Sta najvise doprinosi sirenju mrznje?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta najvise doprinosi sirenju mrznje?

politika
7
47%
religija
4
27%
kokuzluk
2
13%
nesto cetvrto
2
13%

Total votes: 15

kub lajkan

#1 Sta najvise doprinosi sirenju mrznje?

Post by kub lajkan »

Dakle... politika, religija i ekonomija (kokuzluk) ovakvi kakvi jesu, a ne onakvi kakvi bi trebali biti... sta od ovoga najvise hrani mrznju prema drugome?
senada

Post by senada »

Politika.
Eshek

Post by Eshek »

NEZNANJE I NEOBRAZOVANOST...ako iko treba znati nešto tome, to si ti. :D :D
vesela

Post by vesela »

neznanje i neobrazovanost bira politicare, cija politika doprinosi sirenju mrznje :roll:
morse

#5 Re: Sta najvise doprinosi sirenju mrznje?

Post by morse »

kub lajkan wrote:Dakle... politika, religija i ekonomija (kokuzluk) ovakvi kakvi jesu, a ne onakvi kakvi bi trebali biti... sta od ovoga najvise hrani mrznju prema drugome?
mislim definitivno religija pa politika pa tek onda ostalo,
Etnicka mrznja je jedna od najgorih i neizlijecivih bolesti, uzmite smrde kao primjer.
BECHO

Post by BECHO »

Moja mrznja prema cetnicima i pripadnicima nebeske nacije se bazira na vlastitim zivotnim iskustvima! ;-)
vonBosnae

Post by vonBosnae »

Nemoze religija siriti mrznju!Moze jedino zloupotreba religije od bolesnih ljudi.
Evo ako uzmete rezultate agresije Srbije na BiH,Hrvatsku,Kosovo vidjecete da je izvor mrznje pored velikosrpske ideologije i svetosavska demagogija.
Onaj svestenik sto je blagoslovio SKORPIONE je rekao:idite i unistite nevernicki narod mada za to nece naci uporiste u JEVANĐELJU.
U svemu tome mediji su dobar saradnik u samoj ucinkovitosti i efikasnosti jer evo vidimo kako instrumentalizirani mediji u sluzbi bolesnika izazvase nemire gotovo u citavom svijetu zbog karikiranja poslanika Muhammeda a.s..
Vec neki politicki analiticari smatraju da je sve izrezirano po narudzbi IZRAELSKO-CIONISTICKOG lobija.
kriticarka_nikova

#8 Re: Sta najvise doprinosi sirenju mrznje?

Post by kriticarka_nikova »

kub lajkan wrote:Dakle... politika, religija i ekonomija (kokuzluk) ovakvi kakvi jesu, a ne onakvi kakvi bi trebali biti... sta od ovoga najvise hrani mrznju prema drugome?
Svakako da je to religija.Meni smeta sto me jedan Amer samo zato sto sam muslimanka jednako tretira kao da sam Talibanka!Al` hajd sto me Amer tako tretira,poceli su tako da nas gledaju i komsije sa ovih prostora....ej,halo ba komsija...pa ko da se ne znamo :roll:
vratnik

Post by vratnik »

Mediji
Prenj

Post by Prenj »

Istorija je puna primjera kako su u sustini male razlike medju ljudima bile koristene kao mocan izgovor za sprovodjenje nekih drugih ciljeva.
Nekada je kao izgovor koristena religija, nekada nacija, nekada nepripadanje vladajucoj partiji, ...
Na nama i nasoj sposobnosti rasudjivanja je da razlucimo stvarne probleme od izgovora. Kad to izostane, bilo kakav ludi projekat je moguce izvesti.
Znaci, neznanje i neobrazovanost su osnovni preduslovi.
BigBalabuto

#11 Sta najvise doprinosi sirenju mrznje?

Post by BigBalabuto »

Mislim nešto četvrto, a koristeći se prvim, drugim i trećim, kombinovano sa opštim neznanjem (što neko napomenu).
Post Reply