sta najvise mrzite u saobracaju kod drugih vozaca?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

danas

#1 sta najvise mrzite u saobracaju kod drugih vozaca?

Post by danas »

evo, idem jutros na posao, izlazim na auto put sa one ulazne rampe...
kad auto ispred mene odjednom zakoci i stade -- ni makac... jedva sam se i ja zaustavila na vrijeme, a SUV iza mene malcice sletio u jarak -- on je vidio da ce me udarit' (prebrzo je isao) i skrenuo je sa rampe... :shock:

mi stanemo, da vidimo sta je... automobil koji je zakocio onaj stari, dugacki karavan, sve sa onim "drvenim" panelima sa strane... ja pridjem, vidim neka baba unutra od jedno -- brat bratu -- 137 godina... ja se vec prepala, da nije babu slog strefio?!? :shock:

ali jok... ona je isla, polako ulazila na auto put... i onda se valjda sjetila da nije bas dobro pogledala preko ramena prema nadolazecem saobracaju... pa je odlucila da djelimicno udje na auto put, na zadnju desnu traku, i onda da POTPUNO STANE i da malo priceka dok joj "ne bude zgodno" da se prikljuci... :shock: :shock: :-x :-x

to sto je zamalo izazvala nesrecu (ja sam je mogla spucati da sam isla malo brze, a tip iza mene se ionako sjorgo...) nije bitno... sto su ljudi i na auto-putu morali stati (jer je ona vec bila izletila prednjim dijelom auta na traku, i onda je tu tako stala iznebuha ...)... sto smo se svi iznervirali... i zakasnili gdje smo isli... e vala.... :roll:

sta najvise mrzite i sta vas nervira kod drugih vozaca?
pitt

Post by pitt »

- babci i dedci sto se zabijaju u tebe na semaforima
- telefoni
- Oni dvd playeri i raja sto gleda film i vozi
- naravno ....zene vozaci uopste :D:D:D
- policija od koje moram bjezat :D
danas

Post by danas »

pitt wrote:- naravno ....zene vozaci uopste :D:D:D
dobro je da si mi reko' :D :D :D

al' fakat ih ima :shock:

jos kad se nacale u SUV, i onda obje ruke na volanu na "podne", nagele se tako da im ledja i ne dodiruju sjediste, a nos priljepljen uz sofersajbu... e to kad vidim... :-)
pitt

Post by pitt »

Zene vozache na sabahu ranom :D:D:D Sminka se sa obje ruke i vozi :shock:

Ili one sto opuhaju po mcdonaldsa (ko seha) i zderu usput i ne paze :D
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ima dosta stvari, ali najviše me nerviraju nekultura i spor star na semaforu. Zbog ovog drugog se svakodnevno nerviram. Živci mi odoše kad pola minute stoji zeleno a ovaj digo ručnu i plus nagazio na kočnicu, a i kad krene ko puž. Ja bih za to uveo obaranje na vozačkom ispitu pod tačkom "Usporavanje prometa". Nema razlike između toga i spore vožnje, barem po meni.
danas

Post by danas »

pitt wrote:Zene vozache na sabahu ranom :D:D:D Sminka se sa obje ruke i vozi :shock:

Ili one sto opuhaju po mcdonaldsa (ko seha) i zderu usput i ne paze :D
ima toga, ima toga... :D :D :D
sminka se, doruckuje, pije kafu, i prica na cell u 7:30 ujutro...
sve radi, a najmanje vozi... :D

@ado
jeste, i mene to nervira, pogotovo sto su ovdje cesto zelena svjetla vrlo kratka (pogotovo za lijevo skretanje)... i onda opet sjedi 7 minuta, jer dedo sa refleksima mrtvog konja nije vidio da se zeleno upalilo ima pola minute.... :-)
neko iz mase

Post by neko iz mase »

sto bi rekao Jerry Seinfeld, u americi sto su ljudi stariji to su sve manji i manji, a auta im veca i veca.

Sta mrzim:
1. 5 kila tespiha, navijackih amblema, salova itd za retrovizorom
2. Osobe preko 75 za volanom
3. Osobe koje ne pripadaju skupini pod br 1 i 2, a posjeduju kucnog ljubimca koji se obavezno rasteze po prozoru
4.
- naravno ....zene vozaci uopste
5 Crnci kao vozaci (to da sad ne ispadnem rasista i ljutim se sto zive)
neko iz mase

Post by neko iz mase »

samo neznam st aje gore, baba u autu na cesti ispred mene ili baba sa shopping cartom u prodavnici ispred mene
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Nista me ne moze iznervirati...ja nerviram druge :D .
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

hmm veoma interesantna tema.

kad bi nabrajo sta sve mrzim ovaj forum bi bez memorije osto :D
vozim svaki dan oko 300km i dostizem brzine od 180+ kmh.

pa da pocnemo od nekih "sitnica"
-tipovi koji misle da su njihova auta brza samo zato sto su nabacili naljepnicu ili zato sto neko drugi ima izgledom isto auto sa bruku konja. (recimo honda civic. stock je sranje i tipovi koji je voze stock upusu se)

-ucenje drugih vozaca lekcije. zato sto je tip ispred isao ogranicenjem ovaj iza ga prestigne i naglo zakoci ispred toga tipa.

-tipovi koji voze ogranicenje ljevom trakom :x

-tipove koji voze 200 i kad vide policiju uspore na ogranicenje

- zene koje stavljaju sminku na oci (znate one stvari na trepavice) pri 120kmh

-tipove koji se nabiju 30cm od zadnjeg branika

-tipove koji citaju kada voze

-tipovi koji drze preveliko rastojanje izmedju auta

-tipove koji umisle da znaju da voze

-tipove koji se pusu sa njihovim "auticima"

-tipove koji nedaju zmigavac

-tipove koji uljecu u traku negledajuci ko je u njoj

-tipove tipove koji umisle da su NASCAR vozaci

-tipove koji negase duga svijetla

-tipove koji NE pale svijetla

-tipove koji ostanu na semaforu nakon sto se upali zeleno

-tipove koji ne koriste kocnicu kada usporavaju

hmm ima ih jos bruku. mrsko mi ih sada navoditi.

ni ja nisam perfektan ali ove navedene stvari potpuno izbjegavam.
danas

Post by danas »

The_Flyer2002 wrote:
kad bi nabrajo sta sve mrzim ovaj forum bi bez memorije osto :D
vozim svaki dan oko 300km i dostizem brzine od 180+ kmh.

-tipove koji voze 200 i kad vide policiju uspore na ogranicenje

ni ja nisam perfektan ali ove navedene stvari potpuno izbjegavam.
slazem se u svemu sa tobom -- i sama vozim oko 100 milja dnevno...
ali posebno bih izdvojila ovaj podebljani detalj. kod mene ne samo da iznebuha uspore na ogranicenje kad vide drota, nego "spadnu" na jedno 30 milja na sat (ogranicenje je 65)... pa zamisli na sta to lici?!? :x
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

na to sam i mislio.

ja licno usporim na mozda 5-10 milja vise ogranicenja.

neki dan sam vidio tipa sa korvetom koji je proletio pored mene i poco kociti kad je vidio troopera. sve se zadimilo i normala da je privuko paznju trooperu. da nije kocio mozda je mogo neopazeno proci. ovako ga je ufatio da je vozio jadnih 10mph vise limita.
danas

Post by danas »

The_Flyer2002 wrote:na to sam i mislio.

ja licno usporim na mozda 5-10 milja vise ogranicenja.

neki dan sam vidio tipa sa korvetom koji je proletio pored mene i poco kociti kad je vidio troopera. sve se zadimilo i normala da je privuko paznju trooperu. da nije kocio mozda je mogo neopazeno proci. ovako ga je ufatio da je vozio jadnih 10mph vise limita.
meni je najgore sto je ovo totalno ugrozavanje saobracaja... ovi sto idu iza (jedno 15-25 milja iznad ogranicenja) i ne vide jos drota se onda "zakucaju" u ove naprijed, sto su poceli kociti i bukvalno voziti 25 milja na auto-putu... :shock:

e, da ... zaobravila sam i kad recimo pretices sleper; on u srednjoj traci a ti u zadnjoj lijevoj, i tip ispred tebe vozi i cim izbaci ispred slepera uspori na njegovu brzinu a ne vrati se u srednju traku... nego tako vozi ispred tebe, a ti "zakljucan", ne mozes nikud... :x
manijak1

Post by manijak1 »

Kad ne znaju prilagoditi brzinu vozila uslovima puta .
Kada bespotrebno koče u krivinama .
Kad se kurče na ravnom a kad dođu na dionice tipa Neum - Orebić , onda su sporiji i od traktora .
Gradska vožnja sama po sebi ( pričam o BiH a može se primijeniti i na šire prostore ) je vazda dramatična , puna vozača koji bi trebali polagati vozački ispit svakog mjeseca ..........auto putevi imaju neku svoju drugu logiku .Što kaže Danas tu je potrebno poštovati svoju traku.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

eh take srecem svaki dan :)

znas ima svirena neke svrhe u takim situacijama.

upali duga i stsni svirenu. pa da vidis kako se sklanjaju. hehehe

nebi ja to uradio nedaj boze :D :D :D
St.Germain

Post by St.Germain »

posto dnevno prelazim stotinjak km-va dnevno, ucim se da se ne nerviram radi svake gluposti. No pored svega
nerviraju me glupani koji hoce da preticu na autoputu kad je krcat saobracajem
nervira me sto se svakim danom potvrdjuje predrasuda da su zene uglavnom spori i losi vozaci (cast izuzecima, poznajem ih dovoljno)
nerviraju me bezobzirni vozaci - orilo gorilo- nece se maket sa puta cak kad je ispred njih dzada od kilometar
bpsang

Post by bpsang »

dogodovstine iz dijaspore :D
manijak1

Post by manijak1 »

Ima dogodovština i iz floskule :D
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

floskule?
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

manijak1 wrote:Ima dogodovština i iz floskule :D
pa dijeli ih!
praznina

Post by praznina »

neko iz mase wrote:samo neznam st aje gore, baba u autu na cesti ispred mene ili baba sa shopping cartom u prodavnici ispred mene
A babe u busu. Kako to može da izvadi iz takta.

Sjećam se jedne zgode koja mi se dogodila tamo negdje 1997. . Naime bus je naglo zakočio i ja sam u onoj gužvi po inerciji jednu babu nagazio nogom. Kad ona mi skoči na nogu i kaže "Evo da ti vratim".

Nakon toga danima sam se valjao od smijeha kada god se sjetim toga.

Koja ludača!
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

praznina wrote:
neko iz mase wrote:samo neznam st aje gore, baba u autu na cesti ispred mene ili baba sa shopping cartom u prodavnici ispred mene
A babe u busu. Kako to može da izvadi iz takta.

Sjećam se jedne zgode koja mi se dogodila tamo negdje 1997. . Naime bus je naglo zakočio i ja sam u onoj gužvi po inerciji jednu babu nagazio nogom. Kad ona mi skoči na nogu i kaže "Evo da ti vratim".

Nakon toga danima sam se valjao od smijeha kada god se sjetim toga.

Koja ludača!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

St.Germain wrote: nervira me sto se svakim danom potvrdjuje predrasuda da su zene uglavnom spori i losi vozaci (cast izuzecima, poznajem ih dovoljno)
nemam dovoljno iskustva iz BH, ali ovdje u USA je ovo 99% tacno... kada vidim sudar ili neki "biser" na putu, tacno znam da li je musko ili zensko vozac. zene prave greske iz manjka sampouzdanja; muski prave greske iz viska samopouzdanja -- kada vidim da se vozac "paralizovao" i da ne zna sta ce i kuda ce i sjedi nasred raskrsnice, sigurna sam da je zena u pitanju; a kada vidim da je neko sklizno' sa puta jer je vozio 85 u ostroj krivini po poledici, znam da je mladjahan, ehem... momcic u pitanju.... 8)

ovdje je i problem to sto saobracajno obrazovanje nije obavezno. moze te babo naucit oko kuce "vozit", i onda ti kao polozis ispit i vozis!?! vecina ljudi ne zna pravilo desne ruke, recimo... znaju samo gas i kocnica :-)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Misliš pravilo desne strane ? :D .
E ja tu čekam levate da mi naprave vozilo :D :D .
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

eh i meni dodjem da im se ubacim da me klepe sa zada ali onda pomislim sta ako ...??? nedaj boze???

ali dodje mi matere mi, ali isto mi zao i osiguranja. taman mi spao na 600 godisnje.
Post Reply