Šta morate imati u torbi?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

pustopoljina

#26 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by pustopoljina »

moram imati:
labelo,
maramice,
mobitel,
kljuceve,
pare, ( ne mogu izaci bez para iz kuce-puno mog drustva moze)
olovku (planer ne moram-mogu pisati po maramicama)
ja mogu komotno sve staviti u malecku torbicu...medjutim-kad idem u kupovinu,onda tu ide i fasunga :D .
idia

#27 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by idia »

.
Last edited by idia on 04/03/2011 18:47, edited 1 time in total.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 11:23, edited 2 times in total.
SsTtEeLlAa

#29 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by SsTtEeLlAa »

Suljagina_Fata wrote:
SsTtEeLlAa wrote:ovo mi se uvijek vuce po tasni :D

novcanik, nesto sminke, dezodorans, vlazne maramice, 2-3 laka za nokte ( ni sama ne znam sta ce mi oni tu :D ), mobitel, punjac za mobitel, zvake, nekakvih bezveze papira, suncane naocale, rajf, nekoliko snala ( razlicitih velicina i oblika :D ), kljucevi od kuce i auta ... eto,od prilike to je to :D
hahahahahahah joj legende, čuj lakove za nokte :lol: ja sam jednom ponijela aceton, jer sam kasnila, a morala sam skinuti lak jer je bio onako poprilično oštećen, a to baš mrzim.. uglavnom cijeli amfiteatar mi je upućivao mrke poglede zbog mog manikir-tretmana na predavanju..ah šta da se radi :zoka:
ma kazem, ja i ne znam sta ce mi ti lakovi po tasni, al sve se vodim onom " od viska glava ne boli " :D :D :D

a sto se tice tasni, djaba ja volim a i navikla na slicne ovima :D ... sto vece to bolje :D :D :D

Image
Image
Lara-sa

#30 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Lara-sa »

Uh, ovo je kod mene trenutno vrlo aktuelna tema. Naime, primjetila sam da kupujem sve vece torbe, a ja sam mala zena, pa kad vidite u gradu zenu sa putnom torbom na ledjima, hm....to sam ja. U moju trenutno aktuelnu torbu mogu ja stati bez problema. U torbi uvijek nosim iste stvari, bez razlike da li sam se uputila na posao, nedjeljnu kafu ili u soping uvijek je sa mnom:
-Novcanik
-Planer
-Olovke (makar dvije)
-Mobitele
-Slusalice za mobitel
-Tri kompleta kljuceva (stan-auto-posao)
-Parfem
-Labelo
-Sjajilo
-Ulozak (za nedaj boze)
-Avamigran, nalgesin, vitamine
-USB stik
-Neke krekere ili cips ili smoki
-Vodu
-trenutno kapa, rukavice, kisobran
-maramice
-Oslobodjenje (koja teglim po cijeli dan i uvijek ga stignem tek navece procitati)
-zvakace
-Suncane naocale (i ljeti i zimi)
-Dvije kutije cigara :(

Valjda je to to. A kad navece izlazim samo mobitel, cigare i pare u maloj torbici pa glumim damu :-D :-D :-D
fear_of_the_dark

#31 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by fear_of_the_dark »

cigare, upaljac, novac
Suljagina_Fata

#32 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Suljagina_Fata »

Kako mi je samo drago vidjeti ove odgovore, da znam da nisam jedina koja nosi sve 'zlu ne trebalo' :D To ti je neko žensko prokletstvo i po kući isto tako, haaajde može zatrebati. Ali sam ja počela da bacam sve gluposti za koje sam primjetila da ne koristim već npr. godinu ili duže i nisam zažalila..još :D

A ovi gore preslatki modeli malih tašni, to bi jedino moglo za nekog plesanja, al s nekim dužim kaišem :D a ovi bez kaiša za SFF i red carpet. Purivatra hir aj kam :D
kockica_kockica

#33 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by kockica_kockica »

notes jedan za posao :)
notes dva za mene :oops:
olovki odredjeni broj uvijek vise od 3 manje 10 :roll:
mala torbica za mobitel 8-)
mala torbica za sitnis ( onaj novcani) :-D
novcanik za krupne pare koji je uvijek prazan al nema veze lijep je naizgled pa se foliram :mrgreen:
maramice vlazne :roll:
maramice suhe :roll:
labelo
deo ili parfem
kljucevi - razni sa brdom privjesaka :roll:
neseser sa kojekakvim tableticama za bolove protiv bolova za zivce protiv zivaca itd :zzzz:
index sa fakulteta :dance:
igla i konac da zasijem kad mi se nesto odsije :wink:
USB stick-ovi uvijek vise komada :mrgreen: poslovni, muzika, fakultet ... :oops:

nekad sam nosila jos malo more stvari ali sad kupujem manje torbice pa mi ne stane sve :lol: :lol:
pustopoljina

#34 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by pustopoljina »

je li vi stvarno sve te tablete nosate sa sobom :shock:
sta ce vam? kad mi neko kaze-joj jesam se nasikirala,morala sam 2 apaurina popiti da se smirim...ja odmah hocu da pobjegnem,ali zadrzim se samo toliko da slazem da moram dalje.
kockica_kockica

#35 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by kockica_kockica »

pustopoljina wrote:je li vi stvarno sve te tablete nosate sa sobom :shock:
sta ce vam? kad mi neko kaze-joj jesam se nasikirala,morala sam 2 apaurina popiti da se smirim...ja odmah hocu da pobjegnem,ali zadrzim se samo toliko da slazem da moram dalje.

:shock: nikad ne znas kad te moze zaboliti: glava, zub, kad ti moze zatrebati tableta jer te boli stomak, jer... hiljadu razloga... :-D i sve te razloge ja skupim u jedan neseser i nosim sa sobom :mrgreen:
Asana

#36 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Asana »

kljucevi (dva seta)
olovka, mini notes
mobitel
mini neseser sa priborom za sivanje
svicarski nozic
baterija
upaljac ( ne pusim)
sprej za odledjivanje brava
dokumenti, kartice
mini kisobran
suhe i vlazne maramice

i sve to stane u jednu "sport bili" torbicu :)
Image
pustopoljina

#37 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by pustopoljina »

mene samo glava tacno pred menstr. zaboli-ali tu ne pomaze ni malj...srecom kratko traje.dok dobijem-prodje iste sekunde...ostalo...izgleda da sam od celika :D
x0z0y0

#38 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by x0z0y0 »

besana wrote:Sve nosim u torbici: neseser sa haman kompletom šmiko, stick, deodorant, novčanik, analgin, voltaren i apaurin :D , mobitel, olovku, ključeve, maramice, intimne i ove obične, a vrlo često i papire vezane za posao, zato mi je povelika tašna 8)

E jedino ne kontam cure koje nosaju parfeme u tašni :shock: , pa parfem stavim ujutro na kožu, kosu, odjeću, kako kad, ali da ga nosam sa sobom, ne bih ni luda :-)

Moram dodati i USB stick, a razmišljam o ovoj igli i koncu, ali nikako da usvojim i tu naviku :)
meni nije jasno kad neko nosi sminku u torbi :?
nasminkam se prije izlaska ..i to je to
da se razumijemo ne nosim ni parfeme...deo...i sl...
ono sto moram imati su maramice (maramice mi je bitnije imati i od para i icega drugog :D )...kljuceve...mobilni...novcanik..
s vremena na vrijeme znaju mi se u tasni naci i ulosci (i dnevni i NEdnevni :D)
moja logika je..da ako imam novcanik ..sve sto mi treba mogu kupiti..zvake i sl.
nosim vece torbe ali ono sto mi treba mogla bih potrpati i po dzepovima :D
i to mi je i najdraze :D
jednom sam cak uspjela sve potrpati u torbicu od foto aparata..s tim da je aparat bio u torbici i imao jedan djepic prazan
bila sam tako ponosna na sebe :D

da...za zakljuciti je...mrzim nosati torbe
Lucie

#39 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Lucie »

:lol: :lol: u torbi moram imati milion nepotrebnih stvari kao i milion potrebnih, ko zna ujutru hocu li nociti kuci :lol:

tako da naravno pasos, naravno parfem, cetka za zube, neophodnu sminku,higienske ulozke, mobitele, novcanik, kluceve od auta i kuce,rokovnik

i uz to te nepotrebne stvari, ulaznice u kino, program disco, programe dog show,povodce na pse, fotic,kluceve od vikendice itd itd

hvala bogu za modu velkih torbi :lol:
River_isle

#40 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by River_isle »

ma ja komotno mogu kofer sa sobom nositi, jer sve ono "sto mi teba" jedva stane u tasnu 40x20x30cm :-) :D
i uvijek je u neredu (sto li) :shock:
Kraljica_Suza

#41 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Kraljica_Suza »

Vi ko da idete na godisnje odmore :lol:

Biti ce da nisam zenstvena ako kazem da u vecini slucajeva uopce ne nosim torbu :mrgreen:
Lucie

#42 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Lucie »

znas sta je super, isto kao sto se spremam svaki dan u grad isto se i pakiram na odmor. trebam 15 minuta i sam spremena i na ljetovanje ina skijanje. to ti je praxa :lol:
neprilagodjena

#43 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by neprilagodjena »

Novcanik i mobilni su uvjek tu ali odkako sam zatrudnila u tasni mi je uvjek manja flasa svjeze vode :-D :-D nigdje ne mogu bez vode :lol: :lol:
zelenashica

#44 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by zelenashica »

u torbi obavezno moram imati novčanik,mobitel,nešto šminke,vlažne maramice,zdravstvenu knjižicu i pasoš :D ,par olovaka,vizitke,notes,ključeve,neki parfem,rezervne štrample,USB stic,neke lijekove poput analgina,paracetamola...ma u biti ima i nepotrebnih stvari poput odavno plaćenih računa,listinga sa bankomata,nekih papirića gomila.... :lol:
LooLoo

#45 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by LooLoo »

Ja bas imam problema sa tim stvarcicama u torbi, svasta natrpam da me nekad i rame zaboli od nosenja. Nadje se tu novcanik, telefon, slusalice, gumice za kosu i snala, kisobran, neseser sa nekom sminkom, krema, tablete za bolove, index, sveska i par olovaka (to mi je kao za fax :D ) i posto uvek u poslednji momenat odlucim koju cu torbu stvari samo izrucim u tu koja mi treba pa se desavalo da uvece u grad ponesem i svesku :D
neprilagodjena

#46 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by neprilagodjena »

Mojoj sestri bi bilo bolje da sa sobom vuce manji kofer umjesto tasne,uvjek je puna :lol: :lol:
Post Reply