Prvo, ako imas zensku djecu obavezno ih odgajaj na malo realniji i pametniji nacin - cilj zenskog zivota nije i ne treba biti udaja. Uci djecu da budu samostalne, obrazovane i vrijedne a ne da gledaju kako ce da nadju nekoga ko ce da se brine o njima.
Drugo, zivota poslije razvoda itekako ima. Znam dosta zena < 40 koje su se ponovo udale bez obzira na djecu i prijasnja iskustva. Mislim da je najvaznije da se malo stabiliziras u ovom periodu imajuci na umu, da razvod zvakako nije kraj - to je pocetak jednog novog (mozda daleko sretnijeg i uzbudljivijeg perioda). Posveti se ulozi majke. Obnovi odnose sa drugaricama. Izadji na kafu s njima. Uzivaj u novonastaloj slobodi (ako nista a ono slobodi odlucivanja).
Vjeruj mi da s vremenom, kad ti se zivot sredi i kad ga prihvatis onakvim kakav jeste, pocece se desavati i neke lijepe stvari na romanticnom planu. Samo za to treba vremena, potrebna je tvoja opustenost i zadovoljstvo samom sobom i svojim zivotom. Bavi se nekim davno zaboravljenim hobijima, upisi kurs koji si oduvijek zeljela, otpocni neku rekreaciju.
Sto se tice pravog, on kad naidje (a hoce, ne sumnjam) i kad se uzajamno prepoznate bice mu nebitna "probna voznja" a tebi ce postati nebitan tvoj konzervativni stav. I naci cete se negdje. Na pola puta.
Vecinu ovoga sto ti napisah govorim iz iskustva
Sretno i pametno. Najlakse se pogubiti u pocetnoj fazi