Pa dobro sad, kad se u BiH 70% mladih generacija mrzeDozer wrote:Kako kad, kad god i na kojoj god temi na kojoj se povede ovakva prica, uvijek se dodje na jedno te isto - danas 95% mladjih od 35, a pogotovo onih jos mladjih, jednostavno ne znaju gdje su suplji...
Nemaju pojma sta u zivotu vole i zele, nemaju nikakve vizije sebe za 5-10 godina, ne znaju sta bi htjeli/voljeli raditi u zivotu (eto, pitajte ih...sve sto cete dobiti je blagi teleci pogled...).
Ali, zato savrseno dobro znaju koga mrze i po kojem "osnovu", a to je ta @ebena etno-nacional-vjerska BHS matrica koja je sad vec duboko usadjena u gene svih 10-12 godina mladjih generacija od '92, a pogotovo poslijeratnih.
Jedina stvar koja ih u toj mrznji @ebe jeste cinjenica da - nemaju pojma zasto mrze. Slobodno ih i to pitajte, opet u ogromnoj vecini slucajeva slijedi blagi teleci pogled, a onda nabrajanje politicarskih floskula koje su culi na TV-u.
I tu se ogleda sav mentalni jad i bijeda danasnjih mladih ljudi u BiH... Nazalost...
I onda se neko drzne da prica o nekakvom progresu na bilo kojem polju ili, ne d'o bog, o drzavi... Ha!
Ko ce je napraviti? Ko ce pokrenuti progres u bilo kojem smislu? Oni sto na mapi ne znaju ni pokazati gdje je Banja Luka, a zive u Sarajevu, ili gdje je Sarajevo, a zive u Banja Luci, ali zato znaju ama bas sve do u milimetar o tome "tamo"? Pri tome za Mostar znaju iz vijesti i/ili, eventualno, ako su nekad proputovali tranzitnom cestom pored njega, na putu prema moru...
Eeee....tugo moja... Kazu da je najgore kad se covjek (a ne covijek) rastavi od vlastite pameti... Izgleda da je takvih, rastavljenih od svoje pameti, u BiH danas bar 70%...
Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
-
detroit-mercy
#901 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
-
Lug
#902 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
slabo ti kontas!razonoda wrote:kako nemaju, Turska, IRAN, Zanzibar, SANDZAK erija itd
da su ostale Bosnje, kao neki
-
razonoda
#903 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
- BHCluster
#904 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Sta je kako je hafisaga priznao da je fan bestialitya ne(J)ma ga ni za lijeka.
- Streptokok
#905 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:51, edited 1 time in total.
- BHCluster
#906 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Tako ti je to poslje ce opt kmechati kako je majoriziran.Streptokok wrote:koji je to nezahvalnik, a ja sam bio spreman pruziti mu psihicku podrsku. Pa ako treba i kozu mu nabaviti. A on ni hvala
- zgembomaratonac
#907 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
https://www.youtube.com/watch?v=mbJPkNFOHgcrazonoda wrote:Zar pred izbore nije bilo testiranje bosnjaka sa postavljanjem 'krsta ili plus kako neko napisa', na brdo iznad SA i kakvo je bilo reagovanje istih.?
-
Nomo
#908 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
kao prvo osudjuejm krst na zlatistu i sve krstove na planinama i cukama iznad bosne gdje se zapisava teritorija i dalje zelim recizgembomaratonac wrote:https://www.youtube.com/watch?v=mbJPkNFOHgcrazonoda wrote:Zar pred izbore nije bilo testiranje bosnjaka sa postavljanjem 'krsta ili plus kako neko napisa', na brdo iznad SA i kakvo je bilo reagovanje istih.?
ovaj mladic bolje receno kreten odlicno i fantasticno , eklatantno i filigranski precizno oslikava , razgoljuje i prezentira politiku stranke za koju ( kako kaze ) glasa i glasace do kraja zivota . SDA Sva jad i bijeda , sav cemer i tragedija ove stranke koja je nacinila kolosalnu i epohalnu stetu bosanskom muslimanu se nlazi u ovom video klipu . dakle on izmedju ostalog kaze . ,, Nisam neki vjernik , ne idem u dzamiju ali sam vjernik musliman ,,
kriminalac sam , bio sam u zatvoru ,,
vozim dva auta , snalazim se ,,
odem u njemacku austriju , snalazim se ,,
i ono najvaznije i najzalosnije
,, neka tamo prave nebodere krizeve sta hoce ali ovdje nece ,,
dakle mogu se praviti krizevi tamo ...........a gdje je tamo ???? gdje je to tamo ???????????????????? Banja luka ili beograd ????
bez ikakve sumnje SDA ovsko smece su halali i prodali i radili i trudili da prodaju 75 % drzave BiH . Na dves pet posto neka nicu dzamije a 75 posto neka nicu genocidi i krstovi . ko mari ? SDA politika . fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj yebem izdajnicku SDA . Bosna nije Sarajevo bando balijska .
- zgembomaratonac
#909 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Treba ga odlikovati ordenom Murata Šabanovića. Momak nije sjedio skrštenih ruku dok se Sarajelije ponižavaju nego je prešao entitetsku liniju i ponizio četnike.Nomo wrote:kao prvo osudjuejm krst na zlatistu i sve krstove na planinama i cukama iznad bosne gdje se zapisava teritorija i dalje zelim recizgembomaratonac wrote:https://www.youtube.com/watch?v=mbJPkNFOHgcrazonoda wrote:Zar pred izbore nije bilo testiranje bosnjaka sa postavljanjem 'krsta ili plus kako neko napisa', na brdo iznad SA i kakvo je bilo reagovanje istih.?
ovaj mladic bolje receno kreten odlicno i fantasticno , eklatantno i filigranski precizno oslikava , razgoljuje i prezentira politiku stranke za koju ( kako kaze ) glasa i glasace do kraja zivota . SDA Sva jad i bijeda , sav cemer i tragedija ove stranke koja je nacinila kolosalnu i epohalnu stetu bosanskom muslimanu se nlazi u ovom video klipu . dakle on izmedju ostalog kaze . ,, Nisam neki vjernik , ne idem u dzamiju ali sam vjernik musliman ,,![]()
kriminalac sam , bio sam u zatvoru ,,![]()
vozim dva auta , snalazim se ,,![]()
odem u njemacku austriju , snalazim se ,,![]()
dakle mogu se praviti krizevi tamo ...........a gdje je tamo ???? gdje je to tamo ???????????????????? Banja luka ili beograd ????
bez ikakve sumnje SDA ovsko smece su halali i prodali i radili i trudili da prodaju 75 % drzave BiH . Na dves pet posto neka nicu dzamije a 75 posto neka nicu genocidi i krstovi . ko mari ? SDA politika . fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj yebem izdajnicku SDA . Bosna nije Sarajevo bando balijska .
-
parangal_
#910 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
bosnjaci uvijek kaskaju u politickoj analizi. davno su njima srbi i hrvati prestali biti problem, za njih je problem isis u bosni koji bi buknuo u slucaju novog rata. građanski rat između bosnjaka sa drugacijom vizijom uređenja drustva je ono o cemu treba da razmisljaju a ne da broje koliko ima srba u han pijesku.
ove demografske analize su besmislene. za 20, 30 godina imigranti ce popuniti osipanje lokalnog stanovnistva. u cijeloj evropi je to trend i bice i ovde, clanice eu ili ne.
ove demografske analize su besmislene. za 20, 30 godina imigranti ce popuniti osipanje lokalnog stanovnistva. u cijeloj evropi je to trend i bice i ovde, clanice eu ili ne.
- reis1
#911 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Hjooo pitanja...
Sta mogu uciniti Nijemci u slucaju raspada Njemacke?
Sta mogu uciniti Nijemci u slucaju raspada Njemacke?
-
Paul F.
#912 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Pa valjda je riječ o provokativnom krstu. Jedno je kad praviš krst za sebe, da ga ti gledaš a sasvim drugo je ovo, da druge provociraš...Nomo wrote: i ono najvaznije i najzalosnije
-
kopijas34
- Streptokok
#914 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
prdnuo u šišu ko i naš vrli doktor papkolog.kopijas34 wrote:iMALI TRECEG?
- spreca
#915 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
eno hafiz svrsava na onoj temi....mozda sta izd...iktirakopijas34 wrote:iMALI TRECEG?
- Ali Kemal
#916 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
zgembomaratonac wrote:Treba ga odlikovati ordenom Murata Šabanovića.
Eh Treci bi spasio ovu zemljukopijas34 wrote:iMALI TRECEG?
- spreca
- Mister Yes
#918 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Na HB forumu su prvo zabranili postavljanje karte "trećeg" a sada zabranjuju i bilo kakvu priču o tome šta bi trebalo biti u sastavu "trećeg"
Nekidan jedan novi član pitao "šta bi trebalo biti u našem trećem entitetu" i administrator odmah reagovao "zabranjeno je pričati o tome i postavljati karte trećeg"
Nekidan jedan novi član pitao "šta bi trebalo biti u našem trećem entitetu" i administrator odmah reagovao "zabranjeno je pričati o tome i postavljati karte trećeg"
- Danguba
#919 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
znaju li makar sta nece...

- Streptokok
#920 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
.
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 19:13, edited 1 time in total.
-
HM 2011
#921 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
inace se pika tvoja i moja na Sokocu i Romaniji - a nemamo pravo glasa tamo niti ikakvog uticaja...Nomo wrote:kao prvo osudjuejm krst na zlatistu i sve krstove na planinama i cukama iznad bosne gdje se zapisava teritorija i dalje zelim recizgembomaratonac wrote:https://www.youtube.com/watch?v=mbJPkNFOHgcrazonoda wrote:Zar pred izbore nije bilo testiranje bosnjaka sa postavljanjem 'krsta ili plus kako neko napisa', na brdo iznad SA i kakvo je bilo reagovanje istih.?
ovaj mladic bolje receno kreten odlicno i fantasticno , eklatantno i filigranski precizno oslikava , razgoljuje i prezentira politiku stranke za koju ( kako kaze ) glasa i glasace do kraja zivota . SDA Sva jad i bijeda , sav cemer i tragedija ove stranke koja je nacinila kolosalnu i epohalnu stetu bosanskom muslimanu se nlazi u ovom video klipu . dakle on izmedju ostalog kaze . ,, Nisam neki vjernik , ne idem u dzamiju ali sam vjernik musliman ,,![]()
kriminalac sam , bio sam u zatvoru ,,![]()
vozim dva auta , snalazim se ,,![]()
odem u njemacku austriju , snalazim se ,,![]()
Inace ce alternativa ponuditi bolje - a nece...
iz tog i mnogih drugih razloga Samo SDA u jedinstvu je snaga..
-
Nomo
#922 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
a taj novi clan si bio ti !!!!!!!!! ko te ne zna skupo bi te platio . i ante pavelic i franjo tudjman i slobodan milosevic i draza i radovan i ratko bi se tebe odrekli kada bi im ti bio kakav rod ! toliko si kvaran i namazan da je i adolf hitler bio majka tereza za tebe .Mister Yes wrote:Na HB forumu su prvo zabranili postavljanje karte "trećeg" a sada zabranjuju i bilo kakvu priču o tome šta bi trebalo biti u sastavu "trećeg"![]()
"Nekidan jedan novi član pitao "šta bi trebalo biti u našem trećem entitetu" i administrator odmah reagovao "zabranjeno je pričati o tome i postavljati karte trećeg
-
sanjin_1
#923 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Zato što je Čovićeva politika do nogu potučena. Završni udarac nogom u guzicu dao mu je Ivanić onim intervjuom od neki dan gdje lijepo kaže da bi većina Hrvata ostala van tog nekakvog entiteta. Pošto škutorima (ili najnovijoj naciji u BiH erceg-hraštikancima) ne odgovara da se napokon zna o ćemu Čvoka dipla, zabrani prićat o tome...i to je to..ko da je neko mahnit...pa njegovi će ga za "dvijegodine" napucavat nogom u guzicu. Neće mu trebat ni SDA ni Komšić ni SDP..Mister Yes wrote:Na HB forumu su prvo zabranili postavljanje karte "trećeg" a sada zabranjuju i bilo kakvu priču o tome šta bi trebalo biti u sastavu "trećeg"![]()
Fino sam ja rekao..platio je "marku da u kolo uđe a sad daje deset da iz njeg izađe"..."šah - mat"...
vego, njih još više boli (mislim na Dodikove guzne muhe aka roojkanovu kopilad) ovaj poraz u HNK-u... (Bošnjačke stranke 16 a Hrvatske 14 i to sa "izdajnićkom" 90-tkom
Pa kad mi neko rekne da nisam politički genijalac
kako sad napraviti "rasčlambu pućanstvu" i objasniti da su i u ovom nekadašnjem mješanom kantonu postali manjina ? A još "ekonomski dominantni"
U suštini, još dva izborna ciklusa i HNK će biti današnji SBK sa skoro 70 % Bošnjaka i 30-tak % "legitimnih".
E vidiš, sada polako izlazi na vidjelo razlog HDZ-ovog insisitranje na podjeli Mostara...ali hurca kraha braatooo..neš sad ni 25 %.
-
kopijas34
#924 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Pricajte vi sta hocete....
Ali po moj osjecaju TRECI samo sto nije. Najpoduzetniji su Hrvati a i imaju violetu tako da... Zeznuti su oni; nemojmo ih podcjenjivati.
Ali po moj osjecaju TRECI samo sto nije. Najpoduzetniji su Hrvati a i imaju violetu tako da... Zeznuti su oni; nemojmo ih podcjenjivati.
-
Hafis
#925 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?
Nisi bio zimi u Jablanici a pogotovo istoćnom dijelu Mostara. Da vidiš tu poduzetništva.kopijas34 wrote:Pricajte vi sta hocete....