Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
prodaje jedan frajer ford fiestu 1.2 16v.
fiesta je 1996 godiste,presla negdje oko 100.000 kilom.,dalje ima klimu,5 vrata itd.enterijer je bez boje(super izgleda),auto je inace tamno zelena,metalik naravno.pravo je ocuvana.
ne znam sta jos ima...e da benzin trosi.
uglavnom frajer je cijeni 7500 km.
jel se to isplati uzimat?
ned help,ne znam jel mogu uzet bolje za te pare ili mozda ne...hajd pisite
1.2 16V mora trositi benzin :D:D:D:D:D:D Nema te dizel mashine
Ma jarane ako je dobro ocuvana uzmi, al pokusaj malo spustiti cijenu. Ja sam uzeo Coru '97 godina, klima, servo, alu felge, ocuvana, crna, prozori na zuju 7300KM, a presla oko 70000 hiljada! 1.4i mashina 60KS
Moj Fiat Punto S 97. godište, 1.1 motor, 55 ks, prešao 71.000km je bio 6.900km. I ja mislim da trebaš malo spustiti cijenu, a ostalo super zvuči. Dakle, uzmi samo za manje pare
takvo auto ces u njemackoj ili u utrechtu platiti oko 4500KM! pa golf 3 diesel sa klimom 97 je oko 5500 hiljada maraka!
idi na http://www.mobile.de i nadji sta ti se svidja a onda nadjes covjeka(ima ih koliko hoces) koji za 4-5 stoja dovuce auto odakle god hoces!
inace ja forda ne gotivim i ja ga ne bih nikada kupio!
Ja nikad opet ne bih uzeo VW, jer sam imao forda i sam se se uvjerio koliko je: pouzdaniji, udobniji, bolji, ljepsi za voziti (bar meni i svima koji su ih vozili), ne kvare se, po kilometrazi i limariji ako ih normalono odrzavas poderat ce svakog golfa.
Imo je moj jaran Ford Sierra 2.0 karburator, '83 godina, nigdje ni packe hrdje na njoj, bila lampa! Nije imala ni najmanji kvar na sebi, i uzme je drugi jaran da se provoza u spuca u kucu sa 120! Bio sa djevojkom, nijednom nije bilo nista:) Kardan sacuvo :D Zadnja zakon
P.S. Vozio sam se u tom autu 75km/h prvom brzinom :D:D
jarane nemam golfa nit bi ga ikad kupio , ali pricaj ti sta hoces golf je za fiestu auto i uvijek ce biti! sad ford-vw to sve zavisi od ukusa! ja npr. imam fabiu 1.4 mpi 2001 god-to kazem da nemislis da sam neki vw-fanatik!
mehopuzic wrote:takvo auto ces u njemackoj ili u utrechtu platiti oko 4500KM! pa golf 3 diesel sa klimom 97 je oko 5500 hiljada maraka!
idi na http://www.mobile.de i nadji sta ti se svidja a onda nadjes covjeka(ima ih koliko hoces) koji za 4-5 stoja dovuce auto odakle god hoces!
inace ja forda ne gotivim i ja ga ne bih nikada kupio!
Me mozes vise kupiti 97-u, je li sedam godina najstarije auto koje mozes uvesti ako se ne varam.
Ne zaboravi na dazbine koje moras platiti. Uvezao mi je jaran Audija cetvorku nedavno, ali sam stvarno zaboravio koliko procenata je morao platiti za carinu i poreze.
Auto je OK...imam dobro iskustvo sa Fiestom, doduse, diesel. Cijena je ipak malo previsoka i mislim da bi realno bilo negdje izmedju 5000-5500 KM, maksimalno 6000 KM.
Edin H. wrote:
Me mozes vise kupiti 97-u, je li sedam godina najstarije auto koje mozes uvesti ako se ne varam.
Ne zaboravi na dazbine koje moras platiti. Uvezao mi je jaran Audija cetvorku nedavno, ali sam stvarno zaboravio koliko procenata je morao platiti za carinu i poreze.
Za mog pomenutog Fiat Punta 97. godište, carina je bila oko 300km, a porez skoro okruglo 500 km! Pljačka Za porez gledaju samo godinu proizvodnje, broj vrata i zapreminu motora, nema nikakvih procenata.
courtney___ wrote:prodaje jedan frajer ford fiestu 1.2 16v.
fiesta je 1996 godiste,presla negdje oko 100.000 kilom.,dalje ima klimu,5 vrata itd.enterijer je bez boje(super izgleda),auto je inace tamno zelena,metalik naravno.pravo je ocuvana.
ne znam sta jos ima...e da benzin trosi.
uglavnom frajer je cijeni 7500 km.
jel se to isplati uzimat?
ned help,ne znam jel mogu uzet bolje za te pare ili mozda ne...hajd pisite
ford je gigant! Ako neko ne zna, prvi je uveo crash testove i prvi je poceo da ugradjuje ABS u serijska auta (Scorpio), ima jos mnogo tih inovacija koje je ford prvi uveo samo ne mogu da se sjetim.
Ljudi ima jos automobila sem Vw-ovih, MNOGO boljih a u toj cjenovnoj kategoriji!
Edin H. wrote:
Za mog pomenutog Fiat Punta 97. godište, carina je bila oko 300km, a porez skoro okruglo 500 km! Pljačka Za porez gledaju samo godinu proizvodnje, broj vrata i zapreminu motora, nema nikakvih procenata.
moras imati vezu pa ti auto ide na nekakve procjene!
ma znam ja sve za forda( i da je auto stoljeca FORD T) ali ja ga ne mogu nikako! jednostavno i dizajn i sv ostalo mi se nikad nije svidjalo!
a ja VW ne smatram najboljim autom recimo da imam para ko oni papci sto golfove 5-ice kupuju uzeo bih toyotu corolu ili hondu accord!
Prvo nerazumijem zasto na gotovo svaku temu na ovom forumu neko poziva Golf-a kao referencu ( obicno negativnu ) cak i kada to nema ama bas nikakve veze sa temom. Dakle pitanje je da li se isplati platiti 7500 km za Ford Fiesta 1.2 , 16 V sa 100. 000 km , a ne Golf i ko vozi golfove.
Moje misljenje je da je cijena ipak relativno visoka za ovakav auto specijalno imajuci u vidu godiste ( navrsava 9-tu godinu). E sad ako ti se auto zaista svida , prvo odvedi do mehanicara da ga ispita te ako je sve u redu ponudi 5000 km , ostavi kontakt # i toliko za prvi put . Vjerovatno de ce se prodavac htjeti cjenkati , itd ali ja se ne bih nesto previse upustao prvi put. Imaj u vidu maksimalan iznos koji hoces da platis i ne idi preko . Je ne bih platio vise od 5.800 za takav auto. Uvijek imaj na umu da je mnogo lakse kupiti auto nego prodati i prodavcu je gotovo uvjek vise stalo da proda nego tebi da kupis .Ovo govorim iz iskustva jer sam prodao i kupio dosta auta. Ako prodavac ne pristane nije kraj svjeta jer ti jos uvijek imas lovu u depu a auta ce uvijek biti . Good luck .
whow,pravo zboris.al je on to auto cijenio 7900.i ovo mu je kao zadnja cijena.auto je praaavo ocuvano,ama bas nista mu ne fali,samo je trebalo brisace promjenit.navodno je 3 godine lezalo u garazi.
a frajeru nije uopste bilo stalo da ga proda.a vidjala sam i gore fieste za 7500,pa i skuplje.
neam pojma...
p.s.nemojte mi spominjat golfove muka mi je od njih...sve je ok,al fakat se ne vodi diskusija o golfovma,nit je trazeno da ih uporedjujete...
whow,pravo zboris.al je on to auto cijenio 7900.i ovo mu je kao zadnja cijena.auto je praaavo ocuvano,ama bas nista mu ne fali,samo je trebalo brisace promjenit.navodno je 3 godine lezalo u garazi.
a frajeru nije uopste bilo stalo da ga proda.a vidjala sam i gore fieste za 7500,pa i skuplje.
neam pojma...
p.s.nemojte mi spominjat golfove muka mi je od njih...sve je ok,al fakat se ne vodi diskusija o golfovma,nit je trazeno da ih uporedjujete...
e da...i trazim malo auto(pocetnica sam:)
a kolko sam mogla da vidim,da su ova manja auta na cijeni,za razliku od onih kabastih audija i kojekakvih...koji me ne zanimaju.
Cudno je to , vecina ljudi ce kupiti auto cak i ako nisu sasvim sigurni da je to ono sto hoce samo ako se kupovina smatra "a good deal". Percepcija da se dobiva dodatna vrijednost je veoma mocna stoga veliki proizvodaci gotovo uvijek imaju neku vrstu speicial deal(s) or incentive ( 0% financing) da se odrzi ova iluziju . Recimo gotovo svaki GM product ( novi) u sjevernoj americi se generalno moze dobit i do 10% jeftinije nego sto je " sticker price" vidis to je veoma mocno u svijetu marketinga Kada recimo vidis novo auto na kome stoji cijena 18,950.00 ( Chevrolet Cavalier) a prodavac ti kaze da ce ti ga datoi za 12,000. 00 cash. I eto tako zavrsis sa autom koji u stvari i neces da kupis .
In any case , poenta je u tome da se izbjegnu sve te zamke ( sto je bolji deal a sto nije) i da se odabere ono auto koje ti zaista zelis i trebas. Dakle definitivno trebas " to do some soul searching & some thinking as well" da skontas koje je to tvoje idealno auto, naravno ne gubeci iz vida financije i tvoje realne potrebe. E tada mozes poceti da uporedujes cijene, naravno istih modela. Vidis ja sam znao da hocu station vagon jer imamo rotweiler- a a i treba mi taj extra cargo space ( za skije) , onda posto prelazim relativno puno km treba mi nesto sa umjerenom potrosnjom znaci disel , onda znao sam da ne zelim kupiti domestic
( domace ) vozilo znaci GM , Ford & Dodge i ostali Ameri odmah odpadaju , onda htio sam novo : znaci kada uzmes sve u obzir izbor je izmedu Audi-ja i VW. Audi bi bio strasan al skup ko' dragi kamen. I tako ja uzeh VW Boru- Station Vagon , 1.9 TDI i sve stima . Znam ti ne gotivis VW ali proces bi trebao biti slican. E sada ako mislis da vozas auto neko vrijeme pa onda da ga promjenis onda sve gore navadeno i nije tako vazno.
courtney___ wrote:e da...i trazim malo auto(pocetnica sam:)
a kolko sam mogla da vidim,da su ova manja auta na cijeni,za razliku od onih kabastih audija i kojekakvih...koji me ne zanimaju.
I kod mene je bio isti slučaj kada sam kupovala Fiat Punta; glavno mi je bilo da uzmem manje auto, pošto vozim tek oko godinu dana.
I ja ti savjetujem da nađeš nekog mehaničara da ti pregleda auto prije kupovine. Ja sam se malo zeznula, pa sam odmah dva sata nakon kupovine morala mijenjati u servisu zadnji trap, što baš i nije jeftina investicija, a auto koje je prešlo oko 100.000km ima dobre šanse da ima to oštećenje. Uskoro moram minjeati i zupčasti remen, pošto se auto bliži cifri od 75.000km. I, tako
hajd ti meni reci koliko ti imas para pa cu ti ja "nadam se " reci sta je najbolje! inace stavti tom konju 5000KM na stol pa cemo vidjeti reakciju!
PAR STVARI DA SMANJIS CIJENU:
-stajao je u garazi 3 god sto znaci da nije vozen-sto za motor nije najbolje;
-gume na autu ili se mijenjaju na 50000KM ili na 3 godine starosti(smanji cijenu za cca300KM zbog guma)
-akumulator je vjerovatno star pa probaj i na to igrati!
-moras znaci i registraciju i prevod platiit sto je isto trosak,
- i napomeni mu da je to auto staro "jednu deceniju" (taj izraz pali vjeruj mi )
a moj savjet u toj cjenovnoj klasi je GOLF 3 ... salim se naravno!
auto je kupljeno
za naravno 7500km.ne znam...gledala sam na auto pijacama,na stranici autopijaca.ba vidim da su pravo skupa mala auta.tako da se moj stari pomirio sa tom cinjenicom.zasad se nisam pokajala, ni malo.auto je ko bombona.zaljubila sam se
birala sam izmedju corse,punta i fieste.mogla sam nac nesto jeftinije,al bi mu garant nesto falilo.ovaj smo pregledali,ama bas nista mu ne fali.samo smo brisace promijenili,i one stazice ispod nogu.eto...
trebam jos samo zimske gume uzet...
Cuvaj se po snijegu, sjedni sa nekim ko ima iskustva. Nije snijeg problem nego led ispod. U biti ne smijes stisnuti kocnicu kada proklizes nego ga vadis gasom. Ako moras dirati kocnicu samo je lagano pumpaj osim ako ne procijenis da imas dovoljno mjesta za proklizavanje. Koristi mijenjac kada usporavas auto takodje. Ako ti auto ima ABS - anty blocking system malo je lakse kociti.