Šta morate imati u torbi?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Suljagina_Fata

#1 Šta morate imati u torbi?

Post by Suljagina_Fata »

Pitanje je jednostavno, šta morate imati u torbi? Odnosi se i na ženske i na muške torboljupce :D

Na ideju za ovu temu sam došla prebacujući stvari iz jedne veće torbe u drugu manju, pa sam morala napraviti redukciju stvari, znači staviti ono najvažnije (dakle izbaciti ono pola kile kafe, PP aparat, zastavu za mjesnu zajednicu i sl.) :D

Evo pošto je red da i otvarač teme odgovori na postavljeno pitanje, za sezonu 2008/2009 moj must have (kako bi to ovi fešn gurui rekli) su: novčanik,papirne maramice, vlažne maramice, ključevi, mobitel, slušalice za mobitel, labelo, kišobran mali (haj ti znaj kad će kiša kod nas), krema za ruke, žvake, rezervni uložak, neke bombonice u slučaju da mi padne šećer (e sigurno je zato, nema veze s mojim poguzlukom :D ), malo neke šminke(da popravim u nekim ključnim situacijama, ali sam većinom toliko lijena da ne znam ni što nosim),... Sad kad ovo sve pogledam, pa i nije za mene baš neka mala torba :D
Amazonka27

#2 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Amazonka27 »

razmisljam da pocnem nositi...odnosno vuci mali kofercic na tockice :D...novcanik, index, kljucevi, pernica :D dvije male sveskice (planer i "zadaci"), rezervni ulozak,krema za ruke, vlazen maramice, suncane naocale, parfem...tokom dana se ubaci jos i flasica nekog soka i neka cokolada :D
Lesli Eldridž

#3 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Lesli Eldridž »

Zaboravile ste kondome. To morate imati, ako je potencijalni partner svoje već "potrošio". Moja preporuka-kondomi. :D
iz dna duše

#4 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by iz dna duše »

Dobro pitanje...
Uvijek pokušavam da smanjim sadržaj moje tašne, ali jednostavno ne ide, sve mi treba...ima tu svega, ne bih nabrajala, znam samo da mi svaki puta nezgodno kada ulazim negdje gdje se iz sigurnosnih razloga pregleda moja torba. Uvijek imam potrebu da se izvinjavam jer osobi koja pretresa nije se nimalo lako snaći :-)
Moja majka ne može da shvati zašto mi je tašna tako teška, prvo, po njoj, nije zdravo za moju kičmu, drugo, kaže ona, u njeno vrijeme, jedna dama je u svojoj tašnici imala: novčanik, mali neseser sa ružom sa usne, ogledalom i češljićem, maramicu (naravno platnenu-imala je čitavu paletu tih maramica, čak i ručno ukrašavanih, sa izvezenim inicijalima, cjetićima.... i to je to)
Ono što me "tješi" je da danas i muškarci ne mogu bez torbi, i oni su nekada imala novčanik i to je to. Danas i oni nose torbe, tašne, ruksake...
lolita_xx

#5 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by lolita_xx »

novcanik, vlazne maramice, obicne maramice, zvake, bombone, labelo, ogledalo, uvijek stavim neke sminke koju ne iskoristim, parfem, kremu za ruke, cesalj... ma uglavnom mnogo nepotrebnih stvari :D
Lesli Eldridž

#6 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Lesli Eldridž »

Kondomi su najkorisniji. Guma glavu čuva... :D
SsTtEeLlAa

#7 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by SsTtEeLlAa »

ovo mi se uvijek vuce po tasni :D

novcanik, nesto sminke, dezodorans, vlazne maramice, 2-3 laka za nokte ( ni sama ne znam sta ce mi oni tu :D ), mobitel, punjac za mobitel, zvake, nekakvih bezveze papira, suncane naocale, rajf, nekoliko snala ( razlicitih velicina i oblika :D ), kljucevi od kuce i auta ... eto,od prilike to je to :D
Karen

#8 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Karen »

Novčanik, ključevi, mobitel(i) i ipod. ostalo se nadopunjuje ovisno gdje se ide (faks, putovanje). Obožavam torbe, imam ih pravo puno (još sam jednu zapikala, al je malo skupa, nek čeka) :D
black

#9 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by black »

:mrgreen:
Image
*mima*

#10 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by *mima* »

Ja u svojoj torbi uvijek nosim.......cetkicu za zube....rezervne gace.....vlazne maramice.......peskiric......kondome......Kompletne HTZ oprema..........(nista nas ne smije iznenadit)
Lesli Eldridž

#11 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Lesli Eldridž »

E to je prava domaćica :D Tako treba...
Lesli Eldridž

#12 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Lesli Eldridž »

Uuuuu život bez sexa je težak. Savjetujem ti da malo poradiš na tome. :D
*mima*

#13 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by *mima* »

Lesli Eldridž wrote:Uuuuu život bez sexa je težak. Savjetujem ti da malo poradiš na tome. :D

Bezveze joj sadrzaj torbe..............
Envy

#14 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 24/11/2011 22:38, edited 1 time in total.
sheilak

#15 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by sheilak »

Moja torba je univerzum za sebe :-D . U njoj nestaju stvari, da bi se nekim cudom ponovo pojavile. Mogla bi se unutra snimati serija " Lost ". :D

Volim velike tasne ( male me nerviraju ). Svasta u njih trpam, svaki put kao da krecem na ekspediciju : novcanik, rokovnik, naocale , kljuceve, mali neseser ( sa sminkom ), cesalj, krema za ruke, 2 hemijske olovke ( nekad i puno vise ), mobitel, kljucevi , razne vrste slatkisa :-D , flasa ( manja ) vode, dosta sitnisa na dnu torbe, dezodorans, maramice,neka knjiga ( ovisno koju citam),... i jos neke stvari koje su za sada nestale negdje u torbi, izlistacu ih kad ih nadjem. ( poput sjajila za usne, recimo ).
putujucidzindas

#16 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by putujucidzindas »

a citate li te knjige onako usput, ili ih nosite u torbama samo?
saga

#17 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by saga »

kad idem na fax: index, papiri, olovka, bombone, tecnost, maramice obicne, maramice vlazne, labello, usb, ipod, mob'tel, novcanik, kljucevi
kad ne idem na fax: isto samo bez indexa, papira i olovke
*mima*

#18 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by *mima* »

putujucidzindas wrote:a citate li te knjige onako usput, ili ih nosite u torbama samo?

Tema je ......sta morate imati u torbi...a ne....imate li kucnu biblioteku.
sheilak

#19 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by sheilak »

edit
Last edited by sheilak on 15/03/2009 15:50, edited 1 time in total.
sheilak

#20 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by sheilak »

putujucidzindas wrote:a citate li te knjige onako usput, ili ih nosite u torbama samo?
A sto bih nosala knjigu onako usput? :-D Kad pocnem citati nesto, ne volim se odvajati od toga i volim da mi je uvijek pri ruci. Naravno, osim enciklopedija. :D
Suljagina_Fata

#21 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Suljagina_Fata »

ja sam ovo gore nabrojala kao stalnu postavu, a tu se inače nađe i indekAs i nekih knjiga i sveščica, planera, široka paleta markera itd....
Amazonka27 wrote:razmisljam da pocnem nositi...odnosno vuci mali kofercic na tockice :D...novcanik, index, kljucevi, pernica :D dvije male sveskice (planer i "zadaci"), rezervni ulozak,krema za ruke, vlazen maramice, suncane naocale, parfem...tokom dana se ubaci jos i flasica nekog soka i neka cokolada :D
uh kako cu zaboraviti flašicu :D kod mene je to inače Lipton Green Tea, dnevna doza kofeina...ti me dižeeeeš, ti me dižeeešš izzz kooomeeee
SsTtEeLlAa wrote:ovo mi se uvijek vuce po tasni :D

novcanik, nesto sminke, dezodorans, vlazne maramice, 2-3 laka za nokte ( ni sama ne znam sta ce mi oni tu :D ), mobitel, punjac za mobitel, zvake, nekakvih bezveze papira, suncane naocale, rajf, nekoliko snala ( razlicitih velicina i oblika :D ), kljucevi od kuce i auta ... eto,od prilike to je to :D
hahahahahahah joj legende, čuj lakove za nokte :lol: ja sam jednom ponijela aceton, jer sam kasnila, a morala sam skinuti lak jer je bio onako poprilično oštećen, a to baš mrzim.. uglavnom cijeli amfiteatar mi je upućivao mrke poglede zbog mog manikir-tretmana na predavanju..ah šta da se radi :zoka:
Lesli Eldridž wrote:Kondomi su najkorisniji. Guma glavu čuva... :D

hehehhe pa bez toga ne idem ni u prodavnicu po hljeb...ima jedan stari čikica ispred prodavnice uvijek, šta ja znam kad može da proključa krv devet ofanziva...sve su opcije otvorene :D
Suljagina_Fata

#22 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Suljagina_Fata »

sheilak wrote:Moja torba je univerzum za sebe :-D . U njoj nestaju stvari, da bi se nekim cudom ponovo pojavile. Mogla bi se unutra snimati serija " Lost ". :D

Volim velike tasne ( male me nerviraju ). Svasta u njih trpam, svaki put kao da krecem na ekspediciju : novcanik, rokovnik, naocale , kljuceve, mali neseser ( sa sminkom ), cesalj, krema za ruke, 2 hemijske olovke ( nekad i puno vise ), mobitel, kljucevi , razne vrste slatkisa :-D , flasa ( manja ) vode, dosta sitnisa na dnu torbe, dezodorans, maramice,neka knjiga ( ovisno koju citam),... i jos neke stvari koje su za sada nestale negdje u torbi, izlistacu ih kad ih nadjem. ( poput sjajila za usne, recimo ).

jooojjj u potpunosti te razumijem :D pa zar je moguće da se nešto zagubi na tako malom prostoru. Ja sam tako izgubila dva sjaja za usne i labelo i našla ih nakon možda pola godine, majke mi nakon pola godine. Poderala mi se postava od torbe i ja nisam skontala odmah. Pa sam se zabrinula kad mi je torba postala jedna velika crna rupa koja sve guta u sebe...misteri...crna rupa zašivena, misteri solvd :D
Amazonka27

#23 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Amazonka27 »

neopisivo me cini sretnom kada tako "izgubim" neke stvari a onda ih nadjem u tasni...najsretnija sam kad "izgubim" sitni novac...pa onda kada uradim generalku u torbi...(usisavanje, brisanje prasine, krecenje i sl) i nadjem novac...markica po markica :D
Daphna

#24 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Daphna »

Ajme... :mrgreen: U mojoj je torbi uvijek haos... A mislim da definitivno nosim najveće torbe po gradu! Jer pored ženskih sitnica tu često završi i par knjiga sa faksa :mrgreen:

Šta MORAM imati?

-krema za ruke
-labelo
-parfem (neka mini varijanta)
-uložak (dnevni i higijenski)
-vlažne maramice
-maramice
-olovka
-novčanik (više prazan nego pun) :mrgreen:
-žvake...
-slušalice za mobać
-rukavice (zimogriza sam jako)
-kišobranče itd, itd :mrgreen:
Suljagina_Fata

#25 Re: Šta morate imati u torbi?

Post by Suljagina_Fata »

Amazonka27 wrote:neopisivo me cini sretnom kada tako "izgubim" neke stvari a onda ih nadjem u tasni...najsretnija sam kad "izgubim" sitni novac...pa onda kada uradim generalku u torbi...(usisavanje, brisanje prasine, krecenje i sl) i nadjem novac...markica po markica :D

ahahhaha ti si moja davno izgubljena sestra blizanka :D ja to uvijek govorim kolko me obraduje kad nadjem negdje pola marke, marku. jednom sam cak nasla deset maraka, mozes zamisliti moje srece.. inace svima govorim posijte mi siće po cijeloj kući, da se obradujem s vremena na vrijeme, sevap vam je. A sto i jedna markica aaa? hehe :D
Post Reply