Ja se, trenutno, ne vidim u tome. Možda, nekad kasnije, kad ostarim, ono da imam s kim kafu piti
Šta nakon razvoda!?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- superiska
#1426 Re: Šta nakon razvoda!?
Ma ništa Bgm, podržavam, samo mimo mene
Ja se, trenutno, ne vidim u tome. Možda, nekad kasnije, kad ostarim, ono da imam s kim kafu piti
- duminjo
#1427 Re: Šta nakon razvoda!?
A nikad se ne zna..superiska wrote:Ma ništa Bgm, podržavam, samo mimo mene![]()
Mozda danas/sutra upoznas nekoga ko će ti nedostajati, ako ga ne vidiš par dana.. I hop
Jbg. Nije Partner Auto da Se ide sa namjerom i kupuje. Uglavnom naleti pa treba zgrabit
- triconja
#1428 Re: Šta nakon razvoda!?
Zejnep wrote: Ma gdje to još ima ovog primitivizna?
Ima moja ti na puno mjesta, ovaj slucaj da djeca tjeraju roditelje u zadnje vrijeme se pokazao rastucim trendom a drugi slucaj u slucaju razvedenih zena to ako one ne pricaju kako im se neko nabacuje i razne neugodnosti koje imaju ne znaci da to zaista i nije tako. Kad covjeku (tj. zeni) pukne film i kad pocne pricati razne zgode i nezgode samackog zivota moras spustiti pogled i dobro se zamisliti jer nije jednostavno to saznanje da to ima.superiska wrote: @trico, ne znam gdje živiš i odakle su ovakvi primjeri.
Bosna je to.
- merlin246
#1429 Re: Šta nakon razvoda!?
Kako ce ti uzeti nesto sto si imao prije braka,tj sto si sam stekao?duminjo wrote:A jebes me.. Vidis da ljudi nisu Normalni a ono bi u brak bez ugovora..
Rintas cijeli život ko konj... I onda poslije par godina vise Od pola ti uzme neka (reci cu samo neka)![]()
Uoalih se na Sabahu, jebemti pitanje
Moze ti uzeti samo onu imovinu koja je zajednicka. I to ide pola - pola u vecini slucajeva, osim ako se bracni parovi ne dogovore drugacije.
Sud moze ustanoviti isto npr. koliki je udio u stvaranju bracne imovine imala zena ili muskarac, tako da tesko da ti zena moze uzeti sve..
- triconja
#1430 Re: Šta nakon razvoda!?
Fazon je sto je poslije rata moralo sve jope pravit pa ko se ozenio u taj vakat sve je steko u braku a kad dodje ferman onda covjeka hercika udarimerlin246 wrote:Kako ce ti uzeti nesto sto si imao prije braka,tj sto si sam stekao?duminjo wrote:A jebes me.. Vidis da ljudi nisu Normalni a ono bi u brak bez ugovora..
Rintas cijeli život ko konj... I onda poslije par godina vise Od pola ti uzme neka (reci cu samo neka)![]()
Uoalih se na Sabahu, jebemti pitanje
Moze ti uzeti samo onu imovinu koja je zajednicka. I to ide pola - pola u vecini slucajeva, osim ako se bracni parovi ne dogovore drugacije.
Sud moze ustanoviti isto npr. koliki je udio u stvaranju bracne imovine imala zena ili muskarac, tako da tesko da ti zena moze uzeti sve..
- merlin246
#1431 Re: Šta nakon razvoda!?
E to nisam znala..triconja wrote: Fazon je sto je poslije rata moralo sve jope pravit pa ko se ozenio u taj vakat sve je steko u braku a kad dodje ferman onda covjeka hercika udari
A i zaboravila sam reci da ima i veze koliko ste dugo u braku, a i razlog zasto se rastajete kad je podjela imovine u pitanju.
Naravno zeni najbolje ide u prilog da kaze i da ima dokaze da je prevara u pitanju
- superiska
#1432 Re: Šta nakon razvoda!?
triconja wrote:Zejnep wrote: Ma gdje to još ima ovog primitivizna?Ima moja ti na puno mjesta, ovaj slucaj da djeca tjeraju roditelje u zadnje vrijeme se pokazao rastucim trendom a drugi slucaj u slucaju razvedenih zena to ako one ne pricaju kako im se neko nabacuje i razne neugodnosti koje imaju ne znaci da to zaista i nije tako. Kad covjeku (tj. zeni) pukne film i kad pocne pricati razne zgode i nezgode samackog zivota moras spustiti pogled i dobro se zamisliti jer nije jednostavno to saznanje da to ima.superiska wrote: @trico, ne znam gdje živiš i odakle su ovakvi primjeri.
Bosna je to.
Komentar na boldirano: mislim da žene sebe dovedu u takvu situaciju. Ovo što si napisao ne važi za sve razvedene žene. Dakle, lično ti tvrdim da nikada nisam imala nikakve neugodnosti (do sada) a nisam baš od jučer razvedena. Ili možda te žene, iz tvoje priče, žive u sredini gdje preovladavaju sirovine.
- Zejnep
#1433 Re: Šta nakon razvoda!?
U kakvoj li zabiti ovaj trico živi 
- triconja
#1434 Re: Šta nakon razvoda!?
Kae zenica, kae odmutZejnep wrote:U kakvoj li zabiti ovaj trico živi
- superiska
#1435 Re: Šta nakon razvoda!?
duminjo wrote:A nikad se ne zna..superiska wrote:Ma ništa Bgm, podržavam, samo mimo mene![]()
Mozda danas/sutra upoznas nekoga ko će ti nedostajati, ako ga ne vidiš par dana.. I hop
Jbg. Nije Partner Auto da Se ide sa namjerom i kupuje. Uglavnom naleti pa treba zgrabit
U pravu si, nikad se ne zna, ali.... Da brak nije malo precjenjen? Zašto se mora biti u braku? To je, kao, svrha postojanja, šta li? Zar se ne može biti s nekim ko ti nedostaje, kako kažeš par dana, a da ne sklapaš brak s njim?
- duminjo
#1436 Re: Šta nakon razvoda!?
Ako s nekim zivis duže vrijeme, u braku si s njim. Papir ne mora da znaci Nesto. Bar meni, ne znaci nista.superiska wrote:
U pravu si, nikad se ne zna, ali.... Da brak nije malo precjenjen? Zašto se mora biti u braku? To je, kao, svrha postojanja, šta li? Zar se ne može biti s nekim ko ti nedostaje, kako kažeš par dana, a da ne sklapaš brak s njim?
- edo_79
#1437 Re: Šta nakon razvoda!?
Ma nije se rodio ko je vama ŽENAMA ugodio ... nego ko jadno muško ... šuti i trpimoonca wrote:edo_79 wrote:Da ima mozga u glavi, da živi u stvarnosti a ne u turskim sapunicama, da ima razumijevanja za mene koliko ja za nju, da ne tersa na svaku, da misli na malo duže staze a ne od danas do sutra .... itd itd itdmoonca wrote:Sta ocekujes od te 'prave'?![]()
..Ne bi tebi ni takva odgovarala... svu pamet pokupila, puno zapitkuje, za sve ima bolje rjesenje, planira godisnji za sljedecu godinu u julu ....
- superiska
#1438 Re: Šta nakon razvoda!?
Znam, znam, jasno. Nego, da preformulišem pitanje, je li svrha postojanja biti s nekim u braku na papiru ili bez papira (svejedno)? Brak je isforsiran, nametnut, nešto što okolina očekuje od svakog pojedinca. Od malih nogu nas filuju brakom. Na tv-u su reklame bazirane na savršenoj slici porodice (tata, mama, braco, seka), okolina vrši pritisak kad ćeš se ženiti/udavati? Pa kad se oženiš/udaš, eh kad će dijete? Kad će drugo dijete? Itd, itd. Dakle, svi se trudimo da ispunimo očekivanja okoline.duminjo wrote:Ako s nekim zivis duže vrijeme, u braku si s njim. Papir ne mora da znaci Nesto. Bar meni, ne znaci nista.superiska wrote:
A šta ustvari želimo?
Poslije braka, kojem je nakon dosta godina došao kraj (jako mlada sam ušla u isti), u kojem sam se ostvarila kao roditelj, stvorila divne uspomene, ne vidim koja je svrha da težim ka novom. Zar ne mogu bez braka ili zajedničkog života sa nekom osobom biti sretna? Zar će moja sreća i zadovoljstvo biti nešto manji ako imam nekoga ko živi odvojeno od mene a kad smo skupa provodimo super kvalitetno vrijeme?
Ili je, možda, preveliki strah upustiti se opet u brak? Svjesna sam ja i ovoga. Trauma
Veza da, brak ne
Ne znam raja za vas, možda ste vi duže razvedeni pa drugačije to gledate al' ja se ne vidim opet u braku
I ko se oženi/uda (opet) lijepo se ovdje tuspasite
- duminjo
#1439 Re: Šta nakon razvoda!?
Ja sam uvijek zä zajednicki život i za sve cari zahednickog života. Od pravljenja kafe i rucka zä onog drugog Do pravljenja sranja i rondanja od strane drugog.

- S4mpion
#1440 Re: Šta nakon razvoda!?
Ne opazih da su te ljudi razumjeli, ali ja jesam. Tačno znam o čemu govoriš. Imao sam priliku upoznati se s takvim situacijama gdje se razvedena žena tretira kao neko ko jedva čeka uletjeti u krevet s prvim koji naleti. I ne radi se samo o razvedenim ženama, čak i one koje ostanu udovice postaju predmet predrasuda i prljave igre.triconja wrote: U mene neku rodicu istjerala djeca iz kuce jer hoce da im se sve prepise. Sve je pocelo odkako joj je covjek umro pa djeca svaki dan postajala sve bjesnija (kad su celjad bijesna i kuca je tijesna) i ona otisla da zivi kod neke rodbine. Eto sad opet gleda kako da se uda i tako to.
Znam slucaj gdje je zenu nakon razvoda svi podjebavali i zajebavali, muski slali svakakve poruke i tako to a zenskinje zajebavalo jos gore. Kad god nekom nesto nije po cejfu ode do nje i izdere se dobro na nju i tako stalno.
Eee i to je jedan od razloga sto se ponovo brak sklapa, ne rade to ljudi od guzicinog svraba nego radi nekih drugih stvari.
U neku ruku, takvima brak pruža i određenu zaštitu od društva. Možda je uobičajeno mišljenje da tim ženama probleme prave isključivo muškarci, ali ja se s tim nikako ne bih mog'o složit, znaju ih i žene "ujest'" itekako.
-
moonca
#1441 Re: Šta nakon razvoda!?
To je to-ako postoji onda je idealno.duminjo wrote:Ja sam uvijek zä zajednicki život i za sve cari zahednickog života. Od pravljenja kafe i rucka zä onog drugog Do pravljenja sranja i rondanja od strane drugog.
- Xavier1
#1442 Re: Šta nakon razvoda!?
Razvedene su obicno one koje su jurile kretencice i rano se udale. Uglavnom bas mi je big red flag ako cujem da je razvedena. Jos ako ima i dijete bjezat sto dalje od nje.
-
moonca
#1443 Re: Šta nakon razvoda!?
Prvo se odaje iz interesa,drugi iz ljubavi. 
-
moonca
#1444 Re: Šta nakon razvoda!?
Polako ti sa tim predrasudama.Xavier1 wrote:Razvedene su obicno one koje su jurile kretencice i rano se udale. Uglavnom bas mi je big red flag ako cujem da je razvedena. Jos ako ima i dijete bjezat sto dalje od nje.
Nikakve razlike tu nema,jel bila udata, koliko je momaka imala.....itd - ako ti se svidja i ako se ugodno osjecas u njenomdrustvu - ta je za tebe-ako te hoce.
- Zejnep
#1445 Re: Šta nakon razvoda!?
S4mpion wrote:Ne opazih da su te ljudi razumjeli, ali ja jesam. Tačno znam o čemu govoriš. Imao sam priliku upoznati se s takvim situacijama gdje se razvedena žena tretira kao neko ko jedva čeka uletjeti u krevet s prvim koji naleti. I ne radi se samo o razvedenim ženama, čak i one koje ostanu udovice postaju predmet predrasuda i prljave igre.triconja wrote: U mene neku rodicu istjerala djeca iz kuce jer hoce da im se sve prepise. Sve je pocelo odkako joj je covjek umro pa djeca svaki dan postajala sve bjesnija (kad su celjad bijesna i kuca je tijesna) i ona otisla da zivi kod neke rodbine. Eto sad opet gleda kako da se uda i tako to.
Znam slucaj gdje je zenu nakon razvoda svi podjebavali i zajebavali, muski slali svakakve poruke i tako to a zenskinje zajebavalo jos gore. Kad god nekom nesto nije po cejfu ode do nje i izdere se dobro na nju i tako stalno.
Eee i to je jedan od razloga sto se ponovo brak sklapa, ne rade to ljudi od guzicinog svraba nego radi nekih drugih stvari.
U neku ruku, takvima brak pruža i određenu zaštitu od društva. Možda je uobičajeno mišljenje da tim ženama probleme prave isključivo muškarci, ali ja se s tim nikako ne bih mog'o složit, znaju ih i žene "ujest'" itekako.
Muž zaštita od društva? De ba
- triconja
#1446 Re: Šta nakon razvoda!?
Ma ja, najlakse je tako. De jos samo reci da nema niko ko radi a da mu je plata manja od 500 maraka i da su skolska djeca veoma osjecajna i pomazu drugima da se prilagode, nema nasilja i tako to. Niko nece da radi a daju platu po hiljadu maraka, nasilje na poslu, eee, to je arhaicno nesta, nasilje u braku isto tako.Zejnep wrote: Muž zaštita od društva? De ba
Treba nekad covjek da skine duga naocale da vidi pravu stvarnost, ako nista barem radi sebe da ne razmislja imaginarno previse.
- S4mpion
#1447 Re: Šta nakon razvoda!?
Što da ne?Zejnep wrote: Muž zaštita od društva? De ba
Stav društva nije nužno isti prema ženama u braku i onima koje su razvedene ili ostale bez muža.
- Xavier1
#1448 Re: Šta nakon razvoda!?
Ma razvedeni nek se uparuju sa razvedenim. Ne treba mi to u zivotu.moonca wrote:Polako ti sa tim predrasudama.Xavier1 wrote:Razvedene su obicno one koje su jurile kretencice i rano se udale. Uglavnom bas mi je big red flag ako cujem da je razvedena. Jos ako ima i dijete bjezat sto dalje od nje.![]()
Nikakve razlike tu nema,jel bila udata, koliko je momaka imala.....itd - ako ti se svidja i ako se ugodno osjecas u njenomdrustvu - ta je za tebe-ako te hoce.
-
moonca
#1449 Re: Šta nakon razvoda!?
To jeste tacno.
Drugacije se gleda na same /razvedene zene kao i na muskarce. Istom mjerom.
Drugacije se gleda na same /razvedene zene kao i na muskarce. Istom mjerom.
- Zejnep
#1450 Re: Šta nakon razvoda!?
Žena sama doprinese do stava društva naspram nj, bila ona udata, razvedena, udovica, slobodna itd.S4mpion wrote:Što da ne?Zejnep wrote: Muž zaštita od društva? De ba
Stav društva nije nužno isti prema ženama u braku i onima koje su razvedene ili ostale bez muža.
Vjeruj da muž sa tim veze nema.
Nisu mi jasne žene koje su razvedene i dopuštaju da ih se ponižava zbog toga.
Mada ja nikad ništa slično vidjela nisam a čula evo jesam na forumu, da to postoji.