarac" ne bi mogli sretno živjeti, i živi dokaz kako sve mlađe žene naprosto čeznu za starijim osobama ali one to još ne znaju zbog čega to odbijaju priznati. Kompletan primjer koji sam naveo ne mora se odnositi samo na muškarce, naprotiv, može se odnositi i na žene (uz napomenu da bih trebao promjeniti gore navedene "kriterije") i sve ovo u principu govori da je osnovni razlog zbog kojeg se razvedeni ljudi (dakle i žene i muškarci) drugačije tretiraju od "slobodnjaka" jednostavno nametnut "društvenim normama" i "čuvarima tradidicije" koji su do sada već dovoljno pokazali koliko vrijede, odnosno koliko ne vrijede.
:-) :-) Meni se ti matori pravo da ti kažem, malo i gade. Ja sam za ono, beri grožđe iz svoje bašte (mislim generacijski).
Marcello

#603 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

yellow cat wrote:Čekaj, jesi ti sve to postigao, pa se oženio, ili? Ni jedna žena ne očekuje od muškarca da ima sve od pobrojanog, velika većina bračnih parova materijalne stvari stiču zajedno.
Muškarac naravno ne mora imati sve to o čemu sam pisao, pisao sam da bi to većini djevojaka / žena bilo poželjno. Složio bih da se da određen broj porodica većinu toga ostvaruje zajedno, ali barem iz mog iskustva, u mom gradu na svakih 10 porodica u samo jednoj od njih imaš ženu koja radi. Ne kažem da je situacija ista u svim gradovima. Što se tiče mene i tvog pitanja, postigao sam sve to dok sam bio u braku (nešto od toga sam imao od prije), ona je tada studirala, ja sam radio više poslova, i pomogla mi je tek poslije kada je završila studije i dobila posao, ali ja na to ne obraćam toliku pažnju... Sve je to naše...
yellow cat wrote:Ovo već spada u domenu srednjoškolskih dešavanja. Sve preko tog uzrasta mi je malo poremećeno.
Slažem se, ali takve se situacije mogu zapaziti i kod starijih parova, bez obzira da li su u braku ili u vezi.

yellow cat wrote:Ni u ovome se ne bih složila. Ali eto, ako su i iskusniji( :?: :?: ) tj. stariji, moglo bih se desiti da brže zakažu. Znaš na šta mislim. A to ni jednoj mladoj ženi ne treba.
Ne brini, kod zdravih muškaraca to "radi kao sat" do pedesete, naročito kod osoba koje se dodatno bave sportom. Ja bih prije rekao da "zakažu" mlađi muškarci jer se slabije mogu kontrolisati. Za njih je "bitan je cilj, a ne metode". Vjerovatno si slušala priče mlađih djevojaka koje nerado pamte ili govore o prvom seksualnom odnosu, ali se rado sjećaju svih ostalih? Razlog je samo žurba. Stariji ljudi ne žure, oni popiju pivo.
Marcello wrote:5. Većina žena se plaši poroda. Istina je da materinski instinkt u svemu ovome igra jako veliku ulogu, ali gola istina je samo jedna - niti jednoj ženi se nije drago poroditi. Dakle, ako ona to ne voli i plaši se toga, a može imati vezu (brak) sa muškarcem koji već ima dijete, onda mi nije logično zašto ne želi iskoristiti svoju priliku da bude sretna bez boli, patnje i straha?
yellow cat wrote:Ovo ti stvarno nije trebalo.
Namjerno pretjerujem radi reakcija određenih osoba koje ne vole "prikolice" i "matorce". Nema veze sa tobom...
yellow cat wrote::-) :-) Meni se ti matori pravo da ti kažem, malo i gade. Ja sam za ono, beri grožđe iz svoje bašte (mislim generacijski).
Znam, ali to ti je naturila sredina, tvoja priroda nema ništa sa tim. Lav će se uvijek pariti sa lavicom bez obzira koliko je star i koliko je ona mlada ako je spremna za parenje, ako može pobjediti svoje suparnike jer su to zakoni prirode. U našem svijetu, dakle ovom "čije su zakone kreirali pametni ljudi koji su na kraju pokazali koliko su glupi" to praktično znači da "matori i nisu toliko ljigavi ako posjeduju kvalitete koje mogu zadovoljiti prohtjeve osobe koja ih želi" , odnosno "koju oni žele". Međutim, tu imaš pravila, a sve što je vještačko, dakle stvoreno ili smišljeno ljudskim mozgom, u principu ne valja.

Btw.... Meni se ne bi gadile te "matore". Draže su mi od djevica jer mi se mrsko zajebavat sa onim "hepekom", a da budem iskren, ne moram gubiti nerve u objašnjavanju da mi skakanje po mokraćnom mjehuru ne pruža nikakav seksualni užitak. One u principu sve znaju, i ne treba im se ništa puno objašnjavati. Samo se opustiš i uživaš. :)
Last edited by Marcello on 28/02/2011 02:03, edited 1 time in total.
yellow cat

#604 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by yellow cat »

U svakom slučaju, vjerovatno se svi slažemo da svako zaslužuje drugu šansu. Kako to u stvarnosti izgleda, najbolje znaju oni što je traže. Zato, nema smisla raspravljati.
Marcello

#605 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

yellow cat wrote:U svakom slučaju, vjerovatno se svi slažemo da svako zaslužuje drugu šansu.
Da, svako osim serijskih ubojica i USA kapitalista zaslužuje drugu šansu. :)

Forum mi ne prihvata ovaj link, pa ću ga poslati ovako...

http://www.youtube.com/watch?v=Osxq9Es3 ... r2-2r-8-HM
JThomas

#606 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by JThomas »

marcello = željko samardžić :mrgreen:
Marcello

#607 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

JThomas wrote:marcello = željko samardžić :mrgreen:
Ma jašta ba, jeb'o godine, živ'la ljubav. :)

Evo još jedne, danas drinkam u tvoje ime. :D

Last edited by Marcello on 28/02/2011 09:41, edited 1 time in total.
madner

#608 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by madner »

yellow cat wrote:U svakom slučaju, vjerovatno se svi slažemo da svako zaslužuje drugu šansu. Kako to u stvarnosti izgleda, najbolje znaju oni što je traže. Zato, nema smisla raspravljati.
Molim bez generalizacije. Ja se ne slazem :D
Marcello

#609 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

madner wrote:Molim bez generalizacije. Ja se ne slazem :D
Jeb'o te čovječe kako ću te zajebavat' kad te je'na napokon sredi. :lol: :lol: :lol:

:sax:
jutarnja zvijezda

#610 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by jutarnja zvijezda »

SaIstoka wrote:Naslov teme kaže sve. Odgajaju nas na bajkama gdje princeza živi lošim životom dok ne sretne princa. Onda se uda i "sretno žive do kraja života", tj. postaje biti kompletna osoba udajom. I mi onda čekamo taj dan kada ćemo u bijelom zaploviti valovima sreće. To postaje način razmišljanja, cilj...
I onda se desi razvod. Odjednom sve izgubi smisao, više nema nade da će doći dan i to "nešto" nakon koje će biti "sreća do kraja života". E šta nakon toga? Kako promijeniti način razmišljanja? Kako ne gledati muža kao luku sreće?
Moja priča: udaja... brak... dvoje djece... razvod. I sada, sa dvoje djece i relativno mlada (32 godine), negdje sam na početku. U pjesmi kažu "Rano je za tugu, za sreću kasno je...."! Ja se nekako tako osjećam!
Tražim iskustva, pozitivna :)! Nemojte mi samo savjetovati izlaske, provod (razočarana sam ponašanjem nekih razvedenih žena koje kao "puštene s lanca" nemaju granice ni u oblačenju, ponašanju...).
Možda ova tema nije trebala biti ovdje pod "ljubav", ali ne znam gdje bih je drugo :-).
Unaprijed hvala :roll: !!!
draga moja---puno diskusije ,puno pogleda na razvod.evo pokusavam da se vratim na tvoje pitanje.svaki brak je razlicit,pa i svaki razvod,prica za sebe.nekada se ljudi lako dogovore oko svega,nekada je dogovor nemoguc.nemoguce se dogovoriti oko odgoja djece,oko njihovog uzdrzavanja,pa i oko podjele imovine.neki ocevi,zele sva prava,ali nikakve obaveze,takvi uglavnom ne placaju alimentaciju jer zaboga njihov je rezon "ne dam joj nista",kao da djeca rastu od fotosinteze. :x .masovno rade "na crno"i naravno nemaju nikakvu imovinu na svom imenu.ne bi nikome trebalo da bude puno neobicno ,ako ga to zadesi.pa podjela imovine. :x .izbace zenu i djecu iz stana kao kofere,a dok sud to rijesi.....djeca krenu na fakultet(ako ih imas od cega skolovati).i ono najvaznije,djecija pitanja, :sad: "zasto mama".to su za mene nocne more u razvodima,kada djeca tuzno gledaju skladne porodice i upute ti tuzan i upitan pogled bez rijeci ,a u tebi VRISTI njegovo pitanje "a zasto moj tata nije sa mnom? "prisiljena si da ga na igralistu sama branis od huligana,jer on "nema"tatu da ga odbrani.divno je kada su ljudi pametni i kulturni pa se razvedu ljudski.medjutim po mom iskustvu ,takvi razvodi su u promilima.problem je u tome sto najcesce ljubav ne umire istovremeno obostrano ,tako da neko pjeva,a neko place.mislim da je tu uzrok svim problemima,jer je nedopustivo da druga strana bude sretna,dok sam ja nesretan. :x zato ti savjetujem kao starija osoba koja ima djecu tvojih godina,okreni se njima 90%,a sebi ostavi ono 10% za oduska.pretpostavljam da su ti djeca jos mala sudeci po tvojim godinama.kada njih uspijes da potpuno "stabilizujes",kada ih naucis da im je sadasnja zivotna situacija ,trajna kategorija,moci ces da se posvetis i sebi.do tada glavu gore.nalazis se u velikoj armiji istih,zivi svoj zivot kako najbolje znas i umijes,a govorim ti kao majka troje divnih mladih ljudi i ponosna baka sestero unucadi ,glavu gore.dok god su ti djecica ziva i zdrava,i ti zajedno s njima ,nista nisi izgubila. sretno!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :dance:
yellow cat

#611 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by yellow cat »

madner wrote:
yellow cat wrote:U svakom slučaju, vjerovatno se svi slažemo da svako zaslužuje drugu šansu. Kako to u stvarnosti izgleda, najbolje znaju oni što je traže. Zato, nema smisla raspravljati.
Molim bez generalizacije. Ja se ne slazem :D
:D :D

I ja tek sad vidjeh šta napisah. :-) :-) Mora da me umor savladao. :D :D
Marcello

#612 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

S obzirom da ovu temu prate osobe koje su usko vezane za pitanje koje ću postaviti, zamolio bih par slatkih duša da mi pošalju slogane za forum razvedenih, usamljenih, napuštenih i tužnih osoba na privatni mail. Recimo nešto poput ovog...

"Riješenje je samo jedno, napravite korak sa nama."

i sl... I have not ajdija za ovo... a taj slogan gore mi više liči na reklamu za MicroSfot nego na bilo šta drugo. Poželjne su i ideje za logo.

Hvala.

< over and out sa teme >
HAVANA

#613 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by HAVANA »

Ja bi se opet oženio. :D
XY.

#614 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by XY. »

uskoro forum za razvedene........ :D :D :D :D usamljene, ostavljene...... one kojima je "pomoc" ili podrska SADA bitna.... nadam se da ce projekat zaziviti i biti pozitivan primjer. veliko hvala nasem forumasu (prepoznat ce se sam) koji je odradio veeeeeeeeliki dio posla. mislim da nece biti uzalud :thumbup: :thumbup: vidimo se uskoro na novoj adresi....... pozdrav svima
XY.

#615 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by XY. »

ako je ko zainteresovan da pomogne u projektu neka se javi na pp
Eleonora

#616 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Eleonora »

XY. wrote:uskoro forum za razvedene........ :D :D :D :D usamljene, ostavljene...... one kojima je "pomoc" ili podrska SADA bitna.... nadam se da ce projekat zaziviti i biti pozitivan primjer. veliko hvala nasem forumasu (prepoznat ce se sam) koji je odradio veeeeeeeeliki dio posla. mislim da nece biti uzalud :thumbup: :thumbup: vidimo se uskoro na novoj adresi....... pozdrav svima
Jel ovo neka reklama? :D
Cholina_Lokica

#617 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Cholina_Lokica »

Za razvedene i oni koji se tako osjecaju :lol: :lol: :lol:
burek_in_space

#618 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by burek_in_space »

Kad se pretvori u novu"Agencija: sparimo domace" 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#619 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

nudim se da moderiram podforum za usamljene :)
Eleonora

#620 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Eleonora »

komi wrote:nudim se da moderiram podforum za usamljene :)
Ne mogu da vjerujem. :lol:
Truba

#621 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

ne kontam
Eleonora

#622 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Eleonora »

Ni ja tebe. :D :razz:
vjesticanametli

#623 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by vjesticanametli »

XY. wrote:ako je ko zainteresovan da pomogne u projektu neka se javi na pp
nek logo bude ova patka s tvog avatara :lol: ili sta je vec................simpa :D
zelenashica

#624 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

Šta bi od ove teme :D
Truba

#625 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

sanabe wrote:Cuj forum za razvedene? :roll:
ne vidim problem u stvarima koje će pomoći ljudima :?
Post Reply