Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#676 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote: Ljudi u HR nemaju pojma o dogadjajima u BiH a da imaju interesa visoki duznosnici NATO-a ili Pentagona da se bave nama?

Nemoj biti smiješan i porediš neusporedive stvari. Svjestan si toga.

Mi smo lokalna evropska politika margina svjetske političke scene.

I Putina si ti prvi pomenuo u kontekstu da i za njega smatram da je egomanijak.

Pa sam ti se naravno očitovala :D
I definiraj izborni legitimitet?

To je nešto ko mačho si muškarac ili?

Mislim Cho je mačho malo više od Raguza :))
Ne odlucuju o tome ljudi, nego obavjestajne sluzbe, jbt smrt pa koliko ti je godina?

Izborni legitimitet jest jednako broj osvojenih glasova. Sto ih je vise legitimitet je veci. Direktna proporcionalnost. Zakon kaze, ko osvoji najvise glasova dobija poziciju u izvrsnoj vlasti. Srebrena medalja se ne pika :D

Naravno da je Putin najvise macho 8)
SaraFina

#677 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by SaraFina »

Lincoln-Burrows wrote:
SaraFina wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Ja sam više puta rekao da sam za uređenje sa tri federalne jedinice,
ja nisam za raspad. Nego tema je o raspadu pa evo neki bi ratovali
vidim evo ih se još priključilo temi.

Tri federalne jedinice po Čehinim kartama? :D

Zatrolo je i Wiki :)
Kakvim čehinim kartama?

Mislim na realnu sliku na terenu a popis stanovništva će
sigurno pridonijeti tome. Ako se želi dogovor karte uopće
nisu problem ionako to nisu granice država već fiktivne
unutarnje granice feder. jedinica.

Ja mislim da teritorijalni i politički ustroj treba sprovesti na cijelokupnoj teritoriji BiH.

Ili nikako.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#678 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
Činjenica je da je egomanijak Putin tu teritoriju okupirao.

Bez obzira na povijesni kontekst.

Ruski tenkovi u Ukrajini su udar na slobodu jedne medjunarodno priznate drzave.

I ma koliko ti povijesno uljepšavao egomanijačke namjere Putina i ruske druzine oni su obični varvari ovog stoljeća ..
A ti si fasista :D Kojoj se pricinjavaju ruski tenkovi :D Gdje su bona i ne bila :izet:
SaraFina

#679 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote: Ljudi u HR nemaju pojma o dogadjajima u BiH a da imaju interesa visoki duznosnici NATO-a ili Pentagona da se bave nama?

Ne odlucuju o tome ljudi, nego obavjestajne sluzbe, jbt smrt pa koliko ti je godina?

Izborni legitimitet jest jednako broj osvojenih glasova. Sto ih je vise legitimitet je veci. Direktna proporcionalnost. Zakon kaze, ko osvoji najvise glasova dobija poziciju u izvrsnoj vlasti. Srebrena medalja se ne pika :D

LOL koja komunjarska spika.

Dobro, ko god da odlučuje zašto bi mu bilo u interesu to što ti potenciraš?

I savjetujem ti nemoj dalje :)
spreca

#680 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote: Ja sam više puta rekao da sam za uređenje sa tri federalne jedinice,
ja nisam za raspad. Nego tema je o raspadu pa evo neki bi ratovali
vidim evo ih se još priključilo temi.
mozes dobiti samo treciKutistan...eno dole u dnu

Image
-H-E-L-L-

#681 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by -H-E-L-L- »

_BataZiv_0809 wrote:

Znaci Komsic je bio legitimni predstavnik Hrvata 8 godina.Da to vise rascistimo :D
SaraFina

#682 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
Činjenica je da je egomanijak Putin tu teritoriju okupirao.

Bez obzira na povijesni kontekst.

Ruski tenkovi u Ukrajini su udar na slobodu jedne medjunarodno priznate drzave.

I ma koliko ti povijesno uljepšavao egomanijačke namjere Putina i ruske druzine oni su obični varvari ovog stoljeća ..
A ti si fasista :D Kojoj se pricinjavaju ruski tenkovi :D Gdje su bona i ne bila :izet:
Ja sam samo slobodna gradjanka Evrope pa i svijeta. Neograničena u shvatanjima :D

Za razliku od nekih!
SaraFina

#683 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by SaraFina »

-H-E-L-L- wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Znaci Komsic je bio legitimni predstavnik Hrvata 8 godina.Da to vise rascistimo :D

Da, djelo tajnih sluzbi!

:D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#684 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

-H-E-L-L- wrote:
Nije on predstavnik Hrvata, nego čika Ustav ovako kaze: Jedan Hrvat se bira sa teritorije Federacije. Ne pise jedan Hrvat da predstavlja Hrvate. To je kasnije doslo kao tumacenje, mada potpuno nepotrebno, jer 1 clan Predsjednistva bez ostala 2 ima ustavno-politicku vaznost koliko i ja :D

Nadalje Zeljko Komsic je imao DIREKTAN IZBORNI legitimitet kao clan Predsjednistva. Obzirom da su ustavotvorci racunali na logiku da svako glasa za svog, on se pojavio kao anomalija. Jasno je da su za njega glasali vecinom Bosnjaci, ali je on i dalje nosilac izbornog legitimiteta, bez obzira sta Hrvati pricali, jer to o cemu oni pricaju nije ustavna kategorija. Otud i hrvatsko pitanje kao quo vadis svih ustavnih promjena.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#685 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:

Interesi velikih sila se mijenjaju. Amerika je do juce podrzavala Sadama Huseina, mudzahedine, a Slobodan Milosevic im je bio faktor mira na Balkanu. A onda, okrece se kolo srece :D
SaraFina

#686 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
-H-E-L-L- wrote:
Nije on predstavnik Hrvata, nego čika Ustav ovako kaze: Jedan Hrvat se bira sa teritorije Federacije. Ne pise jedan Hrvat da predstavlja Hrvate. To je kasnije doslo kao tumacenje, mada potpuno nepotrebno, jer 1 clan Predsjednistva bez ostala 2 ima ustavno-politicku vaznost koliko i ja :D

Nadalje Zeljko Komsic je imao DIREKTAN IZBORNI legitimitet kao clan Predsjednistva. Obzirom da su ustavotvorci racunali na logiku da svako glasa za svog, on se pojavio kao anomalija. Jasno je da su za njega glasali vecinom Bosnjaci, ali je on i dalje nosilac izbornog legitimiteta, bez obzira sta Hrvati pricali, jer to o cemu oni pricaju nije ustavna kategorija. Otud i hrvatsko pitanje kao quo vadis svih ustavnih promjena.
A ko je ostavio tu " rupu " u ustavu i omogućio takvu anomaliju?

Bošnjaci nisu :D
-H-E-L-L-

#687 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by -H-E-L-L- »

_BataZiv_0809 wrote:
-H-E-L-L- wrote:

Ok korektan odgovor,nesto sam onako provjeravao :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#688 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

-H-E-L-L- wrote:
Hvala druze, to mi je struka :kakoste:
SaraFina

#689 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:

Interesi velikih sila se mijenjaju. Amerika je do juce podrzavala Sadama Huseina, mudzahedine, a Slobodan Milosevic im je bio faktor mira na Balkanu. A onda, okrece se kolo srece :D
USA će uvijek podrzavati ( zbog ravnoteze ) ono što nije u interesu tvoje voljene Rusije.

Tako da ono što ti prizeljkuješ na brdovitom Balkanu moze se desiti u paralelnom svemiru jedino :D
-H-E-L-L-

#690 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by -H-E-L-L- »

_BataZiv_0809 wrote:
-H-E-L-L- wrote:
Hvala druze, to mi je struka :kakoste:
i evo jos jedno za kraj pitanje .Da li je Komsic koristen kandaturom kao baza za glasacku masineriju SDP ili da nekom mracnom zavjerom ucini zlo :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#691 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote: A ko je ostavio tu " rupu " u ustavu i omogućio takvu anomaliju?

Kada se donosi novi Ustav, kao najvazni politicko pravni akt jedne drzave, onda bi on trebao da bude ogledalo ustavne realnosti, kako nas uci njemacka pravna skola. Medjutim ovaj Ustav je donesen, oktroisan, na nacin koji je poznat, a potpisali su ga svi, pa i tvoji Bosnjaci.

Ustav se mijenja kao i svaki drugi pravni akt. Moze legalno ili ilegalno, ali nije mu svrha da cementira neslaganje koje generise politicke probleme.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#692 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
USA će uvijek podrzavati ( zbog ravnoteze ) ono što nije u interesu tvoje voljene Rusije.

Tako da ono što ti prizeljkuješ na brdovitom Balkanu moze se desiti u paralelnom svemiru jedino :D
Djevojko, ja te sad javno upozoravam da tema nisu moje licne preferencije, simpatije ili antipatije. Amerika ce sutra sklopiti pakt sa Rusijom ako im to bude u interesu, tako da me navijacko posmatranje nalik na djecije, uopce ne interesuje. Kako god lomit ce se preko ledja obicnog naroda.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#693 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

-H-E-L-L- wrote: i evo jos jedno za kraj pitanje .Da li je Komsic koristen kandaturom kao baza za glasacku masineriju SDP ili da nekom mracnom zavjerom ucini zlo :D
Ma jasno ko dan da im je on bio brend, zbog kojeg je raja po automatizmu glasala i za SDP. Trebali su skinuti Zlatka i njega staviti za predsjednika i ne bi sad bili tu gdje jesu. Ali kasno usranom do potoka.

Da je Lagumdzija bio kandidat gledao bi u ledja i Bakiru i Faretu, a vjerujem tad (2010) i Haretu. Kakva zavjera i bakraci :thumbup:
-H-E-L-L-

#694 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by -H-E-L-L- »

Pravo zboris druze Bata :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#695 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

-H-E-L-L- wrote:Pravo zboris druze Bata :D
Hvala beg moj :kakoste:

Sve sto gledamo na tv je maskenbal za narod. Kaze jedna izreka: "Politika je borba interesa pod krinkom borbe ideala".

Pozdrav :thumbup:
SaraFina

#696 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote: A ko je ostavio tu " rupu " u ustavu i omogućio takvu anomaliju?

Kada se donosi novi Ustav, kao najvazni politicko pravni akt jedne drzave, onda bi on trebao da bude ogledalo ustavne realnosti, kako nas uci njemacka pravna skola. Medjutim ovaj Ustav je donesen, oktroisan, na nacin koji je poznat, a potpisali su ga svi, pa i tvoji Bosnjaci.

Ustav se mijenja kao i svaki drugi pravni akt. Moze legalno ili ilegalno, ali nije mu svrha da cementira neslaganje koje generise politicke probleme.
Pa naravno da su ga potpisali Bošnjaci ..

Zašto ne bi kad IDE u njihovu korist? Nego pitam se gdje su bili pravni stručnjaci poput tebe tada da ukazu na greške tj propuste?
I kako to nisu oštećeni ovakvim ustavom isčitali tada?
Mozda nije moralno opravdano što Bošnjaci koriste taj propust ali je politički naravno dozvoljeno. Da nije, ne bi Komšić 8 godina sjedio gdje jeste.
Zato mi je bezvezno prebacivati krivnju na bilo koga. Tu polugu Bošnjacima dali su drugi .. Svjesno ili ne, no dali su i dozvolili.
Na kraju navijačko potenciranje i prijetnje baćuškama si ti uveo u raspravu.
Ako imaš amneziju vrati postove unazad.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#697 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote: Pa naravno da su ga potpisali Bošnjaci ..

Zašto ne bi kad IDE u njihovu korist? Nego pitam se gdje su bili pravni stručnjaci poput tebe tada da ukazu na greške tj propuste?
Mozda nije moralno opravdano što Bošnjaci koriste taj propust ali je politički naravno dozvoljeno. Da nije, ne bi Komšić 8 godina sjedio gdje jeste.
Zato mi je bezvezno prebacivati krivnju na bilo koga. Tu polugu Bošnjacima dali su drugi .. Svjesno ili ne, no dali su i dozvolili.
Pravni strucnjaci sa kojima ja jos uvijek nemam privilegiju biti u istoj recenici su radili na ovom ustavu. Ali biti strucnjak, ne znaci biti vidovnjak. Ko je 1995 nakon tako krvavog rata, mogao predvidjeti da ce pripadnici jednog naroda glasati za kandidata razlicite narodnosti od njega?

Komsic je specifican slucaj i tesko da ce se ponoviti. Medjutim Hrvata je sve manje i treba im mehanizam zastite, da se to ponovo ne desi.

Naravno da Bosnjaci imaju ustavno i zakonsko pravo da to koriste, ali u interesu principijelnosti, nemaju se pravo ljutiti kada njima to isto neko drugi uradi. (hint: Dzerard Selman).
DeutscheAusweis

#698 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by DeutscheAusweis »

_BataZiv_0809 wrote:
-H-E-L-L- wrote:Pravo zboris druze Bata :D
Hvala beg moj :kakoste:

Sve sto gledamo na tv je maskenbal za narod. Kaze jedna izreka: "Politika je borba interesa pod krinkom borbe ideala".

Pozdrav :thumbup:
Dopisujete se stvaralački, maštovito, inventivno...srpski!
kopijas34

#699 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by kopijas34 »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:

Djevojko, ja te sad javno upozoravam da tema nisu moje licne preferencije, simpatije ili antipatije. Amerika ce sutra sklopiti pakt sa Rusijom ako im to bude u interesu, tako da me navijacko posmatranje nalik na djecije, uopce ne interesuje. Kako god lomit ce se preko ledja obicnog naroda.
Eto vidis.... kada Ameri sklope pakt sa Rusijom onda ce sigurno tu biti veca srbija i treci entitet.

Samo sto cemo na taj pakt cekati jos nekoliko milenijuma. Godina kada ce se taj pakt sklopiti ce biti poznata i po ovome:
1)Pakistan postaje prvak svijeta u nogometu;
2)pRVI KONTAKT SA vanzemalcjima sa planete yao-mau koja se nalazi 10000000 miljardi svjetlosnih godina od zemlje. :D
SaraFina

#700 Re: Šta mogu učiniti Bošnjaci u slučaju raspada BiH?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote: Pa naravno da su ga potpisali Bošnjaci ..

Pravni strucnjaci sa kojima ja jos uvijek nemam privilegiju biti u istoj recenici su radili na ovom ustavu. Ali biti strucnjak, ne znaci biti vidovnjak. Ko je 1995 nakon tako krvavog rata, mogao predvidjeti da ce pripadnici jednog naroda glasati za kandidata razlicite narodnosti od njega?

Komsic je specifican slucaj i tesko da ce se ponoviti. Medjutim Hrvata je sve manje i treba im mehanizam zastite, da se to ponovo ne desi.

Naravno da Bosnjaci imaju ustavno i zakonsko pravo da to koriste, ali u interesu principijelnosti, nemaju se pravo ljutiti kada njima to isto neko drugi uradi. (hint: Dzerard Selman).

Ja sam milion pošto ubijedjena da iza izbora Komšića ne stoji nikakva podvala HR narodu.
Jednostavno čovjek je zlatni ljiljan, faca dječaka iz susjestva, evo sad je opet osvojio dovoljno za ulazak u vlast . A tih godina je imao niz reklamnih dozivljaja.

Kao obična čovjek a ne političar ..

Te vratio poklone u vrijednosti šta ja znam koliko.. Te dnevnice.. Te pod njegovom pratnjom zena dopremljena u bolnicu na porod i sl..

Da je Komšić sad sa DF podbacio ja bi rekla podvala.. Ovako ne mogu.

Plus nema mi logike da ma kako jaka stranka bila organizira izborni intenjering tj prevaru i 300 000 ljudi stavi u pripravnost politike SDP-a.
Post Reply