Sta najvise doprinosi sirenju mrznje?
-
kub lajkan
#1 Sta najvise doprinosi sirenju mrznje?
Dakle... politika, religija i ekonomija (kokuzluk) ovakvi kakvi jesu, a ne onakvi kakvi bi trebali biti... sta od ovoga najvise hrani mrznju prema drugome?
-
morse
#5 Re: Sta najvise doprinosi sirenju mrznje?
mislim definitivno religija pa politika pa tek onda ostalo,kub lajkan wrote:Dakle... politika, religija i ekonomija (kokuzluk) ovakvi kakvi jesu, a ne onakvi kakvi bi trebali biti... sta od ovoga najvise hrani mrznju prema drugome?
Etnicka mrznja je jedna od najgorih i neizlijecivih bolesti, uzmite smrde kao primjer.
-
vonBosnae
Nemoze religija siriti mrznju!Moze jedino zloupotreba religije od bolesnih ljudi.
Evo ako uzmete rezultate agresije Srbije na BiH,Hrvatsku,Kosovo vidjecete da je izvor mrznje pored velikosrpske ideologije i svetosavska demagogija.
Onaj svestenik sto je blagoslovio SKORPIONE je rekao:idite i unistite nevernicki narod mada za to nece naci uporiste u JEVANĐELJU.
U svemu tome mediji su dobar saradnik u samoj ucinkovitosti i efikasnosti jer evo vidimo kako instrumentalizirani mediji u sluzbi bolesnika izazvase nemire gotovo u citavom svijetu zbog karikiranja poslanika Muhammeda a.s..
Vec neki politicki analiticari smatraju da je sve izrezirano po narudzbi IZRAELSKO-CIONISTICKOG lobija.
Evo ako uzmete rezultate agresije Srbije na BiH,Hrvatsku,Kosovo vidjecete da je izvor mrznje pored velikosrpske ideologije i svetosavska demagogija.
Onaj svestenik sto je blagoslovio SKORPIONE je rekao:idite i unistite nevernicki narod mada za to nece naci uporiste u JEVANĐELJU.
U svemu tome mediji su dobar saradnik u samoj ucinkovitosti i efikasnosti jer evo vidimo kako instrumentalizirani mediji u sluzbi bolesnika izazvase nemire gotovo u citavom svijetu zbog karikiranja poslanika Muhammeda a.s..
Vec neki politicki analiticari smatraju da je sve izrezirano po narudzbi IZRAELSKO-CIONISTICKOG lobija.
- kriticarka_nikova
#8 Re: Sta najvise doprinosi sirenju mrznje?
Svakako da je to religija.Meni smeta sto me jedan Amer samo zato sto sam muslimanka jednako tretira kao da sam Talibanka!Al` hajd sto me Amer tako tretira,poceli su tako da nas gledaju i komsije sa ovih prostora....ej,halo ba komsija...pa ko da se ne znamokub lajkan wrote:Dakle... politika, religija i ekonomija (kokuzluk) ovakvi kakvi jesu, a ne onakvi kakvi bi trebali biti... sta od ovoga najvise hrani mrznju prema drugome?
-
Prenj
Istorija je puna primjera kako su u sustini male razlike medju ljudima bile koristene kao mocan izgovor za sprovodjenje nekih drugih ciljeva.
Nekada je kao izgovor koristena religija, nekada nacija, nekada nepripadanje vladajucoj partiji, ...
Na nama i nasoj sposobnosti rasudjivanja je da razlucimo stvarne probleme od izgovora. Kad to izostane, bilo kakav ludi projekat je moguce izvesti.
Znaci, neznanje i neobrazovanost su osnovni preduslovi.
Nekada je kao izgovor koristena religija, nekada nacija, nekada nepripadanje vladajucoj partiji, ...
Na nama i nasoj sposobnosti rasudjivanja je da razlucimo stvarne probleme od izgovora. Kad to izostane, bilo kakav ludi projekat je moguce izvesti.
Znaci, neznanje i neobrazovanost su osnovni preduslovi.
- BigBalabuto
#11 Sta najvise doprinosi sirenju mrznje?
Mislim nešto četvrto, a koristeći se prvim, drugim i trećim, kombinovano sa opštim neznanjem (što neko napomenu).