šta mislite o...
-
sijedi
#1 šta mislite o...
Danas,sjedim u autu i čekam da se upali zeleno svijetlo na semaforu i vidjeh prizor.
On u bijelim laganim hlačama,dužine malo ispod koljena,laganoj bijeloj košulji otkopčanoj do iznad pupka i na stopalima papuče,i
naravno, dugo ne brijana bradane baš gusta,mlad je.
Ona,predpostavljam da je ona, sva u crnini, ne vidi joj se ni dijelić tijela, ni ti lice, ništa.Tijelo prekriveno crnim
Onje vodi za ruku i veselo o nečemu čavrljaju.
Sunce,toplo,sparina,asfalt e topi...
Upalilo se zeleno i ja sam ih ostavio u retrovizoru, ali čitavo vrijeme razmišljam o RAVNOPRAVNOSTI,JEDNAKOSTI spolova
Šta mislite o ovim prizorima.
On u bijelim laganim hlačama,dužine malo ispod koljena,laganoj bijeloj košulji otkopčanoj do iznad pupka i na stopalima papuče,i
naravno, dugo ne brijana bradane baš gusta,mlad je.
Ona,predpostavljam da je ona, sva u crnini, ne vidi joj se ni dijelić tijela, ni ti lice, ništa.Tijelo prekriveno crnim
Onje vodi za ruku i veselo o nečemu čavrljaju.
Sunce,toplo,sparina,asfalt e topi...
Upalilo se zeleno i ja sam ih ostavio u retrovizoru, ali čitavo vrijeme razmišljam o RAVNOPRAVNOSTI,JEDNAKOSTI spolova
Šta mislite o ovim prizorima.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#2 Re: šta mislite o...
Mislim da su sretni ljudi koji znaju sta znaci - gledati-svoj-posao.
- karanana
#3 Re: šta mislite o...
poslije prvih par recenica, ja reko vidio si neku scenu na semaforu, u autu pored tebe gdje zenska frajeru........onaj rad u autu.
e to bi vec bila prica, ali kad procitah ona u crnom sva pokrivena....ma briga me ba, nek rade sta hoce, ovo je slobodna demokratska drzava. sta bi trebo da mislim?
e to bi vec bila prica, ali kad procitah ona u crnom sva pokrivena....ma briga me ba, nek rade sta hoce, ovo je slobodna demokratska drzava. sta bi trebo da mislim?
- The Nightwatchman
#4 Re: šta mislite o...
ja se slazem s karananom, samo nesto kontam, buraz valja ono otpakovat navece 
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#5 Re: šta mislite o...
Otkud ti znas sta ona nosi ili ne nosi ispod nikaba. U svakom slucaju ne tice se niti tebe, a ni mahalu Boga mi.The Nightwatchman wrote:buraz valja ono otpakovat navece
Tema je dusu dala za zakljucati.
- Dioda
#6 Re: šta mislite o...
Jedino sto meni u ovom postu zapara oci je dio "on je vodi za ruku"
Obicno pri opisu koji ti dade,zamisljam zenu u crnom,tri koraka iza muskarca
Neke zene vjerovatno,nakon nekog vremena,ubijede sebe da je to ispravan korak. Da ne pricamo o uzarenom(popucalom) BIH asfaltu (pretpostavljam),rekla bih ok
Ali,ovako,bit cu pravi diskriminator i reci da je to tlacenje zene,unistavanje njenog zivota.
Nek je pasa sav u bijelom. Da mu slucajno ne bude vruce
Ona nek pada u bandak od vrucine,sta ga briga 
Obicno pri opisu koji ti dade,zamisljam zenu u crnom,tri koraka iza muskarca
Neke zene vjerovatno,nakon nekog vremena,ubijede sebe da je to ispravan korak. Da ne pricamo o uzarenom(popucalom) BIH asfaltu (pretpostavljam),rekla bih ok
Nek je pasa sav u bijelom. Da mu slucajno ne bude vruce
- The Nightwatchman
#7 Re: šta mislite o...
imam pravo da kontam. eki tebe sto si ljuta.Latina wrote:Otkud ti znas sta ona nosi ili ne nosi ispod nikaba. U svakom slucaju ne tice se niti tebe, a ni mahalu Boga mi.The Nightwatchman wrote:buraz valja ono otpakovat navece
Tema je dusu dala za zakljucati.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#8 Re: šta mislite o...
Koliko para toliko i crnine, jednostavno 
- therrarrius
#9 Re: šta mislite o...
Treba ih istjerati iz zemlje, oni su dokaz neljudskoga primitivizma, onoga animalnog u pojedincima sto ih tjera da se opasaju dinamitom i zalete u najblizu crkvu ili sinagogu...
Mislim da autor teme ceka da neko napise nesto ovakvo...pusti ljude bolan, mahalanje ostavi za kuce, kada pijes kafu i gledas ko izlazi iz minibusa, busa, tramvaja ili trolejbusa.
Mislim da autor teme ceka da neko napise nesto ovakvo...pusti ljude bolan, mahalanje ostavi za kuce, kada pijes kafu i gledas ko izlazi iz minibusa, busa, tramvaja ili trolejbusa.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10 Re: šta mislite o...
šta mislite o...
djevojkama koje se opijaju ko smukovi i povraćaju na sred džade? šta mislite o curama koje na sebi imaju manje krpica nego ja kad idem spavati ljeti? šta mislite o tim istim curicama koje hodaju sa starcima, ruku pod ruku, itd...
sve već izlizane teme, milion puta raspravljane, neoriginalne, dosadne.
sad ću ti reći šta ja mislim i o "tvojim" i o "mojim", jer mislim jednako. to je NJIHOVA stvar dok je rade svojom voljom. kad vidim tu umotanu ili tu pijanu (dvije krajnosti) uvijek idem sa pretpostavkom da je to stvar ličnog izbora i koga boli bolan briga šta ja mislim (da sad ne citiram Prljavog Hareta
).
kamo sreće da više gledamo one stvari koje TREBAMO gledati, kao što su porodično nasilje, maltretiranja, nasilništva (bilo kakva) onda ne bi ni naše sudstvo bilo toliko bespomoćno i nezainteresovano kad desetak stanara prijavljuje vrisku žene i djece (nekad bogami i muža, ima ovih naših kršnih, plus što je nekima i onaj kvalitetni zepter preživio rat
).
kamo sreće da smo malo više "mudati" pa kad nam policajac uzima izjavu da uperimo prst i kažemo: Jest, on je uradio to i to.
kamo sreće da smo više savjesni građani koji ne okreću glavu kad nekome treba podrška, neko s trunkom odgovornosti.
ali neeeee. nama ne promiče kad vidimo mrtvu pijanu djevojku kako dolazi kući i pokušava haustor potrefiti. ako je "Fata" vidi, vidjelo ju je cijelo naselje. ili umotanu, jer zaboga, drugačija je. i nije bitno što ona
a ako je zvizne taj bradonja tu umotanu, ili ako neko napastvuje tu pijanu, e jebi ga onda, njihova stvar. đe ćeš u tuđu intimu dirati... a i ona pijana, nek je jebu kad ne zna pit' jel' de?
P.S. ništa protiv postavljačice teme. samo protiv ovakvih glupih i bespotrebnih rasprava.
P.P.S. a i malo sam nad*kan, izvinjavam vam se na prostaklucima.
P.P.P.S. hvala
djevojkama koje se opijaju ko smukovi i povraćaju na sred džade? šta mislite o curama koje na sebi imaju manje krpica nego ja kad idem spavati ljeti? šta mislite o tim istim curicama koje hodaju sa starcima, ruku pod ruku, itd...
sad ću ti reći šta ja mislim i o "tvojim" i o "mojim", jer mislim jednako. to je NJIHOVA stvar dok je rade svojom voljom. kad vidim tu umotanu ili tu pijanu (dvije krajnosti) uvijek idem sa pretpostavkom da je to stvar ličnog izbora i koga boli bolan briga šta ja mislim (da sad ne citiram Prljavog Hareta
kamo sreće da više gledamo one stvari koje TREBAMO gledati, kao što su porodično nasilje, maltretiranja, nasilništva (bilo kakva) onda ne bi ni naše sudstvo bilo toliko bespomoćno i nezainteresovano kad desetak stanara prijavljuje vrisku žene i djece (nekad bogami i muža, ima ovih naših kršnih, plus što je nekima i onaj kvalitetni zepter preživio rat
kamo sreće da smo malo više "mudati" pa kad nam policajac uzima izjavu da uperimo prst i kažemo: Jest, on je uradio to i to.
kamo sreće da smo više savjesni građani koji ne okreću glavu kad nekome treba podrška, neko s trunkom odgovornosti.
ali neeeee. nama ne promiče kad vidimo mrtvu pijanu djevojku kako dolazi kući i pokušava haustor potrefiti. ako je "Fata" vidi, vidjelo ju je cijelo naselje. ili umotanu, jer zaboga, drugačija je. i nije bitno što ona
jok, ne treba da je vesela, treba da je po našim uzusima. e to je bitno. jebo njihov izbor.On je vodi za ruku i veselo o nečemu čavrljaju.
a ako je zvizne taj bradonja tu umotanu, ili ako neko napastvuje tu pijanu, e jebi ga onda, njihova stvar. đe ćeš u tuđu intimu dirati... a i ona pijana, nek je jebu kad ne zna pit' jel' de?
P.S. ništa protiv postavljačice teme. samo protiv ovakvih glupih i bespotrebnih rasprava.
P.P.P.S. hvala
-
PalaSa Marsa
#11 Re: šta mislite o...
Hehe bebe, vidi sto je odrasla. Ma moram te pohvalit' dzaba je (pravo si ovo dobro srocio) krezo maliChmoljo wrote:šta mislite o...
sad ću ti reći šta ja mislim i o "tvojim" i o "mojim", jer mislim jednako. to je NJIHOVA stvar dok je rade svojom voljom. kad vidim tu umotanu ili tu pijanu (dvije krajnosti) uvijek idem sa pretpostavkom da je to stvar ličnog izbora i koga boli bolan briga šta ja mislim (da sad ne citiram Prljavog Hareta).
kamo sreće da više gledamo one stvari koje TREBAMO gledati, kao što su porodično nasilje, maltretiranja, nasilništva (bilo kakva) onda ne bi ni naše sudstvo bilo toliko bespomoćno i nezainteresovano kad desetak stanara prijavljuje vrisku žene i djece (nekad bogami i muža, ima ovih naših kršnih, plus što je nekima i onaj kvalitetni zepter preživio rat).
jok, ne treba da je vesela, treba da je po našim uzusima. e to je bitno. jebo njihov izbor.On je vodi za ruku i veselo o nečemu čavrljaju.
P.P.P.S. hvala
- Chmoljo
#12 Re: šta mislite o...
fajaPalaSa Marsa wrote: Hehe bebe, vidi sto je odrasla. Ma moram te pohvalit' dzaba je (pravo si ovo dobro srocio) krezo mali![]()
-
PalaSa Marsa
#13 Re: šta mislite o...
Ti si ovdje nazob'o i cijelu vrecu.Chmoljo wrote:fajaPalaSa Marsa wrote: Hehe bebe, vidi sto je odrasla. Ma moram te pohvalit' dzaba je (pravo si ovo dobro srocio) krezo mali![]()
i ćorava koka zrno ubode
![]()
- alica.k
#14 Re: šta mislite o...
tako obicno i jeste, pogotovo u arapskim drzavama.Dioda wrote:Jedino sto meni u ovom postu zapara oci je dio "on je vodi za ruku"![]()
Obicno pri opisu koji ti dade,zamisljam zenu u crnom,tri koraka iza muskarca![]()
na temu sta imam rec: nek svak gleda svoja posla i to bi odmah bio ljepsi svijet.
- Loulou
#15 Re: šta mislite o...
Hajd'...mislim šta mislim. Nebitno sasvim...
Nego, mene zanima da li obleka mora biti crna? Moze li biti bijela? Shvatam, dakle, da mora biti pokrivena, ali da li boja odjeće mora biti sunčani kolektor?
Nego, mene zanima da li obleka mora biti crna? Moze li biti bijela? Shvatam, dakle, da mora biti pokrivena, ali da li boja odjeće mora biti sunčani kolektor?
- vjesticanametli
#16 Re: šta mislite o...
da ne nazebe 
- Topla voda
#17 Re: šta mislite o...
mozda mu je frajer...pa se skrivaju
-
samo malo
#18 Re: šta mislite o...
Sta se ima misliti o tome, klasicna diskriminacija zene kao osobe, ali ako ona pristaje na to svojevoljno, ko je j*** da prostis.
Inace, najjaci su mi ovi sto forsiraju "gledaj svoja posla" pricu a spremno staju o odbranu takvih pojava jer ne smije se na bracu muslimane ni verbalno
Inace, najjaci su mi ovi sto forsiraju "gledaj svoja posla" pricu a spremno staju o odbranu takvih pojava jer ne smije se na bracu muslimane ni verbalno
- arzuhal
#19 Re: šta mislite o...
Jes ti onaj voajer što na semaforu bulji u brata mi i njegovu ženu pod nikabom? Ha?

- ja.neron
#20 Re: šta mislite o...
samo malo wrote:Sta se ima misliti o tome, klasicna diskriminacija zene kao osobe, ali ako ona pristaje na to svojevoljno, ko je j*** da prostis.
iii svi očekuju tvoj stav!!! aaaaaaaaaa vidi ti napisao diskriminacija ili na bosanskom ugrožavanje ljudskih prava; kojih? jel onih što većina ovih nepokrivenih žena ali i muškaraca misli da je njoj pakleno vruće pod nikabom; malo sutra njima je ugodnije ispod nikaba nego nama (znam jer sam pitao da im je vruče ispod nikaba) što hodamo u majicama kratkih rukava i pržimo sa na svakom koraku ćim izađemo iz haustora ...
-
samo malo
#21 Re: šta mislite o...
Hajde odmori malo, da je u pitanju neki pravoslavni fanatik i zena umotana u crno, pizdilo bi se u 16 po temi, o pravoslavnom fasizmu, ugnjetavanju zena, i ostalo.
Ovako, brat musliman pa ne diraj.
Koja dvostruka mjerila, dize mi se zeldac.
Za tvoju informaciju, te zene su umotane ko u celofan zato sto se gospodin muskarac osjeca sigurnije sa takvom zenom, jer "odmotane" zene navode drugog Muskarca svetog i presvetog na grijeh. Ako ti tu ne vidis diskriminaciju, imas problem.
Za tvoju informaciju, te zene su umotane ko u celofan zato sto se gospodin muskarac osjeca sigurnije sa takvom zenom, jer "odmotane" zene navode drugog Muskarca svetog i presvetog na grijeh. Ako ti tu ne vidis diskriminaciju, imas problem.
- Chmoljo
#22 Re: šta mislite o...
ja imam jednog brata. mater nas ista rodila i babo isti napravio.samo malo wrote:Hajde odmori malo, da je u pitanju neki pravoslavni fanatik i zena umotana u crno, pizdilo bi se u 16 po temi, o pravoslavnom fasizmu, ugnjetavanju zena, i ostalo.
- Dioda
#23 Re: šta mislite o...
Ne mogu da odolimja.neron wrote:samo malo wrote:Sta se ima misliti o tome, klasicna diskriminacija zene kao osobe, ali ako ona pristaje na to svojevoljno, ko je j*** da prostis.
iii svi očekuju tvoj stav!!! aaaaaaaaaa vidi ti napisao diskriminacija ili na bosanskom ugrožavanje ljudskih prava; kojih? jel onih što većina ovih nepokrivenih žena ali i muškaraca misli da je njoj pakleno vruće pod nikabom; malo sutra njima je ugodnije ispod nikaba nego nama (znam jer sam pitao da im je vruče ispod nikaba) što hodamo u majicama kratkih rukava i pržimo sa na svakom koraku ćim izađemo iz haustora ...
Iz kese je izvadio nebesko plavu burku. Metri nabranog platna rasuli su mu se preko koljena kada ju je digao. Smotao je burku,pogledao Marijam
"Ja imam musterije, Marijam ,muskarce , koji dovode svoje zene u moj ducan. Zene dolaze nepokrivene, obracaju mi se neposredno, gledaju me u oci bez srama. Sminkaju se i vide im se koljena ispod sukanja. Ponekad mi cak pokazuju i stopala, te zene, za mjeru, a njihovi muzevi stoje i gledaju. Dopustaju to. Nista im ne smeta sto neki stranac dodiruje bosa stopala njihovih zena ! Misle da su moderni ljudi, intelektualci, valjda zbog svog obrazovanja. Ne vide da kaljaju sopstveni nang i namus, cast i ponos."
Odmahnuo je glavom.
"Uglavnom zive u bogatijim dijelovima Kabula. Vodicu te tamo. Vidjeces. Ali ima ih i ovdje, Marijam, cak i u ovoj cetvrti, ima tih mekanih muskaraca. U nasoj ulici zivi jedan ucitelj, zove se Hakim, i stalno vidjam njegovu zenu Faribu, hoda ulicama, a na glavi ima samo maramu. Mene je sramota, najiskrenije, kada vidim covjeka koji je izgubio vlast nad svojom zenom."
Prostrijelio je Marijam ledenim pogledom.
"Ali ja nisam od tog soja, Marijam. Tamo odakle ja poticem, jedan pogresan pogled, jedna neprikladna rijec, i pada krv. Tamo odakle ja poticem, zenino lice postoji samo za njenog muza. Hocu da to zapamtis, jasno ? "
Marijam je klimnula glavom. Kada joj je pruzio kesu, uzela ju je.
Ranije zadovoljstvo zbog pohvale njenog kuhanja sada je nestalo. Umjesto toga, osjecala je da se skuplja, smanjuje. Volja tog covjekadjelovala je Marijam jednako silno i nepokretno kao planine Safid-koh sto su se dizale iznad Gul Damana.
Rasid joj je dao papirnu kesu. "Onda smo se razumjeli. Daj sada da dovrsim ovaj daal."
Marijam nikad ranije na sebi nije imala burku. Rasid je morao da joj pomogne da je obuce.Postavljena kapuljaca bila joj je tijesna i teska na lobanji, i bilo je cudno posmatrati svijet kroz mrezicu. Vjezbala je da u njoj hoda po sobi i stalno je gazila na skute i posrtala. Smetao joj je suzen vidokrug i nije joj prijalo kako je gusi platno koje joj se lijepilo uz usta.
"Navici ces se", rekao je Rasid. "Polako, pa ce ti se na kraju i dopadati. "
- Topla voda
#24 Re: šta mislite o...
jel to tek sad lovca citas??

-
sijedi
#25 Re: šta mislite o...
danas je bilo sparno i vruće,bar u mome autu,nemam klime ,sem tošiba.
prizor koji sam vidio i komentarisao ,da mi nije bilo toplo možda ne bih ni registrovao, ali pošto mi je bilo toplo, jesam.
muškarac odjeven kao da je na plazama san tropea i žena zamotana u crninu kao tamo iz nekog talibanskog sela u avganistanu.
pitao sam se kako njih dvoje mogu da vjeruju u istu stvar, kad se na tom suncu ne osjećaju isto,njemu čak i prijatno a njoj sigurno toplo vruće,neugodno i samo to sam se pitao.
ovi što gledaju posla svoja i odmah se prozivaju mahalu nadam se da nisu isti koji su gledali svoja posla, kada je ubijen onaj dječak u tramvaju, i naravno, i pored tog gledanja svojih poslova mogu,tj možemo imati svoje misšljenje o stvarima, pojavama i poslovima i iznijeti ih
p.s.mislim da moderatori nekad vrlo nekompetentno posežu za ključem, ali to je ipak samo moje mišljenje, naravno na koje imam pravo
p.s.možda još lovac na zmajeve nije izlapio iz mene
prizor koji sam vidio i komentarisao ,da mi nije bilo toplo možda ne bih ni registrovao, ali pošto mi je bilo toplo, jesam.
muškarac odjeven kao da je na plazama san tropea i žena zamotana u crninu kao tamo iz nekog talibanskog sela u avganistanu.
pitao sam se kako njih dvoje mogu da vjeruju u istu stvar, kad se na tom suncu ne osjećaju isto,njemu čak i prijatno a njoj sigurno toplo vruće,neugodno i samo to sam se pitao.
ovi što gledaju posla svoja i odmah se prozivaju mahalu nadam se da nisu isti koji su gledali svoja posla, kada je ubijen onaj dječak u tramvaju, i naravno, i pored tog gledanja svojih poslova mogu,tj možemo imati svoje misšljenje o stvarima, pojavama i poslovima i iznijeti ih
p.s.mislim da moderatori nekad vrlo nekompetentno posežu za ključem, ali to je ipak samo moje mišljenje, naravno na koje imam pravo
p.s.možda još lovac na zmajeve nije izlapio iz mene