Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?

Post Reply

Lagumdzija je za vas...

pozitivina licnost
64
51%
negativna licnost
61
49%

Total votes: 125

da pamtis

Post by da pamtis »

:D i tako dotjerase cara do duvara :D
ali niko mi jos nije objasnio zasto je SDP u koaliciji sa SDS-om??
Prenj

Post by Prenj »

da pamtis wrote::D i tako dotjerase cara do duvara :D
Zar se vec nisi odlucio za Mirnesa?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

joker wrote:Cinjenica je da je Zlatko zloupotrijebio sansu koju je dobio na pretproslim izborima. Umjesto da SDP bude snaga promjena koja bi dotadasnju opoziciju vodila u provodjenju promjena u ovoj zemlji, Lagumdzija je posegnuo za istim stvarima za koje je optuzivao one prije sebe (citaj SDA) i usao u politicke aranzmane sumnjivog osnova (NHI, Prliceva stranka...) sa kojima je napravio za kratko vrijeme strasne afere (CIPS-Skrbici, Aminina firma-Telekom, FDS-Fazlic-Bond-Behmen i sl.).
Svima vama koji brljezgate o tome kako SDP nije nista uradio za dvije godine "svog" mandata:

Bila jednom jedna zgrada sa sest spratova i dva potkrovlja.
Pocvrsta je bila samo bio malo nered unutar iste.
Doslo zatim krdo bizona i cijelu zgradu do temelja srusilo.
Kad su bizone zamijenili ljudi koji su trebali da sve ucinjeno poprave, javljaju se jadje koje i dalje pricaju o nesredjenoj kuci :shock: , a niko od njih nece da vidi da je kuca zapravo do temelja srusena!
I da za gradnju iste treba vremena!

I drugo, svi vi kojima je SDP trn u oku a SDA i njeni koalicioni partneri meHlem na dusi, kako bi, zivota vam reagovali da su od prvog dana poceli da hapse sve one za koje se zna da su lopovi u istoj toj SDA & comp??
Pa digli ste frku sto je SDP dopustio izrucenje setorice tamo nekih Alziraca i i dan danas se na to brecate! Sta bi tek radili da su vam miljenici poput rahmetlijinog sina, lijepog vam Bicakcica, kriminogenog Cengica i drugih zaglavili na robiju?
Naskocili bi na Zlatka i ostale "komunjare" i prozvali iste da komunistickim metodama zele da ponovo zatru svaku slobodu za koju su se ugnjeteni narodi izborili izborima 90.
Za vas bi gore navedeni zozoni bili personifikacija zrtava jedne "totalitarne politike" kao sto su vam bili (i jos uvijek su!) Alija, Latic, Bicakcic, Behmen i ostala kompanija koju je prosla drzava osudila zbog nacionalizma!
A oni svi redom dokazali da jesu bili nacionalisti! I mnogo gore od toga!

Prestanite zato da se levatite i prestanite da prozivate SDP za one dvije godine jer zlo koje su napravili oni prije njih ne moze jedna Amerika da popravi za deset narednih godina!
Pogledajte uostalom vasa razmisljanja i vasu obamrlost na temi kako ce Bosna izgledati za 10 godina!
nebi

Post by nebi »

da pamtis wrote::D i tako dotjerase cara do duvara :D
Ja te opet pitam:je li Zvornik drzavni parlament?
Jako ti opravdanje,nema sta.
Prenj

Post by Prenj »

Dobru analizu perioda vladavine "Alijanse za promjene", moguce je naci ovdje:

http://www.crisisgroup.org/home/index.cfm?id=3085&l=1
Nex

Post by Nex »

Zaista i ne treba razgovarati o ovim budalama. Zlatko Lagumdzija je veliki pravednik i umjetnik - sav posao u ruke svoje zene i kumova i prijatelja, dovedu se mlade snage -poslusnici pa se izvizde ljudi iz stranke, otjeraju se sa kongresa, zasto jer su se digli protiv Staljina, umisljene demokratije, vjerujem i cijelog svijeta.

Fuuj stranke i govana, ali jedno neka sezapamti, iako je ovaj nas narod dobro lud pa godinama trpi sve ove ublehase, ipak pamti da ce sva ova govna letiti sa politicke scene. Nema vise Salazara.

Bye Bye Smrdovi
:lol: :lol:
da pamtis

Post by da pamtis »

hebo te on, ne zacatavaj temu nego lijepo objasni zasto napravise koaliciju, to moram da znam :D prije nego sto se odlucim :D
p/s znas kako se suncokret okrece?? :D
Prenj

Post by Prenj »

da pamtis wrote:
hebo te on, ne zacatavaj temu nego lijepo objasni zasto napravise koaliciju, to moram da znam :D prije nego sto se odlucim :D
p/s znas kako se suncokret okrece?? :D
Ako zelis znati odgovor za SDP i SDS u Zvorniku, moraces pitati nekoga iz SDPa.
Da li si pronasao odgovore za koalicije SDA i SDS, SBiH i SDS na drzavnom nivou?
da pamtis

Post by da pamtis »

cuj je li zv drz parlament, to je bio pocetak, jesu se kleli da nece sa nacosima u koaliciju prekrsili su zakletvu, danas u zv sutra ko zna gdje, pointa je u tome da se ne drze osnovnih principa. cuj jako mi opravdanje, sve dok mi neko ne razjasni situaciju ja cu tvrditi da je SDP isto sto i SDA i HDZ I SDS, zato sto prave koalicije koje im uopste nisu potrebne......
nebi

Post by nebi »

da pamtis wrote:
cuj je li zv drz parlament, to je bio pocetak, jesu se kleli da nece sa nacosima u koaliciju prekrsili su zakletvu, danas u zv sutra ko zna gdje, pointa je u tome da se ne drze osnovnih principa. cuj jako mi opravdanje, sve dok mi neko ne razjasni situaciju ja cu tvrditi da je SDP isto sto i SDA i HDZ I SDS, zato sto prave koalicije koje im uopste nisu potrebne......
Ma da,saveznici su bombardovali Leipzig,znaci da su isti kao Hitler...ili,malo blize.....ARBiH je ubila nekoliko civila Srba,znaci da su isti kao cetnici.
da pamtis

Post by da pamtis »

Jasno je ko dan, Mirnes je za tebe.
samo ti promovisi mirnesa i onda se pitas kako to klas po glas 40.000 glasova :D :D
jos malo pa izbori
:D zagrijavamo se Prenj se odlucio da glasa za Mirnesa :D ja ga pokusavao ubijediti da je mirnes slab po pitanju IQ-ua ali nista :D ne vrijedi vise objasnjavati..... :shock:
Prenj

Post by Prenj »

da pamtis wrote:
samo ti promovisi mirnesa i onda se pitas kako to klas po glas 40.000 glasova :D :D
jos malo pa izbori
:D zagrijavamo se Prenj se odlucio da glasa za Mirnesa :D ja ga pokusavao ubijediti da je mirnes slab po pitanju IQ-ua ali nista :D ne vrijedi vise objasnjavati..... :shock:
Nisi me dobro shvatio, ovo je bila DIJAGNOZA, a ne promocija.
ejub

Post by ejub »

da pamtis wrote:
haj procitaj temu iz pocetka
ja citam temu iz pocetka i nije mi jasno zasto su SDP napravili koaliciju sa SDS....
SDA sa Hadzi Jovanim..........
:D kao sto rekoh citam iz pocetka i mislim da je Mirnes Tito :D
Sta hoces da kazes da nije utemeljeno da su ovi momci na Kubi u logoru,da nije utemeljeno da je oruzje prodato ,da Zlatko nije sebi sredio kredit koji mu je otpisan od fakulteta???????????????????????'
nebi

Post by nebi »

ejub wrote:
da pamtis wrote:
haj procitaj temu iz pocetka
ja citam temu iz pocetka i nije mi jasno zasto su SDP napravili koaliciju sa SDS....
SDA sa Hadzi Jovanim..........
:D kao sto rekoh citam iz pocetka i mislim da je Mirnes Tito :D
Sta hoces da kazes da nije utemeljeno da su ovi momci na Kubi u logoru,da nije utemeljeno da je oruzje prodato ,da Zlatko nije sebi sredio kredit koji mu je otpisan od fakulteta???????????????????????'
Jasta je...pokazi nam faksimile sudskih presuda.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

da pamtis wrote:
BiH i Florida su jedine dvije drzave na svijetu gdje mrtvi glasaju, a zivih nema na spiskovima glasaca :D
jos malo pa izbori
Ajanovic nije glup, on je samo bezobrazan....sto se da primjetiti kad okupira govornicu....
fali mu bontona malo....

sto se izbora tice, mislim da ce ponuda biti ista kao na proslim, pa je na nama da odaberemo manje zlo, jer nijedna stranka nije cvijece.....
da pamtis

Post by da pamtis »

ovo ces morati pitati "nebi" koliko sam ja shvatio :D ali zapamti da je kod mene slab iq :D pa ponekad pomijesam sda i sdp :D eto sad vidoh da me nebi prestigao...... :D znaci ?
Herc

Post by Herc »

Ja vas ljude stvarno ne razumijem.Ne znam kako se vi osjecate,ali ja,kao i svi ljudi koje poznajem ne mogu da podnesu situaciju u kojoj se trenutno nalazimo.Mene stanje u kojem se nalazimo prosto gushi,ne da ne idemo naprijed,nego tonemo sve dublje i dublje.Ljudi nemaju sta da jedu,niko nista ne radi,brise se sve sto je prije rata bilo multietnicko,grade se crkve i dzamije a ljudi po ulicama prose..Ja vas ljude ne razumijem koji gledate na SDP kroz Zlatka Lagumdziju.Svaka stranka ima svoj program i ciljeve i tu je jedan covjek zanemrujuci faktor.Ljudi kazu da nece glasati za SDP sve dok je Lagumdzija predjsjednik.Ljudi nemojte glasati,ali znajte da nasa drzava nece imati nikakve buducnosti.Ako gledate stranku kroz jednog covjeka onda nesto nije uredu sa vasom upucenosti u politiku.Zlatko je grijesio kao sto svi ljudi grijese..ali ako pogledate sta rade ovi koji su sada na vlasti,lista greski je beskonacna.Mi smo postali crna rupa Evropa,uz Albaniju najsiromasnija zemlja..i vi jos raspravljate o tome da su svi isti i da necete da glasate.Mene je licno sramota sto je i SCG u svakom pogledu ispred nas,a vi jos polemisete o irelevantnim stvarima koji politicar ima najvise bora na licu.Ljudi nama ne moze biti gore nego sto je sada!!!! I nije samo RS problem kao sto neki kazu,problem je ovdje kod nas.Ja zivim u Sarajevu i zelim ovdje dobro da zivim,a tek onda da mislim o drzavi.Gledam svoje prijatelje,niko nema da plati kafu.Vidim penzionere koji kopaju po kontenjerima.Ja zelim da ovdje i sada to promjenimo,zelim da odu nesposobni ljudi sa vlasti.Iskreno mislim da bih i ja licno bolje radio posao bilo kojeg ministra od svih sadasnjih.Nasa vlada jos nije odlucila ni gdje ce prolaziti autoput 5c,a kamoli da se poceo graditi.I nakon svega,kada cujem vas kako govorite da ce biti isto ako SDP bude na vlasti dode mi da razbijem ovaj comp i sve posaljem u PM.Ljudi ako niste shvatili da smo dotakli dno,ali da postoje ljudi koji nas mogu dignuti,onda i ne zasluzujete bolje.Onda i trebamo shupak svijeta i svi cemo kolektivno d auzivamo u tome.Ali ja ne zelim s tim da se pomirim,vjerujem u vas..u nas..vjerujem da ce na iducim izborima pobijediti SDP i druge multinacinalne stranke i da ce biti bolje.Vjerujem..
Prenj

Post by Prenj »

Herc wrote:Ja vas ljude stvarno ne razumijem.Ne znam kako se vi osjecate,ali ja,kao i svi ljudi koje poznajem ne mogu da podnesu situaciju u kojoj se trenutno nalazimo.Mene stanje u kojem se nalazimo prosto gushi,ne da ne idemo naprijed,nego tonemo sve dublje i dublje.Ljudi nemaju sta da jedu,niko nista ne radi,brise se sve sto je prije rata bilo multietnicko,grade se crkve i dzamije a ljudi po ulicama prose..Ja vas ljude ne razumijem koji gledate na SDP kroz Zlatka Lagumdziju.Svaka stranka ima svoj program i ciljeve i tu je jedan covjek zanemrujuci faktor.Ljudi kazu da nece glasati za SDP sve dok je Lagumdzija predjsjednik.Ljudi nemojte glasati,ali znajte da nasa drzava nece imati nikakve buducnosti.Ako gledate stranku kroz jednog covjeka onda nesto nije uredu sa vasom upucenosti u politiku.Zlatko je grijesio kao sto svi ljudi grijese..ali ako pogledate sta rade ovi koji su sada na vlasti,lista greski je beskonacna.Mi smo postali crna rupa Evropa,uz Albaniju najsiromasnija zemlja..i vi jos raspravljate o tome da su svi isti i da necete da glasate.Mene je licno sramota sto je i SCG u svakom pogledu ispred nas,a vi jos polemisete o irelevantnim stvarima koji politicar ima najvise bora na licu.Ljudi nama ne moze biti gore nego sto je sada!!!! I nije samo RS problem kao sto neki kazu,problem je ovdje kod nas.Ja zivim u Sarajevu i zelim ovdje dobro da zivim,a tek onda da mislim o drzavi.Gledam svoje prijatelje,niko nema da plati kafu.Vidim penzionere koji kopaju po kontenjerima.Ja zelim da ovdje i sada to promjenimo,zelim da odu nesposobni ljudi sa vlasti.Iskreno mislim da bih i ja licno bolje radio posao bilo kojeg ministra od svih sadasnjih.Nasa vlada jos nije odlucila ni gdje ce prolaziti autoput 5c,a kamoli da se poceo graditi.I nakon svega,kada cujem vas kako govorite da ce biti isto ako SDP bude na vlasti dode mi da razbijem ovaj comp i sve posaljem u PM.Ljudi ako niste shvatili da smo dotakli dno,ali da postoje ljudi koji nas mogu dignuti,onda i ne zasluzujete bolje.Onda i trebamo shupak svijeta i svi cemo kolektivno d auzivamo u tome.Ali ja ne zelim s tim da se pomirim,vjerujem u vas..u nas..vjerujem da ce na iducim izborima pobijediti SDP i druge multinacinalne stranke i da ce biti bolje.Vjerujem..
Iskreno.
Najbolja stvar koju mozes da napravis je da nekako ubijedis SVE svoje prijatelje da glasaju.
Nije bitno za koga, ali samo neka izadju na izbore.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Herc wrote:Ja vas ljude stvarno ne razumijem.Ne znam kako se vi osjecate,ali ja,kao i svi ljudi koje poznajem ne mogu da podnesu situaciju u kojoj se trenutno nalazimo.Mene stanje u kojem se nalazimo prosto gushi,ne da ne idemo naprijed,nego tonemo sve dublje i dublje.Ljudi nemaju sta da jedu,niko nista ne radi,brise se sve sto je prije rata bilo multietnicko,grade se crkve i dzamije a ljudi po ulicama prose..Ja vas ljude ne razumijem koji gledate na SDP kroz Zlatka Lagumdziju.Svaka stranka ima svoj program i ciljeve i tu je jedan covjek zanemrujuci faktor.Ljudi kazu da nece glasati za SDP sve dok je Lagumdzija predjsjednik.Ljudi nemojte glasati,ali znajte da nasa drzava nece imati nikakve buducnosti.Ako gledate stranku kroz jednog covjeka onda nesto nije uredu sa vasom upucenosti u politiku.Zlatko je grijesio kao sto svi ljudi grijese..ali ako pogledate sta rade ovi koji su sada na vlasti,lista greski je beskonacna.Mi smo postali crna rupa Evropa,uz Albaniju najsiromasnija zemlja..i vi jos raspravljate o tome da su svi isti i da necete da glasate.Mene je licno sramota sto je i SCG u svakom pogledu ispred nas,a vi jos polemisete o irelevantnim stvarima koji politicar ima najvise bora na licu.Ljudi nama ne moze biti gore nego sto je sada!!!! I nije samo RS problem kao sto neki kazu,problem je ovdje kod nas.Ja zivim u Sarajevu i zelim ovdje dobro da zivim,a tek onda da mislim o drzavi.Gledam svoje prijatelje,niko nema da plati kafu.Vidim penzionere koji kopaju po kontenjerima.Ja zelim da ovdje i sada to promjenimo,zelim da odu nesposobni ljudi sa vlasti.Iskreno mislim da bih i ja licno bolje radio posao bilo kojeg ministra od svih sadasnjih.Nasa vlada jos nije odlucila ni gdje ce prolaziti autoput 5c,a kamoli da se poceo graditi.I nakon svega,kada cujem vas kako govorite da ce biti isto ako SDP bude na vlasti dode mi da razbijem ovaj comp i sve posaljem u PM.Ljudi ako niste shvatili da smo dotakli dno,ali da postoje ljudi koji nas mogu dignuti,onda i ne zasluzujete bolje.Onda i trebamo shupak svijeta i svi cemo kolektivno d auzivamo u tome.Ali ja ne zelim s tim da se pomirim,vjerujem u vas..u nas..vjerujem da ce na iducim izborima pobijediti SDP i druge multinacinalne stranke i da ce biti bolje.Vjerujem..
Jedan od rijetkih postova koji je pun politike, a u kojem je politika sporedna stvar...
Ejvala ti na iskrenosti i ljudskosti kojom zraci post!
joker

Post by joker »

Evo mene opet. Imao nekih obaveza...

Prenj, u sustini ne znam u cemu je razlika izmedju onog sto sam ja rekao o Zlatku, njegovim greskama, sta je ucinio opoziciji i potrebi njegove ostavke i tvog stava:

Prenj (citat):
Lagumdzija je postao teret SDP-u i ako zeli dobro i SDP-u i ljevici u BiH, mora sto prije napustiti celnu poziciju SDP-a.
SDP mora shvatiti sto prije da vise nije dovoljno sto oni NISU nacionalisti.

Hajde, po pitanju kritike SBiH mozda nemam ekstremno kritican stav (u negativnom smislu) kao ti vec umjereno kritican stav, ali po pitanju SDP...

A nebi, ti sam sebe diskvalifikujes iz grupe onih koji znaju polemisati, vrijedjajuci na sve nacine, ne stedeci ni mrtve. Kada bih se ja ponasao na taj nacin pominjao bih ti one koji su ti takve gene u naslijedje ostavili. Ali kako ni ja, niti bilo ko drugi, ne mozemo birati sa kakvom gamadi dijelimo okruzenje bice bolje da ignorises mene, kao sto cu ja tebe ignorisati. Ja cu tebe ignorisati cisto radi nivoa na kojem zelim komunicirati...
Mahalac

Post by Mahalac »

Prvo i prije svega izaci na izbore !!!

pa kom opanci kom obojci :P
Prenj

Post by Prenj »

joker wrote: Hajde, po pitanju kritike SBiH mozda nemam ekstremno kritican stav (u negativnom smislu) kao ti vec umjereno kritican stav, ali po pitanju SDP...
Nije mi jasno sta jos SBiH treba da uradi pa da bi mogao formirati dovoljno kritican stav o njima?
Na vlasti su od 1996.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
joker

Post by joker »

Herc, post je zaista emotivan. Ali SDP je jednom pobijedio (uslovno receno) pa sta je napravio. U tom periodu su direktne strane investicije pokazale trend pada, deficit platnog prometa je bio stabilno visok i nijedan makroekonomski pokazatelj se nije bitnije popravio, nego su se neki cak i pogorsali. Ovo ne znaci da je ovo sadasnje stanje (SDA i ostali) dobro. Ali je problem u sistemu funkcionisanja drzave vise nego u onome ko operativno upravlja sistemom.

A o tim koji upravljaju ili koji su upravljali stvarno nemam ni jedne lijepe rijeci, a tu spada i SBiH, i SDP, i SDA, a da i ne spominjem ove nacionalisticke stranke (SDA smatram nacionalnom, a tu ima razlike)...
joker

Post by joker »

Imam ja i prema njima kritican stav (u negativnom smislu), ali ne toliko ekstremno kritican kao ti. A i nisu tema oni. A to sto njih ne isticem kao No 1 u svojim kritikama (pored toga sto nisu tema oni) jeste i to sto su uvijek bili onaj neki balans koji je onima koji su vodeca stranka sluzio da ima vecinsku vlast. Zato i mislim da je veca odgovornost na onima koji su bili vodeca stranka (SDA ili SDP), nego na njima koji su samo prikacka vladajuceg...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

joker wrote: ... Ali SDP je jednom pobijedio (uslovno receno) pa sta je napravio. U tom periodu su direktne strane investicije pokazale trend pada, deficit platnog prometa je bio stabilno visok i nijedan makroekonomski pokazatelj se nije bitnije popravio, nego su se neki cak i pogorsali. Ovo ne znaci da je ovo sadasnje stanje (SDA i ostali) dobro. Ali je problem u sistemu funkcionisanja drzave vise nego u onome ko operativno upravlja sistemom.

A o tim koji upravljaju ili koji su upravljali stvarno nemam ni jedne lijepe rijeci, a tu spada i SBiH, i SDP, i SDA, a da i ne spominjem ove nacionalisticke stranke (SDA smatram nacionalnom, a tu ima razlike)...
Tesko onome ko tebe iz rukava izvuce, jokeru... :zzzz: :roll:
Vodenjak wrote: Svima vama koji brljezgate o tome kako SDP nije nista uradio za dvije godine "svog" mandata:

Bila jednom jedna zgrada sa sest spratova i dva potkrovlja.
Pocvrsta je bila samo bio malo nered unutar iste.
Doslo zatim krdo bizona i cijelu zgradu do temelja srusilo.
Kad su bizone zamijenili ljudi koji su trebali da sve ucinjeno poprave, javljaju se jadje koje i dalje pricaju o nesredjenoj kuci :shock: , a niko od njih nece da vidi da je kuca zapravo do temelja srusena!
I da za gradnju iste treba vremena!

I drugo, svi vi kojima je SDP trn u oku a SDA i njeni koalicioni partneri meHlem na dusi, kako bi, zivota vam reagovali da su od prvog dana poceli da hapse sve one za koje se zna da su lopovi u istoj toj SDA & comp??
Pa digli ste frku sto je SDP dopustio izrucenje setorice tamo nekih Alziraca i i dan danas se na to brecate! Sta bi tek radili da su vam miljenici poput rahmetlijinog sina, lijepog vam Bicakcica, kriminogenog Cengica i drugih zaglavili na robiju?
Naskocili bi na Zlatka i ostale "komunjare" i prozvali iste da komunistickim metodama zele da ponovo zatru svaku slobodu za koju su se ugnjeteni narodi izborili izborima 90.
Za vas bi gore navedeni zozoni bili personifikacija zrtava jedne "totalitarne politike" kao sto su vam bili (i jos uvijek su!) Alija, Latic, Bicakcic, Behmen i ostala kompanija koju je prosla drzava osudila zbog nacionalizma!
A oni svi redom dokazali da jesu bili nacionalisti! I mnogo gore od toga!

Prestanite zato da se levatite i prestanite da prozivate SDP za one dvije godine jer zlo koje su napravili oni prije njih ne moze jedna Amerika da popravi za deset narednih godina!
Pogledajte uostalom vasa razmisljanja i vasu obamrlost na temi kako ce Bosna izgledati za 10 godina!
Post Reply